Βουβάλια μέρος 3ο

ε, αυτά είναι για σας τους ελεύθερους :) χαράς το κουράγιο σας πάντως

μήπως είναι BNC?

BNC είναι το αριστερότερο βύσμα εδώ:

attachment.php

Αυτό τέρμα δεξιά που συζητάμε (το φωτισμένο) φαίνεται να είναι οπτικό αλλά δεν καταλαβαίνω τι..

@ Dalanik:
Που το βρήκες βρε Νίκο; Μήπως έχει σπάσει μέσα κάποιο οπτικό καλώδιο;

Δημητρη, ειναι πολυ περιεργο, το ειδα κ γω χτες, δεν ειναι κλασσικο οπτικο, αλλα και αυτο που ειναι , ειναι σαν να χει υποστει βιασμο κατ'εξακολουθηση, ειναι καταπονημενο. Αυτο το ασπρο κεφαλακι που βλεπεις μεσα, δεν τραβιεται προς τα εξω αρα δεν ειναι κατι που μπορει να χει σπασει μεσα.

Δημητρη, ειναι πολυ περιεργο, το ειδα κ γω χτες, δεν ειναι κλασσικο οπτικο, αλλα και αυτο που ειναι , ειναι σαν να χει υποστει βιασμο κατ'εξακολουθηση, ειναι καταπονημενο. Αυτο το ασπρο κεφαλακι που βλεπεις μεσα, δεν τραβιεται προς τα εξω αρα δεν ειναι κατι που μπορει να χει σπασει μεσα.

και ποιός το έβαλε?
ήρθε αυτό με το βουβάλι?

ρε σεις εγω το έπαιζα και με οπτική αυτό .. δεν παρατήρησα κάτι παράξενο .. ρε νικ ,, κάτσε να δω την άλλη την χαλασμένη ..

όχι δεν είναι έτσι ... τρύπα έχει δεν έχει τσουτσουνι ... ... και βρε συ γιατι βιαστηκε έτσι το πορτάκι ?

Last edited:
Για την περίπτωσή σου αν δεν θες να χρησημοποιήσεις την οπτική για κριτικές ακροάσεις πάρε αυτό και καθάρισες.

Τι σημαίνει κριτικές ακροάσεις?
Κριτικές ακροάσεις κάνεις μέχρι να τελειώσει το project. Μετά ακούς.

Την οπτική τη θέλω μόνιμα και να παίζει όπως η coaxial.

Πάντως είναι λίγο οξύμωρο να φτιάχνεις κατασκευή DIY όταν: 1) δεν θα την φτιάξεις εσύ και άρα δεν το κάνεις για την χαρά της δημιουργίας / επέκτασης κλπ και 2) υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις με όλες τις ευκολίες που θέλετε, έτοιμες και φτηνότερες (και ίσως να παίζουν και καλύτερα..)

Δηλαδή, αν πχ το M-DAC έχει 3 ψηφιακές εισόδους, ψηφιακές εξόδους, USB, φίλτρα για κάθε γούστο, έξοδο ακουστικών, οθόνη με πληροφορίες και κοστίζει 700Ε ποιος ο λόγος να φτιάξεις κάτι σε βουβάλι αν ισχύει το 1)?

Θωμά έχεις δίκιο! Ήταν ο αρχικός προβληματισμός μου εδώ και καιρό.
Το buff2 είχα ακούσει (και γοητευτεί) αρκετές φορές και μάλιστα διαφορετικές υλοποιήσεις και σε διαφορετικά συστήματα.
Πίστευα ότι είναι αυτό που ζητάω απο την πηγή μου σύμφωνα πάντα με το πορτοφόλι μου.

Σκεπτόμενος όμως αυτά που λες, δεν προχώρησα μέχρι που κυκλοφόρησε το buff3 και ως αναβάθμιση και πιθανώς καλύτερο απο το 2, είπα να το πάρω για να έχω ένα dac που μου αρέσει έως τα 1000Ε.
Ως consumer το αντιμετώπισα με λίγα λόγια, το θέμα... όχι ως diyούης (δεν είμαι άλλωστε).
Αν οποιοδήποτε άλλο dac θα παίξει καλύτερα (στο σύστημα και τα αυτιά μου) έως τo χιλιάρικο, τότε σαφώς έκανα λάθος επιλογή.
Υπολόγισε και τα θέματα ευκολιών, εγγύησης κτλ... θα μιλάμε για χοντρή πατάτα.

Ελάτε καμιά μέρα με τον Παντέλο για ακρόαση Θωμά! Να βοσκήσει λίγο ακόμα, μη το αδικήσουμε και το κανονίζουμε.

Φίλε, όπως την βλέπω, όντως έχει τσουτσούνι. :D

Πρώτη φορά το βλέπω αυτό που έχεις εκεί.

Eμ εγώ τι λέω?

Αν μη τι άλλο το diy έχει great fun!!!
Θα το βγάλω και θα τραβήξω φωτό να το κάνουμε έκθεμα...:award::BXVZCBXZ6:

Η καταπόνηση μπορεί να είναι απο την τσιμπήδα που δοκίμασα, για να τραβήξω το τσουτσούνι (τι λέω ο άνθρωπος θε μου!!!!:ADFADF1:)

...αν δεν κανω λαθος κ αυτο ηρθε μαζι με τα υπολοιπα απο τον διεστραμμενο αχλαδα, διοτι αμα δεις το βυσμα , το "διεστραμμενος" δικαιολογειται κ πρακτικα. Βασιλη δεν μπαινει καλωδιο οπτικης μεσα, πως επαιξες?

μπήκε ... ίσως να μην κούμπωσε καλά ,,, δεν το θυμάμαι ... αλλα δουλεβε !! γιατι είχαμε θέμα με την αλλη και την δοκιμασα επσταμένα επι τουτου ..

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

ρε σεις εγω το έπαιζα και με οπτική αυτό .. δεν παρατήρησα κάτι παράξενο .. ρε νικ ,, κάτσε να δω την άλλη την χαλασμένη ..

όχι δεν είναι έτσι ... τρύπα έχει δεν έχει τσουτσουνι ... ... και βρε συ γιατι βιαστηκε έτσι το πορτάκι ?

Ξέρω εγώ ρε Βill? Όπως το βλέπεις, δεν το πείραξα απο του bull.

Don't worry man. Not important. Βάζουμε άλλη.
Το θέμα είναι να βρίσκουμε τις αιτίες και να βελτιώνουμε τα πράγματα.

:ernaehrung004:

κάποιος εκεί έχωσε το τσουτσούνι του και βγαίνοντας έμεινε μέσα...:ears:

Οποτε θέλετε κανονίζουμε να φέρω το MDAC να το ακούσουμε στο δικό σου setup

κάποιος εκεί έχωσε το τσουτσούνι του και βγαίνοντας έμεινε μέσα...:ears:
Για αυτό έβαλα την τσιμπήδα να το τραβήξω αλλά δε βγαίνει... αν είναι αυτό έπαθε τσουτσουνίτιδα η όπτικαλ :idea:

Οποτε θέλετε κανονίζουμε να φέρω το MDAC να το ακούσουμε στο δικό σου setup

Ιt's a deal... :2thumb22sup:

Νικο ειναι οντως πολυ περιεργο.Μηπως παρομορφωθηκε λογω θερμοκρασιας χωρις να το αντιληφθεις?

Last edited:
Για αυτό έβαλα την τσιμπήδα να το τραβήξω αλλά δε βγαίνει... αν είναι αυτό έπαθε τσουτσουνίτιδα η όπτικαλ :idea:

μπααα
είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο....

με σκύλους τουλάχιστον...:Banane0:

Νικο ειναι οντως πολυ περιεργο.Μηπως παρομορφωθηκε λογω θερμοκρασιας χωρις να το αντιληφθεις?

Όχι μωρέ τι θερμοκρασία... μια χαρά...

Αστοχία... συμβαίνουν αυτά.

Πέτρο πως πας εσύ? Αποφάσισες? Ακροάσεις έκανες? Συγκριτικές εντυπώσεις?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Όχι μωρέ τι θερμοκρασία... μια χαρά...

Αστοχία... συμβαίνουν αυτά.

Πέτρο πως πας εσύ? Αποφάσισες? Ακροάσεις έκανες? Συγκριτικές εντυπώσεις?

To δικο μου ειναι <μεταναστης> αλλα σε πολυ καλα χέρια και καλα <αυτια>,αν υπηρχε και ο Plinius να το ακουσουμε....

Για άλλη μια φορά έλυσες πολλές απορίες αδερφέ!

Πραγματικά δεν βγαίνουν μέσα από το πληκτρολόγιο όλα αυτά.

Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

Για άλλη μια φορά έλυσες πολλές απορίες αδερφέ!

Πραγματικά δεν βγαίνουν μέσα από το πληκτρολόγιο όλα αυτά.

Εχω την τυχη να εχω τον Savva X ,τον οποιο πριζω συχνα-πυκνα.Ειναι ανυποψιαστος βεβαια οτι τον περιμενουν σε λιγο καιρο και oι ncore,του αφηνω λιγο καιρο να φτιαξει το αναλογικο σταδιο που θελει για το dac του.
Νικο η χαρα ηταν δικη μου που μιλησαμε και οπως και να το κανουμε καλο το πληκτρολογιο ,καλλιτερη η συνομιλια,καλλίστη η προσωπικη ζωντανη επαφη

Και επειδη ησυχασαμε παρα πολυ,ο φιλτατος <αχλαδακιας> παρουσιασε την νεα εκδοση των trident,με βελτιωμενα χαρακτηριστικα.
Περισσοτερες πληροφοριες

http://www.diyaudio.com/forums/twisted-pear/208790-trident-evolves-version-3-a.html

Ωραία . Το μόνο που μας μένει είναι κάποιος να βάλει τα καινούργια tridents και ένα συγκριτικό να ακούσουμε αν υπάρχουν διαφορές!:idea: