Στο device manager ( διαχείριση συσκευών ) σου τα εμφανίζει ας πούμε με θαυμαστικά ή ερωτηματικά ?
Βαγγελη,δεν παρακολουθεις το φορουμ αρκετα,αλλιως δεν θα το ελεγες αυτο.
Απ'την αρχη που εμφανιστηκε ο προβολεας εδω και χρονια,ολοι μα ολοι,προτεινουμε γκρι οθονη.
Και γω γκρι εχω.
δεν θαΗ καλύτερη εικόνα που είδες και εντυπωσιάστηκες είναι ΜΟΝΟ εξαιτίας της μειωμένης φωτεινότητας, καμία σχέση με το χρώμα. Αν έβαζες ένα ND filter μπροστά στον φακό του προβολέα σου θα έβλεπες την ίδια "ωραία" εικόνα σε ένα λευκό πανί. Στη πορεία θα ανακαλύψεις ότι το γκρι πανί σκοτώνει την ζωντάνια του προβολέα σου και οτι το χειρότερο μαύρο με πιο λαμπερή εικόνα όμως, ίσως είναι καλύτερος συνδυασμός. Προσωπικά γκρι πανί δεν προτείνω σε κανέναν, ανεξαρτήτως τι προβολέα έχει. Το γκρι έχει νόημα μόνο σε υλοποιήσεις με αυξημένο gain, δηλαδή γκρι χρώμα, αλλα με ανακλαστικές ουσίες μέσα που να φτάνει πάλι gain1 (οχι παραπάνω), εκεί κάτι κερδίζεις, τις δευτερογενείς ανακλάσεις....
δεν θα
δεν θα συμφωνησω ....τα ματια μου ειδαν αυτο που ηθελα και βλεπω και στο Σινεμα...
....το ιδιο και τα ματια των γυρω μου....και δεν σκοτωνεται τιποτα ...
...δεν με ενδιαφερει το φως το εκτυφλωτικο στην εικονα....με ενδιαφερει απλα να εχει πολυ φως ο προβολεας γιατι θα χρειαστει!
ναι δικιο.... οντως αναφερεται πολλες φορες το γκρι πανι...
απλα ενοω οτι ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους προβολεις θα επρεπε να ειναι μαστ .....
βεβαια ειναι και καποιοι προβολεις καντηλια που ισως να μη φαινονται καθολου με γκρι....
με φιλτρο παντως που εχω δοκιμασει,δεν μου αρεσε καθολου το αποτελεσμα.
Αν το ND δεν είναι σούπερ ποιοτικό, πέραν του επιθυμητού ρίξουμου της φωτεινότητας, επιφέρει color cast καθώς και κάποια πτώση στο sharpness.
Για να μην χάσεις sharpness και να έχεις ελάχιστο color cast θες πολύ ποιοτικό ND ( το color cast διορθώνεται συνήθως με calibration έχοντας το φίλτρο πάνω )
θα βρω τις μετρήσεις που έχω σε ένα setup με panasonic lazer dlp με ένα nd από σκρουτζ των 15 ευρώ, κάπου τις έχω κρατημένες, ούτε κλικ δεν έκανα στα ρυθμιστικά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.