Βουβάλια μέρος 3ο

Κοίταξε, αν γυρίσω κάποια λογική ώρα σπίτι μου σήμερα ίσως προλάβω να δω το λαμπάκι lock να ανάβει. :smile:

Αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα...

τί έγινε τελικά; Είδες φώς ledίσιο;;;

Πήγα σήμερα και πήρα το δεύτερο αππό τα τρία κουτιά (+3Ε τελωνείο.....:motz:). Εχει την πλακέτα του dac και τα tridents. Περιμένω το αναλογικό στάδιο και είμαστε σχεδόν έτοιμοι για την συναρμολόγηση. Λίγα πράγματα μένουν να αγοραστούν...

Ερώτηση : Τί καλώδια να προτιμήσουμε για τις συνδέσεις μεταξύ των πλακετών και μετασχηματιστών; Κάπου πήρε το μάτι μου κάποιος έχει χρησημοποιήσει καλώδια με θωράκιση, σαν καλωδίων ηχείων μου έκαναν.

Ερώτηση 2 : Τα καλώδια θα είναι χαλκού ή ασημιού? Μιας και οι κολλήσεις θα είναι ασημοκολλήσεις, λογικά δεν θα πρέπει να είναι από ασήμι και τα καλώδια; Πού θα τα βρούμε αυτά;

Γύρισα αργούτσικα, οπότε φως δεν πρόλαβα να δω, αλλά προχώρησα λίγο.. Ίσως σήμερα αν είμαι σπίτι το βράδυ και συνεχίσω.

Σημείωση: τα SMD jumpers που μπαίνουν στο πίσω μέρος της πλακέτας είναι μικρά!! Ψήνομαι απλά να πετάξω λίγη κόλληση εν είδη jumper.. :p

Για καλώδια, δεν σκοπεύω να τρελαθώ. Στριμμένα να'ναι και ότι να'ναι (λέμε τώρα.. :p).

τί έγινε τελικά; Είδες φώς ledίσιο;;;

Πήγα σήμερα και πήρα το δεύτερο αππό τα τρία κουτιά (+3Ε τελωνείο.....:motz:). Εχει την πλακέτα του dac και τα tridents. Περιμένω το αναλογικό στάδιο και είμαστε σχεδόν έτοιμοι για την συναρμολόγηση. Λίγα πράγματα μένουν να αγοραστούν...

Ερώτηση : Τί καλώδια να προτιμήσουμε για τις συνδέσεις μεταξύ των πλακετών και μετασχηματιστών; Κάπου πήρε το μάτι μου κάποιος έχει χρησημοποιήσει καλώδια με θωράκιση, σαν καλωδίων ηχείων μου έκαναν.

Ερώτηση 2 : Τα καλώδια θα είναι χαλκού ή ασημιού? Μιας και οι κολλήσεις θα είναι ασημοκολλήσεις, λογικά δεν θα πρέπει να είναι από ασήμι και τα καλώδια; Πού θα τα βρούμε αυτά;

1. Απλά κάνουν. Μην μπερδεύεσαι με τα θωρακισμένα, τα είχα βάλει εγώ αρχικά λόγω των counterpoints που είχα παλιότερα και μαζεύανε θόρυβο.
Και τώρα έχω θωρακισμένα, αλλά μπορείς άνετα χωρίς. Στριμμένα σίγουρα.
2. Χαλκό. Ούτε ασημοκόλληση. Είναι και πιό δύσκολη γενικά. Αν τα κολλήσεις μόνος σου (ιδίως τα τροφοδοτικά και αναλογικά) που έχουν ένα κάρο κολλήσεις θα αρχίσεις να υπολογίζεις το παραμικρό ζόρι.

