BenQ W1070

Εγω προσωπικά αναβαθμίζω το BIOS/firmware πάντα σε όλα τα μηχανήματά μου, αλλά είμαι εξοικειωμένος χρήστης, και αν χρειαστεί κάτι λόγω επαγγέλματος και σπουδών δεν έχω θέμα να flashάρω π.χ. με programmer το BIOS σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Δεν θα ήταν κακό να το περάσεις το update.

Γεια χαρα σε ολους !!!!
για να μην ανοιγω αλλο θεμα ...εχω αγορασει τον προβολεα αυτον ξανα δευτερη φορα .....

( ο καλος βρισκεται στην Ελλαδα στην Ταρατσα μας για Θερινο σινεμαδακι)....
πηρα εναν με 2337 ωρες στα 200 ευρω και απο οτι βλεπω δεν εχει προβλημα φωτεινοτητας ...

....αλλα εχει 1.03 Firmware...και θελω να βαλω το 1.08
βρηκα το 1.08 απο εδω https://stevenbreuls.com/2014/04/benq-w1070-firmware-upgrade/

αλλα οταν φτανω εκει που λεει οτι τα γουιντους (εγω εχω τα 10 )....θα κατεβασουν τους ντραιβερς

(συγκεκριμενα στο σημειο > After a while, windows should install the drivers, this should take about a minute or 2 :)

εκει δεν συμβαινει απολυτως τιποτα ...τα γουιντους μου δεν κατεβαζουν κανενα driver !!!!!

ο προβολεας συνδεαιται κανονικα ανα βει η κοκινη Λεντ ...

απλα δεν μπορω να βρω τους Νραιβερς μηπως τους εχει κανεις απο εσας να μου τις στειλει η ...καποιο λινκ ;;;

συγκεκριμενα εμενα δεν μου εμφανιζουν αυτο το παραθυρο τα γουιντους 10 μου ...

Ευχαριστω πολυ !!!!!!!!

Attachments

• w1070drivers.jpg
    w1070drivers.jpg
    33 KB · Views: 187
Στο device manager ( διαχείριση συσκευών ) σου τα εμφανίζει ας πούμε με θαυμαστικά ή ερωτηματικά ?

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Στο device manager ( διαχείριση συσκευών ) σου τα εμφανίζει ας πούμε με θαυμαστικά ή ερωτηματικά ?

δεν ξερω πως να το δω αυτο που λες ....

...το εγκατελειψα προσωρινα....θα το επειχηρισω αλλη μερα ....

στα ΧΡ ηξερα που να δω αλλα στα γουιντους 10 δεν ξερω ...

Όπως το βλέπεις στα ΧΡ, έτσι είναι και στα 10. Υπολογιστής -> Ιδιότητες -> Διαχείριση συσκευών. Πάει πολύς καιρός που έκανα την αναβάθμιση, θυμάμαι όμως ότι δεν είχα πρόβλημα στα 10ρια. Τα drivers που χρειάζεσαι βρίσκονται στο link που παραθέτεις.

Καλημέρα σε ολους !
Γραφω εδω να πω μια άποψη μιας και εχω τον ιδιο προβολεα χ 2...
Θελω να καταθέσω την εμπειρία μου με το θέμα προβολή !

Προβαλοντας σε ένα τοίχο στο σαλόνι μας χρώματος ανοιχτο ροδακινι....

προσπαθησα πολύ να φέρω τα χρώματα και σε κάποιο σημείο τα

Κατάφερα να έρθουν σε ικανοποιητικο βαθμο....

Εχοντας αγορασει αυτον τον προβολεα ως σχεδόν καινούργιο πριν λίγα χρονιά

Πίστευα ότι η μεγάλη φωτεινότητα του ήταν το πρόβλημα
με το κοντραστ που είχα σε κάποιες ταινιες(όχι σε ολες)

Έτσι τον πήγα Ελλάδα στα Γιάννενα στην ταράτσα για θερινο σινεμα μιας και δεν είχα οθόνη
🧑και μιας και δεν είχα για κάποιο καιρο χρονο να βλέπω ταινίες....

Τώρα αγοραζοντας τον ιδιο προβολεα με 2337 ωρες πιστευα οτι η φωτεινότητα θα ήταν πολύ κάτω...
Αλλά όμως δεν είναι !!!!

Έτσι είχα πάντα πρόβλημα με τις σκοτεινές σκηνές !!!

Ώσπου εχτές μου ήρθε μια μεταχειρισμένη ΑΣΠΡΗ οθόνη ως δώρο από ένα φιλο και είπα να τη βάλω ....

Σκεπτόμενος ότι με την άσπρη οθόνη θα εχω ακομα μεγαλυτερο προβλημα στο κοντραστ απο οτι ειχα ...

Εκανα αυτο που έκανα και στην ταράτσα μας στην Ελλάδα με τον αλλον 1070 ....

Έβαψα την οθόνη σε χρώμα γκρι !!! Όχι ανοιχτο γκρι....αλλα γκρι !!!

Αποτέλεσμα ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εικόνα !!!!!

Μέχρι και η πεθερά μου που είναι καραασχετη μου είπε Βαγγέλη είναι τέλεια !!!

Ακόμα και με γκρι ακόμα και με 2337 ωρες η φωτεινότητα είναι υπερ αρκετη να απολαύσεις
Εικόνα κορυφή !!!

Μου κάνει εντύπωση πως εδώ μέσα ελάχιστες φορές βλέπω ως προτροπή το να έχει κάποιος
Γκρι οθόνη .....
Αντιθέτως οι προτροπες για ακριβοτερα μοντελα πανε και έρχονται.......

Προσωπική μου εμπειρία είναι ότι νιώθω ότι αλλάξα προβολεα 3πλασιας τιμής και το λέω χωρίς ντροπή
Διότι τα μάτια μου και αυτό που είδα και είδαν ολοι εχτες διπλα μου τσιμεντωσαν αυτη τη γνώμη !!!!

Μια παλιά οθόνη ένα ρολακι βαψιματος και μισο λιτρο χρωμα γκρι φέραν αποτέλεσμα Απίστευτο !!!!

Θα τα ξανά πούμε....

Βαγγελη,δεν παρακολουθεις το φορουμ αρκετα,αλλιως δεν θα το ελεγες αυτο.
Απ'την αρχη που εμφανιστηκε ο προβολεας εδω και χρονια,ολοι μα ολοι,προτεινουμε γκρι οθονη.
Και γω γκρι εχω.

Βαγγελη,δεν παρακολουθεις το φορουμ αρκετα,αλλιως δεν θα το ελεγες αυτο.
Απ'την αρχη που εμφανιστηκε ο προβολεας εδω και χρονια,ολοι μα ολοι,προτεινουμε γκρι οθονη.
Και γω γκρι εχω.

ναι δικιο.... οντως αναφερεται πολλες φορες το γκρι πανι...

απλα ενοω οτι ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους προβολεις θα επρεπε να ειναι μαστ .....

βεβαια ειναι και καποιοι προβολεις καντηλια που ισως να μη φαινονται καθολου με γκρι....

αλλα απλα εντυπωσιαστηκα πως με 15 ευρω (τοσο κοστισε το ρολο και το χρωμα) αναβαθμιστηκε η εικονα σαν να αλλαξα σε ακριβο προβολεα.... ενω αυτος ειναι πλεον αρχαιολογια και με 2 + χιλιαδες ωρες...

Η καλύτερη εικόνα που είδες και εντυπωσιάστηκες είναι ΜΟΝΟ εξαιτίας της μειωμένης φωτεινότητας, καμία σχέση με το χρώμα. Αν έβαζες ένα ND filter μπροστά στον φακό του προβολέα σου θα έβλεπες την ίδια "ωραία" εικόνα σε ένα λευκό πανί. Στη πορεία θα ανακαλύψεις ότι το γκρι πανί σκοτώνει την ζωντάνια του προβολέα σου και οτι το χειρότερο μαύρο με πιο λαμπερή εικόνα όμως, ίσως είναι καλύτερος συνδυασμός. Προσωπικά γκρι πανί δεν προτείνω σε κανέναν, ανεξαρτήτως τι προβολέα έχει. Το γκρι έχει νόημα μόνο σε υλοποιήσεις με αυξημένο gain, δηλαδή γκρι χρώμα, αλλα με ανακλαστικές ουσίες μέσα που να φτάνει πάλι gain1 (οχι παραπάνω), εκεί κάτι κερδίζεις, τις δευτερογενείς ανακλάσεις....

Η καλύτερη εικόνα που είδες και εντυπωσιάστηκες είναι ΜΟΝΟ εξαιτίας της μειωμένης φωτεινότητας, καμία σχέση με το χρώμα. Αν έβαζες ένα ND filter μπροστά στον φακό του προβολέα σου θα έβλεπες την ίδια "ωραία" εικόνα σε ένα λευκό πανί. Στη πορεία θα ανακαλύψεις ότι το γκρι πανί σκοτώνει την ζωντάνια του προβολέα σου και οτι το χειρότερο μαύρο με πιο λαμπερή εικόνα όμως, ίσως είναι καλύτερος συνδυασμός. Προσωπικά γκρι πανί δεν προτείνω σε κανέναν, ανεξαρτήτως τι προβολέα έχει. Το γκρι έχει νόημα μόνο σε υλοποιήσεις με αυξημένο gain, δηλαδή γκρι χρώμα, αλλα με ανακλαστικές ουσίες μέσα που να φτάνει πάλι gain1 (οχι παραπάνω), εκεί κάτι κερδίζεις, τις δευτερογενείς ανακλάσεις....
δεν θα
δεν θα συμφωνησω ....τα ματια μου ειδαν αυτο που ηθελα και βλεπω και στο Σινεμα...
....το ιδιο και τα ματια των γυρω μου....και δεν σκοτωνεται τιποτα ...
...δεν με ενδιαφερει το φως το εκτυφλωτικο στην εικονα....με ενδιαφερει απλα να εχει πολυ φως ο προβολεας γιατι θα χρειαστει!

