BLUE SKY ειναι παλι εδω

Θα συμφωνισω διαφωνωντας:grinning-smiley-043
Υπαρχει τροπος να πλησιασεις καπως αυτο που ακουμε στα λαιβ(οσοι πηγαινουν:grinning-smiley-043 ) Η ενταση, τα δυναμικα, το νευρο, η επιθεση, η ατακα, το μπασο και ολη η φορτιση η συναισθηματικη που αναφερεις, αναπαραγωνται και σπιτι μας. Τον τροπο τον ξερεις. ΚΟΡΝΕΣ.....
Τα υπολοιπα κανουν για μουσικη υποκρουση οταν πινουν τσαι οι κυριες ή για παρτυ παιδικα , οπως λες και συ......

Προσωπικα, δε τον θεωρω ηχο της ψυχης, μου αλλα ηχο της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
+1
OΠOIOΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΣ ΚΟΡΝΑΡΕΙ!!!! :flipout: :flipout:

Last edited:
ΙK οι αναλογίες είναι ίδιες.
Και τότε τα ντιβιντί των 500 ευρώ σκοτώνανε εύκολα τα Βαντία... των χχχ ευρώ.
Τέσπα το θέμα δεν είναι εδώ.
Το θέμα είναι ότι είναι πλέον βέβαιο ότι λίγο - πολύ όλοι μας στην χαιφαική μας πορεία έχουμε χάσει αρκετές φορές την μπάλλα.
Έχουμε πουλήσει πολλές φορές μηχανές που ήταν καλύτερες από αυτές που αγοράσαμε.
Γενικά όση περισσότερη τριβή έχουμε με μηχανές τόσο ευκολότερα κινδυνεύουμε να κάνουμε λάθος...
Βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες...
Θα το έλεγα κάτι σαν αλλοτρίωση που πολλές φορές είναι επικίνδυνη για αύξηση αστοχιών...

Γι´ αυτό και το παράδειγμα για το BS.
Εξ' άλλου τα συμπεράσματά ΙΚ σου τα θυμάμαι...

Ο Πρόεδρος Μορφέας καλά τα λέει για ορισμένα κριτήρια.
Μερικές λεπτομέρειες όμως όπως τα ντιμπί π.χ χρειάζονται για την live "προσομείωση".
Μάλλον χρειάζονται τα ντιμπί να είναι κατανεμημένα ορθά στο φάσμα.
Ισορροπία δηλαδή.
Δηλαδή λίγα ντιμπιά αλλά ισορροπημένα ή πολλά αλλά πάλι ισορροπημένα (αναλόγως του τόπου διαμονής και κεφιών του καθενός)
Σε κανέναν δεν αρέσει ένα live με κακό ήχο...
Όπως δεν αρέσει ένα σύστημα που βουίζει ή τσιρίζει (ανισόρροπο!)
Το ίδιο πράγμα είναι.

Κατά τα άλλα οι κόρνες μπορεί να είναι καλές και χρυσές και ούτε έχω λόγους να διαφωνίσω.
Εξ' άλλου τα καλά στημένα Κλιπσχορν (ή τα Heresey) μ' αρέσουν αλλά δεν είναι και ο μοναδικός τρόπος/δρόμος αυτής της προσομείωσης.

Aπ' την άλλη το σοφτ που ακούμε έχει πράγματα που στο live δεν υπάρχουν.
Τι να κάνουμε?
Να τα αφαιρέσουμε???
Να απαρνηθούμε δηλαδή το ΗΙ-FΙ και τις κατάπτυστες μηχανές του, αλλά από την άλλη να ταίζουμε στο μη HI-FI σύστημά μας χαιφαικές ηχογραφήσεις και σόφτ???
Το βλέπω κάπως σαν τα ανισσόροπα συστήματα!

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι απλή.
Ο καθένας επενδύει και παλεύει γι' αυτό που του αρέσει.
Για την "αλήθεια" του.
Που ως συνήθως έχει πάντα δύο όψεις...
Το μόνο σίγουρο είναι πως τα συμπεράσματα δεν θα είναι ποτέ τελειωτικά!
Οπότε δεν χρειάζονται εμμονές... του τύπου μόνο οι κόρνες πάιζουν, μόνο τα πάνελς, μόνο οι λάμπες ή μόνο τα τρανζίστορς.
Το πρόβλημά μας δεν είναι αυτό.
Το πρόβλημα όλων (απ' ότι κατάλαβα...) είναι αμφότερα να τα κάνουμε να πάιξουν έτσι όπως μας αρέσει.

Γιάννη συμφωνώ με όσα έγραψες, δεν διαφωνώ.
Αγαπάμε τόσο πολύ το χόμπι μας που ό,τι και να γίνει θα συνεχίσουμε να το ψάχνουμε. Το BS τάραξε τα νερά για κάποιο διάστημα και καλά έκανε, το έξιζε αλλά μέχρις ενός σημείου. Αύριο θα βγει κάτι άλλο ακόμα καλύτερο και πάλι θα γράψουμε 50.000 μηνύματα.

Τώρα πως παίζει το BS του Μορφέα δεν ξέρω. Μπορεί είτε να μας κάνει πλάκα είτε να του έτυχε το μανοδικό κομάτι στον κόσμο που παίζει καταπληκτικά. Τι να πω ?

Re: Απάντηση: BLUE SKY ειναι παλι εδω

Τώρα πως παίζει το BS του Μορφέα δεν ξέρω. Μπορεί είτε να μας κάνει πλάκα είτε να του έτυχε το μανοδικό κομάτι στον κόσμο που παίζει καταπληκτικά. Τι να πω ?

Δεν σας κάνω πλάκα. Να μου έτυχε το ένα και μοναδικό, παίζεται. Αλλά έτυχαν και μερικά κομμάτια συναδέλφων ιθαγενών, όπως και μερικά ακόμα που έφυγαν για Σουηδία. Αν είναι τυχαίο, μιλάμε για την απόλυτη κ.λοφαρδία.

Οπως πάντα να επισημάνουμε ότι για την ανάδειξη διαφορών -το συμπέρασμα καλύτερο-χειρότερο ανήκει αποκλειστικά στον κάτοχο- πρέπει το υπόλοιπο σύστημα να ακολουθεί.

Ωπα και οι Σουηδοι blusky ακουν??? Αληθεια τι γνωμη εχουν οι φιλοι απο Σουηδία?

Ωπα και οι Σουηδοι blusky ακουν??? Αληθεια τι γνωμη εχουν οι φιλοι απο Σουηδία?

Οχι, όλοι ακόμα. Τα τελευταία 10 τεμάχια έφυγαν πριν μερικές μέρες.
Γνώμη θετική.

Νομιζω οτι το βασικοτερο ολων ειναι η αντιληψη του καθενος μας τι σημαινει σωστος ηχος.

Οταν πηγα στην εκθεση ,απο το δωματιο που εφυγα τρεχοντας,ηταν αυτο το ιδιο ακριβως που ο Μορφεας θεωρησε το καλυτερο.
Μπορει καποιος να μου πει, ποιος απο τους δυο ειναι λαθος και γιατι???????

Ο Σπυρος απο την Σουηδια εχει σαν πηγη Playsation και (μου το εχει πει ο ιδιος οταν συναντηθηκαμε) ακουει βασικα απο ραδιοφωνο.
Το συστημα του θεωρηται απο πολλους στη Σουδια ενα απο τα καλυτερα (με ακροασεις απο αυτες τις πηγες).
Ειναι δυνατον??????

Μαλλον θα αρχισω να πλεκω πουλοβερ μου φαινεται!!!!!!

Οταν πηγα στην εκθεση ,απο το δωματιο που εφυγα τρεχοντας,ηταν αυτο το ιδιο ακριβως που ο Μορφεας θεωρησε το καλυτερο.

Αν δεν κάνω λάθος μαζί τρέχαμε Μιχάλη , συναγωνιζόμενοι ποιός θα προλάβει να φύγει πρωτος :flipout:

Αν δεν κάνω λάθος μαζί τρέχαμε Μιχάλη , συναγωνιζόμενοι ποιός θα προλάβει να φύγει πρωτος :flipout:

Για λογους τακτ δεν χρησιμοποιησα το ονομα σου-bye-
Ναι ηταν στο δωματιο που επαιζαν τα Κλιπσχορν.
(τελικα θυμασε ποιος νικησε???:flipout: )

Κανένας δεν είναι λάθος . Είναι απλώς διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητος . Οπως όταν περπατάς με ένα φίλο σου και του λές : "Κοίτα μιά ωραία γυναίκα" Κι εκείνος απαντά " Είσαι με τα καλά σου ; Αυτή την πατσαβούρα ; Πόσο καιρός έχεις να πας με γυναίκα ; ":flipout:

Γιατί ; Ποιός ακούει με Κλιπσχορν ; Οι ΠΑΟΚτσήδες ή ο Καρεμπέ ;

Ά!... στα Κλιπσχορν είμαστε ακόμη?

Τότε:
Ποιός ακούγεται σαν Κλιπσχορν ; Οι ΠΑΟΚτσήδες ή ο Καρεμπέ ;

(Δεν συνεχάω, θα με πάρουν πάλι με τις πέτρες :BDGBDGB53: )

Οπως πάντα να επισημάνουμε ότι για την ανάδειξη διαφορών -το συμπέρασμα καλύτερο-χειρότερο ανήκει αποκλειστικά στον κάτοχο- πρέπει το υπόλοιπο σύστημα να ακολουθεί.
Δέν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο , ακριβώς , να ακολουθεί .

...Και κατι Jvc των 100 ευρω που εχω σπιτι μου παιζουν αν οχι καλυτερα τουλαχιστον ιδια με το BS αλλα δεν "πεταει" ο καθενας 100 ευρω για να διαπιστωσει αν ο Μιχαλης τα "λεει" καλα ή πεταει π@π@ρες...

...ενώ όταν πιστεύετε το κάθε "High End" περιοδικό ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και πάνε και αγοράζετε αυτό που βγαίνει πρώτο στα "tests" και μετά τρώτε τη "φώλα" σας είναι καλύτερα, εεεεεε?????:grandpa:

...ενώ όταν πιστεύετε το κάθε "High End" περιοδικό ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και πάνε και αγοράζετε αυτό που βγαίνει πρώτο στα "tests" και μετά τρώτε τη "φώλα" σας είναι καλύτερα, εεεεεε?????:grandpa:

Αν δεν ειμασταν και εμεις ασχετοι θα τρωγανε ψωμακι αυτα τα μαγαζια !!!!!:flipout: :flipout: :flipout: -bye-

Απάντηση: Re: BLUE SKY ειναι παλι εδω

Φιλε guru αλλο να τρως την φολα απο εγκριτο περιοδικο,αλλο απο τον καθε Μιχαλη!!!:flipout:

Αισθανεσαι μια σιγουρια ρε παιδι μου,εχεις την εξωθεν καλη μαρτυρια!!!
Αμ πως!!!!!-bye-