Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.
canon 1D MKIII (η μηχανή των φωτορεπόρτερς).
Οσο αναφορα την Canon 5D M3 σε θεμα εστιασης .....
Παρτε και της 2 μηχανες 5D M3 & D700 .
μιας που εχω και την mark 3 και δεν την βλεπω ουτε και αυτη σα καλυτερη .
Θα ηθελα να ρωτησω για την 5D, η ποιότητα της εικόνα στα 800 ISO ειναι οντως πολυ καλη? Σε σχεση με την 50D υπαρχουν αισθητες διαφορες στον θορυβο?
Kαλή είναι, πολύ καλή όχι (την έχω). Ο θόρυβος που εμφανίζει έχει χρωματική μορφή. Η μηχανή είναι άριστη μεχρι τα 400 iso (ίσως χωρίς αντίπαλο ακόμη).
Βέβαια μιλάμε για μοντέλο του 2005.....
H S2 είναι μοντέλο του 2002, παρωχημένης τεχνολογίας δηλαδή και με αυξημένο θόρυβο απο τα 400ISO και πάνω.
Η 5D σαφώς νεότερης τεχνολογίας και με μεγαλύτερο αισθητήρα είναι θεωρητικά και πρακτικά καλύτερη.
Τωρα για τις άλλες που αναφέρεις σίγουρα η D200/300 είναι καλύτερες απο την S2 στα ψηλά ISO και υποθέτω πως η 40D υπερέχει της 5D σε αυτόν τον τομέα.
Πάντως στα 800 iso η 5D έχει θόρυβο με την μορφή χρωματιστών κουκίδων. Στις Νikon ο θόρυβος έχει μονοχρωματική μορφή και ξεγελάει το μάτι.
Βέβαια ο θόρυβος είναι κάτι που καταπολεμάται με τα γνωστά προγράμματα αποθορυβοποίησης
Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, πώς θεωρείς στα 800iso την εικόνα λχ της S2? Των 20/30/40D, των D200/D300 (εάν έχεις υπόψη σου)? Γιατί υποψιάζομαι πως αναφέρεσαι στην παντελή απουσία διαπιστώσιμου στις εικόνες θορύβου.
Σήμερα αγόρασα την 5D Mark II από Κατερέλο μαζί με τον φακό 24-105.
Είχε παραλάβει περίπου 10 μηχανές χθες και μου είπε ότι μέχρι αύριο θα έχουν πουληθεί όλες.
Η 5D Mark II ακόμα δεν μπορεί να καλύψει τις παραγγελίες.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.