CD Player

Το μονο που καταφερα ειναι να το ανοιξω και να το βαλω στην πριζα να δω αν παιζει.
Αλλα προς μεγαλη μου απογοητευση ειδα οτι εχει στην προσοψη δυο κουμπια μονο...ενα play και ενα stop.Το δε δισκακι για να μπει μεσα πρεπει να .....σκοπευσεις καλα γιατι βγαινει το μισο συρτερι εξω.
Ετσι για τον σκοπο που το ηθελα δεν κανει.......
Μας μενει η αλλη του χρηση (αυτη του φονεα γιγαντων) να την ανακαλυψουμε!!!

Στεργιε κανενα νεο????

Χθές πήρα το 865 και το έβαλα να παιξει κανα δυό ώρες. Πρώτες εντυπώσεις ανάμικτες.... Κατασκευή, λειτουργία καλή Εικόνα δεν είδα ακόμα αλλά δεν είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή .... δεν έβαλα σφουγκάρι .... γύρισα την πριζα ............δεν έβγαλα το καπάκι ......................... θα περινμένω να στρώσει λίγο .... θα ξαναβάλω το 63kis και το Philips SA 763 .... θα το δοκιμάσω με όλους τους συνδιασμούς μου διαθέτω σε καλώδια, ενισχυτές, ηχεία κλπ ...........και θα τα πούμε.
Αν πρέπει να δώσω ένα αρχικό στίγμα θα έλεγα οτι ειναι ζωηρό και διαυγές με λίγο τραβιγμένα πίσω τα μεσαία και λίγο αργό μπάσο αν και ισχυρό . Ήδη το έχω συστήσει σε φίλους σαν αξιοπρεπή πηγή ......αλλά για φονέα των 1000 ....θα χρειαστώ λίγο περισσότερο χρόνο.
Παίζει πολύ και το ματσάρισμα ............αλλά για τους μη πάσχοντες απο audiophilia nervosa δεν το συζητώ κελεπούρι. Για εμάς τους πάσχοντες ???
Μόλις έχω νεώτερα θα τα μάθετε.

Last edited:
Χθές πήρα το 865 και το έβαλα να παιξει κανα δυό ώρες. Πρώτες εντυπώσεις ανάμικτες.... Κατασκευή, λειτουργία καλή Εικόνα δεν είδα ακόμα αλλά δεν είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή .... δεν έβαλα σφουγκάρι .... γύρισα την πριζα ............δεν έβγαλα το καπάκι ......................... θα περινμένω να στρώσει λίγο .... θα ξαναβάλω το 63kis και το Philips SA 763 .... θα το δοκιμάσω με όλους τους συνδιασμούς μου διαθέτω σε καλώδια, ενισχυτές, ηχεία κλπ ...........και θα τα πούμε.
Αν πρέπει να δώσω ένα αρχικό στίγμα θα έλεγα οτι ειναι ζωηρό και διαυγές με λίγο τραβιγμένα πίσω τα μεσαία και λίγο αργό μπάσο αν και ισχυρό . Ήδη το έχω συστήσει σε φίλους σαν αξιοπρεπή πηγή ......αλλά για φονέα των 1000 ....θα χρειαστώ λίγο περισσότερο χρόνο.
Παίζει πολύ και το ματσάρισμα ............αλλά για τους μη πάσχοντες απο audiophilia nervosa δεν το συζητώ κελεπούρι. Για εμάς τους πάσχοντες ???
Μόλις έχω νεώτερα θα τα μάθετε.

...φίλε angelo...το γεμάτο "σώμα" στα μεσαία είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του player...άφησέ το να στρώσει και θα δεις...:Banane0:

Υπάρχει τρόπος να το βάλω να παίζει συνέχεια χωρίς να χρειάζεται να βάζω κάθε λίγο δισκάκια Ας πούμε την νύχτα ?

...έλα ρε Άγγελε...με το πλήκτρο "Repeat" του remote control...το πατάς μέχρι να σού δείξει "Repeat All" και άστο να παίζει συνέχεια...-bye-

Λοιπόν, χθες το άφησα να παίζει από το πρωϊ.
Το απογευματάκι (αν και πτώμα) κάθησα λίγο να ακούσω.
Υπόψιν ότι δεν έπαιζε μόνο του, ήταν όλο το σύστημα ανοιχτό, οπότε είχε έρθει "στα ίσα του".

Δεν ασχολήθηκα καθόλου με στήριξη, φάσεις και καλώδια. Απλά το έβαλα να παίξει.
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο τρόπος που δεν συντονίζεται το σασσί του. Σε άλλα players όταν βάζουμε μουσική, έστω και σε χαμηλή ένταση αν ακουμπήσουμε ελαφρά το επάνω μέρος του player θα νιώσουμε τις δονήσεις που δημιουργούνται στο σασσί.
Σε αυτό οι δονήσεις ήταν σημαντικά λιγότερες.

Αυτό το λέω γιατί έχω άποψη σχετικά με τη συχνότητα συντονισμού των players. Όσο περισσότερο είναι το player ευαίσθητο στις δονήσεις, τόσο περισσότερο θέλει προσοχή στη στήριξη του.

Ηχητικά το Player αυτό ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη.
Καμιά σχέση με αυτό που περίμενα.
Μετά το πρώτο σοκ από τις πρώτες νότες που ξεπηδούσαν από μέσα του, με έβαλε σε διαφορετικό mode.
Με έκανε να θέλω να το κρίνω με απόλυτα κριτήρια, με έβαλε να το συγκρίνω με το κύριο ψηφιακό μου σύστημα (Pioneer DVD717+behringer SRC2496).

Και αυτό που λέω είναι από μόνο του μια αδιαμφισβήτητη νίκη του player αυτού απέναντι... σε όλα.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το κύριο ατού του player αυτού είναι η μεσαία του περιοχή, η οποία έχει...βάρος. Έβαλα τα γνωστά δισκάκια αναφοράς του Παντελή Θαλασσινού όπου οι φωνές ήταν μεστές, με αληθοφάνεια και ίσως με μια ευφωνικότητα.
Στα έγχορδα του ίδιου δίσκου εντύπωση μου προκάλεσαν οι αρμονικές συχνότητες, δηλαδή το "σβήσιμο" της χορδής.
Σαφές και με διάρκεια.
Στο 1812 του Τσαϊκόφσκυ ηχογράφησης DECCA με "αρχιμάστορα" τον Solti, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα πνευστά, τα οποία έχουν "κρέας" και μέταλλο!
Στο "Hey you" από τους ροζ φλόιντ προς το τέλος του κομματιού εύκολα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το φλάουτο το οποίο δεν το ακούω καθόλου από πολλάαααα συστήματα.
Τα πρίμα του είναι διακριτικά, πράγμα περίεργο αφού συνήθως σε μικρές κατηγορίες τιμής τα ψηφιακά τσιρίζουν. Παρόλα αυτά είναι επαρκή σε έκταση. Επαρκέστατα θα έλεγα.
Το χαμηλό-μεσοχαμηλό δεν είναι από τα ατού του μηχανήματος αυτού, αφού έχει έκταση, αλλά στερείται σαφήνειας. Είναι περισσότερο "one tone bass" όπως το λένε στα εξωτερικά.
Αλλά μη φανταστείτε ότι θα σας αποσπάσει την προσοχή από τη μουσική σας απόλαυση...

Γενικά έχει πολύ καλή τονική ισορροπία με απόλυτα κριτήρια.
Δεν έχει καλή στερεοφωνική εικόνα ούτε σε έκταση, ούτε σε σαφήνεια, αφού οι διαστάσεις αυτής (και πάντα ανάλογα με το software) βρίσκεται ανάμεσα στα ηχεία μου και λίγο πίσω τους.
Η έλλειψη σαφήνειας στη στερεοφωνική εικόνα φυσικά στερεί και την αίσθηση του βάθους που κάποιες ηχογραφήσεις μπορεί να έχουν.
Ένα ακόμη μειονέκτημα (κάτι εντελώς αναμενόμενο) είναι η έλλειψη σοβαρής δυναμικής αντίθεσης. Τελείως φυσιολογικό κατά τη γνώμη μου αν κρίνουμε από την "παιδική" τροφοδοσία η οποία πιθανό να έχει.
Αυτή την αίσθηση του...ψόφιου (σε κάποιες συγκεκριμένες ηχογραφήσεις, όπως πχ το take five από Joe Morello DMP recordings) είναι πολύ πιθανό να την έχει και το πανάκριβο συστημά μας εδώ που τα λέμε αν έχουμε ξεχάσει να σφίξουμε λίγο τα καλώδια των ηχείων ή έχουν πήξει στη μαυρίλα.
Με αυτό που λέω εννοώ ότι αυτό το χαρακτηριστικό ίσως και να μη γίνει αντιληπτό από κάποιους χρήστες.
Επίσης, ούτε η ανάλυση είναι ατού σε αυτό το player. Και δε μιλάω για τσίκι-τσίκι, αυτό δεν είναι ανάλυση.
Μιλάω για πράγματα που υπάρχουν στις ηχογραφήσεις και που συνήθως δεν ακούγονται, μέχρι να ακούσεις ένα σωστά στημένο σύστημα και να σου έρθουν αβίαστα κάποιοι ήχοι που πριν δεν είχες προσέξει.

Για μένα είναι ευκαιρία, είναι ένα (πρώην) καλά κρυμμένο μυστικό των συστημάτων ήχου.
Αναλόγως το σύστημα, μπορεί να ακουστεί από καλό εως πολύ-πολύ καλό.

Χωρίς να βάλουμε στο μυαλό μας την αξία του, με απόλυτα κριτήρια είναι ένα καλό player.

Αν βάλουμε στην εξίσωση και την τιμή του... πολλές σκέψεις θα περάσουν από το νου.
Όπως πχ "πόσο καλύτερο είναι το κανονικό, το καλό μου cdplayer? Πόσο περισσότερο κοστίζει? Γιατί?"

35 ευρώ πολλοί απο εμάς πληρώνουν για ένα "καλό" βύσμα για το καλώδιο ρεύματος του cdplayer τους....

ΥΓ: Οι ακροάσεις θα συνεχιστούν
ΥΓ2: Σαν τράνσπορτ δεν το έβαλα ακόμη
ΥΓ3: Έχει και volume στο τηλεχειρηστήριο!
ΥΓ4: Αν σας προσκαλέσουν σε...blind test με αυτό και κάποια άλλα players...μη δεχτείτε.

...Στέργιε...κατ' αρχήν χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν εδώ μέσα άτομα με ανοιχτό μυαλό...
...όσον αφορά το "ζουμί" της υπόθεσης...όπως έχω αναφέρει και παραπάνω το player παίζει αμέσως καλά...όλοι όσοι τα έχουν αγοράσει (μιλάω και για το 855 και για το 865) και ξέρουν παράλληλα να ακούν, έχουν εκτιμήσει αρχικά το φοβερό "σώμα" του στις μεσαίες, τις αρμονικές του, τις υψηλές συχνότητες οι οποίες είναι όοοοοοοολες εκεί χωρίς να ξύνουν με τίποτα, καθώς και όλα τα "αρνητικά" που αναφέρεις...
...μετά όμως από μερικές μέρες στο "repeat" πίστεψέ με θα έρθει και πολύ καλύτερο χαμηλό (πιο σφικτό, γρήγορο και ελεγχόμενο), μεγάλη στερεοφωνική εικόνα, τρομερή ανάλυση και πολύ καλή δυναμική αντίθεση...
...επίσης...μην ξεχάσει κανείς ότι, μετά το στρώσιμο, για να παίξει το player τα μέγιστα (χωρίς να πειράξουμε τίποτα εσωτερικά) πρέπει :
- να έχουμε το volume του player στο τέρμα και να ρυθμίζουμε ΜΟΝΟ από το volume του ενισχυτή...το λέω αυτό γιατί το είχα πάθει στην αρχή (ανεβοκατέβαζα την ένταση καθισμένος στην καρεκλίτσα μου, καθώς ο ενισχυτής μου - PIONEER A400X - δεν έχει τηλεχειρισμό)...και όπως ανακάλυψα άκουγα μισά πράγματα...
- να βγάζουμε το καπάκι κατά την ακρόαση (κάνει αρκετή διαφορά)...
- να βάλουμε ένα σφουγγάρι σαν στήριξη (και ας μη συντονίζεται το σασί του)...:award:
...μόλις τελειώσει το στρώσιμο και γίνουν και όλα τα παραπάνω, τότε θα ανακαλύψετε για τι κελεπούρι σάς γράφω...:grinning-smiley-043

Last edited:
Μεγάλη στερεοφωνική εικόνα, τρομερή ανάλυση και πολύ καλή δυναμική αντίθεση, κι όλα αυτά ακούγονται από μία πηγή των 35 ευρώ που παίζει με έναν Pioneer A400?

Συμμερίζομαι τον πρωτόλειο ενθουσιασμό σου φίλε μου, αλλά κράτα και καμιά επιφύλαξη για την αξιοπιστία των (πάντα υποκειμενικών) ακουστικών εντυπώσεων που παραθέτεις..

...φίλε monsoon...σίγουρα είναι πάντα υποκειμενικές οι ακουστικές εντυπώσεις...αλλά επίτρεψέ μου να επαναλάβω ότι το player μ@μ@ει...και είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν το ίδιο...και με πάρα πολύ ακριβότερα συστήματα από το δικό μου...άτομα που δοκιμάζουν και καταλαβαίνουν τις διαφορές και γνωρίζουν πώς είναι ο καλός ήχος...όχι μόνο θεωρία, άκουσα να λένε γι' αυτό, να γράφουν για εκείνο, να βραβεύουν το άλλο, άρα θα είναι καλό...στην πράξη φιλαράκοοοοοοοοο...στην πράξη ΚΑΙ ΜΟΝΟ...βάλτο καλά στο μυαλό σου αυτό...και εσύ και όσοι άλλοι γράφουν απλώς για να γράφουν και μιλάνε απλώς για να μιλάνε...
...δοκίμασε, άκουσε, σύγκρινε και μετά εδώ είμαστε πάλι...αλλά κάντα πρώτα όλα αυτά...

Last edited:
Φίλε guru, όπως έγραψα (και συμφώνησες κι εσύ..) καλό είναι να κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις όταν εκθέτουμε σε δημόσιο χώρο τις εντυπώσεις από τις ακουστικές μας δοκιμές, ειδικά μάλιστα όταν στερούμαστε εμπειρίας (κι αυτό δεν εμπεριέχει προσωπική μομφή).

Το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την ακουστική εμπειρία αποτελεί συνάρτηση πολλών και σύνθετων παραγόντων. Ο ενθουσιασμός σίγουρα είναι ένας απ' αυτούς και δεν είναι καθόλου κατακριτέο ότι σε διακρίνει...

Περισσότερο προβληματίζομαι από σχόλια άλλων, πλέον έμπειρων χρηστών (ΣΚ). Αλήθεια, πως είναι δυνατό μία συσκευή να έχει αληθοφανή και ευφωνικό χαρακτήρα ταυτόχρονα?

Και πως είναι δυνατό μία συσκευή των 35 ευρώ να παίζει τόσο καλά, όταν στο παρελθόν έχετε πειστεί (και μας έχετε σχεδόν πείσει) ότι π.χ. ακόμα και οι κολλήσεις του crossover ακούγονται?

Και υπάρχουν άραγε συσκευές με πραγματικά αληθοφανή ήχο στις μέρες μας?

Μία ακρόαση ενός αληθινού μουσικού οργάνου αρκεί για να μας πείσει σε δευτερόλεπτα, ότι απέχουμε ακόμα παρασάγγας από την αληθινή ακουστική εμπειρία..

Και όσο κάποιοι πείθουν εαυτούς και αλλήλους ότι ακούν "παπάδες" από συσκευές που αγόρασαν σε σουπερμαρκετ ή από ένα iPod που πάιζει AAC στα 128Κbps, δε βλέπω πως το χάσμα αυτό θα γεφυρωθεί.

Υ.Γ. Σε πρόσφατη συνέντευξη στελέχους της SONY υπεύθυνου για το project (και την τελική αποτυχία) του SACD, εκφράζεται η άποψη ότι ουσιαστικό ρόλο για το ναυάγιο έπαιξε η αδυναμία του μέσου καταναλωτή να εντοπίσει ακουστικές διαφορές σε σχέση με το απλό CD, στα καθημερινά του συστήματα..

Επειδή νομίζω ότι τα Ελληνικά μου είναι σε αρκετά καλό επίπεδο για να μπορώ να δώσω στους άλλους αυτό που εννοώ.

Δεν είμαι ούτε υπέρμαχος της φτήνιας, ούτε ο ρομπέν των φτωχών χαϊεντάδων.
Απλώς έδωσα βάση στα γραφόμενα κάποιου συμφορουμίτη μου και άκουσα αυτό που πρότεινε.
Το είχε ο πεθερός μου και έτσι αναίμακτα (??) μπόρεσα και έκανα την ακρόαση. Αν δεν το είχε κάποιος γνωστός μάλλον δεν θα το αγόραζα ποτέ.

Όμως το άκουσα και έγραψα εδώ τις απόψεις μου.
Αυτό έμαθα να κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω εδώ μέσα και παντού.

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις κάποιου ο οποίος έχει ακούσει το player και δεν του άρεσε. Και τι δεν του άρεσε ακριβώς. Ή τι του άρεσε. Ή οτιδήποτε άλλο.

Οι απόψεις όλων των υπολοίπων οι οποίοι δεν άκουσαν το συγκεκριμένο player έχουν για μένα και για το πλείστο των συμφρουμιτών μας τη βαρύτητα που έχει ένα άρλεκιν.

Με ένα άρλεκιν ξεχνιέσαι...

Re: Απάντηση: CD Player

...Οι απόψεις όλων των υπολοίπων οι οποίοι δεν άκουσαν το συγκεκριμένο player έχουν για μένα και για το πλείστο των συμφρουμιτών μας τη βαρύτητα που έχει ένα άρλεκιν...

...πέστα μεγάλε...:Banane0: :Banane0: :Banane0:

...μόλις μού έπεσε στα χέρια φυλλάδιο του "Carrefour", το οποίο έχει μέσα και το BLUE SKY DV865 με νέα τιμή 29 Ευρουλάκιαααααααα!!!!!:award:

Παιδιά διάβασα τα πάντα με πολύ προσοχή (όπως κάνω πάντα)
Το συμπέρασμα που βγάζω είναι μια ερώτηση:

Τι μας ενοχλεί παραπάνω?
Να έχουμε μια φθηνή συσκευή που δεν "παίζει"?
Ή μια ακριβή συσκευή που πάλι δεν "παίζει"?
(για τα γούστα μας πάντα)

Και μία παρατήρηση.
Απ' ότι κατάλαβα ο Στέργιος δανείστηκε το πλέυερ.
Άρα είναι από καιρό "στρωμένο".

ναι, το player έχει παίξει, δεν είναι καινούργιο.

Μάλλον θα το κρατήσω και θα του αγοράσω το 865, γιατί δεν ξέρει κανείς αν θα παίζει το ίδιο καλά!

Γμτ, το σκέφτομαι να του βάλω πισσόφυλο και καλό καλώδιο ρεύματος... Θα βγουν παραπάνω από όσο κοστίζει το player...

Άντε με γεια τον 'φονέα γιγάντων'...:music-smiley-005:
Πέρα από την πλάκα πάντως, καλό θα είναι να μην αποδίδουμε χαρακτηρισμους...ότι κ καλά μιλάμε χωρίς να ξέρουμε κτλ κτλ κτλ...

Αν τελικά το μηχανάκι αυτό είναι τόσο καλό, προφανώς είναι κελεπούρι. :Banane0:
Από εκεί κ πέρα, χαίρομαι που πολλοί το έχουν κ το χαίρονται κ προφανώς τους ικανοποιεί.:award:

Ελπίζω κάποια στιγμή να έχω την ευκαιρία να το ακούσω, να αποκτήσω κ εγώ μια άποψη.

Το πηρα...το DV865 μολις πριν μια ωρα.
Μαρινοπουλος Βεροιας και 33 ευρωπουλα.
Χρειαζομουν ενα δευτερο dvd για το υπνοδωματιο,οποτε...γιατι οχι;
Πρωτη εντυπωση σαν dvd,πολυ καλη.Συγκρινομενο με το Pioneer 717
υπολειπεται ελαχιστα ως προς την λεπτομερεια.Αστρωτο το ενα,πισσοφυλλο και καλυτερο καλωδιο ρευματος στο αλλο.Για τη δουλεια που το θελω και για τα λεφτα του,ειναι ΤΖΑΜΠΑ!
Θα το στρωσω και μετα θα σας πω για ηχο.
Και ειχα δωσει και 260,000 δρχ...τοτε...για το 717...
Ρε πως προχωραει η τεχνολογια!!!

Εμένα πάντως άλλο με προβληματίζει και με ανησυχεί κατά τη διάρκεια του thread...Δέχομαι ότι το εν λόγω μηχάνημα παίζει καλά, όχι ως υπόθεση εργασίας αλλά γιατί κάποιους από αυτούς που γράφουν εδώ τους έχω μια εμπιστοσύνη.
Λέω λοιπόν ότι αυτό το μηχάνημα "καταργεί" τους κανόνες που έχουμε θέσει όχι μόνο εμείς ως ακροατές-αγοραστές όταν πρέπει να επιλέξουμε, αλλά και οι ίδιες οι εταιρείες όταν κατασκευάζουν κάτι. Δηλαδή θα πρέπει η απόδοση ενός μηχανήματος (κατά το μεγαλύτερο ποσοστό) να στηρίζεται σε συνειδητές τεχνολογικές επιλογές του κατασκευαστή και όχι σε συμπτώσεις. Θα πρέπει η επιλογή των υλικών, ο σχεδιασμός των διατάξεων, κτλ, να είναι προιόν μελέτης και ορθολογικής ανάλυσης και όχι μεταφυσικών παραγόντων. Εδώ φυσικά, όπως καταλαβαίνουμε όλοι θεωρώ, έχουμε να κάνουμε με το προιόν μιας ευτυχούς συγκυρίας γιατί μην μου πει κανένας ότι η Bluesky μετά από ενδελεχείς δοκιμές και λόγω της τεράστιας πείρας στο HiFi έβγαλε αυτό το player γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...Ο προβληματισμός λοιπόν είναι,
α) Αν τελικά οι "προδιαγραφές" που έχουν τεθεί από την κοινότητα του HiFi (και προσωπικά δέχομαι) εξασφαλίζουν πράγματι την καλή ηχητική απόδοση, πώς εξηγείται το φαινόμενο Bluesky που δεν πληροί καμμία από αυτές? Φυσικά το ερώτημα είναι ρητορικό γιατί θα ήθελα μια 100% τεχνική απάντηση και όχι θεωρητική.
β) Αν τελικά το Bluesky είναι όντως προιόν σύμπτωσης, τι νόημα έχει η κατηγοριοποίηση των συσκευών ανάλογα με την τιμή τους αφού είναι πιθανό και δυνατό να υπάρχουν συσκευές υψηλής απόδοσης και χαμηλού κόστους παραγωγής σε κάθε κατηγορία τιμής και μάλιστα χωρίς προφανή λόγο για αυτό?
γ) Πιο πολύ δεν αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να παίζει καλύτερα το Bluesky από το Esoteric (:flipout: ) αλλά γιατί και τα άλλα players των 35 δεν παίζουν τόσο καλά? Διότι σε τι διαφέρει από το Esoteric γνωρίζουμε, σε τι διαφέρει από τα άλλα του "σωρού" δεν έχω καταλάβει ακόμα...

Φίλε guru με την ιδιότητά σου του κατόχου θα σε παρακαλούσα να μου δώσεις λίγα στοιχεία επιπλέον για το μηχάνημα:

-Παίζει dvd με mp3; Δεν νομίζω να διαβάζει φακέλλους και υποφακέλλους οπότε όλα τα αρχεία στο δισκάκι χύμα(έτσι το συνηθίζω έτσι κι αλλιώς)
-Υπάρχει δυνατότητα μέσω του τηλεχειριστήριου να επιλέγω οποιδήποτε κομμάτι από το dvd; πχ το 257 από τα 400;
-Έχει δυνατότητα προγραμματισμού;
-Παίζει random;
-Προφανώς έχει ψηφιακή έξοδο ομοαξονική έτσι;

Μπορείς να ανεβάσεις μία φωτο του τηλεχειριστήριου;

Ευχαριστώ πολύ