BLUE SKY ειναι παλι εδω

Και γιά να είμαι εντός θέματος:
Σχετικά με το bluesky.
Είμαι κάτοχός του και το χρησιμοποιώ ως πηγή μαζί με άλλες τρεις πηγές και συνδυασμούς πηγών και dac πολλαπλάσιας αξίας.
Είμαι πεπεισμένος ότι γιά τα επόμενα χ χρόνια (όπου χ κάτι αρκετά μεγάλο) δεν θα μπω σε κανέναν πειρασμό να αγοράσω άλλο.
Γιά τα 29 ευρώ που μου κόστισε δεν ξέρω μετά βεβαιότητας ότι ξεπερνά τα άλλα που έχω που ξεπερνούν τα 500 και ίσως τα 1000 ευρώ.
Εκείνο που είμαι σίγουρος είναι ότι δεν πρόκειται να δώσω γιά πηγή cd ούτε και 2000 γιά κάτι που θα μου το πρόσφερναν από αρχική τιμή 20000.

Και γιά να είμαι εντός θέματος:
Σχετικά με το bluesky.
Είμαι κάτοχός του και το χρησιμοποιώ ως πηγή μαζί με άλλες τρεις πηγές και συνδυασμούς πηγών και dac πολλαπλάσιας αξίας.
Είμαι πεπεισμένος ότι γιά τα επόμενα χ χρόνια (όπου χ κάτι αρκετά μεγάλο) δεν θα μπω σε κανέναν πειρασμό να αγοράσω άλλο.
Γιά τα 29 ευρώ που μου κόστισε δεν ξέρω μετά βεβαιότητας ότι ξεπερνά τα άλλα που έχω που ξεπερνούν τα 500 και ίσως τα 1000 ευρώ.
Εκείνο που είμαι σίγουρος είναι ότι δεν πρόκειται να δώσω γιά πηγή cd ούτε και 2000 γιά κάτι που θα μου το πρόσφερναν από αρχική τιμή 20000.

Ρε συ Δημήτρη , να! βρήκα τώρα με το μήνυμά σου τήν ευκαιρία να θυμηθώ κι εγώ κάτι τις ..
Ρε τι μου θυμίζει ..? :grinning-smiley-043
Θυμάσαι ποσο καιρό λέω οτι σε ένα σύστημα που κάποιος έχει κοπιάσει να το φέρει η πηγή είναι το 5% ..? :BDGBDGB53:
Να λοιπόν που έχει τόσες πηγές και ουσιαστικά με ΟΛΕΣ παίζει καλά και αξιπρεπέστατα , απλά σε κάποιες στιγμές (αυτό το καιρό πχ) διαλέγεις το τάδε , ενώ πρίν είχες πχ το δείνα και που ξέρεις σε μερικά χρόνια να έχει κάτι άλλο (ανεξάρτητα αν είναι φθηνό ή ακριβό )
Και τώρα χωρίς καμμιά κολακεία να σου πω και τι άλλο μ αρέσει στο μήνυμα σου : ....αυτό που λές , οτι "δέν ξέρεις μετά βεβαιότητος"....
Ειλικρινά ρε σύ Δημήτρη είναι μια μεγάλη αλήθεια και (κρίνοντας απο μένα πρώτα ) πέρνει πολλά χρόνια και πολύ κόπο για να το συνειδητοποιήσεις

Αβε !

Ειδικά όταν το συνηθίζεις, σου ακούγουντια όλα τέλεια και συγκεντρώνεσαι περισσότερο στο μουσικό έργο. Αυτό άλλωστε δεν είναι και το ποιο σημαντικό ?

πείτε μας τότε βρε παιδιά, απο την εμπειρία σας πως κατανέμονται και τα υπόλοιπα 95% για να μαθαίνουμε και εμείς οι νεώτεροι στο άθλημα.

πείτε μας τότε βρε παιδιά, απο την εμπειρία σας πως κατανέμονται και τα υπόλοιπα 95% για να μαθαίνουμε και εμείς οι νεώτεροι στο άθλημα.

Η ουσία τής υπόθεσης , δέν είναι η κατανομή του υπολοιπου 95%
Παρά το γεγονός οτι το 5% είναι ένα νούμερο , ο χαρακτηρισμός δέν είναι ποσοτικός , αλλά περισσότερο ποιοτικός και σε σχέση με τον συνολικό ήχο
Οχι όμως τον συνολικό ήχο ενός .."πεταμένου" συστήματος , αλλά αυτού του συστήματος οπου έχει γίνει αποτελεσματική προσπάθεια στο στήσιμο και στήν οδήγηση , ενώ φυσικά το φορτίο /ηχείο που έχει επιλεγεί θα μπορεί να οδηγήσει τον χώρο
Σαφώς και 100 πηγές να είχαμε , θάχαμε 100 διαφορετικούς ήχους , το θέμα είναι οτι με όσο πιο πολλούς απο αυτούς τούς 100 θα μπορούσαμε να ζήσουμε τόσο το καλύτερο για το σύστημα μας και για μάς
Και είναι σαφές οτι σε ένα σύστημα που έχει προβλήματα , η διαφοροποίηση που προσφέρει μια πηγή είναι αρκετή για να μάς κανει να πούμε , Α! Τώρα κάτι παίζει ..., ενώ αντίθετα σε ένα σύστημα χωρίς προβλήματα παίζουν σχεδόν ΟΛΕΣ και μετά είναι θέμα προτίμησης (οπως ακριβώς και με τα καλώδια )
Δέν υπάρχουν συσκευές που δέν παίζουν (εκτός πολύ ελαχίστων εξαιρέσεων )
Αντίθετα : χώροι/στησίματα / επιλογές/ ματσαρίσματα (σε θέματα ηλεκτρικών χαρακτηριστικών) υπάρχουν που ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ
Και εν τέλει το αν θα είναι κάτι τονικά λαμπρό ή τονικά μουντό , είναι και θέμα ενασχόλησης
Είναι φοβερό πχ να ακούς κριτικές και φαμφάρες για συστήματα απο ανθρώπους που δέν μπορούν να καταλάβουν οτι πχ ένα τουϊτερ παίζει με ανάποδη πολικότητα
Φυσικά και δέν είναι κουφοί , απλά ίσως άπειροι ή αδιάφοροι ή απρόσεκτοι και βεβαίως μπορεί να μήν κάνουν και για "μηχανάκηδες" , αλλά μουσικόφιλοι μπορεί να είναι και περισσότερο απο τον καθένα μας
Αν και για να σας πώ τήν αλήθεια ακόμα και αυτή η έννοια του μουσικόφιλου δέν ειναι πλήρως καθορισμένη.

Μου θυμίζει το Hitech παλιότερα που έλεγε: Μην αγοράζετε Cd-Players. Τα DVD Players παίζουν πολύ καλύτερα.
Γνώμες είναι αυτές βέβαια, που όποιος θέλει τις αποδέχεται. Κάτι σαν την αυθυποβολή.

Μου θυμίζει το Hitech παλιότερα που έλεγε: Μην αγοράζετε Cd-Players. Τα DVD Players παίζουν πολύ καλύτερα.
Γνώμες είναι αυτές βέβαια, που όποιος θέλει τις αποδέχεται. Κάτι σαν την αυθυποβολή.

Αυτό το έλεγαν και πολλοί πωλητές όταν πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το DVD player.
Ελεγαν μάλλιστα ότι τα ποιο φτηνά DVD players ήταν καλύτερο ηχητικά ακόμα και από τα ποιο ακριβά CD players. Αργότερα βέβαια διαπιστώθηκε πόσο λάθος είχαν κάνει.

...... ενώ φυσικά το φορτίο /ηχείο που έχει επιλεγεί θα μπορεί να οδηγήσει τον χώρο .......

+ 1

Δέν υπάρχουν συσκευές που δέν παίζουν (εκτός πολύ ελαχίστων εξαιρέσεων )
Αντίθετα : χώροι/στησίματα / επιλογές/ ματσαρίσματα (σε θέματα ηλεκτρικών χαρακτηριστικών) υπάρχουν που ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ

+100

Είναι φοβερό πχ να ακούς κριτικές και φαμφάρες για συστήματα απο ανθρώπους που δέν μπορούν να καταλάβουν οτι πχ ένα τουϊτερ παίζει με ανάποδη πολικότητα

φοβερότερο είναι να ακούς "έμπειρους" να χαρακτηρίζουν προιόντα hi end που παρουσιάζουν τελέιως μη ομαλή συχνοτική απόκριση και να εκλαμβάνουν τις επιλεκτικές εξάρσεις και την έλειψη ισοροποίας ως hi end στοιχείο

Σε έναν χώρο όπου όπως διαπιστώνω κυριαρχούν άνθρωποι με ηλεκτρονικές γνώσεις που τους συνεπαίρνουν τα κυκλώματα, οι πυκνωτές και τα τροφοδοτικά και τα ρεύματα, και καλά κάνουν , εγώ ως οικονομολόγος θεωρώ οτι θα πρέπει στην εξίσωση του καλού hi fi (ή hi end αν προτιμάτε) να λαμβάνεται υπόψη και η μεταβλητή της σχέσης κόστους –οφέλους, που αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα του homo economicus.
Αυτή η σχέση κόστους –οφέλους δεν ήταν άλλωστε που ανάδειξε το bs στο πιο δημοφιλές θέμα όλων των εποχών του φόρουμ ?
Και μια ακόμα σκέψη σε σχέση με αυτό. Η προσπάθεια βελτιστοποίησης αυτής της σχέσης απετέλεσε τον βασικό μοχλό κάθε εξέλιξης σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Γιαυτό μην την παραγνωρίζουμε

Απάντηση: Re: BLUE SKY ειναι παλι εδω

Ρε συ Δημήτρη , να! βρήκα τώρα με το μήνυμά σου τήν ευκαιρία να θυμηθώ κι εγώ κάτι τις ..
Ρε τι μου θυμίζει ..? :grinning-smiley-043
Θυμάσαι ποσο καιρό λέω οτι σε ένα σύστημα που κάποιος έχει κοπιάσει να το φέρει η πηγή είναι το 5% ..? :BDGBDGB53:

Εγώ πάλι πιστεύω ότι όποιος έχει κοπιάσει πραγματικά, δίνοντας ταυτόχρονα και παλλά χρήματα για να μάθει, δεν θα συμφωνούσε με την άποψη ότι η πηγή είναι το 5% .

Ισα-ίσα που όταν τα υπόλοπια είναι στημένα με τον καλύτερο τρόπο, η πηγή είναι αυτή που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Θα έλεγα κατά ένα πολυ μεγαλύτερο ποσοστό από το 5%.

Βέβαια άλλα συμπεράσματα θα βγάλει ένας που παίζει και πειραματίζεται εξ' αρχής π.χ. με τα διπλά Teac Esoteric ή με τα EMM Labs, κι άλλα θα βγάλει ένας που πειραματίζεται με πηγές entry level Hi-Fi.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: BLUE SKY ειναι παλι εδω

Εγώ πάλι πιστεύω ότι όποιος έχει κοπιάσει πραγματικά, δίνοντας ταυτόχρονα και παλλά χρήματα για να μάθει, δεν θα συμφωνούσε με την άποψη ότι η πηγή είναι το 5% .

Ισα-ίσα που όταν τα υπόλοπια είναι στημένα με τον καλύτερο τρόπο, η πηγή είναι αυτή που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Θα έλεγα κατά ένα πολυ μεγαλύτερο ποσοστό από το 5%.

Βέβαια άλλα συμπεράσματα θα βγάλει ένας που παίζει και πειραματίζεται εξ' αρχής π.χ. με τα διπλά Teac Esoteric ή με τα EMM Labs, κι άλλα θα βγάλει ένας που πειραματίζεται με πηγές entry level Hi-Fi.

Σε κάποια στιγμή πρίν 1 χρόνο στο σύστημα μου , παίζοντας για 2 μήνες με το (θαυμάσιο) Esoteric X-03 και ακούγοντας σχεδόν κάθε απόγευμα 5 διαφορετικοί ακροατές , χρειάστηκαμε 3 εβδομάδες για να διαπιστώσουμε τα υπέρ και τα κατά (σε σχέση με 2 players και το συσχετιστιστικά φθηνό 50άρι )και το αν τελικά έπρεπε να δώσει κάποιος τα 5500-6000 για να παρει είτε το απλό είτε το SE και στήν συνέχεια αν θα αγόραζε και το masterclock...
Περίπου το ιδιο νομίζω οτι θα γινει σε λίγο καιρό με το SA-10
Η κεντρική ιδέα : πρέπει να είναι στήν εντέλεια τα υπόλοιπα για να φανεί ο ρόλος τής πηγής , ποιός ρόλος όμως ? Μα αυτός τής τελικής ακουστικής επιθυμίας και κεφιών του ακροατή , γιατί κατά τα άλλα ολες οι πηγές θα παίζουν καλά ή καλύτερα ...αλλά πόσο καλύτερα ? Μα τόσο καλύτερα (όπως εγραψα και πρίν 5% ) γιατί σε ένα κουρδισμένο σύστημα /χώρο ΔΕΝ μπορεί η διαφορά να είναι μεγαλύτερη , σε σχέση πχ με το ποσοστό τής Οδήγησης , σε σχέση με τήν σκηνική παρουσία , το βάθος , τον διαχωρισμό , τήν ανάλυση (οχι φυσικά μετα τα 5000Hz , αλλά κάτω απο τα 1000Ηz ) τήν δυναμική αντίθεση και ολες αυτες τίς παραμέτρους που θα συνθέσουν κατά περίπτωση και σε κάθε ξεχωριστό ακροατή , ένα ξεχωριστό συναίσθημα

PS
...το να δίνει κανείς ΚΑΙ πολύ χρήμα , δέν είναι κακό ούτε κατακριτέο (εφόσον μπορεί και ξέρει μπορεί να πετύχει φοβερά πράγματα ) , αλλά δέν συμβιβάζεται ΚΑΙ με τήν λογική του BS ... (επειδή το έχετε αναφέρει πολλάκις )

Last edited:
+ 1

+100

φοβερότερο είναι να ακούς "έμπειρους" να χαρακτηρίζουν προιόντα hi end που παρουσιάζουν τελέιως μη ομαλή συχνοτική απόκριση και να εκλαμβάνουν τις επιλεκτικές εξάρσεις και την έλειψη ισοροποίας ως hi end στοιχείο

Σε έναν χώρο όπου όπως διαπιστώνω κυριαρχούν άνθρωποι με ηλεκτρονικές γνώσεις που τους συνεπαίρνουν τα κυκλώματα, οι πυκνωτές και τα τροφοδοτικά και τα ρεύματα, και καλά κάνουν , εγώ ως οικονομολόγος θεωρώ οτι θα πρέπει στην εξίσωση του καλού hi fi (ή hi end αν προτιμάτε) να λαμβάνεται υπόψη και η μεταβλητή της σχέσης κόστους –οφέλους, που αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα του homo economicus.
Αυτή η σχέση κόστους –οφέλους δεν ήταν άλλωστε που ανάδειξε το bs στο πιο δημοφιλές θέμα όλων των εποχών του φόρουμ ?
Και μια ακόμα σκέψη σε σχέση με αυτό. Η προσπάθεια βελτιστοποίησης αυτής της σχέσης απετέλεσε τον βασικό μοχλό κάθε εξέλιξης σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Γιαυτό μην την παραγνωρίζουμε

Χμ δέν διαφωνώ με το πνεύμα τής σχετικής οικονομίας , ούτε με τον δείκτη ωφέλους , απλά πιστεύω οτι στα χόμπυ γενικώς , δέν λαμβάνεται σαν προτεραιότητα και τίς περισσότερες φορές δέν λαμβάνεται κάν υπόψιν.
Σχετικά με το δείγμα ανθρώπων πρός εξαγωγή συμπερασμάτων , νομίζω οτι δέν είναι αντιπροσωπευτικό για το τι συμβαίνει γενικώς στο χώρο του ηχου

"Αυτό το έλεγαν και πολλοί πωλητές όταν πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το DVD player.
Ελεγαν μάλλιστα ότι τα ποιο φτηνά DVD players ήταν καλύτερο ηχητικά ακόμα και από τα ποιο ακριβά CD players. Αργότερα βέβαια διαπιστώθηκε πόσο λάθος είχαν κάνει."

