Βιντεοκάμερα Canon HV-20 tests

Η κάμερα, εκτός από την μάλλον φτηνιάρικη (σε σχέση με τις SONY κατασκευή της, γενικά είναι πάρα πολύ καλή, ειδικά για τα λεφτά της (λίγο πάνω λίγο κάτω από χιλιάρικο).

Μπάμπη, ξέρεις καταστήματα με καλές τιμές γι' αυτή την κάμερα; Γιατί προχθές μόλις την είδα στο Electro World στη Θεσσαλονίκη 1327 ευρώ και στο Public (στο Cosmos της Θεσσαλονίκης) κάπου 1250 ευρώ. Δεν νομίζεις κι εσύ ότι την έχουν αρκετά ακριβή;

Με ενδιαφέρει η κάμερα και θα ήθελα να ξέρω πιο προσιτές τιμές.
Thanks!

Filotech, αυτές οι τιμές που λές είναι μάλλον με εγγύηση αντιπροσωπείας. Παρ´όλα αυτά μου φαίνονται ψηλές.
Εγώ την αγόρασα από το ADORAMA στα 970 Euro.

Εγω δεν ειμαι για την κορυφη της τεχνολογιας... Θα την χρησιμοποιω λιγο εξαλλου (στο νηπιο και σε καμμια γιορτη).
Δεν πουλα κανεις από τωρα μεχρι τα Χριστουγεννα την καμερα του που να την βαρεθηκε;
Καλα ρε Μπαμπη, εσυ γιατι αγορασες και αλλη (ή κατι μου ξεφευγει;)

Εγω δεν ειμαι για την κορυφη της τεχνολογιας... Θα την χρησιμοποιω λιγο εξαλλου (στο νηπιο και σε καμμια γιορτη).
Δεν πουλα κανεις από τωρα μεχρι τα Χριστουγεννα την καμερα του που να την βαρεθηκε;
Καλα ρε Μπαμπη, εσυ γιατι αγορασες και αλλη (ή κατι μου ξεφευγει;)

Τίποτε δεν σου ξεφεύγει εσένα........ -bye-
Την SONY την έδωσα στον αδερφό μου...
Για σένα έχω μια ημιεπαγγελματική με 3CCD σε άψογη κατάσταση...
icon12.gif

sonyvx1000.jpg

Παίδες, μια ερώτηση από άσχετο με τις βιντεοκάμερες: Μπορώ το υλικό που θα "τραβήξω" σε ΗD να το προβάλω σε CRT τηλεόραση (SD φυσικά);

Παίδες, μια ερώτηση από άσχετο με τις βιντεοκάμερες: Μπορώ το υλικό που θα "τραβήξω" σε ΗD να το προβάλω σε CRT τηλεόραση (SD φυσικά);

Χαλαρά... Και καταπληκτική εικόνα.......
icon14.gif

Απλά πρόσεχε τις συνδέσεις... HDMI αποκλείεται να έχει η CRΤ. Και component δύσκολο... Άρα μάλλον S-Video σε βλέπω, κι αν είναι αρκετά παλιά και δεν έχει ούτε αυτό τότε μέσω αντάπτορα και Scart.
Θα πρέπει βεβαίως, σ' αυτή τη περίπτωση, να έχει και η κάμερα έξοδο S-Video.

Last edited:

Είτε καις το υλικό σε dvd και το παίζεις από το dvd player σου που προφανώς θα είναι συνδεδεμένο στην crt τηλεόραση με scart

είτε συνδέεις την κάμερα με ένα dvd recorder που θα έχει είσοδο firewire και θα το δεις realtime (έτσι ελπίζω, δεν το έχω κάνει) στην crt τηλεόραση μέσω scart.

Γενικά μιάς αμιγώς ψηφιακή και μάλιστα HD κάμερα που είναι η HV-20 , αρχίζει και "σπάει" τους δεσμούς της με αναλογικά displays. :nounder:

Αν την δεις σε display 1920 X 1080 (προβολέα ή TV) θα καταλάβεις γατί.

Last edited:
Εχει παρει κανεις απο εσας wide ή tele converter για την hv20?
Ποιον , ποσο και απο που ?
Ο φακος της canon ειναι δυστυχως πολυ ακριβος και ψαχνω καποιον φτηνοτερο.
Εχω δει καποιους στο ebay αλλα δεν ξερω κατι γι αυτους.

Τίποτε δεν σου ξεφεύγει εσένα........ -bye-
Την SONY την έδωσα στον αδερφό μου...
Για σένα έχω μια ημιεπαγγελματική με 3CCD σε άψογη κατάσταση...
icon12.gif

sonyvx1000.jpg

Ποσο; Για λεγε...

Πες το σιγα σιγα μην παθουμε και τιοτα!

Φίλε Γιάννη, πιστεύω ότι σε τέτοιες υψηλές αναλύσεις δεν θα πρέπει να σκέφτεσαι αν είναι ακριβός ένας εργοστασιακός μετατροπέας φακού. Έτσι κι αλλιώς η ποιότητα εικόνας με έναν μετατροπέα υποβαθμίζεται, αλλού πολύ αλλού λιγότερο. Επομένως για να διατηρήσουμε μια κάπως αξιοπρεπή ποιότητα εικόνας θα πρέπει ο μετατροπέας να είναι εξίσου καλός με τον φακό που φορά μια φωτογραφική μηχανή ή μια βιντεοκάμερα.