Εγώ έχω καταλήξει παντου στο ασήμι πλέον ,, αλλά .... θέλει εμπειρία και χέρι ,, θα παίξει 7 φορές χειρότερα εάν κάνεις ψυχρή με το ασήμι .. που εάν δεν έχεις γράψει ώρες με το κολητήρι ,,, είναι σιγουράκι ,,

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Εγώ έχω καταλήξει παντου στο ασήμι πλέον ,, αλλά .... θέλει εμπειρία και χέρι ,, θα παίξει 7 φορές χειρότερα εάν κάνεις ψυχρή με το ασήμι .. που εάν δεν έχεις γράψει ώρες με το κολητήρι ,,, είναι σιγουράκι ,,

Ξεκίνα προθέρμανση......:grinning-smiley-043

Θέλω να βάλω είσοδο USB στο ζωντανό αλλά αυτή που δίνει ο αχλάδας είναι 10 χρόνια πίσω. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση στου αχλάδα? Ξέρει κανείς; Η να προχωρίσω την παραγγελία? Αυτή και το toshlink μου έμειναν από τον αχλάδα και ξεμπέρδεψα. Τα υπόλοιπα τσουμπλέκια locally.....

Επίσης ερώτηση εγκυκλοπαιδικής φύσεως: Αν χρησημοποιήσω δύο ταμπλέτες IVY, μία για το δεξί κανάλι και μια για το αριστερό (κάτι σαν mini dual mono δλδ) θα υπάρξει βελτίωση σε σχέση με μία πλακέτα? Η αν είναι να φτάσω μέχρι εκεί να παραγγείλω και δεύτερο βούβαλο?

Γιά πέτε με....:ears:

10 χρόνια δεν είναι.
Και αν είναι, είναι και πολλών άλλων που προσφέρονται και προφανώς δεν κάθονται πάνω στο βουβάλι.
Η toslink είναι μιά χαρά.

Το βου που ρωτάς, χώρια που σημαίνει μιά πεντακοσάρα λιγότερη στην τσεπούλα έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι δεν προσφέρει αναλογικά στον τελικό ήχο.

10 χρόνια δεν είναι.
Και αν είναι, είναι και πολλών άλλων που προσφέρονται και προφανώς δεν κάθονται πάνω στο βουβάλι.
Η toslink είναι μιά χαρά.

Το βου που ρωτάς, χώρια που σημαίνει μιά πεντακοσάρα λιγότερη στην τσεπούλα έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι δεν προσφέρει αναλογικά στον τελικό ήχο.

Θένκς για το B.

Ρωτάω για το Α διότι διάβασα στο manual ότι σχεδιάζουν να βγάλουν μια νέα πλακέτα με asynchrnous USB στα 24/192. Να περιμένω να βγεί η καινούργια, να παραγγείλω αυτή που δίνεται τώρα ( η οποία φτιάχτηκε αρχικά για το opus dac και μετά την κοτσάρανε στον βούβαλο) ή υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική που μπορούμε να ψάξουμε? Ισως κάποιος σε άλλα φόρα να έχει βγει καμια....

Ρωτάω για το Α διότι διάβασα στο manual ότι σχεδιάζουν να βγάλουν μια νέα πλακέτα με asynchrnous USB στα 24/192. Να περιμένω να βγεί η καινούργια, να παραγγείλω αυτή που δίνεται τώρα ( η οποία φτιάχτηκε αρχικά για το opus dac και μετά την κοτσάρανε στον βούβαλο) ή υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική που μπορούμε να ψάξουμε? Ισως κάποιος σε άλλα φόρα να έχει βγει καμια....

από τότε που άρχισα να διαβάζω μάνα μου για την ασύγχρονη πλακέτα τους μέχρι σήμερα ανέβηκε η πρεσβυωπία μου 1.5 βαθμό....

Σιγά μην ξενυχτήσουν για δαύτη, όταν γίνεται προσκύνημα στα ζώα...

Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

Θένκς για το B.

Για την ώρα θα σου πρότεινα να περιμένεις.

Στόχος σου είναι αρχικά να συνδέσεις όλα αυτά που έχεις παραλάβει.

