Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Re: Canon FF Mirrorless

Έχω απορία να δω αν κανουν κάτι τέτοιο οι 2 μεγάλες εταιρείες.... Προσωπικά εξακολουθώ να θέλω κάτι πιο μικρό και μαζεμένο.
Άνω όριο θεωρώ, για μένα, σώμα για ff όχι μεγαλύτερο από αυτό των Α7.
Ειδικά η πρώτη Α7 σε μέγεθος ήταν ιδανική.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Canon FF Mirrorless

Παιδιά θέλετε μικρά σωματα, μικρούς φωτεινούς φακούς και εξαιρετικες επιδόσεις και ολα σε FF και με IBIS και με εξαιρετικο βίντεο και με .... Ε βάλτε μια τέλεια κάπου ....

Λόγω σχεδίασης FF ποιοτικοί φωτεινοί ζουμ δεν μικραίνουν ... τέλος, prime θα βγουν (υπάρχουν ήδη κάποιοι) σίγουρα τα επόμενα χρόνια μικροί για τους ερασιτέχνες αλλά δεν θα είναι οι κορυφαίοι του συστήματος. Αντίθετα σε crop σώμα μπορεί να είναι οι κορυφαίοι. Υπομονή μέχρι οι εταιρίες να στήσουν όλη τη γκάμα τους. Οι φακοί δεν είναι μανιτάρια να τους φτιάχνουν σε μια νύχτα. Στο FF καλύπτουν αρχικά αυτά που θέλει ο επαγγελματίας και όχι ο ερασιτέχνης.

Ζοομ φωτεινοί προφανώς και δε γίνεται να είναι μικροί.... Αλλα εδώ μιλάμε για έναν απλό 50αρη.
O 50αρης 1.4 Canon ff είναι το 1/3 αυτού που έβγαλε τώρα η Canon!
Και σε τιμή χωμα....
Έναν τέτοιο πρέπει να βγάλει και ας μην είναι κορυφαίος...

Η Canon ακολούθησε μια διαφορετική διαδρομή από τους άλλους κατασκευαστές, δίνει φακούς ''θεωρητικά'' άψογους σε ποιότητα εικόνας αδιαφορώντας για το μέγεθος, μην ξεχνάμε ότι θέλει να τραβήξει τους κατόχους FF Canon Dslr στο σύστημά της, οι οποίοι μην ξεχνάμε αδιαφορούν για το μέγεθος του συστήματος και των φακών, γιατί αν τους ένοιαζε το βάρος/όγκος θα είχαν φύγει ήδη. Επίσης μην ξεχνάμε ότι πάρα πολύς κόσμος έχει την λογική όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο, ειδικά στα σώματα που θέλουν εντυπωσιακό κράτημα και Grip. Οπότε σε πρώτη φάση η Canon δείχνει το στίγμα της με φακουδάρες, από εκει και πέρα σιγά σιγά θα φτιάξει και το σώμα, γιατί στην τελική οι φακοί κάνουν ένα σύστημα και όχι τα σώματα. Τα σώματα βελτιώνονται σχετικά εύκολα και έρχονται και παρέρχονται, οι φακοί μένουν.
Με λίγα λόγια το νέο σύστημα της Canon ΔΕΝ απευθύνεται σε ήδη κατόχους Mirrorless άλλα σε κατόχους Canon Dslr μην το ξεχνάτε αυτό, η Canon δεν προσπαθεί όπως οι άλλοι να πάρει πελάτες από τα άλλα συστήματα, έχει ήδη ένα σκασμό από αυτούς, προσπαθεί πολύ απλά να κρατήσει τους δικούς της αδιαφορώντας για τους άλλους και αυτό της αρκεί και με το παραπάνω.

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως έφτασαν ήδη 4 τα άτομα που ξέρω που θα την αγοράσουν άμεσα (όλοι κάτοχοι FF Dslr Canon), ενώ δεν έχω ακούσει/δει κανέναν να θέλει να πάρει άμεσα την Nikon Z....

Εγω θα ήθελα να παραμείνουν σχετικά μικρά σώματα, έστω να υπάρχει επιλογή με 2 κατηγορίες σωμάτων και φακους αντίστοιχα.

Υπάρχουν οι Eos M, η Μ50 δεν ειναι κακή... και οι φακοί μικροί και οικονομικοί.

Απάντηση: Re: Canon FF Mirrorless

Η Canon ακολούθησε μια διαφορετική διαδρομή από τους άλλους κατασκευαστές, δίνει φακούς ''θεωρητικά'' άψογους σε ποιότητα εικόνας αδιαφορώντας για το μέγεθος, μην ξεχνάμε ότι θέλει να τραβήξει τους κατόχους FF Canon Dslr στο σύστημά της, οι οποίοι μην ξεχνάμε αδιαφορούν για το μέγεθος του συστήματος και των φακών, γιατί αν τους ένοιαζε το βάρος/όγκος θα είχαν φύγει ήδη. Επίσης μην ξεχνάμε ότι πάρα πολύς κόσμος έχει την λογική όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο, ειδικά στα σώματα που θέλουν εντυπωσιακό κράτημα και Grip. Οπότε σε πρώτη φάση η Canon δείχνει το στίγμα της με φακουδάρες, από εκει και πέρα σιγά σιγά θα φτιάξει και το σώμα, γιατί στην τελική οι φακοί κάνουν ένα σύστημα και όχι τα σώματα. Τα σώματα βελτιώνονται σχετικά εύκολα και έρχονται και παρέρχονται, οι φακοί μένουν.
Με λίγα λόγια το νέο σύστημα της Canon ΔΕΝ απευθύνεται σε ήδη κατόχους Mirrorless άλλα σε κατόχους Canon Dslr μην το ξεχνάτε αυτό, η Canon δεν προσπαθεί όπως οι άλλοι να πάρει πελάτες από τα άλλα συστήματα, έχει ήδη ένα σκασμό από αυτούς, προσπαθεί πολύ απλά να κρατήσει τους δικούς της αδιαφορώντας για τους άλλους και αυτό της αρκεί και με το παραπάνω.

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως έφτασαν ήδη 4 τα άτομα που ξέρω που θα την αγοράσουν άμεσα (όλοι κάτοχοι FF Dslr Canon), ενώ δεν έχω ακούσει/δει κανέναν να θέλει να πάρει άμεσα την Nikon Z....

Αυτο ακριβως , το ιδιο έκανε και η Nikon (γιατί άραγε ανακοινωσε τον f0.95 ? αδιαφορώντας για κοστος/βάρος) και τα δύο συστήματα απευθυνονται πρωτίστως στον επαγγελματία που δεν θέλει παραχωρήσεις στο IQ και δευτερευόιντως στον φραγκατο ερασιτέχνη που δεν εχει στο νου του να κρύψει τη μηχανή του στο μπουφάν.

Υπάρχουν οι Eos M, η Μ50 δεν ειναι κακή... και οι φακοί μικροί και οικονομικοί.

Έτοιμος ήμουν να τη χτυπήσω σήμερα, αφού έδωσα την Olympus.
Αλλά πήγα και την είδα από κοντά για δεύτερη φορά και μου φάνηκε πολύ ψεύτικη....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Canon FF Mirrorless

Είδα αυτά που ήθελα να δω....για δοκιμή την πήρα κυρίως.
Να τη συγκρίνω με τις άλλες ναυαρχίδες που είχα δοκιμάσει.

Ήθελα σαφώς να πάω σε μεγαλύτερο αισθητήρα και σκεφτόμουν τη μικρή canon....αλλά πολύ ψεύτικη στο χέρι μου.

Στη παρούσα φάση δε μπορώ να δικαιολογήσω 2 σώματα ή 2 συστήματά. Όποτε έπρεπε να τη δώσω για να δοκιμάσω κάτι άλλο.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Με κάτι τέτοια πλαντάζω στα γέλια.
Το 99% αυτών των πορωμένων με μια εταιρία και με το υλικό κομμάτι που θέλουν να έχουν πάντα την νεότερη και "καλύτερη" της τάδε εταιρίας μηχανή, οι φωτογραφίες τους είναι στην πολύ καλύτερη εκδοχή μέτριες... αν όχι για γέλια και κλάμματα.

Υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις, αλλά έχω ζωντανό παράδειγμα γνωστό μου που τραβάει χριστούγεννα - πάσχα - διακοπές - τέλος... :bigcry::flipout:

Με κάτι τέτοια πλαντάζω στα γέλια.
Το 99% αυτών των πορωμένων με μια εταιρία και με το υλικό κομμάτι που θέλουν να έχουν πάντα την νεότερη και "καλύτερη" της τάδε εταιρίας μηχανή, οι φωτογραφίες τους είναι στην πολύ καλύτερη εκδοχή μέτριες... αν όχι για γέλια και κλάμματα.

Μαζί σου, άλλα δυστυχώς ξέρεις πόσοι είναι αυτοί (και δεν αναφέρομαι μόνο στην Canon)? Μιας και είμαστε σε νήμα για Canon, πίστεψε με υπάρχει πολύς κόσμος που θα την αγοράσει μόνο και μόνο επειδή λέει Canon πάνω, σκέψου ότι κάτι παρόμοιο γίνεται π.χ. και στα προϊόντα της Apple και σε πολλούς άλλους κλάδους.

Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Μεσα επεσες ! :p

Ηθελα να δοκιμασω και μια rangefinder..... XPRO-2 !

Ωραία μηχανή η X-PRO2 ίσως η πιο στιβαρή μηχανή της Fuji Και το υβριδικό σκόπευτρο όλα τα λεφτά, το κόστος της βέβαια δυστυχώς είναι πολύ υψηλό, 1.300 ευρώ ακόμα και από Grey market.

Μαζί σου, άλλα δυστυχώς ξέρεις πόσοι είναι αυτοί (και δεν αναφέρομαι μόνο στην Canon)? Μιας και είμαστε σε νήμα για Canon, πίστεψε με υπάρχει πολύς κόσμος που θα την αγοράσει μόνο και μόνο επειδή λέει Canon πάνω, σκέψου ότι κάτι παρόμοιο γίνεται π.χ. και στα προϊόντα της Apple και σε πολλούς άλλους κλάδους.

Το ξέρω.
Ειδικά Apple, Samsung, Intel, nVIDIA έχουν τρομερά ισχυρό και πορωμένο fanbase.
Στις φωτογραφικές το πιο πορωμένο θα έλεγα Canon, και μετά παρέα Sony + Nikon.

Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Ωραία μηχανή η X-PRO2 ίσως η πιο στιβαρή μηχανή της Fuji Και το υβριδικό σκόπευτρο όλα τα λεφτά, το κόστος της βέβαια δυστυχώς είναι πολύ υψηλό, 1.300 ευρώ ακόμα και από Grey market.

καμια σχεση...μεταχ/νη τη πηρα (ας ειναι καλα ο φιλος pepper) σε απιστετυτη τιμη, σχεδον μιση τιιμη απο Grey market.

Παει ο καιρος που παιρναμε ακριβες μηχανες οταν πρωτοβγαινανε :p

Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Έρχεται νέο firmware τον Οκτώβρη να διορθώσει κάποια πράγματα στη μηχανή…

Eye detect AF in continuous shooting. The EOS R launches with the ability to do this in one shot.
Additional touch bar functionality added.
Continuous shooting in silent shutter mode. The EOS R only allows this feature in single shot at launch.
A “few tweaks” to video functionality. The 4K crop will not be changed, nor will the maximum frame rate in 4K.
Bug fixes

https://www.canonrumors.com/functio...os-r-soon-after-release-with-firmware-update/

Άρον-άρον βγήκε η μηχανή αφού ήταν θέμα μηνός η κάλυψη τόσο σημαντικών ελλείψεων.
Προφανώς βιάστηκαν λόγω της ανακοίνωσης των Nikon Ζ6/Ζ7.