Bluetooth streaming

Ναι αυτό!

Δεν ξέχασα να ποσταρω την περιπετεία μου με το bt , απλά θέλω να κάνω μερικές δοκιμές ακόμα και ότι γράψω να είναι καρατσεκαρισμενο.
Βέβαια με το που έβγαλα το logitech από την πρίζα, όλα δουλεύουν αψογα.
Τι σκ@τ@ έχουν κάνει,αδυνατώ να το κατανοησω!

το tablet σου έχει ''φοράει'' έναν snapdragon αν δεν κάνω λάθος μάλλον τον 410.Δεν έχει aptx οχι γιατί δεν το υποστηρίζει το lolipop αλλά γιατί δεν έχει αγοράσει η samsung τους drivers από την qualcomm για να δουλέψει (οπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές) λόγω κόστους.Μπορεί να γίνει αλλά χρειάζεται root η συσκευή και φλασάρισμα με το απαραίτητο αρχείο.
π.χ. όπως εδώ https://www.mobilefun.co.uk/blog/20...our-oneplus-xiaomi-pixel-or-nexus-smartphone/

Καλά δεν χάθηκε και ο κόσμος φίλε μου!
Τη μουσικούλα μου την ακούω και έτσι.
Εξ άλλου αυτό που θέλω να έχει aptx το έχει και η αλήθεια είναι ότι κάνει διαφορά το μπαγασικο!
Δυστυχώςή ευτυχώς είμαι ένα γερικο σκυλί, που είναι αργά να μαθει πολλά νέα κόλπα.
Έχω μια συσκευή για κάθε δουλειά.
Τηλέφωνο για τα τηλεφωνήματα, ταμπλετ για το ίντερνετ και dap για την μουσική.

Είσαι ωραίος! Άπλα καμιά φορά αυτά τα διαολια μπορούν να βοηθησουν κάνοντας και περισσότερες δουλειές γιατι οχι!

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Bluetooth streaming

Είσαι ωραίος! Άπλα καμιά φορά αυτά τα διαολια μπορούν να βοηθησουν κάνοντας και περισσότερες δουλειές γιατι οχι!

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα πολύ για να πάρω το dap.
Τα πιο πολλά παιδιά από εδώ μέσα μου λέγαν να πάρω ένα κινητό με aptx και να έχω τις ευκολίες του Android συν την οθοναρα του κινητού.
Αλλά επικράτησε μέσα μου η γεροντιστικη λογική. :flipout:
Εξάλλου το cayin είναι αλλού σε σχέση με ήχο από οποιαδήποτε κινητό (ή περίπου έτσι! !)

Και πολύ καλά έκανες. Τα dap σε ήχο είναι εντελώς αλλου.Και μια και είμαστε στο θέμα του Bluetooth, καρφώνεις επάνω του οποίο ακουστικό θέλεις και το λειτουργείς σαν Bluetooth receiver/dac.

Από αυτο:violent-smiley-030::violent-smiley-030:
Θα κάνω μερικές δοκιμές ακόμα και θα σας γράψω λεπτομέρειες

Tελικα αυτο κανει την ζημια....δηλαδη το Logitech !!
Δεν ξερω το λογο,αλλα οταν το εβγαλα απο την πριζα ολα καλα.:firstprize:
Πρεπει λοιπον οταν εχετε αλλες συσκευυες με bt σε λειτουργια , το Logitech να ειναι εκτος πριζας....αλλιως δεν κανει αποσυνδεση συνεχεια προσπαθει να συνδεθει και μαμαει ολα τα αλλα bt.

Επισης να σας αναφερω οτι το Cayin μετα απο 5-6 φορτισεις , τωρα πλεον φορτιζει στο 100 % την μπαταρια του (ασε που ειναι ατελειωτη!!!)

Attachments

• ΓŽΒ±ΓΒΓβ€‘ΓŽΒ΅ΓŽΒ―ΓŽΒΏ λÎΒ?ΓΛ†ΓŽΒ·Γβ€š.jpeg
    ΓŽΒ±ΓΒΓβ€‘ΓŽΒ΅ΓŽΒ―ΓŽΒΏ λÎΒ?ΓΛ†ΓŽΒ·Γβ€š.jpeg
    7.2 KB · Views: 102
ωραία που βρήκες τι έφταιγε!
μιας και το δουλεύεις αρκετό καιρό με bluetooth να ρωτήσω πόση είναι η διαφορά στον ήχο σε σχέση με την wired σύνδεση?Σίγουρα δεν μπορεί να φτάσει τη ποιότητα του καλωδίου οκ αλλά είναι τόσο εμφανής η διαφορά μεταξύ των δύο?