Ναι αλλά τώρα βάσει του BS κάναν λάθος όλοι οι υπόλοιποι... :afro:

Κάθε φορά που ακούω κατι καλό , αναθεωρώ ,, πο πο πο πο ο ενισχυτής είναι όλα τα λεφτα!!!! μετα απο καμποσες μέρες ,, ποπο ολα τα λέφτα είναι η πηγή!!
μετά ακούω ηχεία ,, εαν δεν εχεις ηχεία δεν πας πούθενα!! ,, και μετα απο λίγες μέρες παλι τα ίδια κύκλος!!! ΟΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΜΕΛΕΤΗΜΈΝΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ!! και ολα παίζουν το ρόλο τους!!! με μικρές αποκλίσεις άλλο πιο λίγο αλλο πιό πολυ!!!

Ναι αλλά τώρα βάσει του BS κάναν λάθος όλοι οι υπόλοιποι... :afro:

Γιάννη, το BS έγινε τότε θέμα γιατί κόστιζε 29 ευρώ και έπαιζε σαν ένα player των 300-500 ευρώ της προηγούμενης γενιάς. Τώρα όλα των 30-50 ευρώ παίζουν το ίδιο με το BS .

Y.Γ To δικό μου το BS έπαιξε πολύ καλύτερα αλλά μόνο μετά από πολλές μετατροπές. Αυτό αναφέρθηκε εδώ μέσα και από κάποιους φίλους που το άκουσαν κόντρα σε απέιραχτα BSs

Last edited:
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να κρατάμε πάντα στο μυαλό μας την μνήμη του ζωντανού ακούσματος καθώς και η συναισθηματική φόρτιση που μας δημιουργεί.
Πολλά συστήματα μας εντυπωσιάζουν με διάφορα ακροβατικά τα οποία μπορούν να μας γίνουν ακόμα και εφιάλτες. Εικόνες, 20Hz, 45KHz, 0.001%THD, πλακώνουν μετά τα watt, τα db, τα κυβικά και βρισκόμαστε στην γωνία σε μόνιμη άμυνα.
Ευτυχώς δεν είναι η ουσία εκεί. Πρέπει να εκπαιδευτούμε να αποφεύγουμε τον ήχο των μηχανών και να ψάχνουμε τον ήχο της ψυχής μας.

Δύσκολο ταξίδι αλλά το ένστικτο είναι αλάνθαστο.
Αφήστε κατά μέρος τα hifi κριτήρια στις ακροάσεις.

Οσο για το bs, για μένα παραμένει η κορυφαία πηγή απ ότι έχω ακούσει ανεξάρτητα απο κόστος.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να κρατάμε πάντα στο μυαλό μας την μνήμη του ζωντανού ακούσματος καθώς και η συναισθηματική φόρτιση που μας δημιουργεί.
Πολλά συστήματα μας εντυπωσιάζουν με διάφορα ακροβατικά τα οποία μπορούν να μας γίνουν ακόμα και εφιάλτες. Εικόνες, 20Hz, 45KHz, 0.001%THD, πλακώνουν μετά τα watt, τα db, τα κυβικά και βρισκόμαστε στην γωνία σε μόνιμη άμυνα.
Ευτυχώς δεν είναι η ουσία εκεί. Πρέπει να εκπαιδευτούμε να αποφεύγουμε τον ήχο των μηχανών και να ψάχνουμε τον ήχο της ψυχής μας.

Δύσκολο ταξίδι αλλά το ένστικτο είναι αλάνθαστο.
Αφήστε κατά μέρος τα hifi κριτήρια στις ακροάσεις.

Οσο για το bs, για μένα παραμένει η κορυφαία πηγή απ ότι έχω ακούσει ανεξάρτητα απο κόστος.

Θα συμφωνισω διαφωνωντας:grinning-smiley-043
Υπαρχει τροπος να πλησιασεις καπως αυτο που ακουμε στα λαιβ(οσοι πηγαινουν:grinning-smiley-043 ) Η ενταση, τα δυναμικα, το νευρο, η επιθεση, η ατακα, το μπασο και ολη η φορτιση η συναισθηματικη που αναφερεις, αναπαραγωνται και σπιτι μας. Τον τροπο τον ξερεις. ΚΟΡΝΕΣ.....
Τα υπολοιπα κανουν για μουσικη υποκρουση οταν πινουν τσαι οι κυριες ή για παρτυ παιδικα , οπως λες και συ......

Προσωπικα, δε τον θεωρω ηχο της ψυχης, μου αλλα ηχο της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.