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

δεν θα
δεν θα συμφωνησω ....τα ματια μου ειδαν αυτο που ηθελα και βλεπω και στο Σινεμα...
....το ιδιο και τα ματια των γυρω μου....και δεν σκοτωνεται τιποτα ...
...δεν με ενδιαφερει το φως το εκτυφλωτικο στην εικονα....με ενδιαφερει απλα να εχει πολυ φως ο προβολεας γιατι θα χρειαστει!

δεν συνεννοούμεθα φίλτατε, ότι πεις...
Απλά για τους υπόλοιπους που διαβάζουν να μην τρέξουν και βάφουν οθόνες τσάμπα...
Ας υποθέσουμε ότι έβλεπες στην λευκή σου οθόνη 1 μαύρο και 100 λευκό, ασε τις μονάδες μέτρησης, σκέτες τιμές για να γίνω κατανοητός.
Εβαψες την οθόνη σου γκρι, ας πούμε ότι αντανακλά πλέον το 50% του φωτός που στέλνει ο προβολέας σου (κόβει δηλαδή το 50%).
Αρα πλέον βλέπεις 0.5 μαύρο και 50 λευκό και σου αρέσει, συμφωνώ.
Αν άφηνες την οθόνη σου λευκή όπως ήταν και απλά έβαζες μπροστά στον φακό του προβολέα σου ένα nd filter που να κόβει 50% το φως με 8 ευρουδάκια θα έβλεπες ΠΑΛΙ 0.5 μαύρο και 50 λευκό.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΚΟΝΑ με αυτή που βλέπεις τώρα, πρόσεξε με, ΤΗΝ ΙΔΙΑ, ίδια μαύρα, ίδιο contrast, ίδια χρώματα, ίδια φωτεινότητα, πρόσεξε με πάλι, ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ.
Χωρίς ρολό, χωρίς μπογιές, χωρίς ταλαιπωρίες, χωρίς να χαλάς οθόνες, με μισά λεφτά και το κυριότερο?ΟΠΟΤΕ ήθελες τσουπ, έβγαζες το φίλτρο και έβλεπες την μπαλίτσα σου με έξτρα φως.
Πριν πεις το οτιδήποτε, αυτά είναι απλά μαθηματικά, 1+1 κάνουν 2 δηλαδή, δεν είναι άποψη μου, δεν επιφέρουν αντιρρήσεων ή άλλων ερμηνειών δηλαδή.
Θέλω να πιστεύω ότι έγινα κατανοητός, αν όχι, εδώ είμαι να λύσω την όποια απορία.

Re: Απάντηση: BenQ W1070

ναι δικιο.... οντως αναφερεται πολλες φορες το γκρι πανι...

απλα ενοω οτι ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους προβολεις θα επρεπε να ειναι μαστ .....

βεβαια ειναι και καποιοι προβολεις καντηλια που ισως να μη φαινονται καθολου με γκρι....

Απλά, καμία σχέση (τόσο καμία που δε χρήζει επιχειρηματολογίας).

Απλά το γράφω για μα μην παρασυρθεί χωρις λόγο κανένας που το διαβάσει.

Re: Απάντηση: BenQ W1070

με φιλτρο παντως που εχω δοκιμασει,δεν μου αρεσε καθολου το αποτελεσμα.

τι δεν σου άρεσε ακριβώς?Το nd filter δεν επηρεάζει τον προβολέα χρωματικά ούτε στο ελάχιστο.

δεν θυμαμαι τωρα,εχουν περασει απο τοτε αιωνες.
Το μονο που θυμαμαι ηταν οτι το εβαλα,μου χαλασε την εικονα,το παλεψα για λιγη ωρα μπας και το συνηθίσω,αλλα στο τελος το εβγαλα και περασε στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.

Αν το ND δεν είναι σούπερ ποιοτικό, πέραν του επιθυμητού ρίξουμου της φωτεινότητας, επιφέρει color cast καθώς και κάποια πτώση στο sharpness.
Για να μην χάσεις sharpness και να έχεις ελάχιστο color cast θες πολύ ποιοτικό ND ( το color cast διορθώνεται συνήθως με calibration έχοντας το φίλτρο πάνω )

Αν το ND δεν είναι σούπερ ποιοτικό, πέραν του επιθυμητού ρίξουμου της φωτεινότητας, επιφέρει color cast καθώς και κάποια πτώση στο sharpness.
Για να μην χάσεις sharpness και να έχεις ελάχιστο color cast θες πολύ ποιοτικό ND ( το color cast διορθώνεται συνήθως με calibration έχοντας το φίλτρο πάνω )

Έτσι.

θα βρω τις μετρήσεις που έχω σε ένα setup με panasonic lazer dlp με ένα nd από σκρουτζ των 15 ευρώ, κάπου τις έχω κρατημένες, ούτε κλικ δεν έκανα στα ρυθμιστικά.

θα βρω τις μετρήσεις που έχω σε ένα setup με panasonic lazer dlp με ένα nd από σκρουτζ των 15 ευρώ, κάπου τις έχω κρατημένες, ούτε κλικ δεν έκανα στα ρυθμιστικά.

Αν είναι έτσι και δεν θυμάσαι λάθος, στείλε link για το συγκεκριμένο ND!