BenQ W1070

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Γιάννη, καλό μηχανάκι ο 1070, όπως και γενικότερα όλα τα BenQ, αλλά νομίζω το παρατραβάτε. Αυτά τα περί vfm μεταξύ 1070 και 95-άρη μου ακούγονται λίγο (έως πολύ) λαικισμός.
Και ναί, κανένα μάτι δεν μετράει καλύτερα από όργανο ΑΛΛΑ όταν είμαστε σίγουροι οτι το όργανο είναι σωστό, σωστά καλιμπραρισμένο και με σωστό χειρισμό. Με λίγα λόγια καλός ο εγκέφαλος αλλά αν δεν πληρεί τις προυποθέσεις που είπα παραπάνω προτιμώ το μαστο-Μήτσο που τον ξέρω, τον εμπιστεύομαι και ρυθμίζει με τ´ αυτί.

Καθόλου λαϊκισμός Μπάμπη. Προσωπικά, δεν παρατραβάω τίποτα. Μίλησα για value for money. Σε αυτόν τον τομέα για το 99% του κόσμου ο Μπενκ και κάθε Μπένκ θα αναδειχθεί νικητής. Για τους ''αρρώστους'' του 1% (στους οποίους συμπεριλαμβάνομαι) η διαφορά μεταξύ των μηχανημάτων είναι ορατή, είναι μεγάλη και πληρωτέα όσο-όσο.

Θα μου επιτρεψεις κι εμενα να διαφωνησω μαζι σου οριζοντιως καθετως & διαγωνιως.

Τα μετρητικα μετρανε χρωμα και ισσοροπια λευκου. Αντε κι ενα κοντραστ για την ιστορια. Μεχρι εκει.
Ειναι κι αλλα πραγματα, αρκετα.

Τωρα οσο για τη σχεση που περιγραφεις του 95αρη με 1070 και μηχανακια χαμηλης τιμης, θα το αφησω, μιλαει απο μονο του.

Αληθεια, ειδες 95αρη καπου, η τον μετρησες?

Να το αφήσεις γιατί δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Καθόλου λαϊκισμός Μπάμπη. Προσωπικά, δεν παρατραβάω τίποτα. Μίλησα για value for money. Σε αυτόν τον τομέα για το 99% του κόσμου ο Μπενκ και κάθε Μπένκ θα αναδειχθεί νικητής. Για τους ''αρρώστους'' του 1% (στους οποίους συμπεριλαμβάνομαι) η διαφορά μεταξύ των μηχανημάτων είναι ορατή, είναι μεγάλη και πληρωτέα όσο-όσο.

Να το αφήσεις γιατί δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ πολύ.

To αφηνω, κι ευχαριστω κι εγω για την απαντηση.
Κι αυτη που εδωσες, κι αυτην που δεν.. :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

.

Αυτό συμβαίνει, και θα εξακολουθήσει να συμβαίνει, σε όλα τα πράγματα, σε όλα τα μηχανήματα.
Δεν διανοούμαι όμως ποτέ να πω οτι το τρανζιστοράκι μου vfm "παίρνει παραμάζωμα" το κυρίως ηχοσύστημά μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Αυτό συμβαίνει, και θα εξακολουθήσει να συμβαίνει, σε όλα τα πράγματα, σε όλα τα μηχανήματα.
Δεν διανοούμαι όμως ποτέ να πω οτι το τρανζιστοράκι μου vfm "παίρνει παραμάζωμα" το κυρίως ηχοσύστημά μου.

Να παίρνει παραμάζωμα υπό την οπτική του vfm, βρε Μπάμπη, όχι σε απόλυτα ποιοτικά νούμερα!! Το έχω γράψει αρκετές φορές. Δεν έγραψα πουθενά ότι ο 1070 πλησιάζει καν τον 95άρη...αυτό έλειπε.

μας εχετε πεισει για τις δυνατοτητες του μηχανηματος αλλα το ποσο λογο ανεργιας μας χαλαει λιγο..κανενα μεταχειρισμενο δεν γινεται να βρουμε και εμεις οι φτωχοι?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Να παίρνει παραμάζωμα υπό την οπτική του vfm, βρε Μπάμπη, όχι σε απόλυτα ποιοτικά νούμερα!! Το έχω γράψει αρκετές φορές. Δεν έγραψα πουθενά ότι ο 1070 πλησιάζει καν τον 95άρη...αυτό έλειπε.

Ξέρεις πόσο πίσω πήγα τώρα; Αυτό το μηχανάκι το θυμάσαι; Plus Piano Avanti HE-3200.

203piano.1.jpg

Ήταν ο αντίστοιχος 1070 αρχές του 2000. Πολλοί ξεκίνησαν μ´αυτό το μηχανάκι, δεν είχε την κορυφαία εικόνα αλλά ήταν κι αυτό το καλύτερο vfm της εποχής του (Μάλλον επειδή δεν υπήρχαν BenQ τότε :flipout:)
Είχαμε ρίξει κάτι καυγάδες και γι´αυτά.... :furious3:

Πολύ πίσω πήγα και μελαγχόλησα τώρα.... :frown:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Ξέρεις πόσο πίσω πήγα τώρα; Αυτό το μηχανάκι το θυμάσαι; Plus Piano Avanti HE-3200.

203piano.1.jpg

Nope!! Μουά νέοπας...το 2006 μπήκα στην βιντεοπροβολή!!:D

Και ποιος ήταν ο αντίστοιχος 95άρης της εποχής?

Πολύ πίσω πήγα και μελαγχόλησα τώρα.... :frown:

Όσο κι αν θες να κρυφτεις τα χρόνια δεν κρύβονται...

Ασε και με τον καταρραχτη στο προσκηνιο δε θα βλέπεις τίποτα σε λίγο... Μόνο πέπλο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Nope!! Μουά νέοπας...το 2006 μπήκα στην βιντεοπροβολή!!:D

Και ποιος ήταν ο αντίστοιχος 95άρης της εποχής?

Άσε, ξύνεις πληγές... Τον είχα πληρώσει 12.500 Ευρώ... :bigcry:

Marantz VP-12S1

Απο κατασκευή όμως, σκέτο Leopard, δεν βγαίνουν πλέον τέτοια μηχανήματα.

702marantz.1.jpg

Last edited:
Όσο κι αν θες να κρυφτεις τα χρόνια δεν κρύβονται...

Ασε και με τον καταρραχτη στο προσκηνιο δε θα βλέπεις τίποτα σε λίγο... Μόνο πέπλο...

Με την καλή κουβέντα στο στόμα είσαι... Σε λίγο θα βγούν προβολείς με μέθοδο Brαille. :music-smiley-005:

Πάντως συμφωνώ απόλυτα με το ποστ 1393 του Μπάμπη Κ.
Τα είπε όπως ακριβώς πρέπει.
Άλλωστε αυτός κι αν έχει εμπειρία.

Κύριε Μαγγελάνε δεν νομίζω ότι ήμουν αγενής.
Ο τακέσυ ήταν πιο αγενής με αυτά που γράφει.
Ο Βenq είναι μηχανάκι που μ'ενδιαφέρει και το είδα και ζωντανό και έπρεπε να απαντήσω κάτι που συνήθως δεν κάνω.
Είμαι αναγνώστης.

Μπορεί σε πολλά πράγματα να έχεις δίκιο αλλά αυτό που ξενίζει λίγο - εμένα τουλάχιστον - είναι ο τρόπος που τα λές, το ύφος σου. Δεν ξέρω με ποιούς έχεις - αν έχεις - προηγούμενα ή τι είδους πικρίες κουβαλάς αλλά ακόμα και η υπογραφή σου προκλητική/προσβλητική είναι.
Εδώ μέσα υπάρχουν πάρα πολλά άτομα με απείρως μεγαλύτερη εμπειρία απο σένα, άτομα που έχουν δεί δεκάδες προβολείς όλων των τεχνολογιών, έχουν παρακολουθήσει αμέτρητες μετρήσεις παρουσιάσεις και συγκριτικά έχουν κρεμάσει στο ταβάνι τους κι έχουν ζήσει με προβολείς κάθε τεχνολογίας και παρ´όλα αυτά εδώ μέσα πορεύονται πολύ πιο "σεμνά και ταπεινά" απ´ότι εσύ, που με έναν entry level προβολέα κι ένα entry level μετρητικό μερικών μηνών δίνεις την εντύπωση του "έμαθα να μαστορεύω και γαμώ το μάστορα".
Μπορεί να σου ακούγονται λίγο σκληρά αυτά που λέω αλλά αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει. Μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις αλλά ο τρόπος σου είναι λίγο επιθετικός. Αν πάλι κάνω λάθος ζητάω συγνώμη.

Και γαι να το ελαφρύνουμε και λίγο...
Το Πάσχα πήγα στη μάνα μου ένα πιεσόμετρο. Λέτε τον Αύγουστο που θα κατέβω να μου το παίζει γιατρός; ;)

Babis K αδιαφορώ πλήρως εάν δεν αρέσει το ύφος μου και η υπογραφή μου.
Το ότι υπάρχουν εμπειροτερα άτομα εξυπακουεται αλλα εάν κρίνω απο τα γραπτά κάποιων προτιμώ την απειρία μου.
Το σεμνά και ταπεινά δεν είναι του χαρακτήρα μου όταν μου πανε κόντρα ή όταν δεν δικαιωνομαι.
Αδιαφορώ εάν δεν σας αρέσει ο entry εξοπλισμός μου αλλα και πάλι τον προτιμώ απο το να έχω μηχανάκι χιλιάδων ευρώ και να τον ρυθμίζω με το μάτι.
Ο πληθυντικος δεν έχει να κανει με εσένα γενικά αναφέρομαι.

Εξυπνάδες και θεωρίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και τα δικά σου γραφόμενα.
Δεν είμαι κανένας άσχετος και εδώ διάβασα πολλές ασχετίλες.
Το ότι έχεις ένα οργανάκι και μερικές μετρήσεις δεν σημαίνει ότι είσαι στον σωστό δρόμο.
Είσαι και νέο μέλος σχετικά με τα άλλα πιο παλιά μέλη που έχουν δει και δοκιμάσει μηχανάκια και μηχανάκια.
Δείξε δικό μου post (εκτός κόντρας με άλλον) που είναι εξυπνάδα κ θεωρία.
Κάνεις δεν είπε πως είσαι άσχετος,μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου.
Εσυ έχεις οργανακι;αν ναι ανέβασε μας κάποια μέτρηση η κάποιο από τα αλλα μέλη που αναφερεσαι,γιατί εκτός του Γιάννη δεν είδα κανενός άλλου,εσυ είδες;

Κούλαρε, δε χρειάζονται εξάψεις.

Σου 'χει περάσει από το μυαλό, ότι τα μάτια πολλών εδώ μέσα, "μετρούν" καλύτερα από το μετρητικό σου?
Ξεκόλλα από τα νούμερα και δες την ουσία.
Εύκολα ξεχωρίζει κανείς πότε το λευκό είναι λευκό και πότε συμπυκνωμένο γάλα ΝΟΥΝΟΥ. Δε χρειάζονται ειδικές μετρήσεις.

Είσαι νέος στο σπορ και γίνεσαι ευέξαπτος αν κάτι δε συμφωνεί με τις μετρήσεις ή τις απόψεις σου. Εχεις εκτεθεί σε υπερπληροφόρηση, μάλλον εκεί οφείλεται.
Μάθε να φιλτράρεις τις καταχωρήσεις, συζήτηση κάνουμε.
Πάνω απ' όλα όμως σκέψου ότι μιλάμε για τον Benq 1070 των 800 και όχι για τον JVC X95.
Η εικόνα του δε στρώνει ούτε με φίλτρα ούτε με ματζούνια. Απλά βλέπουμε μεγάλη εικόνα..
Που τις είδες τις εξαψεις;
Τώρα εάν υποστηρίζεις αυτο με το μάτι και μάλλον θεωρείς τον εαυτό σου και εσυ έμπειρο μάλλον παει γάντι το προηγούμενο μου σχόλιο σε άλλο post.
Θεωρείς πως μπορείς να ξεχωρίσεις το λευκό λευκό την θερμοκρασία και την φωτεινοτητα του;
Ποιος σου είπε πως μιλάμε για τον 1070;ή πως συγκρίνεται με τον χ κάτι;για το φιλτράκι ξεκίνησε η κουβέντα και για το πως είναι δυνατόν να δούμε μαύρο με 70nits φωτεινοτητα.
Τέλος,θεωρείς πως απλά βλέπεις μεγάλη εικόνα;τον έχεις δει και το λες αυτο και εάν ναι σε τι συνθήκες;

Έχω ψιλό κουφαθεί, μου δίνουν κάποιοι την εντύπωση ότι είναι μεγάλα κακομαθημένα παιδάκια που παίζουν με τις δεκάδες χιλιάδες euro,
και μειώνουν τα πάντα και τους πάντες, sorry μάγκες αυτήν την εικόνα μου δίνετε!

Εγώ το οικογενειακό μου αυτοκίνητο που βάζω τα ΠΑΙΔΕΙΑ μου μέσα το πλήρωσα (δεν είχα παραπάνω να διαθέσω)
πολύ λιγότερο από ότι ξοδεύουν κάποιοι για προβολέα!

Απλά μεγάλη εικόνα ούτε με ματζούνια, αλήθεια ρε παιδεία τη ζόρια τραβάτε??

Ο "καθένας" έχει την άποψη του, και την εμπειρία του να δει αν το αποτέλεσμα είναι καλο η όχι!!

Εγώ έχω χρονια καλή μεγάλη τηλεόραση, και μέσο satelite (canal+) ακόμα και οι ειδήσεις είναι HD,
και ξέρω τη εικόνα βγάζει ο προβολέας μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ :furious3::furious3::furious3:

Τέλος πάντων νιώθω άσχημα για αυτά που γράφω και για αυτά που διαβάζω...!

Καλή συνέχεια!

@abyss..μάλλον πασχεις απο επιλεκτική μνήμη..κοίταξε ξανά το post 1375 στο οποιο παραθέτεις δικό μου post το οποιο ήταν μια παρότρυνση προς όλους καλοπροαίρετη.
Διάβασε ξανά τι γράφεις πως το γράφεις και εάν θέλεις ζήτα συγνώμη σαν άντρας.
Κάτι το οποιο δεν πρόκειται να κάνεις φυσικά.

Babis K αδιαφορώ πλήρως εάν δεν αρέσει το ύφος μου και η υπογραφή μου.
Το ότι υπάρχουν εμπειροτερα άτομα εξυπακουεται αλλα εάν κρίνω απο τα γραπτά κάποιων προτιμώ την απειρία μου.
Το σεμνά και ταπεινά δεν είναι του χαρακτήρα μου όταν μου πανε κόντρα ή όταν δεν δικαιωνομαι.
Αδιαφορώ εάν δεν σας αρέσει ο entry εξοπλισμός μου αλλα και πάλι τον προτιμώ απο το να έχω μηχανάκι χιλιάδων ευρώ και να τον ρυθμίζω με το μάτι.
Ο πληθυντικος δεν έχει να κανει με εσένα γενικά αναφέρομαι.

Εντάξει, σέβομαι την άποψή σου αλλά δεν συμφωνώ με τη θέση "αδιαφορώ πλήρως εάν δεν αρέσει το ύφος μου και η υπογραφή μου." Ειδικά όταν είσαι σ´ ένα τέτοιο χώρο που ουσιαστικά είναι ( ή μάλλον προσπαθούμε να είναι) μια μεγάλη παρέα. Τέλος πάντων, δεν θα υποδείξω εγώ σ´ εσένα η σε οποιονδήποτε άλλον πως θα πορευτεί εδω μέσα, αυτό είναι προσωπική επιλογή του καθενός.
Εγώ αυτό που θέλω να διευκρινήσω είναι οτι ποτέ δεν είπα οτι δεν μου αρέσει ο εξοπλισμός σου. Αλλο entry level (που ετσι είναι) κι άλλο "δεν μου αρέσει"(που δεν είναι έτσι).

Θα ήθελα να παρακαλέσω την ΔΟ να μου κανει μια χάρη η οποια εχει να κανει με στατιστικά,μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε πόσα posts γράφτηκαν στην κατηγορία :Προβολικα μέσα και ρυθμίσεις απο τις 2 Μαΐου εώς και τις 28 Μαΐου και από τις 29 Μαΐου εώς και 7 Ιουνίου;
Ευχαριστώ.