Η πολιτική πάντα και παντού εξαρτάται απο συσχετισμούς δυνάμεων,εξωτερικές συνθήκες και διεθνή και εσωτερικά συμφέροντα..
Και την περίοδος τού 21 τέτοια επικρατούσαν..Και σήμερα επίσης.
Ακριβώς αυτό: Πολιτική έκαναν, κάνουν και θα κάνουν - και ξέρουμε καλά με Ποιούς ήταν, είναι και θα είναι πάντα. Και τα φούμαρα ότι τάχατες δεν τους ενδιαφέρουν τα ...'Κοσμικά', να πάνε να τα πουλήσουν αλλού: το χέρι μέσα στο βάζο με το γλυκό το είχαν πάντα. Αυτοί τρίβονται πάνω στην Εξουσία, την κολακεύουν, έχουν πάρε-δώσε μαζί της, σούξου μούξου και ...ατζέντες ανοιχτές-γιατί και οι ίδιοι Εξουσία είναι και ίσως μάλιστα η πιο ανάλγητη Εξουσία από όλες. Και στο Σουλτάνο κάρφωναν ο ένας τον άλλο, ακριβώς όπως και οι σημερινοί εθνοπροδότες που πάνε στους Ευρωπαίους στις Βρυξέλλες και καταδίδουν ο ένας τον άλλο για 'ψεύτικα οικονομικά στοιχεία'. Πάνε κι αυτοί στον Καδή να τους λύσει τις διαφορές.
Τα επαναστατικά λάβαρα ας τα αφήσουν για άλλους: για αυτούς που η μοίρα τους είναι να δίνουν το αίμα τους και πάντα να προδίδονται - Πάντα και από όλους.
εγώ όμως είμαι πιο δύσπιστος γιατί ...έχω πετριά: μου έχει μείνει από τότε, στο Γυμνάσιο που έβγαλα επί Χούντας:
Βέβαια τ' αποτέλεσμα το καρπώθηκαν κι οι δοσίλογοι δεσποτάδες που τους έμειναν και τα χρυσόβουλα(μ' ένα σμπάρο δυό τριγόνια...).
Δεν ξέρω εγώ απ' αυτά.....το σχολείο το τέλειωσα με το σοσιαλιστικό ''Τσοβόλα δώστα όλα''!!!![]()
Σαφως και τα βιβλια ιστοριας στα σχολεια ειναι μεγαλυτερος αχταρμας απο το πονημα του παμε,απλως με το που το διαβασα σχεδον πιστεψα οτι ο Καρατζας ειναι κουκουες..
Ένας μεγάλος αχταρμάς είναι το κείμενο του ΠΑΜΕ. Μπλέκουν αλήθειες, μισές αλήθειες, ανακρίβειες, ταυτίζουν την Ιερά Συμμαχία με το ΔΝΤ, κάνουν λες και οι Επαναστάτες του '21 πολεμούσαν εναντίον των Αγγλογάλλων! Τρικυμία εν κρανίω...
Κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η επανάσταση του 21 ήταν εθνική ή ότι οι Έλληνες έδιωξαν τους Τούρκους. Είναι ευτυχώς λιγότεροι απ αυτούς που πιστεύουν ότι ο Τζον Ράμπο είναι υπαρκτό πρόσωπο.
Κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η επανάσταση του 21 ήταν εθνική ή ότι οι Έλληνες έδιωξαν τους Τούρκους. Είναι ευτυχώς λιγότεροι απ αυτούς που πιστεύουν ότι ο Τζον Ράμπο είναι υπαρκτό πρόσωπο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.