Χαλαρή ακρόαση SACD/CD players... με μια πινελιά από "σαύρα"

Απάντηση: Re: Χαλαρή ακρόαση SACD/CD players... με μια πινελιά από "σαύρα"

Απ' ό,τι κατάλαβα πάντως, όσον αφορά τα SACD players, τελικά το Yamaha αξίζει περισσότερο.
Αν δε λάβουμε υπόψη ότι το Stereophile έχει βγάλει το Sony εφάμιλλο κάποιων Esoteric, τότε το Yamaha πού φτάνει;

Ή μήπως οι του Stereophile είναι λίγο ό,τι να 'ναι;

Ή παίζει ανάλογα το σύστημα που θα το ακούσεις;

Ακριβως. Διαβασε τα σχολια μου λιγο παραπανω.

Απ' ό,τι κατάλαβα πάντως, όσον αφορά τα SACD players, τελικά το Yamaha αξίζει περισσότερο.
Αν δε λάβουμε υπόψη ότι το Stereophile έχει βγάλει το Sony εφάμιλλο κάποιων Esoteric, τότε το Yamaha πού φτάνει;

Ή μήπως οι του Stereophile είναι λίγο ό,τι να 'ναι;

Ή παίζει ανάλογα το σύστημα που θα το ακούσεις;
Νομιζω Στεργιο εχει να κανει με το συστημα. Το sony ειχε πιο αναλυτικο ηχο και το οτι ακουστηκε λιγο επιθετικο στα πριμα μπορει να ειναι θεμα matching...

Σε μένα μάλλον θα καθόταν καλύτερα το Sony, μια και τα ηλεκτροστατικά δεν έχουν tweeters... όχι ότι δε μπορούν να φωνάξουν, λέμε τώρα.

Πάντως, σύμφωνα μ' αυτά που λέει κι ο Παντελής, το πιο ασφαλές "στα τυφλά" είναι το Yamaha. Παίζει και αντίγραφα ασφαλείας από SACD, που είναι σημαντικό...

Σε μένα μάλλον θα καθόταν καλύτερα το Sony, μια και τα ηλεκτροστατικά δεν έχουν tweeters... όχι ότι δε μπορούν να φωνάξουν, λέμε τώρα.

Πάντως, σύμφωνα μ' αυτά που λέει κι ο Παντελής, το πιο ασφαλές "στα τυφλά" είναι το Yamaha. Παίζει και αντίγραφα ασφαλείας από SACD, που είναι σημαντικό...

Και το sony παίζει diff :-) O Δημοκιδής γράφει ότι το κάνει :-)

Re: Απάντηση: Χαλαρή ακρόαση SACD/CD players... με μια πινελιά από "σαύρα"

Χμ.... μόνο το Οppo παίζει αντίγραφα...

Το yamaha σύμφωνα με τα specs δεν διαβάζει DVDs! (δες post #93)

Μα δε μ' ενδιαφέρουν τα DVDs! Μήπως τα παίζει το Sony;
Για SACD μιλάμε!

Στέργιο τα αντίγραφα ασφαλείας μόνο σε DVD μπορείς να τα γράψεις... 3-4 GB δεν χωράνε σε CD!

Tάσο απ' ότι θυμάμαι ένα απο τα δείγματα που μας έγραψες ήταν diff? Δεν μπορέσαμε να το αναπαράγουμε σε κανένα απο τα players...
Ο Σπύρος κάνει τη δουλειά με ένα free sw. Ας μας πει ο ίδιος καλύτερα, γιατί δεν έχω ασχοληθεί.

Στέργιο τα αντίγραφα ασφαλείας μόνο σε DVD μπορείς να τα γράψεις... 3-4 GB δεν χωράνε σε CD!

Tάσο απ' ότι θυμάμαι ένα απο τα δείγματα που μας έγραψες ήταν diff? Δεν μπορέσαμε να το αναπαράγουμε σε κανένα απο τα players...
Ο Σπύρος κάνει τη δουλειά με ένα free sw. Ας μας πει ο ίδιος καλύτερα, γιατί δεν έχω ασχοληθεί.

Όντος δεν έπαιξε ένα dvdr με περιεχόμενο:
\dff\dff-files
\wav\wav files (24/88.2 from dff +7.9dB)
Πιθανά να έπρεπε τα dff αρχεία να είναι στο \ ή κατι άλλο δε ξέρω.
Όταν βρω την ευκαιρία να πειραματιστώ με ένα αντίστοιχο Player για δυο ωρίτσες, είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε την άκρη.

Το software της korg νομίζω χρησιμοποιεί ο Σπύρος. Δωρεάν, με μόνη προϋπόθεση να βάλει κάποιος το twitter account του.

Άραγε από bdr θα μπορούν να αναπαράγουν τα oppo, τα sacd-iso??? 50GB χωρητικότητα δεν είναι και λίγα....

Αν έχει κανείς BD recorder ας με ενημερώσει να κάνουμε μια δοκιμή! Προσωπικά με ενδιαφέρει...

Ωπ! sorry....

Eντάξει δεν είμαστε και τόσο εκτός όμως... για τις συμβατότητες των players μιλάμε και πως μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε ;-)

ναι βρε...
όμως είναι χρήσιμες πληροφορίες που τελικά πάλι δεν θα τις βρίσκει κάνενα ψαχτήρι...

Άραγε από bdr θα μπορούν να αναπαράγουν τα oppo, τα sacd-iso??? 50GB χωρητικότητα δεν είναι και λίγα....

Αν έχει κανείς BD recorder ας με ενημερώσει να κάνουμε μια δοκιμή! Προσωπικά με ενδιαφέρει...
Έχω BDR αλλά… δε θα παίζει από όσο μαθαίνω….
βρε σεις....
κόψαμε μια φέτα απ το θέμα, τώρα πάμε για άλλη....
Ήταν μια μικρή δοκιμή που έγινε κατά τη συνάντηση –
αλλά στην τελική μπορεί να κόψουμε κι άλλες φέτες :D

Τhanx Tάσο! Μόλις θυμήθηκα ότι έχει και ο Νίκος, φιλαράκι και γείτονας, onlineN...

Θα δοκιμάσω... δεν χάνουμε τίποτα... και βλέπουμε...

:ernaehrung004:

Τα dsd αρχεία που φτιάχνει και καίει το πρόγραμμα της Κοργκ, αναπαράγονται σαν sacd μόνον από το 5400, το μικρό αδελφάκι του και κάποιο αρχικό μοντέλο ps3 ...
Για ενημερωτικούς λόγους έπαιξα στα παιδιά ένα τέτοιο ''sacd'' που έφτιαξα με το korg από ένα αρχείο 24/96 της Linn (το just like a woman της Barb Jungr) ... Όσα παιδιά το θυμούνται ας πουν την γνώμη τους ...

Μάλλον όχι. Εγώ έχω το ΟΡΡΟ BDP-93, το μικρό αδερφάκι του 95, που είναι ακριβώς το ίδιο σε specs, και δοκίμασα να παίξω SACD-ISO από εξωτερικό σκληρό δίσκο ή στικάκι. Τζίφος, πρέπει να τα γράψεις σε δισκάκι DVD αλλιώς δεν τα αναγνωρίζει.

Κώστα αυτό που γράφεις είναι άλλο... εγώ λέω για αναπαραγωγή αρχείου sacd.ιso, καμένο σε ΒluRay Disc...

Το έχεις δοκιμάσει? Έστω και χωρίς το pure audio mode ή έστω και με μετατροπή σε pcm...

(Mετά την βουβαλο-ποίηση, επήλθε η oppo-ποίηση... :Banane0:)

Κώστα αυτό που γράφεις είναι άλλο... εγώ λέω για αναπαραγωγή αρχείου sacd.ιso, καμένο σε ΒluRay Disc...

Το έχεις δοκιμάσει? Έστω και χωρίς το pure audio mode ή έστω και με μετατροπή σε pcm...

(Mετά την βουβαλο-ποίηση, επήλθε η oppo-ποίηση... :Banane0:)

Δεν έχω εγγραφέα Bluray, αλλά αυτό που θες να κάνεις είναι άσκοπο. το αρχείο sacd-iso είναι 3-4 γιγα. Γιατί να το κάψεις σε blyray; το dvd κάνει μιά χαρά.

1) Για δοκιμή
2) Για ευκολία (πχ θα μπορώ να έχω τα SACDs των Depeche Mode σε ένα δισκάκι... αντί δέκα-δώδεκα πόσα είναι...)

Άσε θα δοκιμάσουμε και θα δούμε.... και εγώ χλωμό το βλέπω να γίνεται...