Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Εκτός από τον original της Canon τι άλλες επιλογές υπάρχουν;
Έχω φακούς EF-S & EF και θα ήθελα να λειτουργεί η σταθεροποίηση.

ευχαριστώ

Υπάρχουν αρκετοί αντάπτορες στο εμπόριο. Δες π.χ. τον παρακάτω, τον έχει φίλος και είναι σχεδόν ίδιος με της Canon άλλα σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

https://www.ebay.co.uk/itm/Andoer-Auto-Focus-Lens-Adapter-Ring-for-Canon-EF-EF-S-to-EOS-M-EF-M-M2-M3-M10/112963903933

Για να μην αγχώνεσαι δεν θα υπάρχει κανένα θέμα με σταθεροποίηση κλπ. ότι φακό και αν βάλεις θα δουλεύει μια χαρά χωρίς κανένα θέμα. Μην ξεχνάς ότι η m50 έχει το ίδιο σύστημα εστίασης με τις περισσότερες Canon dslr (Dual pixel) όταν εστιάζουν από την οθόνη.
Τον 70-200f2,8 που έβαλα πάνω στην m100 εστίαζε ακριβώς το ίδιο όπως εστιάζει από την οθόνη στην 5dIV.

Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Λες για τον αντάπτορα ε; τι να σου πω, εγώ κάποτε γνήσιο είχα.

Γενικά επειδή είναι από Canon σε Canon παρόμοια θα είναι η συμπεριφορά. Για ψάξε το. Όπως είναι και στο 4/3 to m43. Μηχανικά πιο πολύ να ανησυχείς μην υπάρχει θέμα ειδικά αν εχεις βαριούς φακούς (τζόγοι, επαφές).

edit με πρόλαβες Καραμέλα. Για πρότεινε κανένα ημιτασιόν καλό με την ευκαιρία.
Καλά κρατούσατε το θηρίο από τη Μ100; Μην παίζετε με την τύχη σας!

Βασικά κρατούσα τον φακό και κρεμόταν η μηχανή στην άκρη και απλά πάταγα πάνω στην οθόνη για να βγάλω φώτο!!! Ηταν αστείο το όλο θέμα!! Πάντως εντυπωσιάστικα με την εστίαση της, ακόμα και τέτοιο μοσχάρι φακό τον ''δούλευε'' μια χαρά!!
Βασικά ένας λόγος που έχω την m100 είναι ότι λόγω δουλειάς βρίσκομαι συχνά πυκνά με φωτογράφους, που έχουν όλοι Canon εξοπλισμό, ε στα διαλείμματα έχω τον αντάπτορα μαζί μου και βάζω πάνω κανένα φακό έτσι για τον ''χαβαλέ!!''

Re: Canon EOS M50-M100

BIF - sport φωτογράφους; Πρόσεχαι μην εκραγεί η μικρή!

Πέρα από την πλάκα, η 1η eos M που ήταν αργό καράβι (βαρκάκι για την ακρίβεια) αλλά μασίφ κατασκευή ήταν το αγαπημένο backup σώμα ανάγκης σε πολλούς.

BIF - sport φωτογράφους; Πρόσεχαι μην εκραγεί η μικρή!

Πέρα από την πλάκα, η 1η eos M που ήταν αργό καράβι (βαρκάκι για την ακρίβεια) αλλά μασίφ κατασκευή ήταν το αγαπημένο backup σώμα ανάγκης σε πολλούς.

Ναι η πρώτη M, παίζει να είχε την χειρότερη εστίαση που έχω δει σε Mirrorless (μαζί με την fuji Χ-Μ1), άλλα ήταν πλήρως μεταλλική και στιβαρή. Ότι πρέπει για Backup σώμα. Η M100 από την άλλη είναι πλαστική και ελαφριά, με τίποτα δεν κάνει για τέτοιους μεγάλους φακούς, άλλα και αυτή είναι ότι πρέπει για Backup και χωρίς μάλιστα να χάνεις σε εστίαση κάτι.

Έχω μπερδευτεί.
Έχει IBIS η Μ50 ;;;
Η απλά όσοι φακοί έχουν σταθεροποιηση, μπορούν να την εκμεταλλευτουν ακόμα και με συμβατό ανταπτορα;

Ήμουν σίγουρος από όσα έχω διαβάσει έως τώρα, απλα παραξενευτηκα με αυτά που διάβασα εδώ. Ο γραπτός λόγος τα έχει αυτά.

Για το αν λειτουργεί η σταθεροποίηση στους φακούς με αντάπτορες 3ων ήταν η απορία, όχι μην μπερδευτείς δεν έχει ibis!

Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Ήμουν σίγουρος από όσα έχω διαβάσει έως τώρα, απλα παραξενευτηκα με αυτά που διάβασα εδώ. Ο γραπτός λόγος τα έχει αυτά.

Δεν είσαι ο μόνος και εγω το ίδιο καταλαβα και απόρησα και μπηκα να το ξαναδώ.

Συγγνώμη παιδιά, έχετε δίκιο όπως το γράφω μπερδεύει και μοιάζει σαν να λέω ότι έχει σταθεροποίηση η m50, πράγμα που δεν ισχύει.

Και ο αντάπτορας ef-m έχει μόνο καλωδιοταινία μέσα, δεν γίνεται γίνεται καμία "μετάφραση" με τσιπ. Γι αυτό και υπάρχουν φθηνοί.

Και ο αντάπτορας ef-m έχει μόνο καλωδιοταινία μέσα, δεν γίνεται γίνεται καμία "μετάφραση" με τσιπ. Γι αυτό και υπάρχουν φθηνοί.

Ακριβώς, είναι ένας δακτύλιος με την ταινία, για αυτό το λόγο η μηχανή εστιάζει με τους φακούς των Dslr σαν να ήταν Native φακοί. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να πάρει κάποιος τον γνήσιο της Canon, βρίσκει οποιονδήποτε φτηνό και κάνει μια χαρά την δουλειά του. Απλά να μην είναι τελείως ψευτιά και σπάσει και σου μείνει ο φακός στο χέρι!!

Αξίζει λέτε να επενδύσει κάποιος σε φακούς ef m?
Ξέρουμε τι σκοπεύει να κάνει η canon με τα σώματα με μοντούρα m?

Σίγουρα θα την συνεχίσει την σειρά, μάλιστα ανακοίνωσε και τον νέο 32mmf1,4. Μην ξεχνάμε ότι η m50 είναι ένα από τα μεγαλύτερα Best seller της. Θα συνεχίσει επίσης να βγάζει σώματα για Crop Mirrorless και να τα βελτιώνει. Προφανώς όμως θα ρίξει το βάρος στις FF mirrorless, όπως κάνει τόσα χρόνια και στις Dslr. Πάντως περίμενε κάτι παρόμοιο με την Sony, με το που έβγαλε FF Mirrorless μείωσε σε μεγάλο βαθμό τα νέα σώματα και φακούς στο Crop. Κάτι παρόμοιο θα γίνει και εδώ πιστεύω.

Η ελευση νεου φακου αυτο δειχνει. Οτι θα ακολουθησει συντομα και πιο "βαρβατο" σωμα crop πιστευω με τον νεο χρονο.

Και μπορει και ενα ακομα πιο απλο....

Παντως μου δειχνει ναναι πιο ωραιο σωματακι απο την σειρα 6000 της σονυ. Υστερει ισως σε βιντεο αλλα δεν πειραζει.

Αν μιλάμε για την m50 δεν υστερεί καθόλου από την Α6000, το αντίθετο θα έλεγα, έχει πλήρως σπαστή και μεγάλη οθόνη touch που δεν έχει η Α6000, καλύτερο σκόπευτρο, καλύτερο αισθητά Jpeg, καλύτερη εστίαση τόσο σε φώτος όσο και σε βίντεο, και σε βίντεο έχει έστω και σε Crop 4K που δεν έχει ή Α6000. Αν βάλεις και στην εξίσωση τα φτηνά φακουδάκια και την δυνατότητα να βάλεις ότι φακό θες από Canon Dslr, δεν το συζητάμε καν, είναι Super πρόταση για αυτό πουλάει και εξαιρετικά η M50. Θα τολμούσα να πω ότι στα λεφτά της ίσως είναι η καλύτερη πρόταση της αγοράς αυτή την στιγμή.