Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

οι αισθητικοι μας δεκτες ειναι ατελης,κατ ουσιαν αντιλαμβανομαστε πολυ λιγα πραγματα απο το συμπαν,δεν ειναι οφτοπικ εφοσον η παρατηρηση ειναι βασικο εργαλειο,χρησιμοποιουμε οργανα για να αντικαταστησουν τις ατελειες των αισθησεων αλλα ποτε δεν πρεπει να το ξεχναμε ,μερικες φορες μας εκπλησσουν καποιες ικανοτητες αλλων εμβιων οντων που σε καποιους τομεις ειναι πιο αναπτυγμενες,κατ ουσιαν δεν αγγιζουμε τα αντικειμενα ,βλεπουμε αναποδα τα πραγματα και απλως ο εγκεφαλος τα φερνει στην σωστη θεση,αν συνδεσουμε τον ακουστικο πορο με το τμημα του εγκεφαλου που εχει να κανει με την οραση μπορουμε "δουμε" τους ηχους....πολυ ενδιαφερον το ντοκυμαντερ του Δανεζη η πλανη των αισθησεων απο την σειρα το συμπαν που αγαπησα.....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική

δε χρειαζεται να ζητας συγγνωμη,δεν με ειπες και καμπουρη.

Το ξερεις το ανεκδοτο με τον κουτσο και τον καμπουρη ? .... :p

οι αισθητικοι μας δεκτες ειναι ατελης,κατ ουσιαν αντιλαμβανομαστε πολυ λιγα πραγματα απο το συμπαν,δεν ειναι οφτοπικ εφοσον η παρατηρηση ειναι βασικο εργαλειο,χρησιμοποιουμε οργανα για να αντικαταστησουν τις ατελειες των αισθησεων αλλα ποτε δεν πρεπει να το ξεχναμε ,μερικες φορες μας εκπλησσουν καποιες ικανοτητες αλλων εμβιων οντων που σε καποιους τομεις ειναι πιο αναπτυγμενες,κατ ουσιαν δεν αγγιζουμε τα αντικειμενα ,βλεπουμε αναποδα τα πραγματα και απλως ο εγκεφαλος τα φερνει στην σωστη θεση,αν συνδεσουμε τον ακουστικο πορο με το τμημα του εγκεφαλου που εχει να κανει με την οραση μπορουμε "δουμε" τους ηχους....πολυ ενδιαφερον το ντοκυμαντερ του Δανεζη η πλανη των αισθησεων απο την σειρα το συμπαν που αγαπησαμε...

Ημουν και στις δυο διαλεξεις που εδωσε προπερσι στο ΑΠΘ.
"Το παραξενο μαθηματικο συμπαν" και "Η πλανη των αισθησεων".

Μαγικες διαλεξεις. Ενα Δανεζη θελω πανω στο NCC-1701Ε
και ειμαι κομπλε. Χανω την αισθηση του χρονου μαζι του.

Μπλέξαμε με πολλά και θέλω να επισημαίνω 2-3 πράγματα σχετικά με το φερόμενο ως 80.000 ετών εξωγήινο σήμα, αφού η ιστορία μυρίζει απάτη.

Η είδηση αρχικά δημοσιεύθηκε στην tabloid εφημερίδα Weekly World News, η οποία μόνο αξιόπιστη δεν θεωρείται.
Έκτοτε, όπως ήταν φυσικό, αναδημοσιεύθηκε σε διάφορα blogs του εξωτερικού αρχικά και μετά και στα δικά μας.
Ωστόσο δεν φαίνεται να έχει δημοσιευθεί σε κανένα σοβαρό περιοδικό , ή εφημερίδα.

Φέρεται ότι σε ένα σχετικά πρόσφατα δημοσιευμένο έγγραφο του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας σχετικά με τα ΑΤΙΑ , περιλαμβάνεται ένα άρθρο εφημερίδας από το 1998 (άρθρο εφημερίδας και όχι κάποιο επίσημο έγγραφο). Το άρθρο αυτό αναφέρει ότι η NASA κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει ένα συγκλονιστικό μήνυμα που έλαβε από ένα γειτονικό γαλαξία.
Τώρα τι είδους αξιοπιστία μπορεί να έχει όλο αυτό, κρίνετε μόνοι σας. (Μηδενική κατά τη γνώμη μου.)

Το υποτιθέμενο σήμα ανιχνεύθηκε τον Ιανουάριο του 1998, αλλά χρειάστηκε χρόνος, ώσπου οι εμπειρογνώμονες να το αποκωδικοποιήσουν (μαθηματικά σύνθετο.) Τελικά αποκωδικοποιήθηκε στα τέλη του 1998, μετά από κοινή προσπάθεια μιας διεθνούς ομάδας επιστημόνων. Αυτό που ειπώθηκε ότι ανακάλυψαν θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, εάν ήταν αληθινό .

Δηλώσεις επί του θέματος αναφέρεται ότι έκανε ο Dr Victor Kulakov, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει στα μέσα ενημέρωσης ένα αντίγραφο του μηνύματος , αλλά είπε ότι αρχίζει με τις λέξεις: « Βοηθήστε μας » , και συνεχίζει , παρέχοντας ακριβείς συντεταγμένες του πλανήτη .

Καμία αξιόπιστη πηγή δεν επιβεβαιώνει την παραπάνω ιστορία. Λέγοντας αξιόπιστη πηγή δεν εννοώ την ίδια τη Nasa, αλλά έστω ένα έγκριτο έντυπο.
Επίσης δεν βρήκα τίποτα σχετικά με τον υποτιθέμενο καθηγητή Kulakov. Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για παραφθορά του ονόματος ενός Ρώσου στρατιωτικού αξιωματούχου του Victor Kulikov.

Φίλε ''artman'',να σου πώ την αλήθεια δεν ασχολήθηκα με το θέμα.Μπορεί και να έχεις δίκιο...άλλωστε σε προηγούμενο πόστ άφησα 1 παράθυρο ανοιχτό,ότι μπορεί να είναι παραμύθι η όλη ιστορία.Αλλά σκέφτομαι και το άλλο....εάν σε 20-30 χρόνια η Nassa βγεί επίσημα και ανακοινώσει ότι έχει λάβει μυνήματα (τα οποία είναι γνήσια) απο άλλον-άλλους πολιτισμούς....πόσοι απο εμάς θα το δεχτούμε,και δεν θα αρχίσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας,για δικούς μας λόγους;!!
Θέλω να πώ,ότι όταν συμβεί σαν γεγονός,ΚΑΠΟΙΟΙ απο εμάς,(η τέλως πάντων γενικά πάνω στην γή) θα αλάξουμε τρόπο σκέψης,μέχρις να τους δούμε τους ευλογημένους εξωγήινους απο κόντα...με τα ίδια μας τα μάτια!!!

Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

οταν χρησιμοποιεις παρατηρησιακες συσκευες,οπως ενα ηλεκτρονικο μικροσκοπιο,''επεμβενεις'' πανω στο υπο παρατηρηση σωματιο,γιατι πολυ απλα το ''βομβαρδιζεις'' με ηλεκτρονια,τα οποια στη συνεχεια συλλαμβανει το μικροσκοπιο,για να μετατρεψει σε εικονες.
Το ιδιο γινεται και με τα οπτικα μικροσκοπια,''βομβαρδιζεις'' τον στοχο-σωματιο με φωτονια(δηλαδη ενεργεια),οποτε του αλλαζεις την ενεργειακη του κατασταση.

Σεβαστό αυτό που λες Λάκη, αλλά δεν εννοούσα αυτό.
Το "παιχνίδι" πάιζεται σε επίπεδο πληροφορίας. Η παρατήρηση ενός quantum σου παρέχει τη σχετική πληροφορία και αυτό αρκεί για να αλλάξουν οι ιδιότητές του.
(Αλλά ξαναλέω πως μεταφέρω πληροφορίες από ντοκυμαντέρ και παρόλο που με συνεπαίρνει ο κβαντικός κόσμος, δεν είμαι των θετικών επιστημών.)

Φίλε ''artman'',να σου πώ την αλήθεια δεν ασχολήθηκα με το θέμα.Μπορεί και να έχεις δίκιο...άλλωστε σε προηγούμενο πόστ άφησα 1 παράθυρο ανοιχτό,ότι μπορεί να είναι παραμύθι η όλη ιστορία.Αλλά σκέφτομαι και το άλλο....εάν σε 20-30 χρόνια η Nassa βγεί επίσημα και ανακοινώσει ότι έχει λάβει μυνήματα (τα οποία είναι γνήσια) απο άλλον-άλλους πολιτισμούς....πόσοι απο εμάς θα το δεχτούμε,και δεν θα αρχίσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας,για δικούς μας λόγους;!!
Θέλω να πώ,ότι όταν συμβεί σαν γεγονός,ΚΑΠΟΙΟΙ απο εμάς,(η τέλως πάντων γενικά πάνω στην γή) θα αλάξουμε τρόπο σκέψης,μέχρις να τους δούμε τους ευλογημένους εξωγήινους απο κόντα...με τα ίδια μας τα μάτια!!!

Φίλε FlyingFinn,
Σε καμιά περίπτωση δεν έγραψα για να τα βάλω μαζί σου (ούτε για να "στην πω". Είναι μια συμπεριφορά που απεχθάνομαι.) Εσύ διάβασες μια ενδιαφέρουσα πληροφορία και μας τη μετέφερες και καλά έκανες.
Απλά, την εποχή που δημοσιεύθηκε η είδηση, μου φάνηκε πολύ ωραία για να είναι πραγματική και στο πρώτο γκουγκλάρισμα παρατήρησα
ότι δεν είχε δημοσιευθεί (αρχικά) από κάποια αξιόπιστη πηγή.
Πίστεψέ με θα μου άρεσε να είναι αληθινή.

Φίλε FlyingFinn,
Σε καμιά περίπτωση δεν έγραψα για να τα βάλω μαζί σου (ούτε για να "στην πω". Είναι μια συμπεριφορά που απεχθάνομαι.) Εσύ διάβασες μια ενδιαφέρουσα πληροφορία και μας τη μετέφερες και καλά έκανες.
Απλά, την εποχή που δημοσιεύθηκε η είδηση, μου φάνηκε πολύ ωραία για να είναι πραγματική και στο πρώτο γκουγκλάρισμα παρατήρησα
ότι δεν είχε δημοσιευθεί (αρχικά) από κάποια αξιόπιστη πηγή.
Πίστεψέ με θα μου άρεσε να είναι αληθινή.

Δεν παρεξηγήθηκα,και ούτε αισθάνθηκα ότι μου την είπες!! Απλώς έγραψα 1 σκέψη που έκανα...με βάση όμως και την απάντηση σου.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θύμωσα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Σεβαστό αυτό που λες Λάκη, αλλά δεν εννοούσα αυτό.
Το "παιχνίδι" πάιζεται σε επίπεδο πληροφορίας. Η παρατήρηση ενός quantum σου παρέχει τη σχετική πληροφορία και αυτό αρκεί για να αλλάξουν οι ιδιότητές του.
(Αλλά ξαναλέω πως μεταφέρω πληροφορίες από ντοκυμαντέρ και παρόλο που με συνεπαίρνει ο κβαντικός κόσμος, δεν είμαι των θετικών επιστημών.)

δεν αναφερεσαι στην αρχη της απροσδιοριστιας,αλλα σε κατι αλλο;

Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Κι όμως, Λάκη, αυτό ακριβώς συμβαίνει, γι' αυτό και σου έφερα το παράδειγμα με τ' αστέρια. Το όνομα δεν το δίνουμε για να εξηγήσουμε κάτι (θεωρία), αλλά για να συνεννοούμαστε και να καταλαβαινόμαστε μέχρι να συνταχθεί η θεωρία. Αυτό γίνεται διότι πρώτα το έχουμε παρατηρήσει.

οχι.
Εχουμε ενα αγνωστο φαινομενο το οποιο παρατηρουμε και δεν συμβαδιζει με τις μεχρι τωρα θεωριες.
Ετσι αρχιζουν να προτεινονται καποιες νεες,για να καλυψουν το κενο.
Μια νεα θεωρια στη συγκεκριμενη περιπτωση,ειναι και αυτη της μη ορατης υλης,δηλαδη της σκοτεινης.
Για ν'αποδειχτει η ορθοτητα της,πρεπει να γινουν και οι αναλογες παρατηρησεις,κατοπιν ομως.

Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

οχι.
Εχουμε ενα αγνωστο φαινομενο το οποιο παρατηρουμε και δεν συμβαδιζει με τις μεχρι τωρα θεωριες.
Ετσι αρχιζουν να προτεινονται καποιες νεες,για να καλυψουν το κενο.
Μια νεα θεωρια στη συγκεκριμενη περιπτωση,ειναι και αυτη της μη ορατης υλης,δηλαδη της σκοτεινης.
Για ν'αποδειχτει η ορθοτητα της,πρεπει να γινουν και οι αναλογες παρατηρησεις,κατοπιν ομως.

Δηλαδη, να ανιχνευθουν στον LHC ... αξιονια και νετραλινα. Το ενα πιο εξωτικο απο το αλλο.
Εχουμε δρομο μπροστα μας ( ... καροδρομο βουνισιο !!!)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Δηλαδη, να ανιχνευθουν στον LHC ... αξιονια και νετραλινα. Το ενα πιο εξωτικο απο το αλλο.
Εχουμε δρομο μπροστα μας ( ... καροδρομο βουνισιο !!!)

εαν αυτα ειναι οντως μερος της σκοτεινης υλης ή καποια αλλα.
Προσφατα νομιζω βρηκαν κατι απο παρατηρησεις αστρικων δομων,αλλα δεν θυμαμαι λεπτομερειες.

Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

κάτι υπάρχει μόνο εφ'όσον παρατηρείται!

Η αντίθετη άποψη λέει οτι η έλλειψη αποδείξεως δεν συνιστά απόδειξη της έλληψης.

Όπως και νάχει πάντως, ο Νταμπίζας τι φταίει; :smile:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική

εαν αυτα ειναι οντως μερος της σκοτεινης υλης ή καποια αλλα.
Προσφατα νομιζω βρηκαν κατι απο παρατηρησεις αστρικων δομων,αλλα δεν θυμαμαι λεπτομερειες.

Νομιζω οτι υποννοεις την "αορατη" μαζα ολων των καφετιων νανων (brown dwarfs) στον γαλαξια.
Ακομα και αν, μαζι τους, φτασουμε τα 400 δις αστρα (απο τα 200 δις συνολικα) ΠΑΛΙ δεν φτανουμε
την σχεση 1 προς 6 αναμεσα στην παρατηρηθεισα και την απαιτουμενη μαζα (για σταθερες γωνιακες
ταχυτητες των αστρων).

Εκτος αν εννοεις κατι αλλο ....

Και οι μαύρες τρύπες ρε παιδιά, δεν παρατηρούνται. Παρ'όλ'αυτά, είμαστε σίγουροι για την ύπαρξή τους, παρατηρώντας τον χώρο γύρω απο αυτές. Και η θεωρία και το μαθηματικό μοντέλο για τις μαύρες τρύπες, υπάρχουν, χωρίς να έχουμε παρατηρήσει ποτέ κάποια απο αυτές.

Last edited:
Και οι μαύρες τρύπες ρε παιδιά. δεν παρατηρούνται. Παρ'όλ'αυτά, είμαστε σίγουροι για την ύπαρξή τους, παρατηρώντας τον χώρο γύρω απο αυτές. Και η θεωρία και το μαθηματικό μοντέλο για τις μαύρες τρύπες, υπάρχουν, χωρίς να έχουμε παρατηρήσει ποτέ κάποια απο αυτές.

Χωρίς να έχουμε ερευνήσει (εξερευνήσει) καμμία από αυτές, όχι παρατηρήσει. Και βέβαια τις έχουμε παρατηρήσει, αλλιώς πως θα τις ορίζαμε? Το ότι δεν ξέρουμε τι έχουν μέσα είναι τελείως διαφορετική κουβέντα. Για να κάνουμε κουβέντα, μου φαίνεται ότι πρέπει να ορίζουμε το κάθε τι, αλλιώς, πελαγοδρομούμε στο τι εννοεί ο καθένας. Βέβαια, ότι θα φτάναμε να ψάχνουμε την έννοια της λέξης ''παρατηρώ'' δεν το περίμενα.

Χωρίς να έχουμε ερευνήσει (εξερευνήσει) καμμία από αυτές, όχι παρατηρήσει. Και βέβαια τις έχουμε παρατηρήσει, αλλιώς πως θα τις ορίζαμε? Το ότι δεν ξέρουμε τι έχουν μέσα είναι τελείως διαφορετική κουβέντα. Για να κάνουμε κουβέντα, μου φαίνεται ότι πρέπει να ορίζουμε το κάθε τι, αλλιώς, πελαγοδρομούμε στο τι εννοεί ο καθένας. Βέβαια, ότι θα φτάναμε να ψάχνουμε την έννοια της λέξης ''παρατηρώ'' δεν το περίμενα.

Μα αυτό ακριβώς. Δεν είναι θέμα ορολογίας ή εννοιολογικό. ΔΕΝ έχουμε δει, δεν έχουμε παρατηρήσει ΠΟΤΕ μια μαύρη τρύπα. Υποθέτουμε (πρακτικά είμαστε σίγουροι) οτι υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εξηγήσουμε αυτό που συμβαίνει γύρω της. Και τις ορίζουμε βάσει της σχετικής θεωρίας και του μαθ.μοντέλου που προέκυψε απο ανάγκη ( και τα οποία ίσως κάποα στιγμή διαψευστούν ή τροποποιηθούν). Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Οι επιστήμονες ήταν σίγουροι για την ύπαρξη του μποζονίου χωρίς αυτό να έχει παρατηρηθεί ποτέ. Η ύπαρξή του ήταν μια αναγκαιότητα για την φυσική. Ευτυχώς, αποδείχτηκε η ύπαρξή του πρόσφατα (παρατηρήθηκε με επιστημονικό τρόπο). Αν δεν είχε εντοπιστεί στο σχετικό πείραμα, οι επιστήμονες για πολλά ακόμα χρόνια θα προσπαθούσαν με χίλιους δυό τρόπους να το εντοπίσουν. Ηξεραν οτι ήταν εκεί κι έπρεπε να το "δουν".