Μπλέξαμε με πολλά και θέλω να επισημαίνω 2-3 πράγματα σχετικά με το φερόμενο ως 80.000 ετών εξωγήινο σήμα, αφού η ιστορία μυρίζει απάτη.
Η είδηση αρχικά δημοσιεύθηκε στην tabloid εφημερίδα Weekly World News, η οποία μόνο αξιόπιστη δεν θεωρείται.
Έκτοτε, όπως ήταν φυσικό, αναδημοσιεύθηκε σε διάφορα blogs του εξωτερικού αρχικά και μετά και στα δικά μας.
Ωστόσο δεν φαίνεται να έχει δημοσιευθεί σε κανένα σοβαρό περιοδικό , ή εφημερίδα.
Φέρεται ότι σε ένα σχετικά πρόσφατα δημοσιευμένο έγγραφο του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας σχετικά με τα ΑΤΙΑ , περιλαμβάνεται ένα άρθρο εφημερίδας από το 1998 (άρθρο εφημερίδας και όχι κάποιο επίσημο έγγραφο). Το άρθρο αυτό αναφέρει ότι η NASA κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει ένα συγκλονιστικό μήνυμα που έλαβε από ένα γειτονικό γαλαξία.
Τώρα τι είδους αξιοπιστία μπορεί να έχει όλο αυτό, κρίνετε μόνοι σας. (Μηδενική κατά τη γνώμη μου.)
Το υποτιθέμενο σήμα ανιχνεύθηκε τον Ιανουάριο του 1998, αλλά χρειάστηκε χρόνος, ώσπου οι εμπειρογνώμονες να το αποκωδικοποιήσουν (μαθηματικά σύνθετο.) Τελικά αποκωδικοποιήθηκε στα τέλη του 1998, μετά από κοινή προσπάθεια μιας διεθνούς ομάδας επιστημόνων. Αυτό που ειπώθηκε ότι ανακάλυψαν θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, εάν ήταν αληθινό .
Δηλώσεις επί του θέματος αναφέρεται ότι έκανε ο Dr Victor Kulakov, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει στα μέσα ενημέρωσης ένα αντίγραφο του μηνύματος , αλλά είπε ότι αρχίζει με τις λέξεις: « Βοηθήστε μας » , και συνεχίζει , παρέχοντας ακριβείς συντεταγμένες του πλανήτη .
Καμία αξιόπιστη πηγή δεν επιβεβαιώνει την παραπάνω ιστορία. Λέγοντας αξιόπιστη πηγή δεν εννοώ την ίδια τη Nasa, αλλά έστω ένα έγκριτο έντυπο.
Επίσης δεν βρήκα τίποτα σχετικά με τον υποτιθέμενο καθηγητή Kulakov. Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για παραφθορά του ονόματος ενός Ρώσου στρατιωτικού αξιωματούχου του Victor Kulikov.