Last edited:
Πριν την έναρξη του ενισχυτή και ειδικά στο κανάλι που έχουν γίνει οι επισκευές πρέπει να γυρίσεις το trimmer kVR1 στη μέση της διαδρομής
(αφορά την τάση εκτροπής στην έξοδο) και το trimmer kVR2 εντελώς αντιωρολογιακά (αφορά το ρεύμα ηρεμίας).
Όταν ο ενισχυτής έρθει σε θερμοκρασία ισορροπίας με το χώρο (δεν αυξάνει πλέον η θερμοκρασία του) τότε ρυθμίζουμε το trimmer kVR1
ώστε στην έξοδο των ηχείων, χωρίς σήμα και με το πολύμετρο να μετράει συνεχή τάση, αυτή να κυμαίνεται από 0 έως ±20 mV.
Στην συνέχεια με το πολύμετρο σε συνεχή τάση και χωρίς σήμα, συνδέουμε το + του στο TP1 και το – στο TP2.
Στρέφοντας σιγά - σιγά το trimmer kVR2 θα πρέπει να δούμε μια τιμή μέχρι 4 mV.
Αν υπολογίζω σωστά αυτό αντιστοιχεί σε ρεύμα ηρεμίας περίπου 9 mA.
Μετά από αναμονή μερικών λεπτών, ελέγχουμε ξανά την τάση εκτροπής και αν έχει ξεφύγει λίγο την επαναρυθμίζουμε.
Αυτό ήταν.

Καθάρισε τους ακροδέκτες ΤΡ1 και ΤΡ2 από τυχόν επιφανειακή οξείδωση η βρωμιά και μέτρα με τα probeΚάτι δεν κάνω σωστά με τα ΤΡ και τα VR2
Δεν υπάρχει τάση στα πολύμετρα, δεν αλλάζει τίποτα με την περιστροφή των VR2
View attachment 259646
Καθάρισε τους ακροδέκτες ΤΡ1 και ΤΡ2 από τυχόν επιφανειακή οξείδωση η βρωμιά και μέτρα με τα probe
(με προσοχή μη κάνεις κανά τσαφ, αυτά καλώδια με τα κροκοδειλάκια με βάση τη δική μου εμπειρία, δεν έχουν αξιοπιστία).

Η σωστή τιμή είναι κοντά στα 4mV DC (λογικά έχει ευαισθησία εκεί το πολύμετρο).
Vlad, καθε phono παρουσιαζει πολυ θορυβο με ανοικτοκυκλωμενη εισοδο. Παρε καποιο φθηνο RCA και βραχυκυκλωσε το με μια αντισταση γυρω στα 500 η 600 ωμ, για να μη χρειαζεται να συνδεειϛ συνεχωϛ το πικαπ .
Aκριβώς.Εννοείς ένα σκέτο βύσμα rca με μια αντίσταση από το + στο - ;;
Όπως κάνουμε Load σε κάποια phono πχ;;
Ένα βύσμα (rca) για κάθε κανάλι στην είσοδο του phono.. σωστά;;
Σωστά μετράς την τάση ανάμεσα στις αντιστάσεις ισχύος Κ39 κάθε καναλιού ξεχωριστά.οι ακροδέκτες ΤΡ1&2 είναι απλά ελάσματα πολύ στριμωγμένα και είναι αδύνατο να μην χρησιμοποιήσω κροκοδειλάκια.
επίσης δεν μου φαίνονται οξειδωμένα..
Κοίτα το ένα από τα 4 για παράδειγμα..
Όλα έτσι είναι
View attachment 259681
View attachment 259682
Μου φαίνεται λίγο δύσκολο το κροκοδειλάκι να μην μπορεί να κάνει επαφή με το έλασμα, γιατί έχει μεγάλη δύναμη στο "grip"
Έχω 2 ζευγάρια ΤΡ1 & 2
Κάθε ζευγάρι αφορά το κάθε κανάλι σωστά ;;
Το κάθε ζευγάρι "πλαισιώνει" την κάθε μεγάλη βατική άσπρη αντίσταση, όπου η κάθε μία είναι κοντά στον αντίστοιχο μεγάλο πυκνωτή εξομάλυνσης.
Δεν μετράω το ΤΡ του ενός ζευγαριού με το ΤΡ του άλλου.. σωστά;;
τα περισσοτερα κροκοδειλακια ειναι τις πλακας ειχα και εγω τετοια και ποτε επιαναν ποτε οχι και το προβλημα δεν βρισκεται στην δυναμη συγκρατησης αλλα εσωτερικα το καλωδιο δεν ειναι κολλητο αλλα απλα πατημενο με αποτελεσμα να πιανει οξυδωση και να μην εχει καλη επαφηοι ακροδέκτες ΤΡ1&2 είναι απλά ελάσματα πολύ στριμωγμένα και είναι αδύνατο να μην χρησιμοποιήσω κροκοδειλάκια.
επίσης δεν μου φαίνονται οξειδωμένα..
Κοίτα το ένα από τα 4 για παράδειγμα..
Όλα έτσι είναι
View attachment 259681
View attachment 259682
Μου φαίνεται λίγο δύσκολο το κροκοδειλάκι να μην μπορεί να κάνει επαφή με το έλασμα, γιατί έχει μεγάλη δύναμη στο "grip"
Έχω 2 ζευγάρια ΤΡ1 & 2
Κάθε ζευγάρι αφορά το κάθε κανάλι σωστά ;;
Το κάθε ζευγάρι "πλαισιώνει" την κάθε μεγάλη βατική άσπρη αντίσταση, όπου η κάθε μία είναι κοντά στον αντίστοιχο μεγάλο πυκνωτή εξομάλυνσης.
Δεν μετράω το ΤΡ του ενός ζευγαριού με το ΤΡ του άλλου.. σωστά;;

Δυστυχώς σήμερα το απόγευμα υπάρχουν υποχρεώσεις που δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρουν..
Αν αλλάξει κάτι θα ενημερώσω..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.