Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Re: Canon FF Mirrorless

Ωραία μαζί σου, να στο κάνω πιο λιανά? Ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται η Canon να σου δώσει ότι η sony, fuji Κλπ. ξέρεις γιατί? Γιατί πουλάει πολύ και έχει τεράστιες ορδές Fans από πίσω. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει και στο υπογράφω. Οτι βγάζει η Canon γίνεται χρυσός, είναι η Apple της φωτογραφίας και δεν την νοιάζει να προσπαθεί καθώς και Manual focus Μηχανή να βγάλει πάλι θα πουλήσει γιατί είναι Canon. Οκ?
Οπότε κρατώντας αυτό σαν βασικό κομμάτι, το να κράζουμε κάθε τι που βγάζει η Canon και να λέμε τα ίδια και τα ίδια εδώ και χρόνια είναι κουραστικό, να στο ξαναπώ ΔΕΝ πρόκειται σε αυτή την ζωή να σου δώσει η Canon αυτό που θες. Υπάρχουν τόσες λύσεις εκει έξω.
Αυτός που είναι τελευταίος βλέπε Fuji προσπαθεί παραπάνω να πιάσει τους άλλους, αυτός που είναι πρώτος και έχει επενδύσει πολλά στο παρελθόν έχει χτίσει κοινό και καρπώνεται τους καρπούς, δεν προσπαθεί και κάνει μια απλή συντήρηση δυνάμεων. Τόσο απλά.....

κανενα θεμα...να μη κουραζομαστε κι εμεις !

ΥΓ... δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση η Apple με τη Canon (το ηξερα οτι καποιος θα το ελεγε αυτο) .
Η Apple βγαζει προιοντα με αιχμη τεχνολογιας, εχει τους ταχυτερους επεξεργαστες, κορυφαιο βιντεο και φωτογραφια , τρομερη σχεδιαση, επιδοσεις που ζηλευουν πολλοι κλπ

Εχει φυσικα κι αυτη τις εμμονες της, αλλα καμια σχεση με τη canon που δεν μπορει (ή δεν θελει) να βαλει εναν αιοσθητηρα κι επεξεργαστη της προκοπης στις νεες και πολυ-διαφημιζομενες μηχανς της).

Eγω ρε ?

ΜΙΑ Canon εχω αγορασει στην ζωη μου και ΕΝΑΝ Canon φακο.

Εγω ειμαι παντρεμενος ? Απλα την εχω 10 χρονια και ακομα βγαζει το ψωμακι μου τι να την κανω να την παρατησω στους 5 δρομους. Για βιντεο ειδα και αποειδα και πηγα σε πολυ σοβαροτερη των hybrid camera.

Για φωτογραφικη ολες ειναι υποψηφιες για εμενα για αντικατασταση της 5DII μου . Και η Α73 (υπαγε ξωπισω μου σατανα του εντυπωσιασμου και της φανφαρας) και η S1 και νεα Canon ακομα και η νεα Sigma FF.

Kαι ξερεις γιατι ηρεμησα ? Γιατι μπορεσα και διαχωρισα το τριπακι στο οποιο μας εβαλε 11 χρονια πριν η 5DII οτι μπορει μια καμερα να τα κανει ολα ΚΑΛΑ.

Ε λοιπον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Το ξερεις και το ξερουμε ολοι απλα δεν το παραδεχομαστε.

αν εισαι επαγγελματιας προφανως και δεν μπορεις να τα κανεις ολα καλα με ενα σωμα.

εμεις εδω ειμαστε ερασιτεχνες ομως και δεν βγαζουμε λεφτα απ αυτο, το αντιθτεο μαλιστα.
Επισης, δε θελω να κουβαλαω 2-3 μηχανες για φωτο και βιντεο, για πολλους λογους.

γι αυτο λεμε και κρινουμε σαν συνολο, σαν υβριδικες...γιατι αυτο ειναι αυτες οι μηχανες.

Eγω ρε ?

ΜΙΑ Canon εχω αγορασει στην ζωη μου και ΕΝΑΝ Canon φακο.

Εγω ειμαι παντρεμενος ? Απλα την εχω 10 χρονια και ακομα βγαζει το ψωμακι μου τι να την κανω να την παρατησω στους 5 δρομους. Για βιντεο ειδα και αποειδα και πηγα σε πολυ σοβαροτερη των hybrid camera.

Για φωτογραφικη ολες ειναι υποψηφιες για εμενα για αντικατασταση της 5DII μου . Και η Α73 (υπαγε ξωπισω μου σατανα του εντυπωσιασμου και της φανφαρας) και η S1 και νεα Canon ακομα και η νεα Sigma FF.

Kαι ξερεις γιατι ηρεμησα ? Γιατι μπορεσα και διαχωρισα το τριπακι στο οποιο μας εβαλε 11 χρονια πριν η 5DII οτι μπορει μια καμερα να τα κανει ολα ΚΑΛΑ.

Ε λοιπον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Το ξερεις και το ξερουμε ολοι απλα δεν το παραδεχομαστε.

αυτο εννοουμε παντρεμενος βρε... μια μηχανη και τερμα (οπως με μια γυναικα και τερμα) !!! :p

Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

FjLvBn.jpg

https://camerasize.com/compact/#815,799,ha,f

την ειδα κι εγω σημερα απο κοντα την EOS R, πρεπει να παραδεχτω οτι η Canon ξερει να βγαζει εργονομικα σωματα.
Ειχε πολυ καλο κρατημα στο χερι, αλλα με χαλασε ο τροπος που αλλαζεις Mode (PSAM) , πρεπει δηλ. να πατησεις πρωτα το κουμπι στη μεση του περιστροφικου επιλογεα και μετα να τον γυρισεις...αχρειαστο.

Η πανω οθονη ομορφη αλλα εμενα δεν μ ενδιαφερει και πολυ.

Δυστυχως δεν ειχε φακο επανω να τη δοκιμασω σε εστιαση κλπ...καποια αλλη φορα ισως.

Κριμα που η canon βγαζει ωραια σωματα, απλα και χρηστικα, ευκολα και με καλο κρατημα...αλλα δε θα μας δωσει ποτε αυτο που θελουμε, μια καλη υβριδικη μηχανη που να τα κανει ολα καλα (ή εστω τα περισσοτερα).

Αυτό με το lock του επιλογέα που πρέπει να το πατάς το είχε νομίζω από την εποχή της 70D.... σπαστικό πράγματι.
Η πάνω οθόνη ενδιαφέρει πάρα πάρα πολλούς, σίγουρα τους πρώην χρήστες FF DSLR που έχουν "εκπαιδευτεί" δίχως σπαστές touch οθόνες. Όταν είχα την E-M1 ήταν το βασικότερο "παράπονό" μου, μαζί με την υποδεέστερη υποβοήθηση φλας σε σχέση με DSLR (το τελευταίο βέβαια ισχύει για όλες τις ακάθρεπτες).
Για τα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ.

Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι "άνοιξε" το λογισμικό για παρεμβάσεις των χακεράδων? Magic lantern etc. ξέρουν τι κάνουν - αφού ασχολούνται άλλοι να μην κουράζονται... :flipout:

Απ' όσο ξέρω όχι, αλλά αυτό που λένε εδώ "Support for Camera Control API (CCAPI)* function, for software developers" είναι η "χαραμάδα" για να μπουκάρουν οι ενδιαφερόμενοι (νομίζω)...

DPREVIEW PUBLISHED THE CANON EOS RP REVIEW (83% OVERALL SCORE)

"The Canon EOS RP‛s specifications aren’t exactly exciting, but don’t let that fool you – it’s a likable little camera with engaging controls, good build quality and it produces excellent JPEGs. Of course, the Raw files are noisier and aren’t as malleable as some more contemporary full-frame cameras, but for the target audience, that won’t likely be a deal breaker. For those users looking for a friendly way to get into full-frame imaging, the EOS RP is an excellent option.."

:operator:

Review of the new EOS R and EOS RP firmware

Τα συγκριτικα σχολια του νεου firmware λενε για το ΑF :

Pretty much comparable to Sony’s, but I’d still put my money on the Sony a9 or the Sony a7r VI for consistency.
Far better than Nikon’s
Much better than Fujifilm’s X and GF series
Significantly better than Panasonic’s S1 and S1R series of cameras

Kαλα το τελευταιο δεν ειναι και πολυ δυσκολο :flipout:

Αραγε το (υβριδικο παρομοιο με της Sony) συστημα της canon εμφανιζει και αυτο προβληματα banding oπως στις σονυ ? Κατι που δεν κανει το βασισμενο στο contrast συστημα των panasonic.

Review of the new EOS R and EOS RP firmware

Τα συγκριτικα σχολια του νεου firmware λενε για το ΑF :

Pretty much comparable to Sony’s, but I’d still put my money on the Sony a9 or the Sony a7r VI for consistency.
Far better than Nikon’s
Much better than Fujifilm’s X and GF series
Significantly better than Panasonic’s S1 and S1R series of cameras

Kαλα το τελευταιο δεν ειναι και πολυ δυσκολο :flipout:

Αραγε το (υβριδικο παρομοιο με της Sony) συστημα της canon εμφανιζει και αυτο προβληματα banding oπως στις σονυ ? Κατι που δεν κανει το βασισμενο στο contrast συστημα των panasonic.

Λογικό μου ακούγεται, το σύστημα εστίασης της Sony μαζί με το Dual pixel της Canon είναι απλά τα 2 καλύτερα συστήματα εστίασης της αγοράς. Ολοι οι άλλοι ακολουθούν.

Αυτο που μαλλον σχολιαζουν αυτοι ομως δεν πρεπει να ειναι το AF στο video ( που συμφωνω οτι το dual pixel παντα ηταν οτι καλυτερο υπηρχε απο σφαιρικης αποψης λειτουργιας ΑF) αλλα το ΑF στην φωτογραφια.

Αν ξεπερασε αυτο της Νικον που ηταν ηδη εξαιρετικο και συγκρινεται με εκεινο της Sony πρεπει να εκαναν παπαδες.