Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Αν στα 24/96 δεν υπαρχουν πολλες επιλογες τωρα, πως θα ειναι τα πραγματα μετα απο 3-4 χρονια? Νομιζω οτι με λιγη υπομονη θα τα εχουμε ολα στα πιατο μας! Αλλωστε και η καλη μουσικη στο βινυλιο δεν δημιουργηθηκε σ ενα χρονο.
Ως *ειδικός* επί του θέματος θα ήθελα να πώ φίλε Βασίλη ότι η καλή μουσική στο βινύλιο ΟΝΤΩΣ δημιουργήθηκε από την πρώτη μέρα. Δεν χρειάστηκε καν μήνας ούτε χρόνος που αναφέρεις. Όπως λέει ο λαός μας η καλημέρα απ' το πρωί φαίνεται.
Η επίσημη πρεμιέρα της κυκλοφορίας των στερεοφωνικών δίσκων είναι ο Οκτώβρης του 1958. Δεν πιστεύεις τί ποιότητα έχουν αυτοί οι αναλογικής, λαμπάτης απαρχαιομένης και καθυστερημένης και πισωδρομικής και ++++ [δηλαδή - - - -] τεχνολογίας, δίσκοι.
Όσο δε, περνούσαν οι δεκαετίες και τα χρόνια οι δίσκοι γίνονταν όλο και λιγότερα ποιοτικοί και έτσι μια ωραία μέρα φτάσαμε στην νέα τεχνολογία:"Τέλειος Ήχος για Πάντα".
Αυτή είναι η πραγματικότητα μας αρέσει δεν μας αρέσει.

Όσο και να περιμένεις περισσότερους τίτλους σε καλύτερη ψηφιακαή τεχνολογία όπως SACD που αναφέρεις, τζάμπα περιμένεις! Έχουν ήδη αναγγελθεί τόσα άλλα ψηφιακά μέσα καθώς και η κηδεία τους που χρειάζεσαι 10 ζωές μπας και δεις κάτι. Αλλά η ζωή είναι σύντομη γιαυτό ας βρούμε τρόπο να την απολαύσουμε, και μουσικά, όσο γίνεται. Λ.Σ.

Παρεμπιμπτώντως σήμερα παρέλαβα 35 βινύλια κλασικής μουσικής δεκαετίας 60 και 70 συμπτωματικά όλα Factory Sample θα ανήκαν σε κάποιον αρθρογράφω ή άτομο της δισκογραφίας σε άριστη κατάσταση επί 5 ευρώ έκαστο. Ποιος ο λόγος να περιμένω, γιατί, για πιο πράγμα; Περιμένοντας ο χρόνος τρέχει και κάποτε τελειώνει. Άρχισα να ακούω αυτούς τους δίσκους σήμερα και ήταν μια πραγματική απόλαυση. Υπάρχουν αμύθητου αριθμού δίσκοι που μας περιμένουν, με τις καλύτερες ηχογραφήσεις και τους καλύτερους καλλιτέχνες. Δεν υπάρχει λόγος να αφήνουμε αυτούς τους θησαυρούς να περνάν από μπροστά μας περιμένοντας τους βαρβάρους που ίσως δεν θάρθουν.
Και τί ειρωνεία! Όλα αυτά χάριν του cd, γιατί πουλιούνται ολόκληρες δισκοθήκες βινυλίου. Είναι σα να ζεις στη δεκαετία του 50, 60 και 70, σα να καβαλάς την μηχανή του χρόνου. Μόνο με το βινύλιο μπορείς να ταξειδεύεις πέρα δώθε στο χρόνιο. Κρύβει μια μαγεία μέσα του.
Εξυπακούεται όποιος δεν αρκειται μόνο στο έξαιρετικό παρελθόν μπορεί να φροντίσει για νεότερα στα νέα μέσα. Λ.Σ.

Αγαπητέ μου Λουκά, έχεις δίκιο σε πολλά από αυτά που λές.
Και είμαστε ευγνώμονες όταν έχεις να μας δώσεις Α' κοπής αναλογικούς τους γίγαντες Όιστραχ, Ρουμπινστάιν ή Χόροβιτς.
Είμαστε όμως στο 2010 με νέους καλλιτέχνες σπουδαίους όπως η Φίσερ, ο Ντουνταμέλ, ο Ρέπιν και δεκάδες άλλοι οι οποίοι ηχογραφούν ΜΟΝΟΝ ΨΗΦΙΑΚΑ. Εγώ λοιπόν θέλω να τους παρακολουθώ και να τους ακούω γιατί τους εκτιμώ και τους απολαμβάνω. Το ότι υπήρξε μιά μεγάλη "αναλογική" Κάλλας, δεν θα με αποτρέψει από το να αναζητώ μία νέα σοπράνο σε HD υλικό και να χαίρομαι όταν την βρίσκω. Και μάλιστα όχι κομπρεσαρισμένη για να χωρέσει η κορόνα της στα αυλάκια του βινυλίου.

