Τότε γιατι σε πρόσφατη κόντρα μεταξύ ενός Symphonic line Der" CD-Spieler MK 2 και ενός Pro-Ject RPM 10 με μια sumico celebration και ένα Creek OBH 15 για phono το δευτερο έσκισε στα δύο το πρώτο;.
Και η διαφορά δεν ήταν καθόλου θέμα ερμηνείας.Ακούσαμε τα πενταπλάσια πράγματα,θές όγκο,σκηνή,αρμονικές,ανάλυση,σώμα,δυναμικά ..η μέρα μα την νύχτα... Βέβαια το symphonic απο μόνο του έπαιξε υπέροχα μόλις έπαιξε το pro-Ject όμως... καμία σχέση.Παιδιά η διαφορά δεν είναι θέμα ερμηνείας τα αναλογικά του σήμερα παίζουν όπως θα παίζουν τα ψηφιακά του αύριο(ίσως)..
Με 11 ευρώ ή θα αγόρασες απλά χοντρό βινύλιο ευρωπαικό φτιαγμένο από cd ή πιθανόν καλό και μιλάμε μόνο για την επενέκδοση της Classic records, αλλά αυτός που σου το πούλησε δεν ήξερε τί ήταν. Μάλλον το δεύτερο απίθανο.Το Tommy, των Who, το βρήκα σε επανέκδοση, σε βαρύ βινύλιο,
σφραγισμένο, 11 ευρώ! Το θεωρείς ακριβό?
Ε, τι να κάνουμε, δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί τέτοιο υλικό,
μιλάμε γιά Master Tapes σε αυτήν την περίπτωση! Έχω 3 - 4 τέτοια στις
15 ips, δεν μπορώ να τα ακούσω, το μπομπινόφωνό μου δεν υποστηρίζει
ταχύτητα πάνω από 7 1/2 ips και ασφαλώς δεν παίρνει ταινία 2 ιντσών!
Έχω όμως και ένα Master στα 7 1/2 ips (Santana, abraxas) και είμαι σε
θέση να πω ότι, σκίζει άνετα το πικάπ μου, όσο γιά το CD, άστο καλύτερα. . .
Δεκαετία 60 υπήρχαν εταιρίες, κυρίως Αμερική, που πούλαγαν μουσικό υλικό σε ταινία. Έχω μία Carmen από την Ampex 7 1/2'' πραγματικά υπέροχη. Καμμία σχέση με το αντίστοιχο βινύλιο που είχα.
Θέλω όμως να υπενθυμίσω ότι ανατέλει η εποχή του High Definition.
Ακούστε προσεκτικά κάποιο τέτοιο υλικό και θα διαπιστώσετε ότι η πιστότητα της απόδοσης της μήτρας, αναλογικής ή ψηφιακής είναι απαράμιλλη.
Και περιλαμβάνω και τις αναλογικές διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αναπαραγωγή του βινυλίου εξαρτάται άμεσα από 3 βασικά πράγματα και έτσι δεν είναι απόλυτα αντικειμενική:
-Ποιότητα πικάπ
-Χρωματισμοί κεφαλής
-ανακρίβειες RIAA
Σε λίγο πάρα πολλές εταιρίες θα πουλάνε και μάλιστα στην τιμή του CD παλιές και νέες παραγωγές σε HD.
Προτείνω να αγοράσετε από την Reference recordings 3 DVD με υλικό HD, βάλτε τα στον σκληρό σας, και θα καταλάβετε αμέσως ότι οι καυγάδες για αναλογικά Vs ψηφιακά λήγουν εδώ.
Αν έχετε κάποιο βινύλιο από αυτά που πουλάει σε HD η High Definition Tape Transfers (9$/δίσκος), κατεβάστε το και θα με με δικαιώσετε.
Θ.Ζ.
Αυτή η ακρόαση θα είναι αλλού... θα πλήρωνα και εισητήριο. Σοβαρά.:firstprize:
Με 11 ευρώ ή θα αγόρασες απλά χοντρό βινύλιο ευρωπαικό φτιαγμένο από cd ή πιθανόν καλό και μιλάμε μόνο για την επενέκδοση της Classic records, αλλά αυτός που σου το πούλησε δεν ήξερε τί ήταν. Μάλλον το δεύτερο απίθανο.
Το χοντρό βινύλιο δεν είναι το παν, αλλά μαζί με αυτό είναι κυρίως το μάστερινγκ, α λά Bernie Grundman π.χ.
Όταν ποτέ έρθεις φέρτο για περαιτέρω διευκρίνηση.Λ.Σ.
Ε, τι να κάνουμε, δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί τέτοιο υλικό,
μιλάμε γιά Master Tapes σε αυτήν την περίπτωση! Έχω 3 - 4 τέτοια στις
15 ips, δεν μπορώ να τα ακούσω, το μπομπινόφωνό μου δεν υποστηρίζει
ταχύτητα πάνω από 7 1/2 ips και ασφαλώς δεν παίρνει ταινία 2 ιντσών!
Έχω όμως και ένα Master στα 7 1/2 ips (Santana, abraxas) και είμαι σε
θέση να πω ότι, σκίζει άνετα το πικάπ μου, όσο γιά το CD, άστο καλύτερα. . .
Ορίστε και το υλικό!
View attachment 27165
Δεν ξέρω, αλλά τουλάχιστον θεωρητικά, οι ταινίες ήταν ανώτερης ηχητικής ποιότητας από τα αντίστοιχα βινύλια. Στο παρελθόν, όποτε είχα την ευκαιρία και έκανα σχετική σύγκριση, το βινύλιο ήταν σαφώς υποδεέστερο ηχητικά, (και αυτό έχει φυσικά την εξήγησή του).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.