Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

Αμφιταλαντευτηκες παραπανω, λιγο, αναμεσα και στον 2,8 χωρις is και τον 4 is... τι βαρυνε περισσοτερο στην αποφαση?

λιγο?? ουτε εγω δεν θυμαμαι ποσα sites,forums,περιοδικα εχω διαβασει τον τελ.καιρο :flipout:

ειχε τελειες κριτικες οπου και να διαβασα,και ειναι απο τους πιο sharp φακους
kαι επισης μετρησε το IS και το weather sealing (ειδικα αυτο)
το μεγεθος δεν μπορω να πω οτι μετρησε θετικα,γιατι αν εβρισκα το 2,8 με IS στα ιδια χρηματα εννοειται θα τον αγοραζα

1. Εκανες μεγαλη χαρη στον εαυτο σου.
2. Ειναι τα καλυτερα ξοδεμενα ευρω που θα ξοδεψεις ή εχεις ξοδεψει.

Καλες φωτογραφιες.

Αμφιταλαντευτηκες παραπανω, λιγο, αναμεσα και στον 2,8 χωρις is και τον 4 is... τι βαρυνε περισσοτερο στην αποφαση?

Το βαρος βαραινει !!

Περασα ενα 3μερο γυρισματων με διαφορους φακους και μεταξυ αυτων και τον 2,8 IS .

Δεν εχει καμια σχεση με τον f4 IS που εχω στην ευκολια χρησης. Ο φακος κυριολεκτικα μετα απο λιγο σε σκοτωνει με το βαρος του.

Δεν τιθεται κανενα διλλημα για ενα στοπ διαφορα οταν το βαρος και μονο ειναι το διπλασιο....(ασε το κοστος...)

Eκτος αν ειναι απολυτως απαραιτητο το 2.8 (που σημαινει οτι μαλλον εισαι επαγγελματιας) ειναι υπερβολη απο ολες τις αποψεις.

Να μην ξαναγραφω το ποσο καλος ειναι ο /4, θα με παρεξηγησετε στο τελος...

Αλλα ξανα προτεινω. Οσοι εχετε Canon σωμα, και δεν τον εχετε παρει ακομα, αν εχετε στο προγραμμα μια μεγαλη αγορα, ας ειναι αυτος ο φακος. Αξιζει. Και κανονιστε ενα power buy.

Μαλιστα... ευχαριστω για τις απαντησεις.... απλως μου την εχει δωσει, που μερα μεσημερι αναγκαζομαι να εχω το iso στο 800 και 1600 για να πιανω ταχυτητες ελαχιστα πανω απο 1/100 και αυτο με το ζορι και σπανιως σπανια φυσικα (μονο αν κανει πως ξεμυταει καμμια αχτιδα ηλιου)...με τον 70-300 αυτα...

Αλλα επειδη 9 στις 10 χρησιμοποιω τηλεφακο, το βαρος ειναι παραγοντας σημαντικος... τελος παντων, ας κλεισω εδω το οφ τοπικ...

Ψάχνοντας έπεσα επάνω στην συζήτηση σας για τον 70-200 f/4 και θα ήθελα την αποψή σας σχετικά.

Εχω στο πρόγραμμα την αγορά ενός τηλεφακού αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμη εαν θα είναι ο 70-200 f/4 USM ή 70-300 f/4-5,6 IS USM. Οι τιμές τους έχουν μικτή διαφορά (περι τα €100) αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι το IS μιας και βοηθάει. :violent-smiley-030:

Η χρήση που θα κάνω θα είναι ερασιτεχνική-οικογενειακή και το σώμα είναι Canon 550D, μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ τον 15-85 IS USM.
Ξέχασα να αναφέρω οτι ο τηλεφακός θα χρησιμοποιηθεί και για να φωτογραφίζω, απο την παραλία, φίλους που θα κάνουν surfing.

Ποιον προτείνετε και γιατί;;

Ευχαριστώ Γιώργος :a0210:

Παρε οποιον εχει χρωμα ασπρο. -bye-

Το is ειναι χρησιμο καμια φορα, αλλα οι 70-200 δεν παιζονται.

Αν σε καλυπτει ο προυπολογισμος σου ή μπορεις να περιμενεις, δινεις το χιλιαρικο για τον 70-200/4 is και δεν ξανασχολεισαι.

Παρε οποιον εχει χρωμα ασπρο. -bye-

Το is ειναι χρησιμο καμια φορα, αλλα οι 70-200 δεν παιζονται.

Αν σε καλυπτει ο προυπολογισμος σου ή μπορεις να περιμενεις, δινεις το χιλιαρικο για τον 70-200/4 is και δεν ξανασχολεισαι.

+ just name it.

Οι δυο εκδοσεις 70-200 f4 (με και χωρις IS) εχουν και οπτικες διαφορες μεταξυ τους... αυτος με σταθεροποιηση ειναι (αρκετα) καλυτερος.

Και οι δυο ειναι καλυτεροι -οπτικα- απο τον 70-300.

Το is ειναι απαραιτητο σε τηλεφακο, αν τραβας στο χερι ή με χαμηλη ταχυτητα.

Ο 70-200 f4 is ειναι αριστος αλλα και σημαντικα ακριβοτερος.

Στη θεση του 70-300 θα προτιμουσα τον 55-250 is. Φτηνοτερος και οχι χειροτερος.

τώρα βγαίνουμε αρκετά o/t με τους φακούς αλλά μιας και με ενδιαφέρει κι εμένα αυτό το θέμα και συνεχίζοντας την συζήτηση που κάνετε για τους φακούς,
εδώ υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του rockwell που κατα κάποιο τρόπο εκθειάζει τον 70-300is (όχι τον DO).

Γιατί ναι μεν, καλοί χρυσοί και άγιοι ο L Canon αλλά και τα φράγκα είναι πολλά...

Τι λέτε?:ears:

Εγω λεω να σου δανεισω τον δικο μου L.
Αν μπορεσεις μετα να συμβιβαστεις με οτιδηποτε αλλο, μου λες....

Κανεις δεν λεει οτι ο 70-300 is ειναι κακος φακος .Ομως τα πραγματα ειναι οπως ακριβως τα λεει ο vasada και μαλιστα χωρις καμμια δοση υπερβολης οσο με αφορα.
Οι 70-200/4 , is η οχι , ειναι πολυ φθηνοι φακοι για την κατασκευαστικη αλλα και οπτικη ποιοτητα που δινουν.
Προσωπικα αν ειχα Κανον σιγουρα θα αγοραζα τον 70-200/f4 is και αν τα χρηματα δεν επαρκουσαν τοτε με κλειστα ματια τον απλο.

Για να μην υπαρχουν ομως αμφιβολιες το καλυτερο ειναι να πας στο καταστημα , να τους κουμπωσεις στην μηχανη και να αποφασισεις ο ιδιος αν αξιζουν την οποια υπερβαση.

Last edited:
Έτσι είναι όπως τα λένε τα παδιά ο 70-200 f4 is (αυτόν έχω) είναι απλά αλλού και τα αξίζει τα λεφτά του.
Κάποια στιγμή ελπίζω να μπορέσω να τον συνδιάσω και με ένα καλύτερο σώμα..:worshippy:

Εγω λεω να σου δανεισω τον δικο μου L.
Αν μπορεσεις μετα να συμβιβαστεις με οτιδηποτε αλλο, μου λες....

Σ' ευχαριστώ για την -έστω τυπική- προσφορά σου αλλά θεωρώ δεδομένο οτι αν οδηγήσεις, για να το παραλληλίσω, Ferrari μετά δύσκολα ακουμπάς Fiat.
Και είναι λογικό αν κουμπώσεις έναν L πάνω στην μηχανή μετά όλοι οι υπόλοιποι να σου φαίνονται πραγματικά λίγοι..

Κανεις δεν λεει οτι ο 70-300 is ειναι κακος φακος .Ομως τα πραγματα ειναι οπως ακριβως τα λεει ο vasada και μαλιστα χωρις καμμια δοση υπερβολης οσο με αφορα.
Οι 70-200/4 , is η οχι , ειναι πολυ φθηνοι φακοι για την κατασκευαστικη αλλα και οπτικη ποιοτητα που δινουν.
Προσωπικα αν ειχα Κανον σιγουρα θα αγοραζα τον 70-200/f4 is και αν τα χρηματα δεν επαρκουσαν τοτε με κλειστα ματια τον απλο.

Για να μην υπαρχουν ομως αμφιβολιες το καλυτερο ειναι να πας στο καταστημα , να τους κουμπωσεις στην μηχανη και να αποφασισεις ο ιδιος αν αξιζουν την οποια υπερβαση.

Δυστυχώς στην επαρχία δεν έχουμε μαγαζιά που να έχουν τέτοιους φακούς..
Να μην σου πω οτι δεν έχουμε καν φωτογραφικά μαγαζιά :bigcry:
Θεωρώ όμως οτι η σταθεροποίηση είναι απαραίτητη για τον συγκεκριμένο φακό και τα δικά μου χέρια.....

Έτσι είναι όπως τα λένε τα παδιά ο 70-200 f4 is (αυτόν έχω) είναι απλά αλλού και τα αξίζει τα λεφτά του.
Κάποια στιγμή ελπίζω να μπορέσω να τον συνδιάσω και με ένα καλύτερο σώμα..:worshippy:

Θα το πω και θα με βρίσετε αλλά ψιλοντρέπομαι να κυκλοφορήσω έξω με λευκό φακό..
Όχι οτι τίθεται θέμα χρώματος, αλλά δίνει στόχο για περιέργεια και για σχόλια που ουδέποτε θα ήθελα να ακούσω για το άτομό μου.
(φυσικά αυτό δεν λέει κάτι γι αυτούς που τον έχουν, προς Θεού, απλά ο κόσμος είναι περίεργος παιδιά και λέει πολλά...)

Χώρια που αν δεν κάνω λάθος ο συγκεκριμένος φακός κοστίζει περίπου ένα χιλιάρικο
Διαθέτω μεν, αλλά θα έδινα με βαριά καρδιά τόσα λεφτά για φακό....
Όχι γιατί είμαι τσιγκούνης, αλλά τα θεωρώ πολλά για έναν ερασιτέχνη της φωτογραφίας.

Αυτους τους προβληματισμους (ανακατεμενους με πολλους ακομη) ειχα, και αποφασισα και πουλησα την υπεροχη 40D που ειχα.
Τωρα ξεγνοιασια, εχω μια compact (g7), και βλεπουμε...

Καταρχάς να ζητήσουμε συγνώμη απο τους συντονιστές μας γιατί το θέμα ξέφυγε και τα έχουμε κάνει σκ@τ@ εδώ μέσα μ' αυτά που συζητάμε. :D

Ντίνο, την dslr την θέλω οπωσδήποτε!
Η G9 που πλέον έχω παροπλίσει, δεν προλάβαινε τον πιτσιρικά μου με τίποτα.
Οπότε, για να μην μου πει κάποτε,
"πόσο τσίπις είσαι ρε πατέρα, δεν είχες φράγκα για μια μηχανή της προκοπής να με βγάλεις σωστές φωτογραφίες?" LOL
έχω την 550D και τραβάω ότι μου κάνει κέφι για να μην είναι και παραπονεμένο το μυξανιάρικο όταν μεγαλώσει.. :Banane0:

Ε, παρε και εναν 70-200 f4 is, μην το κλωθογυριζεις. Η μην ξαναμπεις σε αυτο το νημα ;-)
(θα σου μενει κιολας αμα πουλησεις την 550. Εγω ξεμεινα με την G7 λογω αναποφασιστικοτητας :D )