Canon mirrorless EOS Μ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon EOS M100

Ήμουν σίγουρος 110%, δεν χρειαζόταν καν να διαβάσω την απάντηση. :p

Σιγά μην είχες πολλαπλά 15ευρα-20ευρα-30ευρα δόσεις να τρέχουν κάθε μήνα από τις τόσες μηχανές που αλλάζεις.

Θα ξεχνούσες και ποια δόση αντιστοιχεί σε ποια μηχανή.

Γιάννη μήπως πάραγνωριστήκαμε ? σε κανενα δεν πέφτει λόγος πως ψωνίζει ο άλλος ... ούτε μετράμε τα post του αλλου για να του κάνουμε αντίποινα, νομίζω οτι ακούστηκε μεγαλόφωνα η γνώμη σου για τη μηχανή χωρίς να σε ενοχλήσει κανείς, πάμε παρακάτω

Νίκο καλορίζικη η μηχανή , περιμένω τα δείγματα σου με ενδιαφέρον. Νομίζω ότι η προσφορά για τη μηχανούλα με δόσεις είναι οτι πρέπει για μια φίλη που θέλει να ξεκινήσει την περιπέτεια της στον χώρο της φωτογραφίας , θέλει εγγύηση, αγορά από ελληνικό κατάστημα, να είναι σχετικά μικρή και σχετικά εύκολη στην χρήση. Είδε την GF7 της γυναίκας μου και θέλει κάτι παρόμοιο οπότε λέω να της την προτείνω αν και τα jpeg είναι σχεδόν έτοιμα. Δεν ενδιαφέρεται για 4K ούτε για σκόπευτρο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon EOS M100

Φιλικά αλληλοπειράγματα κάνουμε με τον Νίκο. Δεν παρεξηγούμαστε.

Βγαίνουν και περισσότερα συμπεράσματα για κάθε μηχανή για όσους μας διαβάζουν μέσα από την ανταλλαγή απόψεων. Σίγουρα περισσότερα από το απλά να προσπερνούσαμε αδιάφορα.

Συμφωνώ ότι για την αρχάρια πρωτοεισερχόμενη στον χώρο φίλη σου είναι ιδανική η μηχανούλα.

Re: Canon EOS M100

Μιας και πετάχτηκα μια βόλτα στο πάρκο με τα μικρά έβγαλα μερικές φώτος. εδώ 2 δείγματα σε iso 6400 jepg κατευθείαν από την μηχανή με τον κιτ φακό. Νομίζω μια χαρά για μηχανή τέτοιου κόστους. Η πρώτη έχει λίγο βινιέτα.

41559762710_c378fb77f1_b.jpg
[/URL]IMG_0092 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

29498530488_9e23931b29_b.jpg
[/URL]IMG_0090a by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Και 2 πάλι με τον κιτ και το έτοιμο πρόγραμμα πορτρέτο με soft focus της μηχανής, εδώ βλέπουμε τα χρώματα που μου αρέσουν προσωπικά στην Canon, Προσωπικό γούστο πάντα. Στην πρώτη έπεφτε ο ήλιος και ''πορτοκάλισε'' λίγο παραπάνω από όσο ήθελα.
Οπως είπα δείγματα και άλλα από Δευτέρα, άλλα και αυτά δείχνουν μια πρώτη γεύση τι μπορείς να κάνεις με τον κιτ φακό κατευθείαν σε Jpeg με τις περισσότερες ρυθμίσεις της μηχανής στο default.

43320184162_4f54cbb247_b.jpg
[/URL]IMG_0045 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

43320179402_8f280fa5ac_b.jpg
[/URL]IMG_0071 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Re: Απάντηση: Canon EOS M100

Χωρίς να κρίνω από τα δείγματα, θεωρώ πως ο “system seller” φακός της σειράς M είναι ο 22/2 παρά ο κιτ.

Re: Απάντηση: Canon EOS M100

Χωρίς να κρίνω από τα δείγματα, θεωρώ πως ο “system seller” φακός της σειράς M είναι ο 22/2 παρά ο κιτ.

Ναι το ξέρω και τον έχω τον 22mm, απλά βάζω δείγματα για να δούμε τι κάνει ο κιτ φακός μιας και αυτός θα ενδιαφέρει τους περισσότερους στην αρχή τουλάχιστον.

Απάντηση: Canon EOS M100

Μια χαρά είναι οι φωτογραφίες ειδικά αν λες ότι την πήρες και πιο φτηνά από τα 360 ευρώ είναι τέλειες.
Με τις φωτογραφίες των παιδιών δεν είμαι και πολύ σύμφωνος το έχω ξαναπεί αλλά δεν μου πέφτει λόγος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon EOS M100

Ευχαριστώ πολύ!!

Υ.Γ. Θα φανώ κακός και θα φάω ''Ban'' αν πω οτι μετά από 6 σελίδες στο νήμα είσαι ο μόνος που μου ευχήθηκε για την μηχανή?

θα το φας ban ναι γιατι σου ευχήθηκα στην σελίδα 4

Το ενσωματωμένο HDR της μηχανής είναι με διαφορά το καλύτερο που έχω δει σε μηχανή, πολλές ρυθμίσεις με διαφορετικά αποτελέσματα.
παρακάτω με ένα από τα προγράμματα HDR, μια σκηνή που το φως από το παράθυρο ''έκαιγε'' το υπόλοιπο κάδρο, άλλα με το HDR αν και η επιλογή που χρησιμοποίησα δίνει ένα artistic αποτέλεσμα, σώζει την σκηνή και δίνει ένα ζωντανό αποτέλεσμα.

43380586211_fcc78095ce_b.jpg
[/url]IMG_0104 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Κάτι ακόμα θετικό στην μηχανή είναι ο εσωτερικός επεξεργαστής αρχείων Raw κάτι που δεν βλέπεις ακόμα και σε πολύ ακριβότερα μοντέλα. Κάνει πολύ καλή δουλειά και απορώ γιατί δεν το βάζουν όλοι οι κατασκευαστές.raw.jpg

Κάτι ακόμα θετικό στην μηχανή είναι ο εσωτερικός επεξεργαστής αρχείων Raw κάτι που δεν βλέπεις ακόμα και σε πολύ ακριβότερα μοντέλα. Κάνει πολύ καλή δουλειά και απορώ γιατί δεν το βάζουν όλοι οι κατασκευαστές.View attachment 153748

αυτό λειτουργεί μόνο στην οθόνη της μηχανής ή μπορείς να κάνει διορθώσεις προβάλλοντάς το σε μια οθόνη; (συγγνώμη, δεν ξέρω καν τι ακριβώς κάνει, υποψιάζομαι πως είναι αυτό που λέει το όνομά του...)

Απλά ανοίγεις το αρχείο raw στην οθόνη της μηχανής και κάνεις διάφορες ρυθμίσεις π.χ. white ballance, noise reduction, φωτεινότητα, σκιές κλπ. και μετά εξάγεις το jpeg σαν ξεχωριστό αρχείο μέσα στην μηχανή. Σε ποιο απλοϊκή μορφή ότι θα έκανες αν άνοιγες το αρχείο raw σε έναν υπολογιστή. Είναι αρκετά χρήσιμο και υπό προϋποθέσεις σου γλιτώνει χρόνο.
Βασικά η μηχανή παρόλο που είναι ''γυμνή'' εξωτερικά και entry level έχει μπόλικες δυνατότητες που πολλές φορές δεν τις βρίσκεις και σε ακριβότερα μοντέλα, όπως π.χ. τις manual ρυθμίσεις για καταγραφή ήχου.

Είναι αξιόπιστο να κάνεις διορθώσεις στην οθονίτσα της κάμερας;
Εγώ πάντα βλέπω διαφορά όταν τις προβάλλω σε οθόνη.
(ίσως για τους έμπειρους να μην είναι θέμα).

Όντως, ενσωματωμένο raw converter δεν έχουν συνήθως οι μηχανές.

Αλλά κι εγώ απορώ πότε είναι αξιοποιήσιμη αυτή η λειτουργία. Ποιος θα κάτσει να μετατρέψει raw εντός μηχανής και γιατί;
Θα πρέπει να θες να στείλεις ένα jpeg με το κινητό σου, να τύχει να ήταν αποτυχημένη η λήψη και να θέλεις να τη σώσεις με μετατροπή του raw πριν τη στείλεις; Κάτι τέτοιο;

Απάντηση: Re: Canon EOS M100

Νίκο όλες οι Olympus το κάνουν από τις απλές Πεν, οτι ρυθμισεις βαλεις στην μηχανή τις εξάγεις στο jpeg από το RAW, π.χ. θέλεις ένα φίλτρο, ασπρόμαυρο, highlits, curves , φίλτρο θορύβου σε ψηλά ISO κλπ. , μικρότερο αρχείο, κροπαρισμενο κλπ. , απλά δεν τα βλέπεις πριν την εξαγωγή live αλλά μόνο όταν δημιουργηθεί το αρχείο jpeg.

Re: Απάντηση: Re: Canon EOS M100

Νίκο όλες οι Olympus το κάνουν από τις απλές Πεν, οτι ρυθμισεις βαλεις στην μηχανή τις εξάγεις στο jpeg από το RAW.

Κώστα για τις Olympus το ξέρω, άλλα δεν θυμάμαι να το έχω δει σε άλλη φτηνή μηχανή άλλου κατασκευαστή.
Κώστα στην Canon βλέπεις live όλες τις αλλαγές που κάνεις και λόγω της φοβερής οθόνης φαίνονται αρκετά καλά για τα δεδομένα της μικρής οθόνης.