Βιοι ηρώων,αγίων και διαβόλων στα 1821.

Ατυχές παράδειγμα θάλεγα.

Αλλο να μπορείς και να προσπαθείς περισσότερο ή λιγότερο να επηρεάσεις τον περίγυρό σου σε μιά ξένη αυλή κι άλλο νάσαι συνειδητά γιουσουφάκι των οθωμανών κατακτητών της πατρίδας σου.

Η πολιτική πάντα και παντού εξαρτάται απο συσχετισμούς δυνάμεων,εξωτερικές συνθήκες και διεθνή και εσωτερικά συμφέροντα..
Και την περίοδος τού 21 τέτοια επικρατούσαν..Και σήμερα επίσης.
Οφείλει κάποιος να τά δεί ολα αυτά και να βγάλει τά συμπεράσματά του..
Η πορεία τής επανάστασης τού 21 δεν περιορίζεται σέ ´καλούς´και κακούς´,οπως και άλλα μεγάλα γεγονότα στην Ιστορία...άλλως τε ...

Re: Απάντηση: Βιοι ηρώων,αγίων και διαβόλων στα 1821.

Η πολιτική πάντα και παντού εξαρτάται απο συσχετισμούς δυνάμεων,εξωτερικές συνθήκες και διεθνή και εσωτερικά συμφέροντα..
Και την περίοδος τού 21 τέτοια επικρατούσαν..Και σήμερα επίσης.

Ακριβώς αυτό: Πολιτική έκαναν, κάνουν και θα κάνουν - και ξέρουμε καλά με Ποιούς ήταν, είναι και θα είναι πάντα. Και τα φούμαρα ότι τάχατες δεν τους ενδιαφέρουν τα ...'Κοσμικά', να πάνε να τα πουλήσουν αλλού: το χέρι μέσα στο βάζο με το γλυκό το είχαν πάντα. Αυτοί τρίβονται πάνω στην Εξουσία, την κολακεύουν, έχουν πάρε-δώσε μαζί της, σούξου μούξου και ...ατζέντες ανοιχτές-γιατί και οι ίδιοι Εξουσία είναι και ίσως μάλιστα η πιο ανάλγητη Εξουσία από όλες. Και στο Σουλτάνο κάρφωναν ο ένας τον άλλο, ακριβώς όπως και οι σημερινοί εθνοπροδότες που πάνε στους Ευρωπαίους στις Βρυξέλλες και καταδίδουν ο ένας τον άλλο για 'ψεύτικα οικονομικά στοιχεία'. Πάνε κι αυτοί στον Καδή να τους λύσει τις διαφορές.
Τα επαναστατικά λάβαρα ας τα αφήσουν για άλλους: για αυτούς που η μοίρα τους είναι να δίνουν το αίμα τους και πάντα να προδίδονται - Πάντα και από όλους.

Last edited:
λίγο πιο πρόσφατο, αλλά το concept ίδιο…. όπως και να το κάνουμε συμπάθειες δεν κρύβονται……:icon15:

Attachments

• junta3.jpg
    junta3.jpg
    83.6 KB · Views: 86
  • fotochristod.jpg
    fotochristod.jpg
    23.7 KB · Views: 88
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βιοι ηρώων,αγίων και διαβόλων στα 1821.

Ακριβώς αυτό: Πολιτική έκαναν, κάνουν και θα κάνουν - και ξέρουμε καλά με Ποιούς ήταν, είναι και θα είναι πάντα. Και τα φούμαρα ότι τάχατες δεν τους ενδιαφέρουν τα ...'Κοσμικά', να πάνε να τα πουλήσουν αλλού: το χέρι μέσα στο βάζο με το γλυκό το είχαν πάντα. Αυτοί τρίβονται πάνω στην Εξουσία, την κολακεύουν, έχουν πάρε-δώσε μαζί της, σούξου μούξου και ...ατζέντες ανοιχτές-γιατί και οι ίδιοι Εξουσία είναι και ίσως μάλιστα η πιο ανάλγητη Εξουσία από όλες. Και στο Σουλτάνο κάρφωναν ο ένας τον άλλο, ακριβώς όπως και οι σημερινοί εθνοπροδότες που πάνε στους Ευρωπαίους στις Βρυξέλλες και καταδίδουν ο ένας τον άλλο για 'ψεύτικα οικονομικά στοιχεία'. Πάνε κι αυτοί στον Καδή να τους λύσει τις διαφορές.
Τα επαναστατικά λάβαρα ας τα αφήσουν για άλλους: για αυτούς που η μοίρα τους είναι να δίνουν το αίμα τους και πάντα να προδίδονται - Πάντα και από όλους.

Αν μιλήσουμε μονον συναισθηματικά δέν έχω αντίρρηση..Μέ τον Παπαφλέσσα είμαι πού γύρναγε με τις πουτάνες και ηταν ´αλητάμπουρας'και πήγε και τάβαλε με απίστευτο στρατό στο Μανιάκι ξέροντας οτι θά χάσει και θα σκοτωθεί.
Αλλά πολλές φορές μιλάμε για το εφικτό.Αν μιλάμε για επαναστάσεις πού τελικά εφαγαν τά μούτρα τους πρόσθεσε και την Ελληνική σε αυτές γιατί μετατράπηκε σέ μιά καρικατούρα Κρατιδίου με έναν Βαυαρικό ´ρομαντικό ιδεαλισμό´και ελάχιστους φωτισμένους λόγιους και πολλούς προδομένους αγωνιστές...
Μάς μεινανε οι Λοντοι που πηγαιναν τά παιδιά τους σε Βρεττανικά σχολεία τύπου Hill μιμούμενοι ως ´πρόβατα´τούς μεγαλόσχημους ..
Καλύτερα απόλους τούς τά λεει ο Σολωμός στον ´Διάλογό´του με τον Σοφολογιώτατο.
Θά μου πείς αυτή ειναι η μοίρα τών Επαναστάσεων.....Μπορεί ...

Last edited:
Ανεξάρτητα απο τα κακά της μοίρας μας και την εξέλιξη της επανάστασης,το αποτέλεσμα είναι να έχουμε πάλι πατρίδα...

Βέβαια τ' αποτέλεσμα το καρπώθηκαν κι οι δοσίλογοι δεσποτάδες που τους έμειναν και τα χρυσόβουλα(μ' ένα σμπάρο δυό τριγόνια...).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βιοι ηρώων,αγίων και διαβόλων στα 1821.

εγώ όμως είμαι πιο δύσπιστος γιατί ...έχω πετριά: μου έχει μείνει από τότε, στο Γυμνάσιο που έβγαλα επί Χούντας:

Δεν ξέρω εγώ απ' αυτά.....το σχολείο το τέλειωσα με το σοσιαλιστικό ''Τσοβόλα δώστα όλα''!!!:D-bye-

Re: Απάντηση: Βιοι ηρώων,αγίων και διαβόλων στα 1821.

Βέβαια τ' αποτέλεσμα το καρπώθηκαν κι οι δοσίλογοι δεσποτάδες που τους έμειναν και τα χρυσόβουλα(μ' ένα σμπάρο δυό τριγόνια...).

και οι ...χορτολιβαδικές εκτάσεις (sic).
Που τις πάς αυτές τις χορτολιβαδικές εκτάσεις...:D

Ανεξάρτητη Πατρίδα δέν έχουμε..Και γι´αυτο δέν ευθύνεται μονον ο επίσημος Κλήρος,αλλά και ο τρόπος που στήθηκε το κρατίδιο..όπως καί ποιοίαπέκτησαν την ιδεολογική ηγεμονία πού κατέστρεψε τον Οικουμενισμό μας...
Οταν φτιάχνεις Κράτος μιμούμενος χωρίς ομως νάχεις κάν αυθεντική αστική τάξη είναι λογικό να παράγεις υβρίδιο και μάλιστα περιορισμένο εντός συνόρων.Μεσα σε 150 χρόνια διαλύθηκε η έννοια τού έλληνα τής διασποράς πού αντλούσε και έδινε πολιτισμό χωρίς να φοβάται..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βιοι ηρώων,αγίων και διαβόλων στα 1821.

Δεν ξέρω εγώ απ' αυτά.....το σχολείο το τέλειωσα με το σοσιαλιστικό ''Τσοβόλα δώστα όλα''!!!:D-bye-

πάλι καλά...εσύ τουλάχιστον γλύτωσες τις αποβολές με αιτιολογία ...το κούρεμα :blink: :icon15:

Re: Που πάει η χώρα;

Σαφως και τα βιβλια ιστοριας στα σχολεια ειναι μεγαλυτερος αχταρμας απο το πονημα του παμε,απλως με το που το διαβασα σχεδον πιστεψα οτι ο Καρατζας ειναι κουκουες..

Σαφως και τα βιβλια ιστοριας στα σχολεια ειναι μεγαλυτερος αχταρμας απο το πονημα του παμε,απλως με το που το διαβασα σχεδον πιστεψα οτι ο Καρατζας ειναι κουκουες..

+1

Ένας μεγάλος αχταρμάς είναι το κείμενο του ΠΑΜΕ. Μπλέκουν αλήθειες, μισές αλήθειες, ανακρίβειες, ταυτίζουν την Ιερά Συμμαχία με το ΔΝΤ, κάνουν λες και οι Επαναστάτες του '21 πολεμούσαν εναντίον των Αγγλογάλλων! Τρικυμία εν κρανίω...

Αν είσαι ανιστόρητος, ναι. Πες μας πόσα ζήτησε ο Μιαούλης για να στηρίξει το Μεσολόγγι στον αποκλεισμό ή πόσες Πελοποννήσιες βιάζε ο Καραϊσκακης, όταν νικουσαν οι Στερεοελλαδίτες στον α' εμφύλιο; Μας λες επίσης και τα αίτια των δυο εμφυλίων;

Πες μας επίσης και για τις τυχοδιωκτικές επιλογές του Κολοκοτρώνη που ήθελε με το ζόρι να παντρέψει την κόρη του με μεγαλοπρόκριτους της Πελοποννήσου.

Ελάχιστοι ήταν οι ηθικοί στον Αγώνα. Νικηταράς, Μπαλής, Δυοβουνιώτης (αν και δειλός, αλλά τίμιος) και ο Παπαφλέσσας. Και οι μόνοι που ρίσκαραν πραγματικά ήταν οι νησιώτες του Σαρωνικού.

Πες μας επίσης πότε ο Γκαίτε έγινε σφοδρός πολέμιος της Επανάστασης; Α, και πως εξαφανισθηκε ο τουρκικός πληθυσμος της Πελοποννήσου. Μήπως έπεσε κανάς ιός; να ξέρουμε δηλαδή.

Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Παπαφλέσσας!!!!
Ο μόνος άξιος κληρικός,ενάντια στο τότε κατεστημένο της εκκλησίας!
Καμμία σχέση η ιστορία που διδαχτήκαμε στα σχολεία με τη πραγματική!

Κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η επανάσταση του 21 ήταν εθνική ή ότι οι Έλληνες έδιωξαν τους Τούρκους. Είναι ευτυχώς λιγότεροι απ αυτούς που πιστεύουν ότι ο Τζον Ράμπο είναι υπαρκτό πρόσωπο.

Κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η επανάσταση του 21 ήταν εθνική ή ότι οι Έλληνες έδιωξαν τους Τούρκους. Είναι ευτυχώς λιγότεροι απ αυτούς που πιστεύουν ότι ο Τζον Ράμπο είναι υπαρκτό πρόσωπο.

Θα συμφωνήσω μαζί σου,τα ευρωπαικά τότε συμφέροντα,τα αίτια της επανάστασης,οι παπάδες ούτε τη λέξη δεν ήθελαν ν'ακούν!

Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

:worshippy:

"Ο λαός πρέπει να γνωρίζει οτι δεν είναι "προνομιούχος" ή ο "περιούσιος" λαός του κόσμου και η ιστορία του είναι όμοια με την ιστορία των άλλων λαών"
Γιάννης Κορδάτος , " Η κοινωνική σημασία του 1821 "

Eδώ ένα μνημόνιο και δεν μπορούμε....άστα να πάνε