CD Vs LP

Re: Απάντηση: CD Vs LP

Στο δικό μου πατάρι, η βελόνα είναι αναλώσιμο, δεν συνηθίζω να μου
χαρίζουνε πράγματα. Εμένα δεν μου αρέσουν τα πουκάμισα, είναι γιά κάτι
κυριλέ τύπους σαν και εσένα!:beee::beee::beee:

Να τα κουμπώνεις ξέρεις ? :Banane0:

Νομίζω ότι θα είναι καλό μετά από τόση κουβέντα να γράψουμε τα συμπεράσματα μας.
Θα μαζέψω τις σκέψεις μου και θα το κάνω αργότερα.

Λ.Σ. έχω άλλη ερώτηση, αν αντέχεις ακόμα :smile:

Τα ηλεκτροακουστικά όργανα και τα ηλεκτρικά, δεν θεωρούνται αναλογικά ούτε ηχογραφούνται έτσι.
Αν πούμε ότι το βινύλιο υπερτερεί στα αναλογικά, αυτά τα όργανα ηχογραφούνται-αναπαράγονται καλύτερα από το cd.
Συμφωνείς ή όχι ?
Τα ηλεκτρικά όργανα πώς ακούγονται;;
Από το ηχείο/ενισχυτή τους. ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ!!
Ένα μικρόφωνο ταυτόχρονα μπορεί να ηχογραφήσει και αυτα τα όργανα όπως ακούγονται μαζί με τα άλλα τα 'ακουστικά', ταυτόχρονα. Τί πιο αληθινό!!
Δεν βλέπω το λόγο το γιατί να ακούγονται καλύτερα ψηφιακά. Λ.Σ.

Είπαμε, μουσικόφιλος!
Hi-Endιστής είσαι εσύ, αλλά ''γιαλαντζί''
Πάρε κανένα καλό πικάπ!

Σε αγγλικά περιοδικά, έχει τώρα τελευταία μια διαφήμιση της Avid με ένα εκπληκτικό κομμάτι. Μου φαίνεται ότι θα υποκύψω τελικά :blush:

οι περισσοτεροι απο δω μεσα αποτι εχω καταλαβει ειστε μεσης ως προχωρημενης ηλικιας (30 χρονων min) κ ειναι φυσιολογικο να ειστε εραστες του παρελθοντος.το cd με το lp δε συγκρινονται,τι να συγκρινεις,αλλωστε,ειναι αδικο.πειτε το σωστα,οπως ειπε ενας παραπανω,μου ξυπναει αναμνησεις,γουσταρω να το βλεπω να γυρναει,κ εχει τη μαγεια του.τωρα τα υπολοιπα οπως βλεπετε ειναι 33 σελιδες ατερμονης συζητησης...τωρα τεθηκε θεμα για τις ηχογραφησεις του 70 οτι ειναι καλυτερες απτις σημερινες..χμ σκεφτητε πως περασαν 38 χρονια απο τοτε.εδω ο ανθρωπος γερναει,τι μεσο θα μεινει ιδιο μετα απο τοσο καιρο?καλως η κακως το ψηφιακο μπορει να αντεξει.το αναλογικο οχι.εδω σου λεει πως οσο πιο πολυ παιζει ενα βινυλιο αρχιζει κ χανει BW.απτις υψηλες συχνοτητες.κ ειναι θεσπισμενο στανταρ αυτο.κ θα το ξερετε.κ ακομα το συζηταμε?

οι περισσοτεροι απο δω μεσα αποτι εχω καταλαβει ειστε μεσης ως προχωρημενης ηλικιας (30 χρονων min) κ ειναι φυσιολογικο να ειστε εραστες του παρελθοντος.το cd με το lp δε συγκρινονται,τι να συγκρινεις,αλλωστε,ειναι αδικο.πειτε το σωστα,οπως ειπε ενας παραπανω,μου ξυπναει αναμνησεις,γουσταρω να το βλεπω να γυρναει,κ εχει τη μαγεια του.τωρα τα υπολοιπα οπως βλεπετε ειναι 33 σελιδες ατερμονης συζητησης...τωρα τεθηκε θεμα για τις ηχογραφησεις του 70 οτι ειναι καλυτερες απτις σημερινες..χμ σκεφτητε πως περασαν 38 χρονια απο τοτε.εδω ο ανθρωπος γερναει,τι μεσο θα μεινει ιδιο μετα απο τοσο καιρο?καλως η κακως το ψηφιακο μπορει να αντεξει.το αναλογικο οχι.εδω σου λεει πως οσο πιο πολυ παιζει ενα βινυλιο αρχιζει κ χανει BW.απτις υψηλες συχνοτητες.κ ειναι θεσπισμενο στανταρ αυτο.κ θα το ξερετε.κ ακομα το συζηταμε?
Φίλε, έχω βινύλια 50 ετών στη δισκοθήκη μου και δεν έχουν πάθει τίποτα. Ποιες υψηλές χάνονται!!!!
Με τί παίζεις τους δίσκους με σκαπτικές βελόνες;
Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος εραστής του παρελθόντος για να του αρέσει πιο πολύ ή και αποκλειστικά μόνο το βινύλιο. Η ακουστική μου πείρα με τη ζωντανή ακουστική μουσική είναι αυτή που με κρατάει κοντά στο βινύλιο και κανένας συναισθηματισμός ή εθελοτυφλία. Γιατί πολύ απλά με φέρνει πιο κοντά στο αληθινό. Τόσο απλά! Λ.Σ.

Απάντηση: Re: CD Vs LP

Σε λίγο θα μας πουν ότι η ηλεκτρική κιθάρα βγάζει απευθείας σήμα 24/96...
Δεν είπε κανείς αυτό.
Αλλά δεν είναι αναλογικό όργανο όπως η ακουστική κιθάρα, έτσι ? - ούτε έχει αυτό που λέτε 'φυσικό ήχο' ;)
Δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε εύκολα, μια ακουστική από μια ηλεκτρική κιθάρα όταν την ακούτε από τους δίσκους σας ?

Μπορείς να την ηχογραφήσεις με μικρόφωνο από τον ενισχυτή της ή κατευθείαν (σχεδόν) στην κονσόλα.
Βέβαια παίρνεις άλλο αποτέλεσμα...

Καλώς..!
Απ'ότι κατάλαβα η γνώμη σας είναι ότι το βινύλιο μπορεί να αναπαράγει τα πάντα καλύτερα....

Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

Απ'ότι κατάλαβα η γνώμη σας είναι ότι το βινύλιο μπορεί να αναπαράγει τα πάντα καλύτερα...
Εγώ νομίζω ότι το πιάνο ακούγεται καλύτερα στο cd, ειδικά η χαμηλή του περιοχή.
Ωραία, το είπα και ξαλάφρωσα.

Κάποιος άγγλος είπε ότι το cd είναι γουρούνι και το lp γελάδα. Ο σωστός ήχος από τα cd ήρθε όταν έπαψε να προσπαθεί να γίνει μοσχαρίσιο και αποφάσισε να γίνει το καλύτερο χοιρινό που μπορούσε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

Εγώ νομίζω ότι το πιάνο ακούγεται καλύτερα στο cd, ειδικά η χαμηλή του περιοχή.
Ωραία, το είπα και ξαλάφρωσα.

...
Μην ανησυχείς δεν είσαι ο μόνος που το πιστευει αυτό. :smile:
Έκανα μια κουβέντα για την βελτίωση των μέσων με την πάροδο του χρόνου, αλλά.....
Αν συγκρίνεις τα τότε μικρόφωνα, με τα σημερινά θα καταλάβεις....(δεν λέω για τα 'υπόλοιπα).

Εγώ που πιστεύω ότι δεν υπάρχει σύγκριση* ανάμεσα σε μια jazz μπάντα του '60 με την σημερινή , να το πω ;

*Πάντα κριτήριο έχουμε τον αναπαραγόμενο ήχο και όχι την 'τέχνη' των μοουσικών.

Αν συγκρίνεις τα τότε μικρόφωνα, με τα σημερινά θα καταλάβεις
Σαν τα αλφάδια DAP 4600;
Τα λαμπάτα Neumann και Telefunken είναι όμως ακόμα θρύλοι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

Εγώ που πιστεύω ότι δεν υπάρχει σύγκριση* ανάμεσα σε μια jazz μπάντα του '60 με την σημερινή , να το πω ;

Εσύ έχεις deathwish μου φαίνεται.
Κι εγώ το πιστεύω αλλά δεν το λέω. Καραδοκούνε διάφοροι...

Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

Δεν είπε κανείς αυτό.
Αλλά δεν είναι αναλογικό όργανο όπως η ακουστική κιθάρα, έτσι ? - ούτε έχει αυτό που λέτε 'φυσικό ήχο' ;)

Από πού εξάγεις το συμπέρασμα ότι πρόκειται για ψηφιακό όργανο; Αναφέρει πουθενά στις προδιαγραφές της η ηλεκτρική κιθάρα κάτι τέτοιο;
Άλλο "ψηφιακό", άλλο ηλεκτρικό.

Δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε εύκολα, μια ακουστική από μια ηλεκτρική κιθάρα όταν την ακούτε από τους δίσκους σας ?

Φυσικά, αλλά δε βλέπω τι σχέση έχει αυτό. Η ηλεκτρική κιθάρα αναγκαστικά χρειάζεται ενισχυτή, πέταλα, παραμορφώσεις.

Μπορείς να την ηχογραφήσεις με μικρόφωνο από τον ενισχυτή της ή κατευθείαν (σχεδόν) στην κονσόλα.
Βέβαια παίρνεις άλλο αποτέλεσμα...

Δεκτόν. Ούτε οι ενισχυτές των οργάνων όμως, ούτε οι κονσόλες είναι απαραίτητα ψηφιακές. Υπάρχουν μεν, αλλά όχι όλες.

Καλώς..!
Απ'ότι κατάλαβα η γνώμη σας είναι ότι το βινύλιο μπορεί να αναπαράγει τα πάντα καλύτερα....

Τέλος, ακόμα και μια ψηφιακή κονσόλα ηχογράφησης, βγάζει πολύ ανώτερο σήμα από αυτό που περνάει σ' ένα CD. Θέλεις τουλάχιστον SACD για να το πάρεις αυτούσιο. Όμως, καλώς ή κακώς, το SACD πάτωσε.

Από προσωπική μου εμπειρία, θεωρώ το LP καλύτερο. Δεν απορρίπτω βέβαια το CD ως μέσο. Υπάρχουν περιπτώσεις δίσκων (τα remasters στο "Third" είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα) όπου χάρη στο digital processing έχουν βελτιωθεί ηχητικά.

Πίστεψέ με, αν βγει ψηφιακό μέσο που να αποδίδει καλύτερα από το βινύλιο, θα είμαι από τους πρώτους που θα το υιοθετήσουν.

Έγραψες τόσα αλλά δεν πρόσεξες το βασικότερο.
Δεν είπα πουθενά ότι το μη "ακουστικό όργανο" είναι ψηφιακό.., αλίμονο.
Μίλησα για 'ηλεκτροακουστικό' και 'ηλεκτρικό' !

Μα αυτό σου λέω, ότι τα ηλεκτρικά και ηλεκτροακουστικά όργανα, δεν είναι ψηφιακά!

Το μόνο ψηφιακό μουσικό όργανο, είναι το συνθεσάιζερ!

Μα αυτό σου λέω, ότι τα ηλεκτρικά και ηλεκτροακουστικά όργανα, δεν είναι ψηφιακά!

Yπάρχουν και αναλογικά συνθεσάιζερς. Τα πρώτα, όπως αυτά που χρησιμοποιούσαν οι Joy Division ή ο Zawinul των Weather Report, ήταν αναλογικά. Πολλοί χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα αναλογικα. Κλασσικές περιπτώσεις, το Moog και τα Oberheim.

αδερφέ Guybrush , στο δικό μου setup το pikap χάνει κατά κράτος απλά γιατί φρόντισα το cd να το φιξάρω όπως πρέπει και να κάνω να παίξει όπως του αρμόζει ,, και πίστεψε με η τελευταία εμπειρία που έιχα με PIKAPAKI ήταν 10 φορές πάνω απο την αξία του cd μου και δεν !!! αξίζει τον κόπο !! , υπάρχουν πουστίτσες βάλτε dedicate καλώδιο interconnect και όχι του συρμού φροντίστε τα ρεματάκια του με κάνα φιλτράκι βάλτε κάνα αντικραδασμικό , (υποφέρει και αυτό από ανάδραση !!! ) παντε σε κάνα μάστορα να αλλάξει κανά πυκνωτάκι
γενικά ψάξτε το !! και εντέλει κοιτάτε και το υπολύπο σύστημα μήπως στραβώνει κάτι εκεί πέρα , γιατί εχω καταλάβει οτι στην πλειονότητα των περιπτώσεων αλλά πράγματα φταίνε ,, αλλιώς βάλτε ένα μαλακό ισωπεδοτικό πικάπ που θυμίζει γέρικη μπάντα που παίζει απο stones μεχρι bowie ΜΕ ΤΟΝ
ΙΔΙΟ ! ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΌ ΑΡΓΌ ΚΑΙ ΑΤΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ! και ακούστε χλιαρά και χαλάρα και χωρίς κοντρόλ !!:flipout:

σας φυλώ στα μούτρα TSIKIS :HTEHEH56:

Yπάρχουν και αναλογικά συνθεσάιζερς. Τα πρώτα, όπως αυτά που χρησιμοποιούσαν οι Joy Division ή ο Zawinul των Weather Report, ήταν αναλογικά. Πολλοί χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα αναλογικα. Κλασσικές περιπτώσεις, το Moog και τα Oberheim.
ΑΣΦΑΛΩΣ ,,, πολλά συγκροτήματα έχουν ακόμα τέτοια !!!

αδερφέ Guybrush , στο δικό μου setup το pikap χάνει κατά κράτος απλά γιατί φρόντισα το cd να το φιξάρω όπως πρέπει και να κάνω να παίξει όπως του αρμόζει ,, και πίστεψε με η τελευταία εμπειρία που έιχα με PIKAPAKI ήταν 10 φορές πάνω απο την αξία του cd μου και δεν !!! αξίζει τον κόπο !! , υπάρχουν πουστίτσες βάλτε dedicate καλώδιο interconnect και όχι του συρμού φροντίστε τα ρεματάκια του με κάνα φιλτράκι βάλτε κάνα αντικραδασμικό , (υποφέρει και αυτό από ανάδραση !!! ) παντε σε κάνα μάστορα να αλλάξει κανά πυκνωτάκι
γενικά ψάξτε το !! και εντέλει κοιτάτε και το υπολύπο σύστημα μήπως στραβώνει κάτι εκεί πέρα , γιατί εχω καταλάβει οτι στην πλειονότητα των περιπτώσεων αλλά πράγματα φταίνε

+1
Και καλύτερα ανώτερη ηχογράφηση με χειρότερο μηχάνημα, παρά το αντίθετο.
(και κανα τελεστικούλη να αλλάξει ο μάστορας)