Θέμη έχω ήδη πει όποιος δεν αρκείται στο παλιό θησαυροφυλάκιο και επιθυμεί νέα πράγματα, καλύπτεται με τη νέα τεχνολογία.
Επέτρεψέ μου να ακούω την Κάλλας *συμπιεσμένη*[!!!] όπως λες για να χωρέσει δήθεν μια κορώνα της στα αυλάκια του βινυλίου και εσύ άκουέ την ψηφιακά.
Δεν ξέρω αν είναι συμπιεσμένη, το τελευταίο που θα με ενδιέφερε. Αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο έτσι όπως ακούγεται από ένα παλιο-βινύλιο την ευχαριστιέμαι. Με τίποτα δεν μπορώ να την ακούσψ ψηφιακά. Εκεί φαίνεται σα να της πιάνει κάποιος το λαρύγγι. Λ.Σ.

Θεωρω τα χρηματα που ζηταει το Minerva σε σχεση με το κοστος αγορας του Benchmark(εχω ακουσει το USB) υπερβολικα. Οι διαφορες των δυο αυτων dac ειναι μικρες. Για την ακριβεια, μπορει το Bench να ειναι ψυχρο και ελαφρως λεπτοηχο, ανταποκρινεται ομως πληρως στις παραγωγες που γινονται απο τα 90's και μετα(ο νοων νοητο).

Τωρα, αν ακουτε τοσο μεγαλες διαφορες μεταξυ των 2 dac, σιγουρα υπεισερχεται ο παραγοντας της αυθυποβολης και του Hype-. Σαφως και το Weiss Minerva ειναι καλυτερο dac, ειναι ομως πολυ ελαχιστα καλυτερο. Kαι κοστιζει χ3!!!

Απάντηση: Re: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Θεωρω τα χρηματα που ζηταει το Minerva σε σχεση με το κοστος αγορας του Benchmark(εχω ακουσει το USB) υπερβολικα. Οι διαφορες των δυο αυτων dac ειναι μικρες. Για την ακριβεια, μπορει το Bench να ειναι ψυχρο και ελαφρως λεπτοηχο, ανταποκρινεται ομως πληρως στις παραγωγες που γινονται απο τα 90's και μετα(ο νοων νοητο).

Τωρα, αν ακουτε τοσο μεγαλες διαφορες μεταξυ των 2 dac, σιγουρα υπεισερχεται ο παραγοντας της αυθυποβολης και του Hype-. Σαφως και το Weiss Minerva ειναι καλυτερο dac, ειναι ομως πολυ ελαχιστα καλυτερο. Kαι κοστιζει χ3!!!

+1

Απο την πρώτη φορά που τα άκουσα συγκριτικά στου Θέμη,αυτή ήταν η εντύπωσή μου.

Καλημερα!
Υπηρχε ακουστη διαφορα απο το BEnchmark στο Weiss Minerva με 3 ατομα παροντα που συμφωνησαμε . Mου αρεσε παραπανω τοσο, που ειχε ελαχιστη διαφορα σε σχεση με το cd player , το δικο μου τουλαχιστον.Βεβαια η διαφορα ειναι οντως μεγαλη , χ3 οπως ακριβως λες.Οποτε ειναι στη ευχερεια του καθενος απο εμας να σκεφτει την σπαταλη χ3 χρηματων για ν ανεβει ενα κλικ σε αποδοση.Δεν εχεις κι αδικο...Αυθυποβολη , δε θα λεγα πως υπηρχε, γιατι δηλαδη? ειχαμε τιποτε να χασουμε η να κερδισουμε...

Αλλα ετσι δεν γινεται συνηθως οταν ανεβαινεις σκαλια - επιπεδα στο HiEnd...?

Απάντηση: Re: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Καλημερα!
Υπηρχε ακουστη διαφορα απο το BEnchmark στο Weiss Minerva με 3 ατομα παροντα που συμφωνησαμε . Mου αρεσε παραπανω τοσο, που ειχε ελαχιστη διαφορα σε σχεση με το cd player , το δικο μου τουλαχιστον.Βεβαια η διαφορα ειναι οντως μεγαλη , χ3 οπως ακριβως λες.Οποτε ειναι στη ευχερεια του καθενος απο εμας να σκεφτει την σπαταλη χ3 χρηματων για ν ανεβει ενα κλικ σε αποδοση.Δεν εχεις κι αδικο...Αυθυποβολη , δε θα λεγα πως υπηρχε, γιατι δηλαδη? ειχαμε τιποτε να χασουμε η να κερδισουμε...

