CD Vs LP

Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.
Οι εταιρίες ήθελαν τότε να προωθήσουν την καινούρια κότα (ή χήνα, ή πάπια, ή δεινόσαυρο) με τα χρυσά αυγά. Αυτά τα αυγά λοιπόν, θα μας τα παρουσίαζαν σα χρυσά, άσχετα αν ήταν χρυσά ή τσίγκινα.
Το ίδιο όμως έκανε και κάνει κι αυτός που παράγει (πχ) πικαπ. Θέλει να μας πείσει ότι το προιόν του είναι το καλύτερο, είτε είναι, είτε δεν είναι.

Το πικάπ αντικατέστησε το γραμμόφωνο που όντως ήταν κατώτερο και δεν χρειάζεται κανένας να μας πείσει γι' αυτό. Τότε ήταν μια άλλη εποχή πολύ διαφορετική από το σήμερα. Τότε το 'σύστημα' ήταν περήφανο για τις όποιες 'βελτιώσεις' μπορούσε να σου δώσει. Υπήρχε και ο μπαμπούλας του Α.Μπλοκ και λειτουργούσε σαν αντίβαρο.
Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και σου πωλούν ό,τι νάναι ακόμα και ελατωματικά προϊόντα για να τα ξανααγοράσεις.
Με άλλα λόγια αυτό που ίσχυε μεταξύ γραμμοφώνου και πικάπ τότε, δεν ισχύει τώρα μεταξύ πικάπ και cd player.
Τότε ένα αναλογικό μέσω είχε αντικαταστήσει ένα άλλο. Τώρα ένα αναλογικό αντικαθίσταται με τον πιο φασιστικό τρόπο από ένα ψηφιακό. Συνέβαλαν και οι ρεβιούερς!!! Μην τους ξεχνάμε!!
Η αντικατάσταση αυτή, δυστυχώς, είναι πισωδρόμιση, παρ' ό,τι τεχνολογικά πιο μπροστά. Λ.Σ.

Το πικάπ αντικατέστησε το γραμμόφωνο που όντως ήταν κατώτερο και δεν χρειάζεται κανένας να μας πείσει γι' αυτό. Τότε ήταν μια άλλη εποχή πολύ διαφορετική από το σήμερα. Τότε το 'σύστημα' ήταν περήφανο για τις όποιες 'βελτιώσεις' μπορούσε να σου δώσει. Υπήρχε και ο μπαμπούλας του Α.Μπλοκ και λειτουργούσε σαν αντίβαρο.
Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και σου πωλούν ό,τι νάναι ακόμα και ελατωματικά προϊόντα για να τα ξανααγοράσεις.
Με άλλα λόγια αυτό που ίσχυε μεταξύ γραμμοφώνου και πικάπ τότε, δεν ισχύει τώρα μεταξύ πικάπ και cd player.
Τότε ένα αναλογικό μέσω είχε αντικαταστήσει ένα άλλο. Τώρα ένα αναλογικό αντικαθίσταται με τον πιο φασιστικό τρόπο από ένα ψηφιακό. Συνέβαλαν και οι ρεβιούερς!!! Μην τους ξεχνάμε!!
Η αντικατάσταση αυτή, δυστυχώς, είναι πισωδρόμιση, παρ' ό,τι τεχνολογικά πιο μπροστά. Λ.Σ.

Tελικά εμείς οι δύο λέμε συνέχεια τα ίδια πράγματα, απλά με διαφορετικά λόγια την κάθε φορά. Οπότε σε εμένα τουλάχιστον, ο λόγος σου έχει γίνει απαραίτητος, διότι με αναγκάζει συνέχεια να βρίσκω διαφορετικούς τρόπους διατύπωσης της ίδιας θέσης. (έτσι βελτιώνομαι πούλεγε κι ο Λαζόπουλος). :ernaehrung004:

Πάντως η εξέλιξη του πικάπ, μου θυμίζει ένα ανέκδοτο που είχε κυκλοφορήσει το Time προ 20ετίας περίπου. Έλεγε, σατιρίζοντας την συνεχή αύξηση του κόστους των αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας, ότι θα έρθει η στιγμή που όλος ο προυπολογισμός των ΗΠΑ, θα επαρκεί για την αγορά ενός μόνο αεροσκάφους.

Νομίζω ότι θα είναι καλό μετά από τόση κουβέντα να γράψουμε τα συμπεράσματα μας.
Θα μαζέψω τις σκέψεις μου και θα το κάνω αργότερα.

Λ.Σ. έχω άλλη ερώτηση, αν αντέχεις ακόμα :smile:

Τα ηλεκτροακουστικά όργανα και τα ηλεκτρικά, δεν θεωρούνται αναλογικά ούτε ηχογραφούνται έτσι.
Αν πούμε ότι το βινύλιο υπερτερεί στα αναλογικά, αυτά τα όργανα ηχογραφούνται-αναπαράγονται καλύτερα από το cd.
Συμφωνείς ή όχι ?

Πολλά πιανακια του ’70 είναι ηλεκτρικά μεν αλλά με τόση λάμπα και πατέντα δεν θα τα χαρακτήριζα ηλεκτρονικά.
Αυτό που λες πιθανά ισχύει για όργανα που έχουν έξοδο σε pcm.

Γενικά δεν συγκρίνουμε αναλογικό/ψηφιακό.
Αλλά δίσκο και cd.

Το αναλογικό έχει κι άλλους τρόπους – ταινία λ.χ
Το ψηφιακό έχει και αυτό άλλα φορμα πέραν του cd.

Ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε και καμία πρόταση από τις εταιρίες για εναλλακτικό φορμά αναλογικού ήχου…

Ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε και καμία πρόταση από τις εταιρίες για εναλλακτικό φορμά αναλογικού ήχου…

Ενδιαφέρον μεν, αδύνατο δε.

Απάντηση: Re: CD Vs LP

Μπερδεύεσαι. Με τα πάνελ μια χαρά τα πάω. Με τον macmod έχω πρόβλημα.

Μα γιατί μιά χαρά άνθρωπος είμαι, απλώς έχουμε αντίθετη άποψη σε κάποια θέματα. Μη γίνεσαι αισχρός! (εντάξει είμαι λίγο αχώνευτος πως
κάνεις έτσι?).

Δεν βλέπω πως μπορούν να υπάρξουν νέα αναλογικά φορμά!
Θα σου έλεγα γιά μπομπίνα 2'', αλλά θα με πείς δεινόσαυρο πάλι!

Οι βινυλιόφιλοι ξεχνάνε ότι τα περισσότερα πικάπ που κυκλοφορούσαν όταν βγήκε το cd ήταν για τα μπάζα. Και η ύπαρξη του cd, η δυνατότητα σύγκρισης με ένα διαφορετικό άκουσμα, είναι αυτή που έφερε την εξέλιξη στο μέσο και έχουμε σήμερα τόσο καλά πικάπ.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τα cd player. Η ύπαρξη του SACD και του DVD με την ανώτερη ποιότητα έδειξε τις ατέλειες του red book και ώθησε τις εταιρείες να το ξεζουμίσουν.

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, καλά πικάπ δεν έπαψαν ποτέ να παράγονται.
Υπήρχαν κορυφαία δείγματα (που στέκονται άνετα και σήμερα) πολύ πριν
εμφανιστεί το CD.

Επίτηδες το έβαλα και εγώ…
Βρε, δίσκους έχουμε από την εποχή του δεινοσαύρου… και κασέτες από την εποχή που εξαφανίζονταν οι δεινόσαυροι.
Τι θα γίνει … για πόσα ακόμα χρόνια θα έχουμε να λέμε ότι ο δίσκος/tape είναι ποιοτικότερο φορμα???
Με τα ψηφιακά τουλάχιστον λες ότι σιγά σιγά θα έρθει κάνα καλύτερο φορμά.
Με τα αναλογικά φοβάμαι ότι ήρθε το τέλος τους.
Και άμα το σκεφτείς είναι κρίμα. Υπάρχει απίστευτη τεχνολογία και εξέλιξη σε παράλληλες τεχνολογίες.
Ας μας έδιναν κανα τέρας-tape τουλάχιστον οι εταιρίες…

Άμα ακούσεις επαγγελματικό μαγνητόφωνο ανοιχτής ταινίας (μπομπινόφωνο)
με ταινία 2'' στα 17 1/2 ips, θα σού πέσει το σαγόνι!
Τι CD και π@@@ριές!!!

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, καλά πικάπ δεν έπαψαν ποτέ να παράγονται.
Υπήρχαν κορυφαία δείγματα (που στέκονται άνετα και σήμερα) πολύ πριν
εμφανιστεί το CD.

+1.
Φίλος έχει ένα μεσαίο(με τα τότε δεδομένα) mikro seiki.Να ακούσεις πως παίζει...
Θυμάμαι ακόμα τα μεγάλα Denon.Τι μηχανήματα!

Άμα ακούσεις επαγγελματικό μαγνητόφωνο ανοιχτής ταινίας (μπομπινόφωνο)
με ταινία 2'' στα 17 1/2 ips, θα σού πέσει το σαγόνι!
Τι CD και π@@@ριές!!!

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη γιά τυχόν απρέπειά μου!
Μην λήφθεί αυτή η δήλωση ως προσωπικη αντέκλιση ή
ασέβεια γιά τους χρήστες του CD, εξ´άλλου το χρησιμοποιώ και εγώ
και μάλιστα συχνότερα από όσο θα ήθελα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: CD Vs LP

Αυτό που μου έλεγες προχτές ότι έκανες τράμπα με cd ? -bye-

Εννοούσα άλλες εποχές. Πότε σου είπα ότι έχω κάνει ποτέ τράμπα?!
Το πικάπ υπάρχει ακόμα (στο πατάρι). Έχω να αλλάξω μηχάνημα από
το 1994! Μόνο Interconnect έχω αλλάξει κατά καιρούς (2-3)!
Εσύ τι να πείς? Τα αλλάζεις σαν τα πουκάμισα, καλωδιάκια!:beee::beee::beee:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CD Vs LP

Εννοούσα άλλες εποχές. Πότε σου είπα ότι έχω κάνει ποτέ τράμπα?!
Το πικάπ υπάρχει ακόμα (στο πατάρι).
Κάποιου άλλου.
Έχω να αλλάξω μηχάνημα από
το 1994!
Και βελόνα στο πικάπ
Μόνο Interconnect έχω αλλάξει κατά καιρούς (2-3)!
Ό,τι σου χαρίζανε
Εσύ τι να πείς? Τα αλλάζεις σαν τα πουκάμισα, καλωδιάκια!:beee::beee::beee:

Και ριγέ έχω και πλεχτά.

Στο δικό μου πατάρι, η βελόνα είναι αναλώσιμο, δεν συνηθίζω να μου
χαρίζουνε πράγματα. Εμένα δεν μου αρέσουν τα πουκάμισα, είναι γιά κάτι
κυριλέ τύπους σαν και εσένα!:beee::beee::beee: