cerwin vegA XLS 215

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

View attachment 101098

Σε καλά Home Cinema παίζουν πολύ.

Home Cinema. Σίγουρα.
Το καλά βέβαια είναι σχετικό από τη φωτό με την απλωμένη αρκούδα, τη βελέντζα και τον ασύρματο να κόβει τη μισή οθόνη... :p

Για video με μουσική στο youtube συζητάω.
Όποιο και να ακούσεις το έχουν στο τέρμα για να αποδείξουν ότι παίζουν δυνατά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Home Cinema. Σίγουρα.
Το καλά βέβαια είναι σχετικό από τη φωτό με την απλωμένη αρκούδα, τη βελέντζα και τον ασύρματο να κόβει τη μισή οθόνη... :p

Για video με μουσική στο youtube συζητάω.
Όποιο και να ακούσεις το έχουν στο τέρμα για να αποδείξουν ότι παίζουν δυνατά.

Τα mcIntosh που τα παίζει πάντως,δεν τα λες και λίγα...Άβυσσος τελικά...

Επειδή ένα μεγάφωνο της πλάκας έχει πολλές ίντσες,δεν σημαίνει ότι παίζει χαμηλές.Οι χαμηλές δεν είναι μια νότα,ούτε μπάπα-μπούπα,ούτε όταν τρίζει το δωματιο.

Το τι μπάσο θα αποδόσει ένα ηχείο είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων.

Τεχνικών,οικονομικών-ποιοτικών και ποσοτικών.

Απο τους 3,τα συγκεκριμένα έχουν μόνο μπόλικη επιφάνεια κώνων που κοστίζουν σχεδόν τίποτα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Τα mcIntosh που τα παίζει πάντως,δεν τα λες και λίγα...Άβυσσος τελικά...

Τα mcIntosh είναι λάθος επιλογή για home cinema εξαρχής.
Γενικά το σύστημα θα το έκραζε κάθε κατηγορία του avclub για κάτι...
Ή απλά, αν του αρέσει εμάς μας περισσεύει... :smile:

Από που κι ως που προσπαθείτε να βγάλετε συμπέρασμα από βιντεάκια youtube;

Για κανένα ηχείο δεν κάνουμε το ίδιο, ξαφνικά για τα XLS215 το κάνουμε; Προφανώς και λόγω χαμηλού κόστους των ηχείων και της δημοτικότητας του youtube στους νέους, να βλέπουμε πιτσιρικάδες στα βίντεο να τελικιάζουν απλά τα ηχεία.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτοχος Vega XLS215 που να έχει τις πόρτες του κλειστές σε όποιον έχει σοβαρή επιθυμία να ακούσει τα ηχεία.

Last edited:
Επειδή ένα μεγάφωνο της πλάκας έχει πολλές ίντσες,δεν σημαίνει ότι παίζει χαμηλές.Οι χαμηλές δεν είναι μια νότα,ούτε μπάπα-μπούπα,ούτε όταν τρίζει το δωματιο.

Το τι μπάσο θα αποδόσει ένα ηχείο είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων.

Τεχνικών,οικονομικών-ποιοτικών και ποσοτικών.

Απο τους 3,τα συγκεκριμένα έχουν μόνο μπόλικη επιφάνεια κώνων που κοστίζουν σχεδόν τίποτα...

Έχεις δίκιο.
Οπως όμως ένα μεγάλο ηχείο μπορεί να γίνει ανυπόφορο σε μικρό χώρο,έτσι κι ένα μικρό μπορεί να μην αποδώσει σε μεγάλο,έτσι δεν είναι;
Ο Tzo έχει δίκιο,η δίκαιη σύγκριση θα ήταν με τα 300άρια.Τουλάχιστον ποσοτικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Τα mcIntosh είναι λάθος επιλογή για home cinema εξαρχής.
Γενικά το σύστημα θα το έκραζε κάθε κατηγορία του avclub για κάτι...
Ή απλά, αν του αρέσει εμάς μας περισσεύει... :smile:

Να σου πω την αλήθεια,προσπάθησα να καταλάβω το σεταπ του αλλά με τα ρώσικα δεν το έχω και πολύ.:flipout:

Πάντως μου κάνει εντύπωση το ότι ένα ηχείο ενεργά τριενισχυμένο (έχει ενεργό κρος εσωτερικά) όπως το 50άρι ακούστηκε έτσι όπως λέει ο φίλος...
Κανονικά έπρεπε να σκοτώνει..
Εκτός και είναι τέτοια η φιλοσοφία του,να είναι κρατημένο στα χαμηλά..

Last edited:
Έχεις δίκιο.
Οπως όμως ένα μεγάλο ηχείο μπορεί να γίνει ανυπόφορο σε μικρό χώρο,έτσι κι ένα μικρό μπορεί να μην αποδώσει σε μεγάλο,έτσι δεν είναι;
Ο Tzo έχει δίκιο,η δίκαιη σύγκριση θα ήταν με τα 300άρια.Τουλάχιστον ποσοτικά.

Μπά...Πάω στοίχημα ότι το δικό μου 7αρι σαν συνολικό αποτέλεσμα εκέι κάτω,όσο πάει ακόμη και σε 30 τμ,είναι πιό πλήρες-αναλυτικό-φυσικό...Ετσι κι αλλιώς η τελευτάια οκτάβα δεν πιστεύω,ότι ακούγεται σε τέτοιες ακροάσεις.Δεν υπάρχει λογικά στο πρόγραμμα ακρόασης.

Αλλά εκλαμβάνονται σαν χαμηλό.Μόνο που αυτά επίσης πάω στοίχημα,μόνο χαμηλό δεν είναι...

Last edited:
Από που κι ως που προσπαθείτε να βγάλετε συμπέρασμα από βιντεάκια youtube;

Για κανένα ηχείο δεν κάνουμε το ίδιο, ξαφνικά για τα XLS215 το κάνουμε; Προφανώς και λόγω χαμηλού κόστους των ηχείων και της δημοτικότητας του youtube στους νέους, να βλέπουμε πιτσιρικάδες στα βίντεο να τελικιάζουν απλά τα ηχεία.

Δεν νομίζω ότι κανείς κάτοχος Vega XLS215 έχει τις πόρτες του κλειστές για ακρόαση σε όποιον έχει σοβαρή επιθυμία να ακούσει τα ηχεία.

Πάντως, κάγκουρας με ATC δεν έχει βρεθεί (ακόμη) στο youtube....

Είπαμε, καλά είναι για ειδικές αποστολές.Και για κάποιες ηλικιακές ομάδες είναι θεικά..

Μπά...Πάω στοίχημα ότι το δικό μου 7αρι σαν συνολικό αποτέλεσμα εκέι κάτω,όσο πάει ακόμη και σε 30 τμ,είναι πιό πλήρες-αναλυτικό-φυσικό...Ετσι κι αλλιώς η τελευτάια οκτάβα δεν πιστεύω,ότι ακούγεται σε τέτοιες ακροάσεις.Δεν υπάρχει λογικά στο πρόγραμμα ακρόασης.

Αλλά εκλαμβάνονται σαν χαμηλό.Μόνο που αυτά επίσης πάω στοίχημα,μόνο χαμηλό δεν είναι...

Καλά,εννοείται,όποιος έχει ακούσει αληθινό μπάσο,μόνο του,ξέρει πως δεν έχει καμία σχέση ,με το μονοτονικό λασπερό αποτέλεσμα που ακούμε πολλές φορές...

Re: Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

Τον περασμένο Οκτώβρη, την περίοδο της έκθεσης, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τον αγαπητό Σπύρο για να ακούσω τα XLS215.

Κανένα ηχείο από την έκθεση δεν καρφώθηκε στο μυαλό μου τόσο, όσο τα Vega. Λαμβάνοντας υπόψη φυσικά τη χαμηλή τιμή τους, το συνολικό αποτέλεσμα αποζημιώνει αναλογικά πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ηχείο άκουσα εκείνες τις μέρες.

Ούτε χαμηλό μιας νότας άκουσα, ούτε μπούγιο, ούτε booming, ούτε τσιριχτά πρίμα, ούτε σκληρό PA ήχο, όπως θα περίμενε κανείς. Το χαμηλό είχε καλή άρθρωση, και ήταν αρκετά στακάτο, οι μεσαίες ανοιχτές και τρισδιάστατες και τα πρίμα καθόλου κουραστικά. Και το σημαντικότερο όλων: ακούγονται καλά και γεμάτα σε χαμηλές στάθμες. Το σημαντικότερο ατού τους δηλαδή είναι το αντίθετο από αυτό που υποψιάζονται πολλοί. Μόνο ηχεία πάρτι δεν είναι. Αλλά αν το θελήσει ο κάτοχος, το κάνουν κι αυτό.

Είπαμε, ας το ακούσουν όσοι θέλουν να έχουν ιδία άποψη.

Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Μάθαμε να κοιτάζουμε τους μεγάλους κώνους με μισό μάτι και να τους συνδυάζουμε στο μυαλό μας αποκλειστικά με πάρτι και κλαμπ,
ξεχνώντας ότι υπάρχουν και hiend ηχεία με διπλά 15ιντσα. Αλλά θέλουμε και το ξεχνάμε αυτό, αφού οι hiend υλοποιήσεις ξεφεύγουν κατά πολύ από το μπάτζετ μας.

Μεγάλοι κώνοι = μεγάλο πορτοφόλι.
Αλλιώς = ηχοκούτι.
Το να τυλίξω έναν ηλεκτρομαγνήτη σε ένα σεντόνι δεν σημαίνει ότι έφτιαξα και καλό woofer.
Άντε του βάζεις και merito να μην ανεμίζει.
Στη πρώτη μποτιά θα πρέπει να κάνεις pause και να περιμένεις σήμα από τον κώνο ότι γύρισε στη θέση του!

Βλακεία κάναμε.. αφού τα ξέρατε όλα έπρεπε να σας ρωτήσουμε για να αποφύγουμε και το κουβάλημα... Να ξαναπώ για όσους δε διαβάζουν (όπως γράφω πιό πίσω) πως τα ATC είναι εξαιρετικά ηχεία. Αυτό δεν κάνει αυτόματα τα vega χάλια ηχείο. Επίσης το οτι είναι πολύ καλό το vega δεν κάνει "άχρηστο" το ATC. Ο χώρος είναι 60+τμ. Εκεί τα κουβαλήσαμε για να περάσουμε καλά και να σχολιάσουμε καλοπροαίρετα βγάζοντας ο καθένας τα συμπερασματά του τρώγωντας υπέροχη πίτσα. Η μουσική που παίξαμε ήταν απο M. Αμπλιανίτη, τη μουσική απο το ratatoulle,eric clapton και διάφορα απο τζαζ. Δυστυχώς δε βάλαμε νταπα τσι.. Τα ηχεία που έχω στο σαλόνι μου είναι τα αυτά (...συμφωνω απόλυτα με τον κ. Παναγόπουλο) Στον άλλο χώρο έχω AS sirene AS artemis και τα XLS 215(πάνω απο ένα χρόνο). Τα 215 ακούγωνται πιό σωστα απο τα Advance(μπορείτε να διαβάσετε το review) κατα τη γνώμη μου.

Πάντα μου άρεσε οπτικά το 215 κι ο μόνος λόγος που δεν το πήρα είναι τα σχετικά "φτηνιάρικα" υλικά του (μεγάφωνα-καμπίνες κτλ).
Είχα για χρόνια κάτι αντίστοιχο με 15" PA και 380 λίτρα καμπίνα το οποίο πρόσφατα αντικατέστησε ένα ζευγάρι Aurum Cantus V7f (τα οποία αν οδηγηθούν σωστά ανεβαίνουν άνετα σε άλλες κατηγορίες). Απολαμβάνω τις μεσαίες, τις χροιές, το διαχωρισμό, την εικόνα, την πληροφορία των cantus αλλά μου λείπει το άγριο ξερό και γρήγορο κοπάνημα του χάρτινου 15" αλλά καθώς κι ο τρόπος που φόρτιζε το χώρο σε όλες τις στάθμες. Δεν ξέρω τι είναι πιο ανώριμο.

Last edited:
Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

Πάντα μου άρεσε οπτικά το 215 κι ο μόνος λόγος που δεν το πήρα είναι τα σχετικά "φτηνιάρικα" υλικά του (μεγάφωνα-καμπίνες κτλ).
Είχα για χρόνια κάτι αντίστοιχο με 15" PA και 380 λίτρα καμπίνα το οποίο πρόσφατα αντικατέστησε ένα ζευγάρι Aurum Cantus V7f (τα οποία αν οδηγηθούν σωστά ανεβαίνουν άνετα σε άλλες κατηγορίες). Απολαμβάνω τις μεσαίες, τις χροιές, το διαχωρισμό, την εικόνα, την πληροφορία των cantus αλλά μου λείπει το άγριο ξερό και γρήγορο κοπάνημα του χάρτινου 15" αλλά καθώς κι ο τρόπος που φόρτιζε το χώρο σε όλες τις στάθμες. Δεν ξέρω τι είναι πιο ανώριμο.

Το πιο ανώριμο είναι που δεν κάνεις κάτι σαν πρωτομάστορης που είσαι:firstprize:, ώστε να τα σιάξουμε DIY για να μας βγούνε 500 ευρά...:a0210:

καλά τα λέτε, αλλά εγώ τον καταλαβαίνω τον φίλο.
Την ισχύ, οδήγηση και σπρώξιμο που δίνει ένας ενισχυτής κιθάρας, μπάσου κλπ δεν την παίρνεις με κάνενα atc.
Και για πολλούς δεν ανταλλάσσεται αυτό με μεσσαίες, μεσουψηλές, μεσοχαμηλές, χαμηλοϋψηλές, υψηλοχαμηλές κλπ...

Φυσικά εντάσσεται στο περι ορέξεως.

Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

καλά τα λέτε, αλλά εγώ τον καταλαβαίνω τον φίλο.
Την ισχύ, οδήγηση και σπρώξιμο που δίνει ένας ενισχυτής κιθάρας, μπάσου κλπ δεν την παίρνεις με κάνενα atc.
Και για πολλούς δεν ανταλλάσσεται αυτό με μεσσαίες, μεσουψηλές, μεσοχαμηλές, χαμηλοϋψηλές, υψηλοχαμηλές κλπ...

Φυσικά εντάσσεται στο περι ορέξεως.

+1
Με τον μικρό 25άκη ενισχυτή κιθάρας που έχω μπορώ να κάνω το σπίτι να τρίζει...φανταστείτε με τον 100άρη..
Και πολλές φορές σκέφτομαι την αναλογία..όπως πχ όταν ακούω τα παιδιά να παίζουν μπάσο,που σε παίρνει και σε σηκώνει ο ενισχυτής τους που έχει ένα μεγάφωνο παρόμοιο με των ηχείων μου.
Το θέμα είναι όμως πως αυτά παίζουν μόνο ένα όργανο...
Κάποια στιγμή θα συνδέσω γραμμή line με έναν εξασθενητή,είμναι περίεργος για το πως θα παίξουν...

Re: Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

Ούτε χαμηλό μιας νότας άκουσα, ούτε μπούγιο, ούτε booming, ούτε τσιριχτά πρίμα, ούτε σκληρό PA ήχο, όπως θα περίμενε κανείς. Το χαμηλό είχε καλή άρθρωση, και ήταν αρκετά στακάτο, οι μεσαίες ανοιχτές και τρισδιάστατες και τα πρίμα καθόλου κουραστικά. Και το σημαντικότερο όλων: ακούγονται καλά και γεμάτα σε χαμηλές στάθμες. Το σημαντικότερο ατού τους δηλαδή είναι το αντίθετο από αυτό που υποψιάζονται πολλοί. Μόνο ηχεία πάρτι δεν είναι. Αλλά αν το θελήσει ο κάτοχος, το κάνουν κι αυτό.

Είπαμε, ας το ακούσουν όσοι θέλουν να έχουν ιδία άποψη.

Εγώ έκανα την μετάβαση από PA σε αυτά τα ηχεία και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Να επισημάνω ότι έψαξα πολύ και τα ταίριαξα με nad c165bee nad c275 bee. +1 στην περιγραφή του tzo παραπάνω. Τα ηχεία τα άκουσα πριν τα αγοράσω κ εκφέρω γνώμη. Ακούγονται χαρακτηρισμοί όπως μπασοκούτια, ένας γνωστός πριν τα ακούσει τα είπε καυσόξυλα. Γιατί να προδικάζουμε;

Και εγώ έλεγα θα έιναι σκληρά σε ήχο αλλά όταν τα άκουσα στον audioj κόλλησα και ειδικά όταν τα έβαλε με λάμπες γελάγαμε.

Μπράβο στον tzam65 που είχε την τρέλα να τα κουβαλήσει,χαρά στο κουράγιο του :grinning-smiley-043, εμένα μου τα φέρανε σε παλέτες και όταν τους είπα να τα ανεβάσουν κάναν τις πάπιες :flipout: Είναι σα να κουβαλάς 2 ψυγεία :operator:

Λέω να ανεβάσω στο youtube ένα βιντεάκι με δίσκο hugh masekela hope 45" rpm το stimela για να μην έχει μόνο rnb,dance κ τέτοια.

Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

"Μεγάλοι κώνοι = μεγάλο πορτοφόλι."

Σύμφωνοι, από κει και κάτω αρχίζουν οι περιορισμοί.

Αυτό που λέμε για τα XLS215 είναι ότι επιβάλλουν πολύ λιγότερους περιορισμούς από όσους θα περίμενε κανείς αναλογιζόμενος το κόστος τους.
Με λίγα λόγια δεν αισθάνεσαι κάτι να σου λείπει και απλά περνάς καλά με ένα συνολικά γεμάτο και ισορροπημένο άκουσμα. Ικανότατο σε χαμηλές στάθμες - ικανότατο σε υψηλές - αίσθηση ολοκληρωμένου ήχου.

Η σύγκριση με τα ATC προκύπτει αυθόρμητα, γιατί ενώ φυσικά τα ATC διαπρέπουν σε πολλά σημεία, δεν σου προσφέρουν αυτήν την ξεγνοιασιά. Ακριβώς αυτό, ξεγνοιασιά, που είναι θεού δώρο στον ταλαιπωρημένο χαϊφιντελά. Ούτε αμέτρητους πονοκεφάλους για σωστή ενίσχυση, για κατάλληλο χώρο, για συνοδεία σαμπ. Εξυπακούεται ότι σε ιδανικές συνθήκες ένα 50άρι ATC, με σωστή ενίσχυση ή επιλογή ενεργής έκδοσης, με σωστό στήσιμο του απαραίτητου αντίστοιχου 1.15 sub της ATC κτλ κτλ, θα ξεδιπλώσει τις αρετές του ώστε να δικαιολογηθεί σε κάποιους κατόχους το συνολικό κόστος.

Tην ξεγνοιασιά και την απόλαυση την έχεις όμως με το XLS215 με το καλημέρα. Χωρίς να διαπρέπει πουθενά (ούτε στο μπάσο του, το οποίο φυσικά και δεν είναι ερεβώδες και απύθμενο), προσφέρει ισορροπημένο και γεμάτο άκουσμα ως σύνολο. Και ναι, στο χιλιάρικο+ δεν τα βρίσκεις αυτά, και δυστυχώς πολλές φορές ούτε και στα πέντε+.

Last edited: