Burn In...

Re: Απάντηση: Re: Burn In...

Φιλε underdog αν οντως ισχυουν αυτα που λες για τα burn in που εχεις δει,τοτε καλα κανεις και τα αναφερεις..Εγω προσωπικα δεν εχω λογο να μη σε πιστεψω αφου σχεδον ολοι οι συγγενεις και φιλοι που εχουν plasma,εχουν παθει burn in

Συγγνώμη παιδιά αλλα εγώ δυσκολεύομαι να το πιστέψω.
Εγώ προσωπικά δεν έχω δει burn in και πιστέψτε με έχω πολλές Plasma TV.
Και από προσωπική εμπειρία έχω 3 Plasma και η χρήση που τους κάνωσυμπεριλαμβάνει και πολλές μα πολλές ώρες Gaming.
Στην τελευταία μάλιστα που πήρα ούτε στρώσιμο δεν της έκανα.
IR υπάρχει πολλή αλλα burn in νομίζω είναι όλα υπερβολές.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Burn In...

Εγώ προσωπικά δεν έχω δει burn in και πιστέψτε με έχω πολλές Plasma TV.
Και από προσωπική εμπειρία έχω 3 Plasma και η χρήση που τους κάνωσυμπεριλαμβάνει και πολλές μα πολλές ώρες Gaming.

Καλημερα φιλε georget..Μηπως θα μπορουσες να μας πεις ποιες 3 plasma εχεις;Ποια μοντελα;

Μια διόρθωση

Εγώ προσωπικά δεν έχω δει burn in και πιστέψτε με έχω δει πολλές Plasma TV.

Απάντηση: Re: Burn In...

Samsung 42C96
Samsung 50B550
LG 50PK550

Καλημερα

Φιλε Γιωργο καλημερα ξανα..Ειλικρινα εχοντας δει αρκετες Plasma με Burn In,πραγματικα απορω πως οι δικες σου και μαλιστα με αρκετες ωρες gaming οπως υποστυριζεις,δεν εχουν Burn In..Ισως εισαι απο τους τυχερους..Ισως αυτες που εχω δει εγω,Panasonic G20,Panasonic PZ80,Pioneer 5090H,να μην ειναι τοσο ανθεκτικες στο θεμα του Burn In οσο ειναι οι δικες σου..Μηπως θα μπορουσες να μου πεις τι εκανες με τις δικες σου οταν τις αγορασες;Υι εστρωσες;Και αν ναι ποσες ωρες;παρατηρησες ποτε επιμωνο IR και μετα απο αρκετες ωρες-μερες να εξαφανιστει;Δωσε αν ειναι δυνατον οσο περισσοτερς πληροφοριες μπορεις...Θυμιζω που εχει πει ενας αλλος φιλος οτι το Burn In ειναι ποιο σκουρο απ'οτι το υπολοιπο μαυρο σε μαυρο φοντο...Σιγπυρα οι δικες σου δεν εχουν;

.....Panasonic G20, Panasonic PZ80, Pioneer 5090H,να μην ειναι τοσο ανθεκτικες στο θεμα του Burn In....

Πληροφοριακά και μόνο, Pioneer και Panasonic θεωρούνται οι πλέον ανθεκτικότερες τηλεοράσεις σε φαινόμενα burn-in. Οι Samsung και κυρίως οι LG είναι περισσότερο επιρρεπείς.

Attempts by the HD Guru to create “”burn-in”" (uneven phosphor wear) on 2008 and 2009 model year plasma panels by freeze-framing an image for 10 hours and then switching to a white screen have been unsuccessful. No “burn-in” occurred. We also checked out demo plasma HDTVs at retail stores and found no “”burn-in”" on any of the models tested.

Is Plasma “Burn-in” Possible With Today’s Plasmas?

Yes, but you need to really work at it. For example, if we were to put a full white 100 IRE square in the center of the screen, set the user mode to Vivid and max out the contrast (picture) control we are confident after a number of days running the set continuously that uneven phosphor wear would eventually occur.

http://hdguru.com/plasma-tv-burn-in-fact-or-myth/826/

Θα προσπαθήσω μόλις βρω λίγο χρόνο να κάνω και ένα update εδώ. Εχει περάσει ένας χρόνος απ' την τελευταία ενημέρωση:

Update (1/4/2010):

Panasonic PX80 / PX70: 225 κάτοχοι

Panasonic G10 / G15 / V10: 72 κάτοχοι

Panasonic U10: 116 κάτοχοι

Panasonic S10: 26 κάτοχοι

Pioneer 5090Η / 6090Η / KRP500A / KRP600A: 101 κάτοχοι

Samsung B650 / B550 / Β850: 20 κάτοχοι

ΣΥΝΟΛΟ: 560 τηλεοράσεις plasma εκ των οποίων έχει αναφερθεί burn-in σε μία (1) Pioneer 6090H (ποσοστό 0,18%)

Παρατηρήσεις:

α) Οι υπόλοιπες πέντε (5) περιπτώσεις burn-in που έχουν αναφερθεί δεν αφορούν τους παραπάνω τύπους τηλεοράσεων.