Θα σου απαντήσω ειλικρινά!
Δεν έχω κάτσει ποτέ να κάνω αυτή την σύγκριση προσεκτικά γιατί
Α)δεν έχει νόημα για την χρήση που το διάλεξα (δηλαδή σύνδεση bt )
Β)δεν νομίζω ότι θα αναδείξει τρομερές διάφορες και
Γ) και κυριότερο. ......βαριέμαι!

Ειδικά όταν μιλάμε για αυτά τα φορητά ηχεία.
Στο σπίτι που έχω το project, εκεί μάλλον η διαφορά θα είναι μεγαλυτερη.....εκεί μάλιστα ξεχωρίζει και η υπέροχη του aptx.

Η μεγαλύτερη οφελεια που έχει η ενσυρματη συνδεση είναι ,εκτός της καλύτερης ποιότητας ηχου που προφανώς πρέπει να υπάρχει, είναι η διάρκεια μπαταρίας και στις δύο συσκευές.

Απάντηση: Re: Bluetooth streaming

Σε ρωτάω γιατί σκέφτομαι σε ένα σετάρισμα με ενεργά που έχω υπ όψιν να τα ´´ταίσω´´ με αυτό https://www.skroutz.gr/s/11604565/iFi-Audio-nano-iOne.html που έχει aptx αλλά και σύνδεση usb και spdif.Αλλιώς πάω σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/10803942/iFi-Audio-nano-iDSD-LE.html με κλασική σύνδεση usb συν το volume control.
Ποια φορητά ηχεία έχεις?

Φορητα εχω το ΗΚ go+play ενα jbl flip3 και ενα xiaomi.
Οποτε δεν εχουν aptx για να δουμε τις διαφορες.
Στο σπιτι εχω ομως ενα Project, που εχει aptx και εκει οι διαφορα ειναι εμφανεστατη.
Το ιδιο αρχειο απο το ταμπλετ που δεν εχει aptx, με το dap cayin που εχει aptx ,επαιξε με ακουστοτατη διαφορα υπερ του aptx!!!

Εισαι και μακρυα ρε παιδι μου , να σου τα εδινα να τα ακουγες!!!!

Μιας και θελεις να μπεις στην περιπετια του bt δεν χαλαλιζεις ενα 22αρι ευρω να παρεις ενα tplink bt audio receiver, να δεις μπας και σε καλυπτει ηχητικα.

https://www.tp-link.com/us/products/details/cat-5526_HA100.html
Εχω ενα τετοιο (δεν εχει aptx ) και σε κατι ενεργα Presonus eris 4,5 παιζει αριστα!

Απάντηση: Re: Bluetooth streaming

αφού λες ότι με το aptx βλέπεις διαφορά τότε το ione μπαίνει στη λίστα μου:operator:
να σαι καλά για την βοήθεια ,το εκτιμώ φίλε

ok...

ειτε κανεις streaming, ειτε ακους spotify, ειτε απο youtube, είτε απο internet radio, ειτε διαβάζεις απο SD καρτα, είτε απο σκληρό δίσκο ΠΑΝΤΑ υπαρχει ενας buffer (ενα κομμάτι προσωρινής μνήμης RAM δηλαδη) που αποθηκεύεται εν μέρη το αρχείο πριν φυγει για bluetooth, dac κτλ.

ο player φροντίζει το buffer να ειναι πάντα οσο το δυνατόν γεμάτο ωστε να αποφύγουμε τα buffer underruns (η κοινως skipping, η αλλιως "σπασίματα") του ήχου. Αρα εσυ πρακτικά "ακούς" πάντα απο την RAM της εκάστοτε συσκευής.

Άντε πάλι μια από την αρχή!!
Όταν λέμε ότι ακούμε από την ram της συσκευής εννοούμε ότι αυτή το αντλεί από το μέρος που το έχουμε αποθηκεύσει ΟΠΩΣ το έχουμε αποθηκεύσει.....δηλ ανόθευτο .
Επανέρχομαι στο θέμα αυτό γιατί πριν λίγο έπεσε στα χέρια μου ένα τάμπλετ lenovo που έχει dolby.
Το συζευξα με το harman και από περιέργεια πάτησα το κουμπί dolby.
Σας πληροφορω ότι ο ήχος άλλαζε ανάλογα με τις ρυθμίσεις του dolby.
Aρα αυτό που ακουμε ΔΕΝ είναι το αρχείο ανόθευτο αλλά περασμένο από την κάρτα ήχου της συσκευής.
Οποτε μην το πολυψαχνετε .......ακουστετο όπως το βγάζει κάθε συσκευή και τελος .......aptx και παραμύθια τούμπανο!

Άντε πάλι μια από την αρχή!!
Όταν λέμε ότι ακούμε από την ram της συσκευής εννοούμε ότι αυτή το αντλεί από το μέρος που το έχουμε αποθηκεύσει ΟΠΩΣ το έχουμε αποθηκεύσει.....δηλ ανόθευτο .
Επανέρχομαι στο θέμα αυτό γιατί πριν λίγο έπεσε στα χέρια μου ένα τάμπλετ lenovo που έχει dolby.
Το συζευξα με το harman και από περιέργεια πάτησα το κουμπί dolby.
Σας πληροφορω ότι ο ήχος άλλαζε ανάλογα με τις ρυθμίσεις του dolby.
Aρα αυτό που ακουμε ΔΕΝ είναι το αρχείο ανόθευτο αλλά περασμένο από την κάρτα ήχου της συσκευής.
Οποτε μην το πολυψαχνετε .......ακουστετο όπως το βγάζει κάθε συσκευή και τελος .......aptx και παραμύθια τούμπανο!

Μιχάλη μου μην τα μπερδεύεις! Αυτο λέγεται DSP (digital signal processing) και η δουλειά του ειναι να ΑΛΛΑΖΕΙ τον ηχο. Αν κυνηγάς το bitperfect (σχεδον) πρέπει να τα κλείσεις ολα αυτά τα μαραφέτια.

Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να το συλλάβω το θέμα.
Πίστευα ότι το αρχείο φεύγει από το bt ανόθευτο ,κατά πως μου το είχες αναλύσει.
Τώρα μπαίνει dsp στην μέση....αυτό που βρίσκει το αρχείο και επεμβαίνει ?
Άρα στον δέκτη (δηλ. το ηχείο) δεν φτάνει ποτέ το ίδιο αρχείο από διαφορετικές συσκευες.
Η καθεμιά συσκευή επεμβαίνει με τον τρόπο της στο αρχικό αρχειο και αναλόγως ακούγεται και στο ηχείο.

Γιατί κάτω απο ιδανικες συνθήκες ,όφειλαν οι δύο συσκευές να ηχούσαν ακριβώς το ίδιο......πράγμα που δεν το έχω ποτέ διαπιστώσει.
Το ίδιο αρχείο αλλιώς ακούγεται από το τηλέφωνο αλλιώς από το τάμπλετ και αλλιώς από το dap.

Καλημέρες,

Έχω την εντύπωση ότι όλα τα αρχεία πριν σταλούν στον receiver μετατρέπονται σε μια μορφή ώστενα μπορούν να αποσταλούν άρα συμπιέζονται κατά κάποιο τρόπο ακόμα και αν μιλάμε για aptx. Επίσης όταν στριμάρουμε αρχεία από το κινητό ή το tablet λογικά παίζουμε από το player του καθενώς οπότε βασιζόμαστε στις ρυθμίσεις του κάθε player για τον ήχο. Εδώ υπάρχουν διφορές στον ήχο σε media players που στοχεύουν στο bitperfect.

........... Επίσης όταν στριμάρουμε αρχεία από το κινητό ή το tablet λογικά παίζουμε από το player του καθενώς οπότε βασιζόμαστε στις ρυθμίσεις του κάθε player για τον ήχο. Εδώ υπάρχουν διφορές στον ήχο σε media players που στοχεύουν στο bitperfect.
Έτσι νομίζω και γω.....μουσική (ήχο)στέλνει το bt και οχι το αρχειο αυτούσιο.