Μη βιάζεσαι :-)

Re: Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

από τότε που άρχισα να διαβάζω μάνα μου για την ασύγχρονη πλακέτα τους μέχρι σήμερα ανέβηκε η πρεσβυωπία μου 1.5 βαθμό....

Σιγά μην ξενυχτήσουν για δαύτη, όταν γίνεται προσκύνημα στα ζώα...

Στόχος σου είναι αρχικά να συνδέσεις όλα αυτά που έχεις παραλάβει.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στις 5 πρώτες σελίδες του γούγλη βρήκα μόνο αυτή την πλακέτα ΑΛΛΑ:
1.) Είναι πανάκριβη
2.) Πάιζει μόνο σε windows αν και διάβασα ότι ετοιμάζονται και drivers για MAC

Δεν βιάζομαι, απλά λέω τις σκέψεις μου φωναχτά και κάνουμε ένα αρχικό brainstorming......

Στόχος σου είναι αρχικά --------------------------------- να συνδέσεις όλα αυτά που έχεις παραλάβει.

να συναρμολογήσεις - να κολλήσεις ......

Η exaui παίζει και DSD (σα να θυμάμαι ότι υπήρχε λίστα αναμονής)
Υπάρχει και η ευρωπαϊκή http://www.rigisystems.net/index.php/usbpalen.html , αλλά για κάποιο λόγο αυτοί δε μου απαντάνε :-(
Μόνο γιαπωνέζους είχα βρει να τις συγκρίνουν τελευταία φορά που έψαξα

Για αυτό σου λέω κάνε λίγο υπομονή, έχεις δρόμο μπροστά σου, και φυσικά ως τότε μπορεί να βρεθούν κι άλλες λύσεις ή να μάθουμε περισσότερα για τις παραπάνω καθώς φθηνές δε τις λες.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στις 5 πρώτες σελίδες του γούγλη βρήκα μόνο αυτή την πλακέτα ΑΛΛΑ:
1.) Είναι πανάκριβη
2.) Πάιζει μόνο σε windows αν και διάβασα ότι ετοιμάζονται και drivers για MAC

Δεν βιάζομαι, απλά λέω τις σκέψεις μου φωναχτά και κάνουμε ένα αρχικό brainstorming......

Στη θέση σου θα έπαιζα με ένα Hiface για την ώρα μέχρι να βγει κάποιο καλό και ανεκτό οικονομικά USB interface.

να συναρμολογήσεις - να κολλήσεις ......

Με αρκετή προσοχή και καθαρό κεφάλι θα προσέθετα.. Χτες παραλίγο να κολλήσω ανάποδα ένα header.. η κούραση της ημέρας παραλίγο να βγει πάνω στο βουβάλι. :p

Στη θέση σου θα έπαιζα με ένα Hiface για την ώρα μέχρι να βγει κάποιο καλό και ανεκτό οικονομικά USB interface.

+1 (και μονο αν παίζεις με πισι και όχι πχ με καθως πρέπει συσκευές όπως πχ λοτζιτεκ...)

Με αρκετή προσοχή και καθαρό κεφάλι θα προσέθετα.. Χτες παραλίγο να κολλήσω ανάποδα ένα header.. η κούραση της ημέρας παραλίγο να βγει πάνω στο βουβάλι. :p
εγω κόλλησα, (και άλλα αντ άλλων, και σε λάθος θέση)....
και τα δούλευα με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο ΣΚ μόνος στο σπίτι με κατεβασμένα τηλέφωνα....

Η πλάκα είναι ότι σε μερικές περιπτώσεις οι φωτογραφίες που υπάρχουν στο integration guide δεν ταιριάζουν με αυτά που πρέπει να κάνουμε στο βουβάλι.. Π.χ. τα δυο πολύπινα connectors (DIN & EXT_IO), τα οποία φαίνονται αντίστροφα / λάθος στην μεταξοτυπία της πλακέτας του βουβαλιού και στα σχετικά σχέδια.