Βουβάλια μέρος 3ο

δηλαδή αν ο τελικός χρήστης έχει έναν τελικό η προ με κουφή αντίσταση εισόδου και αφήσει του russ τις τιμές, τον ήπιε?

ποσο κουφη δηλαδη;
και 7k να ειναι θα παιξη.
δεν νομιζω οτι υπαρχη λιγοτερο.
παραπανω δεν πειραζη απλως πληρωνη μεγαλυτερους πυκνωτες
απο οσο χρειαζεται.

δηλαδή αν ο τελικός χρήστης έχει έναν τελικό η προ με κουφή αντίσταση εισόδου και αφήσει του russ τις τιμές, τον ήπιε?

Μπα.. Απλά αν είναι υπερβολικά μικρή η αντίσταση εισόδου του ενισχυτή (~1ΚΩ με πυκνωτή <10μF) θα χάσει λίγο μπάσο.

Να τον πιει τελείως πρακτικά δεν γίνεται. Το DC ποτέ δεν θα περάσει.

Μπα.. Απλά αν είναι υπερβολικά μικρή η αντίσταση εισόδου του ενισχυτή (~1ΚΩ με πυκνωτή <10μF) θα χάσει λίγο μπάσο.

δεν υπαρχη ενισχυτης με 1k αντισταση εισοδου.

δεν εννοούσα ότι θα τον πιεί πληρώνοντας τα ηχεία που θα πάρει στο χέρι, αλλά ότι θα τον "πιεί" ακουστικά, σε έλλειψη συχνότητας...

δεν εννοούσα ότι θα τον πιεί πληρώνοντας τα ηχεία που θα πάρει στο χέρι, αλλά ότι θα τον "πιεί" ακουστικά, σε έλλειψη συχνότητας...

μπα εχει βαλη μεγαλες τιμες οποτε καλυπτη και τη χειροτερη περιπτωση.

Πολύ καλή δουλειά με το κουτί dimdim! Συγχαρητήρια!!!

Είναι το slimline 2U του Ιταλού? Πόσο πήγε με το διαχωριστικό και τα μεταφορικά?

Είσαι ευχαριστημένος? (στιβαρότητα, ακαμψία, επαγωγή θερμότητας κτλ)

Ναι, είναι το 2U slimline με 10mm αλουμινένια πρόσοψη. Επιπλέον πήρα και τα αντικραδασμικά ποδαράκια, το διαχωριστικό, αλουμινένιο καπάκι, και έξτρα πίσω πλευρά. Όλα αυτά για 2 κουτιά ήρθαν κάτι λιγότερο από 280 .

Το συγκεκριμένο κουτί το γνωρίζω καλά, είναι το τρίτο ίδιο που παίρνω. Η ποιότητα κατασκευής του είναι αξιοπρεπής, και όταν τελειώσει (βιδώσουν όλα μεταξύ τους και γίνουν και 1-2 ενισχύσεις σε στρατηγικά σημεία..) είναι αρκετά στιβαρό.

Από απαγωγή θερμότητας είναι πολύ καλό, καθότι όπως το φτιάχνω θα είναι σχεδόν ολόκληρο από αλουμίνιο (με εξαίρεση τον πάτο που θα παραμείνει σίδερο).

Το ζόρι θα είναι η πρόσοψη, που πρέπει να ανοίξει μεταξύ άλλων και τρύπα για την οθόνη των 2.8".. Εκεί μάλλον θα πάω σε CNC.

τί βάθος είναι?
σαν το δικό μου μοιάζει.
Το διαχωριστικό το δίνει έξτρα αυτός ο κάφρος?

Τhanx!

Mε το λιμάρισμα που έχεις κάνεις στις πίσω τετράγωνες και κυκλικές τρύπες μάλλον αξίζει να κάνεις και την μπροστινή για την οθόνη.
Πολύ τρύπημα και μετά πάρα πολύ τρίψιμο βέβαια, ειδικά σε 10άρι αλουμίνιο θα είναι ξεπάτωμα... μάλλον καλύτερα σε cnc όπως είπες.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα, γιατί στον Ιταλό δεν βρήκα φωτογραφία? Η μαύρη πρόσοψη έχει εμφανείς βίδες ή είναι όπως η ασημένια (εσωτερικές)?

Και πάλι μπράβο Μήτσε. Είσαι μερακλής πραγματικά!

τί βάθος είναι?
σαν το δικό μου μοιάζει.
Το διαχωριστικό το δίνει έξτρα αυτός ο κάφρος?

Είναι το μεγαλύτερο που έχει (350mm αν θυμάμαι καλά).

Ναι, το διαχωριστικό είναι έξτρα (και σχετικά φτηνό.. 3-4 αν θυμάμαι καλά).

η μάυρη πρόσοψη δεν έχει εμφανείς βίδες. Είναι εσωτερικές με Γ.
Οι μόνες βίδες που φαίνονται είναι 4 σταυρωτές στο καπάκι από πάνω στα πλάγια.
και όπως λεει ο ΔΔ θέλει ενισχύσεις από μέσα.
Με 10 ταλαντώσεις θα αρχίσει να ξεμοντάρεται.

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Τhanx!

Mε το λιμάρισμα που έχεις κάνεις στις πίσω τετράγωνες και κυκλικές τρύπες μάλλον αξίζει να κάνεις και την μπροστινή για την οθόνη.
Πολύ τρύπημα και μετά πάρα πολύ τρίψιμο βέβαια, ειδικά σε 10άρι αλουμίνιο θα είναι ξεπάτωμα... μάλλον καλύτερα σε cnc όπως είπες.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα, γιατί στον Ιταλό δεν βρήκα φωτογραφία? Η μαύρη πρόσοψη έχει εμφανείς βίδες ή είναι όπως η ασημένια (εσωτερικές)?

Και πάλι μπράβο Μήτσε. Είσαι μερακλής πραγματικά!

Αν μπροστά αρκούσε το να ανοίξει η τρύπα, θα την πάλευα μόνος μου.. αλλά χρειάζεται και πατούρα στο πίσω μέρος ώστε να πλησιάσει η οθόνη το πρόσωπο της πρόσοψης. Διαφορετικά θα φαίνεται (και θα είναι) "χωμένη".

Ο Ιταλός έχει περισσότερες φωτογραφίες αν ψάξεις (στο modushop.biz). Η πρόσοψη είναι τρυπημένη μόνο από την μέσα μεριά ώστε να πιάνουν οι βίδες. Μπροστά είναι άψογη.

και 30 μεταφορικά...υποθέτω.

έπρεπε να πάρω τον διάτρητο πάτο ....

Πάντα και 30 μεταφορικά.. Γιαυτό λέει να τα πάρεις όλα με τη μια και αν είναι δυνατό να μαζευτείτε πολλά άτομα..

Τον διάτρητο πάτο δεν τον πήρα και δεν το έχω μετανιώσει. Αφαιρεί ύψος από το κουτί, και αυτό δεν μου αρέσει.

Εγώ είμαι μάλλον μέσα αν μαζευτούν και άλλοι για παραγγελία.
Απλά θα ξέρω σίγουρα σε κανα δυο εβδομάδες, γιατί υπάρχει περίπτωση τελικά να μην το κρατήσω.

Powerup! :smile:

IMG_5302_resize.JPG

Παίζει (φαινομενικά) κανονικά, αλλά κάτι πρέπει να συμβαίνει με τις τροφοδοσίες.. Βλέπω περίεργα στον παλμογράφο. Δεν είχα χρόνο χτες για ψάξιμο, οπότε θα το δω απόψε..

Μάλλον λόγω γειτνίασης έχω παρεμβολές. Λογικά με αλλαγή του sense του +5.25V σε θωρακισμένο και λίγο διαφορετικό routing στα καλώδια θα συνέλθει. Διαφορετικά θα δοκιμάσω CAT5 σε όλα τα salas.

Για άλλη μια φορά, ο παλμογράφος αποδεικνύεται must, καθότι πριν την συναρμολόγηση όλα δούλευαν κανονικά (καθαρά ρεύματα κτλ κτλ). Με το που μπήκαν στο κουτί άρχισαν τα περίεργα..

Για άλλη μια φορά, ο παλμογράφος αποδεικνύεται must, καθότι πριν την συναρμολόγηση όλα δούλευαν κανονικά (καθαρά ρεύματα κτλ κτλ). Με το που μπήκαν στο κουτί άρχισαν τα περίεργα..

χμμμ
και το κουτί μου έχει μικρότερο βάθος...
ρε συ αφού έχεις τόση άπλα, γιατί τα στρίμωξες εκεί αριστερά?

επίσης καθαρά ψυχολογικά, εκείνον τον τοροειδή γιατί δεν τον πήγες δεξιά?

Το layout το καθορίζουν τα πιο ευαίσθητα components. Στην προκειμένη περίπτωση, τα ψηφιακά είναι τα πιο κρίσιμα (πρέπει οι αποστάσεις να είναι συγκεκριμένες και / ή οι μικρότερες δυνατές).

Οπότε, η θέση της πλακέτας εισόδων και άρα και του βουβαλιού είναι λίγο πολύ fixed. Μετά, ο μετ/της αναγκαστικά πρέπει να πάει αριστερά γιατί δεξιά θα είναι το κουμπί power και η σχετική πλακέτα ελέγχου (για να είναι στην ίδια θέση με τα άλλα δυο ίδια σασί που έχω) και στο κέντρο θα είναι η μεγάλη οθόνη με το arduino. Βέβαια πρακτικά δεν είναι πρόβλημα το που θα είναι ο μετ/της. Δεν επηρεάζει ουσιαστικά.

Ήθελα επίσης να αφήσω χώρο και για μελλοντικές επεκτάσεις (FIFO, XMOS, κτλ κτλ).

Εκτίμησή μου είναι ότι όλα θα πάνε καλά χωρίς αλλαγές στο layout.