canon 1D MKIII (η μηχανή των φωτορεπόρτερς).
Οσο αναφορα την Canon 5D M3 σε θεμα εστιασης .....
Παρτε και της 2 μηχανες 5D M3 & D700 .
μιας που εχω και την mark 3 και δεν την βλεπω ουτε και αυτη σα καλυτερη .
Θα ηθελα να ρωτησω για την 5D, η ποιότητα της εικόνα στα 800 ISO ειναι οντως πολυ καλη? Σε σχεση με την 50D υπαρχουν αισθητες διαφορες στον θορυβο?
Kαλή είναι, πολύ καλή όχι (την έχω). Ο θόρυβος που εμφανίζει έχει χρωματική μορφή. Η μηχανή είναι άριστη μεχρι τα 400 iso (ίσως χωρίς αντίπαλο ακόμη).
Βέβαια μιλάμε για μοντέλο του 2005.....
H S2 είναι μοντέλο του 2002, παρωχημένης τεχνολογίας δηλαδή και με αυξημένο θόρυβο απο τα 400ISO και πάνω.
Η 5D σαφώς νεότερης τεχνολογίας και με μεγαλύτερο αισθητήρα είναι θεωρητικά και πρακτικά καλύτερη.
Τωρα για τις άλλες που αναφέρεις σίγουρα η D200/300 είναι καλύτερες απο την S2 στα ψηλά ISO και υποθέτω πως η 40D υπερέχει της 5D σε αυτόν τον τομέα.
Πάντως στα 800 iso η 5D έχει θόρυβο με την μορφή χρωματιστών κουκίδων. Στις Νikon ο θόρυβος έχει μονοχρωματική μορφή και ξεγελάει το μάτι.
Βέβαια ο θόρυβος είναι κάτι που καταπολεμάται με τα γνωστά προγράμματα αποθορυβοποίησης
Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, πώς θεωρείς στα 800iso την εικόνα λχ της S2? Των 20/30/40D, των D200/D300 (εάν έχεις υπόψη σου)? Γιατί υποψιάζομαι πως αναφέρεσαι στην παντελή απουσία διαπιστώσιμου στις εικόνες θορύβου.
Σήμερα αγόρασα την 5D Mark II από Κατερέλο μαζί με τον φακό 24-105.
Είχε παραλάβει περίπου 10 μηχανές χθες και μου είπε ότι μέχρι αύριο θα έχουν πουληθεί όλες.
Η 5D Mark II ακόμα δεν μπορεί να καλύψει τις παραγγελίες.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.