Canon 5D MkII

Όλες οι επαγγελματικές μηχανές έχουν βάρος πχ οι Nikon F2, F3 και F4 που τυγχάνει να έχω είναι θηρία.
Τα αντίστοιχα μοντέλα της σειράς EOS1 της Canon επίσης.
Πάντως η D3 και στα δικά μου χέρια έρχεται γάντι, δεν υπάρχει υπόνοια κακού σχεδιασμού.
Πως θα μπορούσε άλλωστε στο κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας να έχει ξεφύγει τέτοια σημαντική λεπτομέρεια?
Βέβαια περι ορέξεως........de gustibus et coloribus non est disputandum!

Ξεφύγαμε όμως απο το θέμα που είναι η Canon 5D MkII...

Last edited:
canon 1D MKIII (η μηχανή των φωτορεπόρτερς).

καταλαβα.

απλα μπερδευτηκα με τα

Οσο αναφορα την Canon 5D M3 σε θεμα εστιασης .....
Παρτε και της 2 μηχανες 5D M3 & D700 .

μιας που εχω και την mark 3 και δεν την βλεπω ουτε και αυτη σα καλυτερη .

Στο σχεδον επιπεδο, -τουλάχιστον για δυο απο τα τέσσερα δάχτυλα-
grip της D3, πως εσείς μπορείτε και την κρατάτε και με μεγάλα δάχτυλα μου κανει πραγματικά εντύπωση!!!
Eκτος και αν δεν χρειαζόμαστε καθόλου τις κάθετες λήψεις.
Νομίζω πάντως, πιάνοντας μια EOS 1 και μια D3 στους δεκα οι εννεα θα σου πουν καλυτερη λαβη της EOS 1.

Θα ηθελα να ρωτησω για την 5D, η ποιότητα της εικόνα στα 800 ISO ειναι οντως πολυ καλη? Σε σχεση με την 50D υπαρχουν αισθητες διαφορες στον θορυβο?

Απάντηση: Re: Canon 5D MkII

Θα ηθελα να ρωτησω για την 5D, η ποιότητα της εικόνα στα 800 ISO ειναι οντως πολυ καλη? Σε σχεση με την 50D υπαρχουν αισθητες διαφορες στον θορυβο?

Kαλή είναι, πολύ καλή όχι (την έχω). Ο θόρυβος που εμφανίζει έχει χρωματική μορφή. Η μηχανή είναι άριστη μεχρι τα 400 iso (ίσως χωρίς αντίπαλο ακόμη).
Βέβαια μιλάμε για μοντέλο του 2005.....

Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, πώς θεωρείς στα 800iso την εικόνα λχ της S2? Των 20/30/40D, των D200/D300 (εάν έχεις υπόψη σου)? Γιατί υποψιάζομαι πως αναφέρεσαι στην παντελή απουσία διαπιστώσιμου στις εικόνες θορύβου.

Πάντως μπαίνει και το υποκειμενικό μέτρο σε τέτοια πράγματα. Για τις προτιμήσεις μου, για παράδειγμα, η 40D τα πάει άριστα στα 800iso, παρ' ότι μπορώ να διακρίνω αρκετά εύκολα το θόρυβο στα 400. Εντούτοις, 400 και 800 επιλέγω άφοβα. Ούτε καν στα 1600 δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα ο θόρυβος, εάν η σκηνή είναι καλοφωτισμένη (αλλά θέλω να ανεβάσω γρήγορη ταχύτητα γιατί πχ φορώ τηλεφακό).

H S2 είναι μοντέλο του 2002, παρωχημένης τεχνολογίας δηλαδή και με αυξημένο θόρυβο απο τα 400ISO και πάνω.
Η 5D σαφώς νεότερης τεχνολογίας και με μεγαλύτερο αισθητήρα είναι θεωρητικά και πρακτικά καλύτερη.
Τωρα για τις άλλες που αναφέρεις σίγουρα η D200/300 είναι καλύτερες απο την S2 στα ψηλά ISO και υποθέτω πως η 40D υπερέχει της 5D σε αυτόν τον τομέα.
Πάντως στα 800 iso η 5D έχει θόρυβο με την μορφή χρωματιστών κουκίδων. Στις Νikon ο θόρυβος έχει μονοχρωματική μορφή και ξεγελάει το μάτι.
Βέβαια ο θόρυβος είναι κάτι που καταπολεμάται με τα γνωστά προγράμματα αποθορυβοποίησης

Re: Απάντηση: Re: Canon 5D MkII

Kαλή είναι, πολύ καλή όχι (την έχω). Ο θόρυβος που εμφανίζει έχει χρωματική μορφή. Η μηχανή είναι άριστη μεχρι τα 400 iso (ίσως χωρίς αντίπαλο ακόμη).
Βέβαια μιλάμε για μοντέλο του 2005.....

Συγνώμη δεν το διευκρίνισα καλά. Μιλάω για την 5D mk2.

Re: Απάντηση: Canon 5D MkII

H S2 είναι μοντέλο του 2002, παρωχημένης τεχνολογίας δηλαδή και με αυξημένο θόρυβο απο τα 400ISO και πάνω.
Η 5D σαφώς νεότερης τεχνολογίας και με μεγαλύτερο αισθητήρα είναι θεωρητικά και πρακτικά καλύτερη.
Τωρα για τις άλλες που αναφέρεις σίγουρα η D200/300 είναι καλύτερες απο την S2 στα ψηλά ISO και υποθέτω πως η 40D υπερέχει της 5D σε αυτόν τον τομέα.
Πάντως στα 800 iso η 5D έχει θόρυβο με την μορφή χρωματιστών κουκίδων. Στις Νikon ο θόρυβος έχει μονοχρωματική μορφή και ξεγελάει το μάτι.
Βέβαια ο θόρυβος είναι κάτι που καταπολεμάται με τα γνωστά προγράμματα αποθορυβοποίησης

Αποκλείεται να είναι χειρότερη της 40D η παλιά 5D. Κοντά 1 στοπ καλύτερη πρέπει να είναι η 5D. Βέβαια όπως λες, υπάρχει και το θέμα της φύσης και της "ποιότητας" του θορύβου.

Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, πώς θεωρείς στα 800iso την εικόνα λχ της S2? Των 20/30/40D, των D200/D300 (εάν έχεις υπόψη σου)? Γιατί υποψιάζομαι πως αναφέρεσαι στην παντελή απουσία διαπιστώσιμου στις εικόνες θορύβου.

Αυτό που μου έδωσε την αίσθηση στην σύγκριση του θορύβου, ήταν η σύγκριση που έκανα με την δική μου 50αρα και ενός φίλου μου την D3. Στα 800 ISO η D3 ηταν σχεδον το ιδιο καλη με τα 100ISO της 50αρας μου.

Η 50D πάντως είναι χειρότερη από άποψη θορύβου σε σχέση με την 40D. Ρίξε μια ματιά στη δοκιμή του Dpreview. Too many pixels...

για να συγκρινουμε κατι τετοιο πρεπει να τραβαμε στα ιδια πιξελ, οποτε δεν ισχυει κατι τετοιο.απο οσο εχω διαβασει στα συγκριτικα τουλαχιστον

Εννοείς για να είναι πιο δίκαιη η σύγκριση. Αλλιώς, και να φέρουμε το αρχείο των 15 μέγα στα 10, πάλι θόρυβο θα έχει, ελάχιστα θα έχει μειωθεί. Από όσο έχω δει μέχρι τώρα, δεν υπάρχει κάποια ασφαλής μεθοδολογία για σύγκριση, πέρα από τη σύγκριση κροπ 100%

Σήμερα αγόρασα την 5D Mark II από Κατερέλο μαζί με τον φακό 24-105.
Είχε παραλάβει περίπου 10 μηχανές χθες και μου είπε ότι μέχρι αύριο θα έχουν πουληθεί όλες.
Η 5D Mark II ακόμα δεν μπορεί να καλύψει τις παραγγελίες.

Re: Απάντηση: Canon 5D MkII

Σήμερα αγόρασα την 5D Mark II από Κατερέλο μαζί με τον φακό 24-105.
Είχε παραλάβει περίπου 10 μηχανές χθες και μου είπε ότι μέχρι αύριο θα έχουν πουληθεί όλες.
Η 5D Mark II ακόμα δεν μπορεί να καλύψει τις παραγγελίες.

Καλορίζικη και καλές λήψεις :fahne90: