Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Canon φήμες για νέες mirrorless

Δεν ξέρω αν είναι off topic, για όποιον τον ενδιαφέρει κυρίως η φωτογραφία και δεν τον ενδιαφέρουν οι native φακοί της M50, το "ξαδελφάκι" 200D είναι ακόμα πιο κελεπούρι γιατί συνδιάζει μέγεθος και συμπεριφορά μικρής ακάθρεπτης (από την οθόνη) και DSLR από το σκόπευτρο. Και είναι και κατά τι φθηνότερη.

Την 100D την έχω χρησιμοποιήσει συχνά.

Απλά να προσθέσω ότι το σύστημα εστίασης της 200D από το σκόπευτρο είναι εντελώς Entry level και δεν έχει σχέση με την 800d/77d/80d. Επίσης όσον αφορά την σύγκριση με την m50 να προσθέσουμε ότι η m50 έχει πιο σύγχρονο επεξεργαστη, βελτιωμένο και καλύτερο Dual pixel (καλύτερο AF σε βίντεο και σε CAF από την οθόνη) και ότι έχει και 4Κ έστω και σε Crop. Ενώ το σκόπυετρο της είναι σαφώς καλύτερο από το μικρό της 200d. Και διάφορες άλλες μικρές ή μεγάλες ευκολίες που δεν τις έχει η 200D.
Είναι πολύ καλή περίπτωση η 200d, άλλα με την m50 νομίζω η Canon χτύπησε jack pot.

Απάντηση: Canon φήμες για νέες mirrorless

Μόνο για φωτογραφία κάνει.
Το 4Κ της είναι ανέκδοτο λόγω 1.6 crop, πολύ κακού σε απόδοση αρχείου και με χάλια autofocus.

Για τα λεφτα της ειναι σουπερ για καποιον που δεν τον πολυνοιαζει το βιντεο.

Θα περιμενα την τιμολογει περισσοτερο. Ισως για αυτο εχει παρει κεφαλι στις πωλησεις στην Ιαπωνια.

Δεν θα μου κανει εντυπωση να τα παει τοσο καλα και στην Αμερικη.

Re: Απάντηση: Canon φήμες για νέες mirrorless

Μόνο για φωτογραφία κάνει.
Το 4Κ της είναι ανέκδοτο λόγω 1.6 crop, πολύ κακού σε απόδοση αρχείου και με χάλια autofocus.

Δεν θέλουν όλοι όμως 4Κ. Σε 1080P έχει top εστίαση (ίσως την καλύτερη σε Mirrorless στην αγορά) και αξιοπρεππέστατο αρχείο και αυτό φτάνει για πολλούς.
Σε 4Κ υστερεί άλλα και εκει έχει ένα οκ αρχείο για όσους το χρειαστούν. Προφανώς αν θέλει κάποιος 4Κ καλό θα την αποφύγει. Πάντως και 2 γνωστούς που έχω σε φωτογραφικά καταστήματα του Κέντρου της Αθήνας μου λένε ότι πάει εξαιρετικά σε πωλήσεις και μαζί με τις Sony A6000 Και A6300 είναι μάλλον τα Best seller μοντέλα της Ελληνικής αγοράς σε Mirrorless.

Ενώ από όσο βλέπω εδώ και καιρό και στα Amazon σαρώνει.
Π.χ. Στο Amazon.uk παραμένει εδώ και καιρό το Best seller Μοντέλο σε μηχανές με εναλλάξιμους φακούς παρόλο που είναι καιρό στην αγορά
https://www.amazon.co.uk/Best-Sellers-Electronics-Compact-System-Cameras/zgbs/electronics/430660031/ref=zg_bs_nav_ce_3_560836

Για τα λεφτα της ειναι σουπερ για καποιον που δεν τον πολυνοιαζει το βιντεο.

Θα περιμενα την τιμολογει περισσοτερο. Ισως για αυτο εχει παρει κεφαλι στις πωλησεις στην Ιαπωνια.

Δεν θα μου κανει εντυπωση να τα παει τοσο καλα και στην Αμερικη.

Βασικά είναι πολύ φτηνή για αυτό που είναι, μην ξεχνάμε ότι πετάς πάνω και τον Super 22mmf2, τον 50mmf1,8 και τον 11-22 με συνολικό κόστος και οι 3 κανένα 500 αρικο και έχεις ένα πλήρες σύστημα.
Ο 22αρης ειδικά επειδή τον έχω χωρίς υπερβολή αν υπήρχε σε άλλο σύστημα θα τον χρέωναν για πλάκα κανένα 500αρικό, και όσο τον δουλεύω δεν το πιστεύω τι φακό έδωσαν με αυτά τα χρήματα, ενώ εδώ τον βρίσκεις πολλές φορές σε Grey market ακόμα και στα 125 ευρώ!!!

Re: Canon EOS M50-M100

Μια ερώτηση για την Μ50.
Η μπροστινή (μοναδική) ροδέλα, τι μπορεί να ρυθμίσει;
Σε Av ρυθμίζει διαφραγμα, σε Tv ρυθμίζει ταχύτητα; Σε Μ τι ρυθμίζει;

Σε manual, από που ρυθμίζεις διαφραγμα κι από που ταχύτητα;
Φοβάμαι πως μπαίνει στη μέση η οθόνη για κάτι τέτοιο.

Το 1080 της από δείγματα που έχω δει, μοιάζει ευκρινέστερο από Sony Α6300. Άρα απόλυτα αποδεκτό.

To 4k καλό είναι που υπάρχει και καθόλου άχρηστο δεν είναι για χρήση με 3ποδο - fluid μονοποδο ειδικά με φορεμένο ευρυγώνιο φακό. Στα 600 ευρώ κορυφαίο 4κ ειδικά σε Canon δεν περιμέναμε εξάλλου.

Παρεπιπτόντως για την 200D, επειδή αναφέρθηκε, το ξέρω για τα λίγα σημεία, πιστέψτε με όμως ότι είναι περιπτώσεις που το σκόπευτρο και η εστίαση ακόμα και μιας entry level dslr είναι προτιμώτερη του on sensor. Και το οπτικό της 200D ναι μεν μικρότερο, αλλά μεγαλύτερο του οπτικού των άλλων entry level.

Το 1080 της από δείγματα που έχω δει, μοιάζει ευκρινέστερο από Sony Α6300. Άρα απόλυτα αποδεκτό.

To 4k καλό είναι που υπάρχει και καθόλου άχρηστο δεν είναι για χρήση με 3ποδο - fluid μονοποδο ειδικά με φορεμένο ευρυγώνιο φακό. Στα 600 ευρώ κορυφαίο 4κ ειδικά σε Canon δεν περιμέναμε εξάλλου.

Παρεπιπτόντως για την 200D, επειδή αναφέρθηκε, το ξέρω για τα λίγα σημεία, πιστέψτε με όμως ότι είναι περιπτώσεις που το σκόπευτρο και η εστίαση ακόμα και μιας entry level dslr είναι προτιμώτερη του on sensor. Και το οπτικό της 200D ναι μεν μικρότερο, αλλά μεγαλύτερο του οπτικού των άλλων entry level.

Σωστά όσα λες τόσο για το βίντεο της m50 όσο και για την 200D που είναι Super value for money.
Για το 1080p θα συμφωνήσω και εγώ, έχοντας την m100 είμαι πολύ ευχαριστημένος με το βίντεό της, ωραία χρώματα, super εστίαση, σχετικά λίγος θόρυβος και γενικά Sharp. Δεν είναι τρομερό άλλα είναι μια χαρά για ερασιτέχνη.
Για το 4Κ της m50 ok δεν είναι τρομερό άλλα τουλάχιστον το έχει και με κάποιους συμβιβασμούς έχεις όμορφο αποτέλεσμα, όπως είπες με τρίποδο με ευρυγώνιο φακό (10-18 ή 11-22) που είναι πάμφθηνοι και οι 2 έχεις μια χαρά βίντεο. Η εστίαση επίσης δεν είναι τόσο χάλια, δεν πλησιάζει dual pixel άλλα σε normal συνθήκες δουλεύει. Μια χαρά συνολικά η μηχανή για Canon με κόστος 600 ευρώ στην Ελλάδα.

Από 6 κάμερες έχω μοντάρει βίντεο φέτος. Canon 6D, Canon 60D, Canon 5D mark II, Sony A6300, Panasonic G80, Olympus E-M5 (καλά και την Blackmagic pocket, και την Canon C100 mark II, αλλά άλλα φρούτα).

Aπό δείγματα που έχω δει οι νέες crop Canon σαν λεπτομέρεια πρέπει να είναι ανώτερες όλων των παραπάνω. Ισως πλην 5d σε ιδανικές συνθήκες μέρα. Για 1080 πάντα.

Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Να ρωτήσω αν βάζοντας φακούς Ef-S με αντάπτορα στις Canon EOS M50-M100 λειτουργεί η σταθεροποίηση (IS)

Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Εκτός από τον original της Canon τι άλλες επιλογές υπάρχουν;
Έχω φακούς EF-S & EF και θα ήθελα να λειτουργεί η σταθεροποίηση.

ευχαριστώ

https://www.youtube.com/watch?v=OskvGAj9p1Q

Η ίδια η Canon USA έχει ανεβάσει το παραπάνω βιντεάκι παλιότερα. Προφανώς θέλονας να δείξει τη χρήση του 4κ σε αυτή τη μηχανή ως απάντηση στα δικαιολογημένα παράπονα περί jello, εστίασης κλπ.

Η ανάλυση (που αν θυμάμαι δεν είναι "καθαρό 4κ) είναι επαρκής και το χρώμα άριστο. Να μην είχε το crop...

Επειδή έχουμε συνεχώς παρόμοιες απορίες, μπορώ να πω με σιγουριά ότι μπορείς να βάλεις πάνω στις m οποιοδήποτε φακό Canon Dslr και θα λειτουργεί άψογα σαν να ήταν Native Φακός. Φυσικά δουλεύει και η σταθαροποίηση.
Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλα για πλάκα πάνω στην μινιατούρα m100 τον Canon 70-200f2,8 φίλου φωτογράφου. Πέρα ότι ήταν αστείο και κόντευε να σπάσει το Mount της μηχανής από το βάρος, ο φακός δούλευε άψογα και εστίαζε σφαίρα, χωρίς κανένα θέμα λες και ήταν Dslr Canon...βέβαια δεν ξέρω πόσο θα άντεχε η μπαταρία που κούναγε τόσο βαριά και μεγάλα οπτικά.

https://www.youtube.com/watch?v=OskvGAj9p1Q

Η ίδια η Canon USA έχει ανεβάσει το παραπάνω βιντεάκι παλιότερα. Προφανώς θέλονας να δείξει τη χρήση του 4κ σε αυτή τη μηχανή ως απάντηση στα δικαιολογημένα παράπονα περί jello, εστίασης κλπ.

Η ανάλυση (που αν θυμάμαι δεν είναι "καθαρό 4κ) είναι επαρκής και το χρώμα άριστο. Να μην είχε το crop...

Αγοράζεις με 200 ευρώ τον 10-18, παίρνεις έναν αντάπτορα με 20 ευρώ και έχεις 4Κ βίντεο από 24mm σε FF με αυτόματη εστίαση, με σταθεροποίηση και με ζουμ....εύκολα και γρήγορα χωρίς να ξοδευτείς!!!χιχι

Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Εκτός από τον original της Canon τι άλλες επιλογές υπάρχουν;
Έχω φακούς EF-S & EF και θα ήθελα να λειτουργεί η σταθεροποίηση.

ευχαριστώ

Λες για τον αντάπτορα ε; τι να σου πω, εγώ κάποτε γνήσιο είχα.

Γενικά επειδή είναι από Canon σε Canon παρόμοια θα είναι η συμπεριφορά. Για ψάξε το. Όπως είναι και στο 4/3 to m43. Μηχανικά πιο πολύ να ανησυχείς μην υπάρχει θέμα ειδικά αν εχεις βαριούς φακούς (τζόγοι, επαφές).

edit με πρόλαβες Καραμέλα. Για πρότεινε κανένα ημιτασιόν καλό με την ευκαιρία.
Καλά κρατούσατε το θηρίο από τη Μ100; Μην παίζετε με την τύχη σας!