Ένας μετατροπέας γενικής χρήσης, δηλ. φακός με λίγα οπτικά στοιχεία και ο οποίος είναι σχεδιασμένος να φοριέται από κάθε βιντεοκάμερα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μια βιντεοκάμερα πολύ καλής ποιότητας. θα τη θάψει, ενώ μπορεί και να κάνει εξαιρετικά προβληματικό το AF και το WB.

Πριν 2 χρόνια πήρα εναν ευρυγώνιο μετατροπέα για μια SONY με DVD-RAM. RAYNOX καλής ποιότητας (υποτίθεται) και 119 ευρώ από Γερμανία. Η κάμερα έχασε τη δυνατότητα να ρυθμίσει το front/back στο νετ και η ποιότητα εικόνας έγινε τραγική, σα να έπεφτε ένα ελαφρό πέπλο πάνω της. Φαντάζου αυτό το μετατροπέα (που θεωρούνταν καλός) σε μια κάμερα HDV.

παρά λίγο να την ξαναπατούσα. Τον Ιούνιο ήθελα υπερευρυγώνιο φακό για ψηφιακή μηχανή. Οι φακοί για DSLR στοίχιζαν 450-600 ευρώ (οι ΝΙΚΟΝ 1000). Ο μετατροπέας της SONY R1 στοίχιζε 350 ευρώ (δεν σφάξανε, είπα). Οι μετατροπείς της SONY γενικής χρήσης στα 180-200 ευρώ. Οι άλλης εταιρείας στα 130-150 ευρώ. Ευτυχώς πήγα στο Γαλαίο και στο Σταυρινάκη και δοκίμασα 2 πάνω στη μηχανή. Κανένας δεν εστίασε πάνω στα στορ του απέναντι καταστήματος. Ούτε μετά από 40 δευτ. Ο χρωματικός κορεσμός έπεσε κατακόρυφα. Τράβηξα 3 φωτο για της δω στον ΗΥ στο σπίτι. Για πέταμα και οι τρείς. Φυσικά δεν πήρα τίποτε.

To θεμα ειναι οτι η hv20 (οπως και σχεδον οι περισσοτερες καμερες σημερα) εχουν περιορισμενο εστιακο ευρος.
Θυμαμαι την παλια μου sony digital 8 με 25χ οπτικο και 37mm wide, και με πιανει λυπη με το ποσο μικρο ευρος εχουν οι σημερινες καμερες (προφανως λογο κοστους και απαιτησης για σμικρυνση).
Θα χρειαστω οπωσδηποτε εναν ευρυγωνιο για την hv20, γιατι τραβαω συνηθως συγκεντρωσεις και εκδηλωσεις, παρα τοπια.
Μαλλον θα παω προς την original canon wd43 http://www.megamarket.gr/canonwd43-p-20859.html

Μπάμπη και Τάσο, σας ευχαριστώ πολύ! Ήσασταν πολύ διαφωτιστικοί. Θα την πάρω την κάμερα (τώρα στο Adorama την έχουν 890 ευρώ!), γιατί (παρόλο που δεν έχει S-Video) μπορώ να δω το υλικό μου σε SD μέσω DVD. Άλλωστε:
1. Επίκειται αγορά νέας τηλεόρασης (μάλλον Plasma)
2. Μπορώ να συνδέσω την κάμερα απευθείας στον βιντεοπροβολέα (Epson TW-600).

Και πάλι ευχαριστώ!

Μπάμπη και Τάσο, σας ευχαριστώ πολύ! Ήσασταν πολύ διαφωτιστικοί. Θα την πάρω την κάμερα (τώρα στο Adorama την έχουν 890 ευρώ!), γιατί (παρόλο που δεν έχει S-Video) μπορώ να δω το υλικό μου σε SD μέσω DVD. Άλλωστε:
1. Επίκειται αγορά νέας τηλεόρασης (μάλλον Plasma)
2. Μπορώ να συνδέσω την κάμερα απευθείας στον βιντεοπροβολέα (Epson TW-600).

Και πάλι ευχαριστώ!

Filotech, άντε με το καλό... Την έχουν ετοιμοπαράδοτη; Λίγο δύσκολο.
Αν ξεπεράσεις λίγο την αρχική αίσθηση της φτήνειας στην κατασκευή η βιντεοκάμερα θα σε ικανοποιήσει απόλυτα. Αν την συνδέσεις και με την plasma θα σου πέσει το σαγόνι.
Καλορίζικη.

Απάντηση: Re: Βιντεοκάμερα Canon HV-20 tests

Εγώ. Τον original Canon τον wide. Μιλάμε είναι κτήνος! Γέρνει η κάμερα μπροστά!! αλλά μιλάμε μέσα σε σπίτι δεν χρειάζεται να γυρνάς την κάμερα. Την στήνεις σε ένα τρίποδο και τα "σαρώνει" όλα.

Μειονέκτημα: επειδή έχει μεγάλη διάμετρο , όταν βγάλεις φωτογραφία με φλας αφήνει σκιά. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις το έξτρα προβολάκι που το βάζεις από πάνω που έχει και προβολέα και φλας (κι αυτό το έχω). -bye-

Συμφωνώ με τον Βλάση. Δεν θα το ρίσκαρα ειδικά σε βιντεοκάμερα που δεν έχεις και πολλές επιλογές όπως στην φωτ. μηχανή, να χρησιμοποιήσω third party φακό. Αυτά είναι κομμένα και ραμμένα από τις εταιρείες.

Το άσχημο είναι ότι αλλάξεις κάμερα, αφήνεις πίσω σου ένα εμπόρευμα μη ευκαταφρόνητου ποσού....