Βουβάλια μέρος 3ο

Συνεχίζουμε!

Κολλήθηκαν τα SMD jumpers (μη ρωτήσετε.. πίκρα..) στις θέσεις J1-12 ώστε να υποστηρίζεται δικάναλη λειτουργία με το 4 input board.

Μονταρίστηκαν τα Trident και μπήκαν πάνω.

Καταλήξαμε έτσι:

Buffalo_10_final.JPG

Σειρά της καλωδιοταινίας που συνδέει το βουβάλι με το 4 input board. Για να συνδεθούν σωστά οι ακροδέκτες χρειάζεται μέγγενη:

Buffalo_11.JPG

Οπότε, όλα είναι έτοιμα. Τα συνδέουμε μεταξύ τους, περνάμε μια φορά ακόμα στα γρήγορα το manual μήπως και μας ξέφυγε τίποτα, βάζουμε ρεύμα and pray to god:

Buffalo_11_powerup.JPG

Καπνός δεν βγαίνει, τα λαμπάκια ανάβουν, βλέπουμε κατανάλωση στα ~420mA, οπότε χαλαρώνουμε. :D

Μέτρησα και τις τάσεις πάνω στα regulators για καλό και για κακό.. όλα ΟΚ..

Λαμπάκι lock δεν είδα, καθότι η ώρα είχε πάει αργάμιση και δεν είχα κουράγιο να σετάρω τα dip switches. Σήμερα αυτά..

ΥΓ. Πάρτε και σε cameo appearance την έξοδο s/pdif του reference transport μου (οκ, όχι ακριβώς reference, πιο πολύ αναλώσιμο / αδιάφορο αν καεί :p):

IMG_5038_resize.JPG

Είναι φυσικά το BlueSky! :D
(σημ.: το παραπάνω είναι με έξοδο floating, δηλαδή όχι σωστά terminated)

Διαβάζοντας το manual για το βουβάλι, είδα ότι όσοι παρήγγειλαν όλα τα τσουμπλέκια από τον αχλάδα θα χρειαστούν περίπου 600mA ρεύμα για BIII board+sidecar+s/pdif board. Ρώτησα τον αχλάδα αν μπορώ να βάλω δύο Placid HD έτσι ώστε να μειώσω την θερμική καταπόνηση της πλακέτας. Η απάντησή του είναι ότι μπορούμε να βάλουμε δύο Placid HD. Ενα για το βουβάλι και ένα για sidecar+s/pdif. Αν αποφασίσουμε να βάλουμε δύο Placid, τότε ΔΕΝ θα πρέπει να ενώσουμε το VD με το sidecar.

Ο διάλογος εδώ : http://www.twistedpearaudio.com/forum/default.aspx?g=posts&m=12824&#12824

και με πλάγια γραφή εδώ : If you want to use 2 PSUs, connect the DAC to one of them and do NOT connect VD to the sidecar. You can feed it from the second connector (right side) or through the VD pins, and use another PSU to supply both the Sidecar and SPDIF board with power.

Τί λέτε? Να παραγγείλω και δεύτερο placid HD? Πιστεύω ότι το extra ρευματάκι του δεύτερου placid θα χρειαστεί έτσι και αλλιώς με τα επιπρόσθετα τσουμπλέκια που ετοιμάζεται να βγάλει ο αχλάδας (και που μάλλον θα τιμήσουμε όπως το κόβω.............)

παρε αλλα μην περιμενεις τον αχλαδα για usb γιατι μπορει να κανη και 2-3χρονια.
παρε ενα hi face.

hiface έχω ήδη και με αυτό παίζω από το mac στο wolfson. Τα επιπρόσθετα είναι το teleporter, new usb board και ίσως και το metronome.....

Σάββατο πρωί θέλω να κατέβω κέντρο να πάρω βύσμα για την ομοαξονική είσοδο του ενισχυτή. Ερώτηση : Να πάρω βύσμα s/pdif ή να προτιμήσω να βάλω ένα βύσμα BNC και να χρησιμοποιώ ένα ανταπτοράκι rca to bnc για το αξονικό μου καλώδιο; ποια τα συν και τα πλήν της κάθε επιλογής;;; :banghead:

Sent from my HTC Sensation Z710e

Σάββατο πρωί θέλω να κατέβω κέντρο να πάρω βύσμα για την ομοαξονική είσοδο του ενισχυτή. Ερώτηση : Να πάρω βύσμα s/pdif ή να προτιμήσω να βάλω ένα βύσμα BNC και να χρησιμοποιώ ένα ανταπτοράκι rca to bnc για το αξονικό μου καλώδιο; ποια τα συν και τα πλήν της κάθε επιλογής;;; :banghead:

Sent from my HTC Sensation Z710e

αμα ειναι να βαλης ανταπτορακι βαλε Rca καλυτερα.

Για coaxial είναι ιδανικό?
Edit: Βλέπω να γράφει 75 Ω …

Απ οσο ειχα ψαξει παλιοτερα δεν υπαρχουν και πολλα θηλυκα 75 ωμ ομοαξονικα,νομιζω οτι μαλλον wbt λεει την αληθεια οσον αφορα τα ohm.Εχω αγορασει το αντιστοιχο αρσενικο,γιατι ειχα προβληματα με το κλειδωμα του λαμπατου dac.Μαλλον θα αγορασω και το θηλυκο για το δικο μου βουβαλι

εγώ έχω στο σασί θηλυκό bnc.
Η σύνδεση γίνεται με καλώδιο bnc/rca της canare με το bnc στην μεριά του dac και με rca στη συσκευή (logitech-cdp).
Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση καθώς το θέμα του bnc το έχει λυσει η canare.

Όταν το βουβάλι παει βόλτα σε ξένο χωράφι τότε παίζει με ανταπτοράκι.

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Το ιδανικο ειναι αυτο ,αλλα ειναι σχετικα ακριβο

http://www.ebay.de/itm/140280599055?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Απ οσο ειχα ψαξει παλιοτερα δεν υπαρχουν και πολλα θηλυκα 75 ωμ ομοαξονικα,νομιζω οτι μαλλον wbt λεει την αληθεια οσον αφορα τα ohm.Εχω αγορασει το αντιστοιχο αρσενικο,γιατι ειχα προβληματα με το κλειδωμα του λαμπατου dac.Μαλλον θα αγορασω και το θηλυκο για το δικο μου βουβαλι

Εχω πάρει ήδη δύο τέτοια για να τα χρησημοποιήσω ως RCA εξόδους. Με τον εδώ αντιπρόσωπο που μίλησα λέει ότι παίζουν μεν καλύτερα από τα παλιά ΑΛΛΑ έχουν ένα θεματάκι με τα πολλά βάλε βγάλε των καλωδίων από το βύσμα. Υπάρχει και τέτοιο βύσμα σε ασήμι....Και όντως από τιμή είναι τσιμπημένη!!!

εγώ έχω στο σασί θηλυκό bnc.
Η σύνδεση γίνεται με καλώδιο bnc/rca της canare με το bnc στην μεριά του dac και με rca στη συσκευή (logitech-cdp).
Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση καθώς το θέμα του bnc το έχει λυσει η canare.

Όταν το βουβάλι παει βόλτα σε ξένο χωράφι τότε παίζει με ανταπτοράκι.

Και εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν υπέρηχα! Αλλά με το ανταπτοράκι δεν χάνεις;;;; O Αντιπρόσωπος στην Αθήνα ποιός / πού είναι? Γνωρίζουμε?

Last edited:
Γιατί δεν βάζεις και μια rca να υπάρχει? Δεν θα ήταν καλύτερο και ευκολότερο από τον αντάπτορα (και πιο οικονομικό ίσως?)

+++
Να ρωτήσω και εγώ (εντελώς αγράμματος όμως... δεν έχω προλάβει να ασχοληθω... ίσως να έπρεπε να ρωτήσω απο εβδομάδα... sorry)

1_ Όταν λες Δημητρη ότι η canare "το έχει λύσει"... εννοείς λόγω ευκολίας ύπαρξης καλωδίου rca to bnc ή λογω ποιότητας του καλωδίου καθεαυτού?

2_ Το θέμα ωμικής αντίστασης 75Ω σε rca ή bnc έχει κάποιο νόημα (στον τελικό ήχο)? Οι bnc ξέρουμε στα σίγουρα ότι είναι 75ohm?

3_ Σκέφτομαι να πάω σε πυκνωτές στη έξοδο, για αρχή όσο γίνεται οικονομικότερους... ώστε να κάνω και κάποιες συγκρίσεις στη πορεία. Τι προτάσεις υπάρχουν?
Τόσο για ονόματα όσο και χωρητικότητες... ή δυνατόν να υπάρχουν σε κατάστημα στην Αθήνα!

4_ Θα μπορούσατε όσοι έχετε χρησιμοποιήσει πυκνωτή αλλά δοκιμάσει και ιβι ή λεγκατο να πείτε δυο λόγια για τη συμπεριφορά τους στον τελικό ήχο? ...σύντομη γενική περιγραφή αρκεί... (τύπου πιο σφικτό/φουσκωμένο μπάσο ή περισσότερη/λιγότερη πληροφορία ή τονισμένες/στρογγυλεμένες υψηλές, "χρωματισμένες"/"μονιτορ" μεσαίες, εύρος σκηνής κτλ) Έχω ακούσει και θα ξανακούσω διάφορα βουβάλια, αλλά όχι στο σύστημά μου και επι μακρόν... η γνώμη του κατόχου που το ζει καθημερινά πιστεύω είναι η καλύτερη.

5_ Με πολυκάναλη έξοδο έχει ασχοληθεί κανένας? 3 ιβι με ένα μεγάλο τροφοδοτικό κάνουν δουλειά?

6_ Έχει βάλει κανείς HDMI είσοδο για DSD? Θέλει μοντα με ξεχωριστό κύκλωμα? Καμιά πρόταση υπάρχει να κοιτάξω?

Έχω κι άλλες ερωτήσεις αλλά είναι πιο ειδικές και φοβάμαι ότι ή δεν θα τις εκφράσω σωστά ή δεν θα καταλάβω τις απαντήσεις...:flipout:
Ασ κάνει και κάτι αυτός που θα αναλάβει τη συναρμολόγηση... :p

Τι έρχεται Τάσο?

επίσης μικτή λύση dedicated stereo out απο ιβι + έχτρα τροφοδοτικό pear και 4 κανάλια απο έξτρα custom πυκνωτές παίζει?

Last edited:
Και εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν υπέρηχα! Αλλά με το ανταπτοράκι δεν χάνεις;;;; O Αντιπρόσωπος στην Αθήνα ποιός / πού είναι? Γνωρίζουμε?

Μα τί να χάσεις.
Εσύ έχεις πάντα το bnc.

ebay audiogd

Για DSD να περιμένεις ΙΜΗΟ.

Μια δυο λύσεις υπάρχουν ακόμα για DIY. Μέσα στη χρόνια φαντάζομαι θα έχουμε πολύ περισσότερες επιλογές.

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Γιατί δεν βάζεις και μια rca να υπάρχει? Δεν θα ήταν καλύτερο και ευκολότερο από τον αντάπτορα (και πιο οικονομικό ίσως?)

+++
Να ρωτήσω και εγώ (εντελώς αγράμματος όμως... δεν έχω προλάβει να ασχοληθω... ίσως να έπρεπε να ρωτήσω απο εβδομάδα... sorry)

1_ Όταν λες Δημητρη ότι η canare "το έχει λύσει"... εννοείς λόγω ευκολίας ύπαρξης καλωδίου rca to bnc ή λογω ποιότητας του καλωδίου καθεαυτού?

2_ Το θέμα ωμικής αντίστασης 75Ω σε rca ή bnc έχει κάποιο νόημα (στον τελικό ήχο)? Οι bnc ξέρουμε στα σίγουρα ότι είναι 75ohm?

3_ Σκέφτομαι να πάω σε πυκνωτές στη έξοδο, για αρχή όσο γίνεται οικονομικότερους... ώστε να κάνω και κάποιες συγκρίσεις στη πορεία. Τι προτάσεις υπάρχουν?
Τόσο για ονόματα όσο και χωρητικότητες... ή δυνατόν να υπάρχουν σε κατάστημα στην Αθήνα!

4_ Θα μπορούσατε όσοι έχετε χρησιμοποιήσει πυκνωτή αλλά δοκιμάσει και ιβι ή λεγκατο να πείτε δυο λόγια για τη συμπεριφορά τους στον τελικό ήχο? ...σύντομη γενική περιγραφή αρκεί... (τύπου πιο σφικτό/φουσκωμένο μπάσο ή περισσότερη/λιγότερη πληροφορία ή τονισμένες/στρογγυλεμένες υψηλές, "χρωματισμένες"/"μονιτορ" μεσαίες, εύρος σκηνής κτλ) Έχω ακούσει και θα ξανακούσω διάφορα βουβάλια, αλλά όχι στο σύστημά μου και επι μακρόν... η γνώμη του κατόχου που το ζει καθημερινά πιστεύω είναι η καλύτερη.

5_ Με πολυκάναλη έξοδο έχει ασχοληθεί κανένας? 3 ιβι με ένα μεγάλο τροφοδοτικό κάνουν δουλειά?

6_ Έχει βάλει κανείς HDMI είσοδο για DSD? Θέλει μοντα με ξεχωριστό κύκλωμα? Καμιά πρόταση υπάρχει να κοιτάξω?

Έχω κι άλλες ερωτήσεις αλλά είναι πιο ειδικές και φοβάμαι ότι ή δεν θα τις εκφράσω σωστά ή δεν θα καταλάβω τις απαντήσεις...:flipout:
Ασ κάνει και κάτι αυτός που θα αναλάβει τη συναρμολόγηση... :p

Αν μπει ίσως χαθούν τα 75. Δεν υπάρχει θέμα κόστους. Για μισό έως 1-2 ευρώ λέμε. Εκτός αν πάρετε κανένα jorma και δώσετε κανα πεντοχίλιαρο.
1. σημαίνει εγγυάται αυτή τα 75 ωμ
2. θεωρητικά είναι εφ όσον παίρνεις επώνυμο
3. Ρώτα τον Τσάκωνα και τον Πέτρο
4. Φούσκωμα όχι. Φούσκωμα έχει με τη λάμπα. Αλλα εσείς δεν έχετε λάμπα. Ερχεται λίγο ψόφιο. Δεν οδηγεί καλά. - edit Αν όμως δεν έχεις πρόβλημα με τον προ σου είναι ΟΚ. Ο Τσάκωνας δεν έχει πρόβλημα. Ούτε εγώ όποτε πάω σπίτι του. Είναι θέμα ...ψυχολογίας.
5. οχι και δεν νομίζω θα υπάρχει λύση στις εκδόσεις αυτές. Οι αχλάδες όταν την έχουν έτοιμη θα την πουλήσουν σίγουρα σε νέο προιόν.
6. ΔΓ/ΔΑ

Last edited: