Burn In...

Re: Απάντηση: Re: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

Τα FLoating Blacks δεν μπορείς να τα αντιληφθείς από φωτογραφία.....:tee:

Επίσης νομίζω η U10 δεν είχε θέμα με floating blacks.

Καλημέρα Γιώργο :ciao:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

Επίσης νομίζω η U10 δεν είχε θέμα με floating blacks.

Καλημέρα Γιώργο :ciao:

Σωστά Κώστα δεν έχουμε αναφορές για κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής......:a0210:

Την καλημέρα μου....:tee:

Re: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

Οι φωτογραφίες παραμένουν ίδιες και αν το ISO ανέβει;

Re: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

Όχι...

Αποκτούν θόρυβο... :rofl: :rofl:

ISO1600, f=2.8, έκθεση -> 0,77sec:

DSC01511.jpg

Απάντηση: Re: Burn In...

Απαράδεκτοι είστε!!!

Γιατί δεν έχετε burn-in στην δική σας plasma? Αφού όλοι έχουν ....... :D

Δεν είναι το θέμα ότι όλοι έχουν,αλλά το όλοι όλοι θα το πάθουν κάποια στιγμή εξαιτίας των λογότυπων των καναλιών.......ακόμη βέβαια και αυτοί που τις χρησιμοποιούν μόνο για θέση ταινιών DVD-BluRay........:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Burn In...

Δεν είναι το θέμα ότι όλοι έχουν,αλλά το όλοι όλοι θα το πάθουν κάποια στιγμή εξαιτίας των λογότυπων των καναλιών.......ακόμη βέβαια και αυτοί που τις χρησιμοποιούν μόνο για θέση ταινιών DVD-BluRay........:flipout::flipout::flipout:

Γιατί, αυτοί στο πηγάδι κατούρησαν; Δεν έχουν μαύρες μπάρες αυτοί; Υπότιτλους; Σήματα ξένων καναλιών; ;)

Απαιτούμε το δίκαιο μερίδιο μας στο burn-in, κύριοι... :BDGBGDB55:

Υπάρχει και η λύση των transparent λογότυπων όπως πχ έκανε το sky digital εδώ και 1-2 χρόνια. Αν κρίνω βέβαια από τις εξελίξεις στα Ελληνικά κανάλια μπορεί το 2020 να το σκεφτούν και το 2030 να το υλοποιήσουν.

H nova έχει στα ιδιόκτητα κανάλια της διάφανα λογότυπα...όχι πλήρως διάφανα βέβαια.

plasma και burn in

να ρωτησω οσους εχουν πλασμα , λεει στο βιβλιαρακι της εγγυησης οτι δεν καλυπει το burn in ?
αν πχ αφησω την τηλεοραση μια μερα να δειχνει τηλεφως και μεινει το λογοτυπο μετα μπορω να την παω στην εταιρια και να πω τι ειναι αυτο ?
και εαν εχει καποιος να μοιραστει εμπειρια πανω στο θεμα με αντιπρωσοπεια.

με διαβεβαιώνουν ολοι οι πωλητες :flipout: ,οτι για το θεμα των καμενων pixel που με προβληματιζει ,τις πλασμα να μην τις φοβαμαι ειναι σπανιο ,αλλα να ανησυχω για burn in.
ευχαριστω

Re: plasma και burn in

Στην Panasonic που έχω (46S20Ε) το γράφει ότι δεν καλύπτεται από την εγγύηση, φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και στις υπόλοιπες plasma.

Ομοίως ξεκάθαρη αναφορά και προσοχή στη χρήση στην Panasonic 37px8

να ρωτησω οσους εχουν πλασμα , λεει στο βιβλιαρακι της εγγυησης οτι δεν καλυπει το burn in ?

Σχετική προειδοποίηση, θα βρεις σήμερα στις οδηγίες χρήσης όλων των Plasma ΚΑΙ LCD τηλεοράσεων...

αν πχ αφησω την τηλεοραση μια μερα να δειχνει τηλεφως και μεινει το λογοτυπο μετα μπορω να την παω στην εταιρια και να πω τι ειναι αυτο ?

Δεν προκαλείται τόσο εύκολα το burn-in... ;)

Ρίξε μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες του παρόντος νήματος, εδώ, όπως και στα ακόλουθα link:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1181360&postcount=29

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1181464&postcount=40

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1219616&postcount=280

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1380533&postcount=1364

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1380844&postcount=1378

[FONT=&quot]Πάντως το δεν προκαλείται εύκολα το [/FONT][FONT=&quot]burn[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]in[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] μια κουβέντα είναι, εγώ που την έστρωσα με ευλάβεια .([/FONT][FONT=&quot]panasonik[/FONT][FONT=&quot] 42[/FONT][FONT=&quot]s[/FONT][FONT=&quot]20) στις 600 ώρες γιατί βλέπω το [/FONT][FONT=&quot]logotype[/FONT][FONT=&quot] του [/FONT][FONT=&quot]mega[/FONT][FONT=&quot] ? και μη μου πείτε ότι δεν βλέπω άλλα κανάλια …και το δισκάκι στρωσίματος έβαλα και χιόνια όλο το βραδύ αυτό εκεί .πάντως στην αντιπρόσωποια ο τεχνικός που μίλησα μου είπε ότι είναι λάθος το στρώσιμο γιατί παραμένει ο φωσφόρος σε ύπνωση λόγω της χαμηλής φωτεινότητας ,(μάλλον δίκιο πρέπει να έχει) γιαυτό άλλωστε δεν αναφέρεται και στο [/FONT][FONT=&quot]manua[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Πουθενά για στρώσιμο. Μου έστειλε ένα ZIP archive, και παίζω τώρα ασπρόμαυρες εικόνες αυτός πιστεύει ότι είναι [/FONT][FONT=&quot]i[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot]r[/FONT][FONT=&quot].για να δούμε. [/FONT]

[FONT=&quot]Πάντως το δεν προκαλείται εύκολα το [/FONT][FONT=&quot]burn[/FONT][FONT=&quot]in[/FONT][FONT=&quot] μια κουβέντα είναι, εγώ που την έστρωσα με ευλάβεια .([/FONT][FONT=&quot]panasonik[/FONT][FONT=&quot] 42[/FONT][FONT=&quot]s[/FONT][FONT=&quot]20) στις 600 ώρες γιατί βλέπω το [/FONT][FONT=&quot]logotype[/FONT][FONT=&quot] του [/FONT][FONT=&quot]mega[/FONT][FONT=&quot] ? και μη μου πείτε ότι δεν βλέπω άλλα κανάλια …και το δισκάκι στρωσίματος έβαλα και χιόνια όλο το βραδύ αυτό εκεί .πάντως στην αντιπρόσωποια ο τεχνικός που μίλησα μου είπε ότι είναι λάθος το στρώσιμο γιατί παραμένει ο φωσφόρος σε ύπνωση λόγω της χαμηλής φωτεινότητας ,(μάλλον δίκιο πρέπει να έχει) γιαυτό άλλωστε δεν αναφέρεται και στο [/FONT][FONT=&quot]manua[/FONT][FONT=&quot]Πουθενά για στρώσιμο. Μου έστειλε ένα ZIP archive, και παίζω τώρα ασπρόμαυρες εικόνες αυτός πιστεύει ότι είναι [/FONT][FONT=&quot]i[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot]r[/FONT][FONT=&quot].για να δούμε. [/FONT]

Στις πόσες ώρες παρατήρησες την εμφάνιση του αποτυπώματος; Σε τί ποσοστό επί του συνολικού χρόνου θέασης αντιστοιχεί η θέαση mega; Με τί ρυθμίσεις παρακολουθείς τηλεόραση;

Bασικές ερωτήσεις, ώστε να προσδιοριστεί η ευκολία ή δυσκολία επίτευξης της "στραβής"... ;)

Η Panasonic, μπορεί να μην αναφέρει κάπου τη λέξη "στρώσιμο", αλλά στον διαδικτυακό της τόπο, υπάρχει η σύσταση της αρχικής ρύθμισης της αντίθεσης στο 50% ή χαμηλότερα και της πλήρους αποφυγής στατικών εικόνων για τις πρώτες 100 ώρες...

http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/faq/ww/ans/a12.html

Πριν 1-2 χρόνια, το ανωτέρω κείμενο ήταν πιο εκτεταμένο. Μία απόδοση στα Ελληνικά, εκείνης της μορφής, μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Όσον αφορά το δικό σου αποτύπωμα, για να καταλάβεις αν είναι burn-in ή επίμονο image retention, αρκεί να προβάλλεις μία μαύρη καρτέλα (π.χ. από το DVE ή το AVS Rec.709) σε απολύτως σκοτεινό δωμάτιο. Αν το αποτύπωμα του mega φαίνεται πιο σκούρο από το υπόλοιπο μαύρο, πρόκειται περί burn-in, αν φαίνεται πιο φωτεινό, πρόκειται περί image retention...

Bασικός κανόνας για να καταφέρεις να το ξεφορτωθείς, είναι να μην βλέπεις καθόλου mega στο aspect που δημιούργησε το πρόβλημα, μέχρι να μειωθεί/εξαφανιστεί το αποτύπωμα.

Η στάμπα παρουσιάστηκε πριν 3 ημέρες, το mega όπως προανέφερα το βλέπω ίσως λιγότερο από τα αλλά κανάλια,(λόγω των αντικειμενικών ειδήσεων του) και σε καμιά περίπτωση δεν μένει κανάλι πάνω από 1-2 ώρες .οι ρυθμίσεις στις πρώτες 200 ώρες ήταν στο 50% τώρα είναι 80-90 % (αντίθεση/φωτεινότητα) ακόμη δεν έχω παίξει το αρχείο με τις ασπρόμαυρες εικόνες που μου έδωσαν από την εταιρία αν δω αποτελέσματα θα ενημερώσω.