Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

to warehouse είναι μεγάλο μαγαζί από αυτά με τις δισέλιδες διαφημίσεις στα αγγλικά περιοδικά του χώρου.

Αν πάς με μετρητά, τότε δες τη Φωτοαγορά (Στουρνάρη) και τον Σταυρινάκη (στη γωνία της Πατησίων) όχι όμως αύριο...

to warehouse είναι μεγάλο μαγαζί από αυτά με τις δισέλιδες διαφημίσεις στα αγγλικά περιοδικά του χώρου.

Αν πάς με μετρητά, τότε δες τη Φωτοαγορά (Στουρνάρη) και τον Σταυρινάκη (στη γωνία της Πατησίων) όχι όμως αύριο...

Ευχαριστω!
ναι δεν ειναι αυτες τις μερες να περνας απο Στουρναρη κλπ:HTEHETH63:

Εισαι ομως σιγουρος οτι στελνει Ελλαδα; Εχει αλλος απο το forum ψωνισει απο κει; Γιατι αλλα λεει εδω

Φιλικα
Βασιλης

δεν με πειραζει αυτο,εχω φιλους στην Αγγλια

Eχει κανεις δοκιμασει αυτο το φακο ?

http://www.foto-tip.pl/sklep/samyang_85mm_f1_4_if_mc_aspherical_for_canon-p-1354.html

Απ οτι λενε ειναι αρκετα καλος, ειδικα για τα λεφτα του.

http://www.lenstip.com/166.1-Lens_review-Samyang_85_mm_f_1.4_Aspherical_IF_.html

Εμενα που μ ενδιαφερει κυριως για βιντεο και δεν με νοιαζει να ειναι auto focus μου φαινεται κελεπουρι.

Τον εχει κανεις ? (υπαρχει και απο αλλους κατασκευαστες... vivitar, opteka klp).

Βρε τώρα τον πήρα!

Καλός είναι. Αρκετή οξύτητα στα ανοικτά διαφράγματα, λέγεται ότι μέχρι για τα δύο στοπ μέχρι το f/2.8 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ακριβούς 85/1.4 - 1.2

Έχει τις εκτροπούλες του μπροστά και πίσω από το σημείο εστίασης (δες το κροπ) -κλασικές για όλους περίπου τους γρήγορους φακούς της κλάσης αυτής. Έχω ανεβάσει 2-3 δείγματά του στις φωτογραφίες φθινοπώρου, να τα ξαναφέρω εδώ:

_MG_6270_Samyangf21_250_iso320.jpg

_MG_6286_Samyang-f2-1_80_iso640.jpg

και 100% κροπ της πρώτης
attachment.php

Ο φακός ανοικτός.

Κανένα πρόβλημα για την 7D σε ΠΟΛΥ δύσκολες καιρικές συνθήκες.....

Όμως το ίδιο ισχύει και για την 5D mark II, που είναι έκπληξη και ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτά που διαβάζαμε στην αρχή.... καλά για την 1D αναμενόμενο.....

Για την 7D δεν ξερω, αλλά μπορει να εχεις δικιο μιας και φαινεται αρκετά καλοφτιαγμενη. Για την 5d mark II όμως αν ψαξεις λιγο περισσότερο (οχι βεβαια σε sites του στυλ ilovemycanon.com) θα δεις οτι δεν τα παει καθολου καλά στο κομματι weather sealing και μαλιστα η Canon εφαγε αρκετό κράξιμο απο κατόχους της μηχανής.. Τώρα εαν στα νεώτερα μοντέλα διορθωσε κατι δεν ξερω...

http://thetravelphotographer.blogspot.com/2009/02/some-canon-5d-iis-fail-in-antartica.html

Για την 7D δεν ξερω, αλλά μπορει να εχεις δικιο μιας και φαινεται αρκετά καλοφτιαγμενη. Για την 5d mark II όμως αν ψαξεις λιγο περισσότερο (οχι βεβαια σε sites του στυλ ilovemycanon.com) θα δεις οτι δεν τα παει καθολου καλά στο κομματι weather sealing και μαλιστα η Canon εφαγε αρκετό κράξιμο απο κατόχους της μηχανής.. Τώρα εαν στα νεώτερα μοντέλα διορθωσε κατι δεν ξερω...

http://thetravelphotographer.blogspot.com/2009/02/some-canon-5d-iis-fail-in-antartica.html

Είπα... ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτά που διαβάζαμε στην αρχή....ξέρω πολύ καλά τί λεγόταν και από ποιούς.... ;-)

Επίσης, όταν βάζουμε ένα άρθρο σαν αναφορά, δεν σημαίνει ότι το έχουμε γράψει εμείς....οπότε το τί πιστεύω εγώ προσωπικά 1. δεν το ξέρεις 2. δεν ενδιαφέρει και κανέναν.....

Αυτό έλειπε εσύ η εγώ να ξέρουμε καλύτερα από τους επαγγελματίες αυτού του επιπέδου.....

Last edited:
Είπα... ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτά που διαβάζαμε στην αρχή....ξέρω πολύ καλά τί λεγόταν και από ποιούς.... ;-)

Επίσης, όταν βάζουμε ένα άρθρο σαν αναφορά, δεν σημαίνει ότι το έχουμε γράψει εμείς....οπότε το τί πιστεύω εγώ προσωπικά 1. δεν το ξέρεις 2. δεν ενδιαφέρει και κανέναν.....

Αυτό έλειπε εσύ η εγώ να ξέρουμε καλύτερα από τους επαγγελματίες αυτού του επιπέδου.....

Μήπως η ίδια η CANON ξέρει καλύτερα; Διότι έχουμε επίσημη απάντηση από την Intersys ότι η CANON 5D MKII δεν έχει καμιά εγγύηση για ότι συμβεί σε θερμοκρασίες άλλες από 0-40 κελσίου.

Για την 7D μπορεί (κι ίσως έτσι είναι) ότι πρόκειται για σώμα με αντοχή για ακραίες συνθήκες. Για την 5D MKII δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο. Μακάρι να μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες συνθήκες.

Μπορεί να ήταν και "παιδικές ασθένεις" των πρώτων παρτίδων... όταν έσπευσε η Canon να βγάλει το προϊόν στην αγορά, μετά την παρουσίαση της D700, και δεν προλάβαινε να πουλάει...
Πάντως στο παραπάνω άρθρο λέει ότι δεν του έπαθε τίποτα.

Μήπως η ίδια η CANON ξέρει καλύτερα; Διότι έχουμε επίσημη απάντηση από την Intersys ότι η CANON 5D MKII δεν έχει καμιά εγγύηση για ότι συμβεί σε θερμοκρασίες άλλες από 0-40 κελσίου.
.....

Επειδή δεν καταλαβαίνω αν με ρωτάς ή όχι (αν είναι απλά ρητορικό). Εγώ θα σπεύσω να σου πω ότι η Canon ΣΙΓΟΥΡΑ ξέρει καλύτερα...η Intersys ΟΧΙ!

Αυτό έλειπε να έδινε η Intersys σοβαρή απάντηση...και για ποιό λόγο άλλωστε? Το "κοινό" της είναι περιορισμένο και εδώ της "μίζερης" Ελλαδίτσας μας.....

Επειδή δεν καταλαβαίνω αν με ρωτάς ή όχι (αν είναι απλά ρητορικό). Εγώ θα σπεύσω να σου πω ότι η Canon ΣΙΓΟΥΡΑ ξέρει καλύτερα...η Intersys ΟΧΙ!

Αυτό έλειπε να έδινε η Intersys σοβαρή απάντηση...και για ποιό λόγο άλλωστε? Το "κοινό" της είναι περιορισμένο και εδώ της "μίζερης" Ελλαδίτσας μας.....

Ναι, αλλά αν χαλάσει, ανεξάρτητα από οτιδήποτε πει η CANON, η γνώμη της INTERSYS μετρά. Απίστευτο κι όμως πραγματικό. Αν πει ότι ήταν εκτός προδιαγραφών η χρήση της, δεν μπορείς να την επισκευάσεις με εγγύηση ούτε σε άλλη χώρα, παρά μόνον αν πας μαζί με τη μηχανή.

Εγώ δεν καταλαβαίνω τί σχέση αυτό με το αν ΟΝΤΩΣ χαλάει...τί με νοιάζει πόσο δίνει εγγύηση η κάθε ανώμαλη Intersys...

In real life....οι περισσότεροι λένε ότι οι 5d mark II δεν έχουν πρόβλημα. Τί να κάνουμε τώρα.... εγώ ήμουν ο πρώτος (EDIT: σε άλλο φορουμ ήμουν...) που είχα γράψει αν θυμάστε για την Ανταρκτική και με το "πρόβλημα" που είχαν τότε... (αν και η πιθανότητα να κάνανε ομαδικώς βλακεία δεν αποκλείεται...) αλλά μετά από τόσο καιρό τα δεδομένα λένε άλλο....αυτό λέω!

Last edited: