Τα υπόλοιπα κουμπιά και διακόπτες ειναι πιο σωστά βαλμένα, έχουν καλή αίσθηση στο χέρι, και φυσικά υπάρχει και η υπέροχη οθόνη αφής, που στην ουσία σου λύνει τα χέρια.
Μπορεις ν αλλάξεις σχεδόν τα πάντα μέσα απ αυτήν, και ειδικά η αλλαγή σημείου εστίασης μέσω αφής όταν βλέπεις μεσω EVF ειναι απίστευτα βολική και ακριβής.
Στην ουσία αντικαθιστά πλήρως το joysticks που λείπει, προσωπικά δεν μ ενοχλεί καθόλου.
Η υλοποίηση της ειναι η καλύτερη που έχω δει, πολύ καλύτερη από sony-Fuji , που ειναι σαφώς κατώτερες σε αίσθηση και κύλιση.
Επισης, εχω ηδη παρραγειλει τον νεο Canon RF 35mm f1.8 IS Macro, που επισης λυνει το θεμα της ελλειψης IBIS για prime, και αποτελει το δευτερο φακο που μ εκανε να στραφω στη Canon.
Πολυ καλος οπτικα, μικρος κι ελαφρυς, ιδανικος συνδιασμος για mirroless, για εξορμησεις στη πολη, για καλο bokeh, ωραιο βιντεο και φωτο με FF αισθηση, και macro (εστω και 1/2 μεγεθυνση) που χρειαζομαι πολλες φορες για φωτο αντικειμενων και προιοντων.
Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή, είναι η προσθήκη επιλογέα μπροστά στο φακό. (Για αλλαγή iso, WB, EV κλπ). αλλα δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αφού ο RF φακός που έχω παραγγείλει, δεν έχει έρθει ακόμα.
Υπάρχει adapter που προσθέτει την ίδια ιδιότητα και στους παλιούς φακούς, αλλα στην συσκευασία παρέχεται ο απλός adapter.... ίσως τον αλλάξω κάποια στιγμή.
Δεν εχω εικονα της Nikon και της Fuji αλλα των Sony και Panasonic δεν εχουν καμια σχεση οι οθονες αφης και η λειτουργικοτητα τους .
Ειδικα το κολπο με την ευρεση σημειου εστιασης μεσω της (σβηστης) οθονης ενω σκοπευεις απο το evf ειναι απολαυση.
Απορω ενω τους εχουν ξεσκισει στην κριτικη για την ελλειψη του αναλογικου τζουστικ γιατι δεν το εχουν επικοινωνησει καλυτερα αυτο το τρομακτικο πλεονεκτημα.
Επισης η περιηγηση στα μενου μεσω touch screen δεν υπαρχει πουθενα τοσο καλη. Πληρης χωρις περιορισμους σαν να εχεις κινητο τηλεφωνο.
Και προτιμω τελικα την οθονη να γυριζει και αναποδα(rotate flip) γιατι μπορεις να την προστατευεις οταν ειναι κλειστη η καμερα .
Έχοντας συνηθίσει στο πολύ ήσυχο κλείστρο της xh1 , μου φάνηκε πολύ θορυβώδες το κλείστρο της canon!
Δεν βρήκα τρόπο και δεν ξέρω αν έχει ηλεκτρονική πρώτη κουρτίνα.... ευτυχώς έχει silent mode, με τους γνωστούς βέβαια περιορισμούς.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.