β) Δεν έχω υπολογίσει τηλεοράσεις plasma της LG καθώς και παλαιότερες plasma, καθότι χρειάζεται αρκετό ψάξιμο μιάς και δεν υπάρχουν συγκεντρωμένοι οι κάτοχοι σε κάποια λίστα.

γ) Δεν γνωρίζω εάν κάποιος έχει παρατηρήσει burn-in στην τηλεόρασή του και δεν το έχει γράψει εδώ.

............Μηπως θα μπορουσες να μου πεις τι εκανες με τις δικες σου οταν τις αγορασες;Υι εστρωσες;Και αν ναι ποσες ωρες;παρατηρησες ποτε επιμωνο IR και μετα απο αρκετες ωρες-μερες να εξαφανιστει;Δωσε αν ειναι δυνατον οσο περισσοτερς πληροφοριες μπορεις.........................

Στην 42C96 ήμουν πολύ προσεκτικός τις πρώτες ώρες και ακολούθησα πιστα της οδηγίες για στρώσιμο.
Στην 50B550 το μονο που έκανα ήταν τις πρώτες 200 ώρες να μην έχω το ίδιο κανάλι πάνω από 2-3 ώρες.
Στην 50PK550 τίποτα.
Έχοντας όμως 2 γιούς τρελαμένους με το Gaming όλες οι TV έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα με συνεχόμενες ώρες Gaming από 360/PS3/Wii χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Last edited:
Εγω παλι δεν εχω λόγο να αμφισβητήσω τα γραφωμενα του imjp1982…
Υπο προϋποθέσεις πολλα μπορουν να συμβουν και καλο είναι πριν καταθέσουμε την απόλυτη αποψη μας για καποια πραγματα να λαβουμε υποψη πιθανές αιτίες αλλα και τις προϋποθέσεις που συνετέλεσαν στην γρηγορη εμφάνιση του φαινομένου burn in.
Όπως διαβάζω στη συνεχεια το φαινόμενο εμφανίσθηκε στις πρωτες ωρες λειτουργίας και μετα από παρατεταμένη εκπομπη του σήματος mega.
Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε τη πιθανότητα τα ρυθμιστικα αντίθεσης και φωτεινότητας να ηταν παραπανω από οσο θα επρεπε να είναι για καινουργια plasma, τοτε το φαινόμενο δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση.
Αυτά συμβαινουν, για αυτό άλλωστε ειδικοι του χωρου συμβουλεύουν πιο προσεκτική χρηση στις πρωτες ωρες λειτουργίας μιας plasma.

Φιλε Γιωργο καλημερα ξανα..Ειλικρινα εχοντας δει αρκετες Plasma με Burn In,πραγματικα απορω πως οι δικες σου και μαλιστα με αρκετες ωρες gaming οπως υποστυριζεις,δεν εχουν Burn In..Ισως εισαι απο τους τυχερους..Ισως αυτες που εχω δει εγω,Panasonic G20,Panasonic PZ80,Pioneer 5090H,να μην ειναι τοσο ανθεκτικες στο θεμα του Burn In οσο ειναι οι δικες σου..Μηπως θα μπορουσες να μου πεις τι εκανες με τις δικες σου οταν τις αγορασες;Υι εστρωσες;Και αν ναι ποσες ωρες;παρατηρησες ποτε επιμωνο IR και μετα απο αρκετες ωρες-μερες να εξαφανιστει;Δωσε αν ειναι δυνατον οσο περισσοτερς πληροφοριες μπορεις...Θυμιζω που εχει πει ενας αλλος φιλος οτι το Burn In ειναι ποιο σκουρο απ'οτι το υπολοιπο μαυρο σε μαυρο φοντο...Σιγπυρα οι δικες σου δεν εχουν;

εσύ μήπως θα μπορούσες να μας πείς τι χρήση έκαναν οι κάτοχοι τους σε αυτές με που παρουσιάσαν burn in??????? και επίσης αν είναι δυνατόν να ανεβάσεις κάποιες φωτογραφίες των προβλημάτων.

χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τα λεγόμενα σου παραθέτω κάποια στοιχεία τα οποία προκύπτουν από απλή στατιστική καθότι δεν διαθέτω πλάσμα συνεπώς δεν έχω εμπειρία ούτε από ir ούτε από burn in.

1) από τις εντυπώσεις χρηστών έχει φανεί ότι οι πλάσμα της lg και της samsung είναι πολύ καλές τηλεοράσεις αλλά είναι ευαίσθητες σε ir σε σχέση με την πανασονικ. για την κουρο δεν θα αναφερθώ γιατί είναι άλλο φρουτο.
2) κάποιος χρήστης που δεν έχει πάθει burn in θα πρέπει να θεωρείται τυχερός????. αλλιώς με τόσους χρήστες πλάσμα στο φόρουμ (και δεν έχουν όλοι κούρο και πανασονικ) θα έπρεπε το 1 στα 2 ποστς στον τομέα των τηλεοράσεων να αφορούν burn in. εκτός και αν είναι κάτι που δεν φαίνεται και πολλοί δεν το έχουν παρατηρήσει. όμως σίγουρα όταν ένας χρήστης δεί επίμονο ir - σίγουρα θα αναφέρει το πρόβλημα του για να μπορέσει μέσω κάποιων πατερνς ενδεχομένως να το διορθώσει. δεν είναι ένα θέμα το οποίο κάποιος το κάνει γαργάρα. είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας να ζητήσει βοήθεια από χρήστες.

προς θεού δεν λέω ότι δεν είναι υπαρκτό το πρόβλήμα (μπορεί να συμβεί) αλλά εδώ παρουσιάζεται μια κατάσταση ότι μια πλάσμα είναι θέμα ωρών πότε θα πάθει burn in.

Εγω παντως βλεπω πολυ φασαρια για το burn in που παθαινει χοντρικα ας πουμε 1/100 κατοχους πλασμα και δεν βλεπω αναλογη φασαρια για το clouding που εχει χοντρικα ας πουμε το 50% των τηλεορασεων LCD/LCD.

Μαλιστα το clouding δεν ειναι μονο ενα λογοτυπο σε μια γωνια αλλα πιανει και ολη την οθονη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Burn In...

εσύ μήπως θα μπορούσες να μας πείς τι χρήση έκαναν οι κάτοχοι τους σε αυτές με που παρουσιάσαν burn in??????? και επίσης αν είναι δυνατόν να ανεβάσεις κάποιες φωτογραφίες των προβλημάτων.

χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τα λεγόμενα σου παραθέτω κάποια στοιχεία τα οποία προκύπτουν από απλή στατιστική καθότι δεν διαθέτω πλάσμα συνεπώς δεν έχω εμπειρία ούτε από ir ούτε από burn in.

1) από τις εντυπώσεις χρηστών έχει φανεί ότι οι πλάσμα της lg και της samsung είναι πολύ καλές τηλεοράσεις αλλά είναι ευαίσθητες σε ir σε σχέση με την πανασονικ. για την κουρο δεν θα αναφερθώ γιατί είναι άλλο φρουτο.
2) κάποιος χρήστης που δεν έχει πάθει burn in θα πρέπει να θεωρείται τυχερός????. αλλιώς με τόσους χρήστες πλάσμα στο φόρουμ (και δεν έχουν όλοι κούρο και πανασονικ) θα έπρεπε το 1 στα 2 ποστς στον τομέα των τηλεοράσεων να αφορούν burn in. εκτός και αν είναι κάτι που δεν φαίνεται και πολλοί δεν το έχουν παρατηρήσει. όμως σίγουρα όταν ένας χρήστης δεί επίμονο ir - σίγουρα θα αναφέρει το πρόβλημα του για να μπορέσει μέσω κάποιων πατερνς ενδεχομένως να το διορθώσει. δεν είναι ένα θέμα το οποίο κάποιος το κάνει γαργάρα. είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας να ζητήσει βοήθεια από χρήστες.

προς θεού δεν λέω ότι δεν είναι υπαρκτό το πρόβλήμα (μπορεί να συμβεί) αλλά εδώ παρουσιάζεται μια κατάσταση ότι μια πλάσμα είναι θέμα ωρών πότε θα πάθει burn in.
Φιλε vas papavas λογικο ειναι να ειναι θεμα ωρων ποτε μια plasma θα παθει Burn In αν ο κατοχος της ειδικα τις πρωτες ωρες λειτουργιας της,δεν ειναι προσεκτικος...Δεν μπορω να σου πω τι χρηση εκαναν οι κατοχει των τριων plasma που εχω αναφερει,αλλα το θεμα μας ειναι αν την σημερον ημερα μπορει να παθει μια plasma Burn In και το σιγουρο ειναι πως ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΘΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΜΑΡΚΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΟΥ..Αυτα περι Panasonic οτι ειναι ανθεκτικοτερες στο θεμα IR δεν το γνωριζω αλλα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος αν υσχιει απο την στιγμη που μια απο τις τρεις plasma που αναφερω ειναι η περυσινη G20...Μονο 2 ωρες συνεχους προβολης του Mega να παθει Burn In και αφου ειχε γραψει 150-200 ωρες στρωσιματος πιο πριν,μονο ανθεκτικες δεν μου κανουν σε αυτο τον τομεα οι Panasonic..Η εκτος και αν Samsung και LG plasma ειναι ακομη χειροτερες και μολις σε μιση με μια ωρα προβολης στατικης εικονας,να μπορουν να παθουν Burn In..Οποτε το προβλημα σιγουρα υφισταται πλεον και σημερα,αλλα σε καλυτερο βαθμο απ'οτι παλιοτερα...Ειναι παντως τραγικο να εχεις στρωσει την plasma σου περιπου στις 200 ωρες,να βαλεις Mega να παιζει 2 ωρες σερι και μετα να παθει Burn IN(PANASONIC G20)

Εγω παντως δεν εχω καταλαβει ακομη απο που προκυπτει οτι επαθε burn in με μολις 2 ωρες MEGA.

Ο πεθερος μου εχει μια 42U10 η οποια δεν στρωθηκε ποτε και εδειχνε λογοτυπα απο καναλια απο την πρωτη ωρα. Μετα απο 1,5 χρονο και 2,000 ωρες λειτουργιας δεν εχει το παραμικρο σημαδι.

Γι'αυτο πιστευω οτι κατι δεν παει καλα στην ολη ιστορια.

Εγω παντως βλεπω πολυ φασαρια για το burn in που παθαινει χοντρικα ας πουμε 1/100 κατοχους πλασμα και δεν βλεπω αναλογη φασαρια για το clouding που εχει χοντρικα ας πουμε το 50% των τηλεορασεων LCD/LCD.

Μαλιστα το clouding δεν ειναι μονο ενα λογοτυπο σε μια γωνια αλλα πιανει και ολη την οθονη.

Φιλε Yperion καλησπερα...Εννοειτε πως το clouding των Led ειναι απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και αυτος μαζι με την κακιστη γωνια θεασης ειναι οι βασικοι λογοι που ποτε δεν τις συμπαθησα...Αλλα θεωρω πως κανεις λαθος οτι δεν εχει γινει αναλογως ντορος σε αυτο το θεμα στο clouding..Απλα θα σου πω πως πολλοι υποψιφιοι αγοραστες Led,το γυριζουν στο τελος στην αγορα Plasma μονο και μονο λογο του clouding που εχουν οι Led και αφου αγορασουν plasma και βλεπουν οτι δεν εχει αυτο το το τοσο ενοχλητικο προβλημα,πιθονται και αποφασιζουν οτι και η επομενη τηλεοραση τους θα ειναι παλι plasma...

Εγω παντως δεν εχω καταλαβει ακομη απο που προκυπτει οτι επαθε burn in με μολις 2 ωρες MEGA.

Ο πεθερος μου εχει μια 42U10 η οποια δεν στρωθηκε ποτε και εδειχνε λογοτυπα απο καναλια απο την πρωτη ωρα. Μετα απο 1,5 χρονο και 2,000 ωρες λειτουργιας δεν εχει το παραμικρο σημαδι.

Γι'αυτο πιστευω οτι κατι δεν παει καλα στην ολη ιστορια.

Διολου απιθανο η συγκεκριμενη TV (PANASONIC G20) να ειναι υπερευαισθητη στο θεμα του Burn In σε συγκριση με αλλες plasma...Την απαντησε σε αυτο το εχουν μονο οι ιδιοι οι κατοχη της συγκεκριμενης plasma και μονο αυτοι μπορουν να μας το επιβεβαιωσουν αυτο

Βάλτε φώτο επιτέλους να πιστούμε!

Φιλε tiniakos δεν μου ειναι ευκολο να παω αθηνα που μενει ο αδερφος μου ο οποιος εχει την G20 και να βγαλω φωτο...Προσπαθησα να βγαλω φωτο ομως το Mega Burn In που εχω δει στην Panasonic PZ80 και στην φωτο μεσω iPhone που εχω,δεν φαινοταν οχι μονο το Burn In,αλλα και το μαυρο εδειχνε περισσοτερο μαυρο απ'οτι ειναι στην πραγματικοτητα...Οποτε και καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχουν οι ιδανικοτερες συνθηκες για να πεισω τους δυσπιστους μεσω φωτογραφιας..Φιλικα παντα,αν δεν θελεις να με πιστεψεις ειναι δικαιωμα σου...

πάντως έχω δεί και σε άλλα φόρουμ μια ευαισθησία της g20 σε burn in(και νομίζω ότι και εδώ 2 χρήστες που έχουν αναφέρει burn in είναι σε g20) όμως σε 2 περιπτώσεις έγινε contact στην αντιπροσωπεία και αντικαταστάθηκε η τηλεόραση λόγω προβλήματος του πάνελ.