Αλλα ετσι δεν γινεται συνηθως οταν ανεβαινεις σκαλια - επιπεδα στο HiEnd...?

Κάτι δεν κάνατε ή δεν πήγαινε καλά ...

Γιάννη, μια ερώτηση (μπορεί να είναι και καθοριστική):

Το benchmark το είχες συνδεδεμένο με οπτική ίνα, σωστά;
Το minerva το έβαλες κι αυτό με οπτική ή με firewire; Παίζει ρόλο.

Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Αν στα 24/96 δεν υπαρχουν πολλες επιλογες τωρα, πως θα ειναι τα πραγματα μετα απο 3-4 χρονια? Νομιζω οτι με λιγη υπομονη θα τα εχουμε ολα στα πιατο μας! Αλλωστε και η καλη μουσικη στο βινυλιο δεν δημιουργηθηκε σ ενα χρονο.
Δεν το πιστεύω. Το έχουμε δει πολλές φορές το έργο αυτό!

Όλα αυτά χάριν του cd, γιατί πουλιούνται ολόκληρες δισκοθήκες βινυλίου. Είναι σα να ζεις στη δεκαετία του 50, 60 και 70, σα να καβαλάς την μηχανή του χρόνου. Μόνο με το βινύλιο μπορείς να ταξειδεύεις πέρα δώθε στο χρόνιο. Κρύβει μια μαγεία μέσα του.
Μήν λές πολλά!!!
Άσε να μαζεύουμε κανένα δισκάκι όσο άλλοι περιμένουν μήπως και πιάσει το ένα ή το άλλο format!

Γιάννη, μια ερώτηση (μπορεί να είναι και καθοριστική):

Το benchmark το είχες συνδεδεμένο με οπτική ίνα, σωστά;
Το minerva το έβαλες κι αυτό με οπτική ή με firewire; Παίζει ρόλο.

To Benchmark ηταν με οπτικη ινα.
Το Weiss με firewire, κανονικα.Περασαμε drivers κτλπ.
Με οπτικη ινα λογικα θα παιζε ενα κλικ κατω ετσι δεν ειναι?

ΑΛΛΑ οποιος μου φερει τον Miles Davis, Coltrane και ολους τους αλλους τζαζμεν τους παλιους κ τις παλιες εκτελεσεις κλασσικων εργων ( αυτα που ειναι τ αγαπημενα μου δηλαδη κ ακουω, οχι πως δεν μ αρεσουν τα υπολοιπα ) σε μια μορφη σε HD δηλαδη ψηφιακη κτλπ που να παιζει κατα τη γνωμη μου παντα καλυτερα απο τους δισκους μου κ το πικαπ μου, αμεσως θ ακουω μονιμως μ αυτον τον τροπο κ θα τ αλλαξω πιστευω.

Με τα φτωχά αυτιά μου το benchmark το καταλάβαινα επανειλημμένα, σε βαθμό που όντως κι εγώ αναρωτιόμουν μήπως κάτι δεν πάει καλά. Η διαφορά ήταν μεγάλη και ευδιάκριτη.

Βέβαια με την ίδια ευκολία καταλάβαινα και όταν έπαιζε βινύλιο, γιατί το άκουσμα αμέσως με χαλάρωνε.

Πολυ ωραια η μουσικη επιλογη σου!!
Δοκιμασε κ με Musique, Lolleata Holloway, India, Geraldine Hunt, James Brown..παντα απο βινυλιο ομως!
Εκει να δεις τι χορο εχεις να ριξεις!!
Σκιζουν τα πτυχια τους ολοι μετα?

41taliourhs18gletzedika.jpg

απογοήτευση πλήρης δηλαδή....
θεωρώ το benchmark ένα εξαιρετικά υπερτιμημένο προϊόν που αξίζει τα λεφτά του μόνο αν είσαι επαγγελματίας ή έχεις studio....
αν λέτε τέτοια και γιά το minerva....:AFADF0:

απογοήτευση πλήρης δηλαδή....
θεωρώ το benchmark ένα εξαιρετικά υπερτιμημένο προϊόν που αξίζει τα λεφτά του μόνο αν είσαι επαγγελματίας ή έχεις studio....
αν λέτε τέτοια και γιά το minerva....:AFADF0:

Πού την είδες την απογοήτευση;

Το Minerva πλησίασε πολύ το Stibbert, όπου οι διαφορές ήταν μικρές. Αυτό μόνο ελπίδα δίνει για τις υλοποιήσεις dac επιπέδου Minerva και πάνω.