Χαλαρή ακρόαση SACD/CD players... με μια πινελιά από "σαύρα"

Re: Απάντηση: Χαλαρή ακρόαση SACD/CD players... με μια πινελιά από "σαύρα"

Δεν έχω εγγραφέα Bluray, αλλά αυτό που θες να κάνεις είναι άσκοπο. το αρχείο sacd-iso είναι 3-4 γιγα. Γιατί να το κάψεις σε blyray; το dvd κάνει μιά χαρά.

Επειδή το έχω επιχειρήσει - με το Audio Gate της Korg - η εγγραφή ολοκληρώθηκε μια χαρά σε δίσκο DVD (single layer).

Στο δικό μου player δυστυχώς δεν αναγνωρίζονταν (Marantz SA17 S1) αλλά λένε ότι σε κάποια Sony players παίζουν κανονικά...

Ο δίσκος SACD κατ ουσίαν είναι ένας δίσκος dvd...

Re: Απάντηση: Χαλαρή ακρόαση SACD/CD players... με μια πινελιά από "σαύρα"

Επειδή το έχω επιχειρήσει - με το Audio Gate της Korg - η εγγραφή ολοκληρώθηκε μια χαρά σε δίσκο DVD (single layer).

Στο δικό μου player δυστυχώς δεν αναγνωρίζονταν (Marantz SA17 S1) αλλά λένε ότι σε κάποια Sony players παίζουν κανονικά...

Ο δίσκος SACD κατ ουσίαν είναι ένας δίσκος dvd...

Sacd-iso μπορεί να κάψει οποιοδήποτε πρόγραμμα μπορεί να εγγράψει iso, δλδ σχεδόν όλα. Δεν χρειάζεται το Korg. Ούτε το δικό μου Marantz SA-7001 αναγνώρισε το δισκάκι που έκαψαλ

μπράβο παιδιά για το meeting!

ως πρώην κάτοχος του sony 5400 αναφέρω ότι υφίστανται όλα όσα διάβασα σχετικά με την ηχητική του ταυτότητα σε αυτό το νήμα

Αυτό που έχω ανακαλύψει με τη SONY είναι ότι όταν φτιάχνει καλά μηχανάκια είναι άπαιχτη!!!

Απάντηση: Re: Χαλαρή ακρόαση SACD/CD players... με μια πινελιά από "σαύρα"

Αυτό που έχω ανακαλύψει με τη SONY είναι ότι όταν φτιάχνει καλά μηχανάκια είναι άπαιχτη!!!
Ετσι ειναι. Sony xa50es, sony scd 1 και απο οτι φαινεται τωρα το 5400es.

Σε επόμενη διοργάνωση πάντως δηλώνω ότι μπορώ να συμμετέχω με το marantz SA17 S1 που έχω στην κατοχή μου!

σχετικά με το xlr στο 5400
σε εμένα έπαιζε πάντα χαμηλότερα , και δεν είναι ψευτοbalanced στην φώτο φαίνονται ξεκάθαρα διαφορετικά στάδια για το rca και άλλα για το xlr
όσο και αν έψαξα στο ιντερνετ δεν μπόρεσα να βρω πόσα volt βγάζει από το xlr ( από rca βγάζει τυπικά 2v )
34g3q69.jpg

υπάρχει και white paper μέσα από την sony για το 5400
θα το βρείτε αναζητώντας στο google αυτό SCD-XA5400ES Ver 1 0_0623_SEL

Λογικά και το Yamaha θα είναι full balanced.
Στις περιπτώσεις γενικά που δεν είναι ψευτο-balanced ένα μηχανάκι, οι RCA έξοδοι το "πνίγουν" όμως... οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα είχαμε άλλα αποτελέσματα...

Εξαρτάται πώς κάνεις τη μετατροπή bal-se, υπάρχουν σωστοί τρόποι και λιγότερο σωστοί, ο καθένας με τα + και τα - του...
Kι εμένα το βουβάλι true balanced είναι αλλά με rca έπαιζε στο συγκριτικό...

Λογικά και το Yamaha θα είναι full balanced.
Στις περιπτώσεις γενικά που δεν είναι ψευτο-balanced ένα μηχανάκι, οι RCA έξοδοι το "πνίγουν" όμως... οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα είχαμε άλλα αποτελέσματα...

To Yamaha είναι full balanced σε όλη του τη σχεδίαση.

σχετικά με το xlr στο 5400
σε εμένα έπαιζε πάντα χαμηλότερα , και δεν είναι ψευτοbalanced στην φώτο φαίνονται ξεκάθαρα διαφορετικά στάδια για το rca και άλλα για το xlr
όσο και αν έψαξα στο ιντερνετ δεν μπόρεσα να βρω πόσα volt βγάζει από το xlr ( από rca βγάζει τυπικά 2v )
34g3q69.jpg

υπάρχει και white paper μέσα από την sony για το 5400
θα το βρείτε αναζητώντας στο google αυτό SCD-XA5400ES Ver 1 0_0623_SEL

Κάτι δεν πάει καλά με αυτό το white paper. Κατ' αρχήν αναφέρει ότι παράγονται 6 αναλογικές έξοδοι, ενώ το 5400 έχει μόνον δύο. Έπειτα, όλη η διαδικασία μετατροπής D/A που περιγράφει είναι παρόμοια με αυτήν του 9000: http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=13116&PageId=4

Στην περίπτωση του 9000 το σήμα DSD, όπως και το σήμα PCM του CD υφίστανται πρώτα μια ψηφιακή διαδικασία, ώστε να έρθουν στο ίδιο φορμάτ και στο τέλος περνούν από τον ίδιο multi-level μετατροπέα D/A που είναι custom chip της Sony. Στο 5400 χρησιμοποιείται το D/A DSD1796 της Texas Instruments, το οποίο δεν κάνει τέτοια πράγματα. Για την μετατροπή DSD σε analog απλά εφαρμόζει ένα χαμηλοπερατό φίλτρο στο σήμα.

Επειδή δεν πολυσκαμπάζω, ποιο είναι το πιο "σωστό" στην πράξη;

Αυτό το multi-level DAC που είναι πρωτοτυπία της Sony και υπήρχε στο 9000 είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τα κλασικά DAC. Χωρίς να το έχω ακούσει σαν ιδέα μου αρέσει. Από εκεί και πέρα όμως, υποτίθεται ότι η ομορφία του DSD βρίσκεται στην απλότητα με την οποία μπορεί να μετατραπεί σε αναλογικό σήμα, χρησιμοποιώντας ένα απλό φιλτράκι, όπως κάνει το 5400. Νομίζω ότι το 5400 είναι πιο κοντά στην ουσία του DSD, από ό,τι το 9000, το οποίο κάνει μια ενδιάμεση ψηφιακή μετατροπή (όχι όμως σε PCM, όπως κάνουν άλλα player).

Αναφορικά με το multi-level DAC, από αυτά που γράφει το σχετικό white paper για το 9000 είναι το εξής:

"To appreciate the difference between multi-bit and multi-level conversion, take a look at the two of them, side-by-side, as shown in the diagram above. For multi-bit conversion (left), each switch for has its own unique value. For multi-level conversion (right), all switches have the same value, 1.

For multi-bit, each desired output corresponds to one and only one combination of switches. For example, there's only one way to generate an output of 3. In contrast, multi-level conversion has many ways to generate the same output value. The illustration on the right shows four different switch combinations that create an output of 2. In fact, Sony multi-level converters can use thousands of switch combinations to create a given output level. And the converters select the combinations at random, so output errors tend to cancel out. And errors never get the opportunity to cause the regular, predictable nonlinearities of multi-bit designs.

In this way, multi-level conversion achieves high precision in the amplitude direction and high accuracy in the time domain, for astonishing specifications and exceptional uniformity on all six channels. But the benefit is far more than just technical. You'll hear reproduction with of superb clarity, transparency and musicality. "

Πιστεύω ότι είναι κορυφαία αντιμετώπιση και αυτή, ειδικά για το PCM (απλά CD), αλλά για το DSD προτιμώ την αντιμετώπιση του 5400.

Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που το 5400 έστειλε αδιάβαστο το 9000... (πάντα σύμφωνα με τον ειδικό τύπο, μια και δεν τα άκουσα προσωπικά)

Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που το 5400 έστειλε αδιάβαστο το 9000... (πάντα σύμφωνα με τον ειδικό τύπο, μια και δεν τα άκουσα προσωπικά)

Ναι, αυτό θα εξηγούσε την υπεροχή του 5400 έναντι του 9000 όσον αφορά τα SACD. Το περίεργο όμως είναι ότι ο τύπος έγραψε ότι και σαν απλό CD Player to 5400 υπερτερεί. Αυτό δεν εξηγείται με βάση τα παραπάνω.