Βιντεοκάμερα Canon HV-20 tests

Κι εγω την πηρα σημερα , απο το katerelo .
Την ειχε ετοιμοπαραδοτη , ενω το adorama σε 10 μερες.
Taso ποιον ακριβως ευρυγωνιο πηρες ?
Τον Canon WD-H43 ?
Kαι απο φωτιστικο , το vfl-1 ?
Ριχνει πολυ τη μπαταρια ?

Μεγειές Γιάννη,

Ναι αυτά τα δύο. Κοίτα φωτό πως φαίνεται η κάμερα με τον ευρυγώνιο για να καταλάβεις για τι κτήνος είναι σε σχέση με την κάμερα!!!

IMG_7978.JPG

Οσο για το προβολάκι μην νομίζεις ότι το έχω δοκιμάσει στην πράξη. καμιά 10αριά δευτερόλεπτα έχει δουλέψει. Εξάλλου έχω αγοράσει έξτρα 2 μπαταρίες (τις μεγάλες). Δεν θα το δικαιολογήσω ποτέ στον ευατό μου να είμαι σε ένα ταξίδι και να ξεμείνω από μπαταρία. Διότι όπως θα δεις κι εσύ την μπαταρία την ρουφάει. Κασέτα και μπαταρία (και την μεγάλη μάλιστα).

Και μιάς και πιάσαμε την κουβέντα για τον ευρυγώνιο της HV-20 δες στην πράξη τι κάνει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κάμερα είναι πάνω σε τρίποδο στο ΙΔΙΟ σημείο.

IMG_0269.JPG

IMG_0270.JPG

H ποιοτητα ειναι πολυ καλη (του φακου).
Αλλα το θεμα με τη σκια ειναι ψιλοαπαραδεκτο για την canon.
Οντως ειναι κτηνος ο φακος, αλλα αξιζει τα λεφτα του.
Εχεις παρατηρησει καθυστερηση στο focus οταν τον εχεις πανω ?
Ο vfl-1 κανει δουλεια ? (φωτιζει καθολου)
Eχεις παρει την original μπαταρια της canon?
Γιατι βρηκα αυτην εδω http://www.batteries.gr/product_info.php?products_id=1684 πολυ φτηνα.

Last edited:
Δειτε τι μπορειτε να κανετε για εχετε πιο κινηματογραφικη εικονα με μια μικρη hd καμερα...
http://www.youtube.com/watch?v=8nOypJzvX3A&mode=related&search=
Χρειαζομαστε αυτο εδω

http://www.cinevate.com/website/index.php/products/

και ενα καλο φακο 35mm.

http://www.cinevate.com/website/index.php/demo/

Eιναι λιγο ακριβο (1000$) , αλλα το αποτελεσμα αξιζει το κοπο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Βιντεοκάμερα Canon HV-20 tests

Δείτε στην δεύτερη φωτό την σκιά αριστερά που σας έλεγα λόγω του ευρυγώνιου φακού που κρύβει το φλας.

Τολμώ να πω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το φως. ΔΕν βλέπω καμιά σκίαση. Απλώς στα αριστερά στη δεύτερη φωτο, έχουμε φυσική σκίαση φωτισμού του χώρου. Αν υπήρχε πρόβλημα φωτισμού με το φλας ή τον προβολέα της μηχανής, τότε θα υπήρχε σκίαση περιμετρικά, ή στην καλύτερη περίπτωση μια σκοτεινή καμπύλη στο κάτω μέρος της φωτο.

Αντίθετα εκείνο που με ενοχλεί είναι οι γεωμετρικές παραμορφώσεις που είναι πολύ εμφανείς. Δείτε την άκρη του τοίχου στα αριστερά πώς έχει καμπυλώσει. Εμένα με ενοχλεί και δεν διορθώνεται στο PS όπως στις φωτο. Είναι σημαντικός λόγος για να μην κατασκευάζονται ευρυγώνιοι, υπερευρυγώνιοι φακοί στις βιντεοκάμερες.

Mα έχει καμπύλη η σκιά (καναπές στο κεντρο της φωτό και κάτω) και συνεχίζει πάνω απο τον καναπέ αλλα χάνεται στο βάθος του δωματίου.

Οι παραμορφώσεις ειναι όντως πολύ έντονες και ανεπιθύμητες αλλα καμμια φορά χρειάζονται ανάλογα τις καλλιτεχνικες ανησυχίες του cameraman

Απάντηση: Re: Βιντεοκάμερα Canon HV-20 tests

Φραγκίσκο, σίγουρα κάποιος-κάτι παρεμβλήθηκε στο φως, δεν εξηγείται αλλιώς.

Μα Βλάση αυτό ακριβώς λέω. Σκιάζει ο φακός το φλας . Το φλας έτσι όπως κρατάμε την κάμερα είναι δίπλα από τον φακό όρθιο. Επομένως ότι είναι αριστερά του σκιάζεται και ότι δεξιά του μια χαρά. Είναι οφθαλμοφανέστατη η σκίαση. Δες την φωτό για να καταλάβεις

IMG_8080.JPG

Οσο για τις καμπυλώσεις στα μάτια μου δεν είναι και τόσο τραγικό. Ποιό τραγικό βρίσκω την σκίαση.

Οσο για το φλας το 550 ούτε με σφαίρες. Κοίτα από κάτω πως είναι το shoe. Σιγά μην σ' άφηνε η canon να παίξεις plug 'n play όλα universal....

IMG_8081.JPG

Γιάννη,
Οχι δεν έχει καμιά επίπτωση στην ταχύτητα του focus. Μπαταρίες πάντα original (BP-2L14) . Δεν παίζω με τέτοια πράγματα.

Διαβαζοντας στο hv20forum ειδα οτι γινεται λογος για ταινιες "υγρου τυπου"(sony) και dry(panasonic,jvc,tdk)...

Στο manual αναφερει καθαρα(σελ.94) οτι η κασσετα καθαρισμου πρεπει να ειναι dry ενω δεν κανει αναφορα για τον τυπο των minidv που χρησιμοποιουμε για εγγραφη....

Γραφουν οτι αν αλλαξουμε κασσετες(απο υγρου σε dry ή αντιστροφα,πρεπει να χρησιμοποιουμε κασσετα καθαρισμου....

Ακολουθειτε τα παραπανω ή μηπως ειναι υπερβολικα?

Υ.Γ Ουτε καν γνωριζα για τους 2 τυπους(dry k wet lubricant..)

Τάσο ότι όπως και στις φωτογραφικές μηχανές καλές λήψεις παίρνουμε ΜΟΝΟ με το εξωτερικό φλας και όχι με το ενσωματωμένο. Αλήθεια, αν κάνεις λήψη με το επιπλέον φλας-φως θα έχει και πάλι σκίαση ή όχι;

Απάντηση: Re: Βιντεοκάμερα Canon HV-20 tests

Τάσο ότι όπως και στις φωτογραφικές μηχανές καλές λήψεις παίρνουμε ΜΟΝΟ με το εξωτερικό φλας και όχι με το ενσωματωμένο. Αλήθεια, αν κάνεις λήψη με το επιπλέον φλας-φως θα έχει και πάλι σκίαση ή όχι;

Ναι κάνει και πάλι λιγάκι στο κάτω μέρος της φωτογραφίας.

Με ποιο προγραμμα δουλευετε για μονταζ ?
Εχω δοκιμασει τον Avid (Pc) kai moy κανει "νερα".
Στο mac παντως την καταλαβε με τη πρωτη και το imovie kai to final cut pro.

Α εσύ είσαι προχωρημένος....

Τι μοντάζ.... εγω θέλω να πάρω ένα dvd recorder με firewire να την καρφώνω επάνω και να καίω dvd on the fly για τις γιαγιάδες και τους παπούδες...

Για μοντάζ είμαστε τώρα...:grinning-smiley-043

Πηρα το προβολεα της Canon VL-10Li II.

canonhv20 flash light_0008.jpg canonhv20 flash light_0010.jpg

Einai 10 watt kαι εχει αρκετα καλο και δυνατο φως.

Δυστυχως δεν περιλαμβανει μπαταρια (λιθιου) κι ετσι αναγκαστηκα να παρω μια (οχι canon γιατι ειχε περισσοτερο απο το προβολεα!!!).

Ενα μικρο δειγμα χωρις φως, με το προβολεα και με προβολεα + difusser.

canonhv20_0001.jpg canonhv20_0002.jpg canonhv20_0003.jpg

To επομενο βημα ειναι μαλλον κατι σαν κι αυτο...http://www.raynox.co.jp/english/video/hdp7700es/index.htm

Last edited: