Χαρίζω Κεφίρ

Re: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ

Πριν λίγο μίλησα με τη μεταφορική και μου είπε η ιδιοκτήτρια ότι μέχρι αυτή την Κυριακή θα μπορώ να στείλω με ψυγείο. Από Δευτέρα σταματά διότι αλλάζουν τα δεδομένα με τις εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών της Χίου. Οπότε ή σήμερα ή αύριο μπορώ να τα στείλω, για να τα πάρετε αντίστοιχα Παρασκευή ή Σάββατο πρωί, αλλιώς από βδομάδα θα πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο (courier, το ψυγείο του πλοίου ή κάτι άλλο)

Ότι θέλετε πείτε μου.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Πρέπει να μου πείτε για πότε θα μπορεί κάποιος για να ρωτήσω αν θα υπάρχει διαθέσιμο φορτηγό ψυγείο.
(Τα βαζάκια θα είναι για 11 μέλη.)

Μια και μάλλον θα αναλάβω εγώ την παραλαβή της Θεσσαλονίκης, κανόνισέ το Μιχάλη και πες μου πότε θα φτάσει.

Αν δε μπορώ εγώ (μόνο στην περίπτωση που γράφω δηλαδή), θα πάει ο send.

Μια και μάλλον θα αναλάβω εγώ την παραλαβή της Θεσσαλονίκης, κανόνισέ το Μιχάλη και πες μου πότε θα φτάσει.

Αν δε μπορώ εγώ (μόνο στην περίπτωση που γράφω δηλαδή), θα πάει ο send.

Παιδιά, για Θεσσαλονίκη πλοίο θα φύγει από Χίο μόνο στις 19 και στις 26 Ιουνίου (το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ). Οπότε μάλλον πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο.

Τελικά θέλει κανείς ή να το δώσω (το παραπανίσιο) αλλού;

Μιχαλη εγω μεσα ειμαι για Αθηνα. Αλλα μιλαμε οτι θα μπορω μετα την Κυριακη που ερχεται.

Μιχάλη, νομίζω οτι κάθε πέμπτη 16.30 φεύγει απο Χίο για Θεσσαλονίκη το ΝΤΑΛΙΑΝΑ.

Άν δεν ισχύει αυτό (γιατί το πρόγραμμα που είδα είναι του Μαϊου) μπορείς να τα στείλεις σε εμένα στη Λήμνο (παίζει και το Βιτσέντζος Κορνάρος) και να τα στείλω εγώ στη Θεσ/νίκη.

Αν τελικά δεν υπάρχει τρόπος, στείλε το στους Αθηναίους και θα μας δώσουν αυτοί μόλις το πολλαπλασιάσουν.

Εγώ κατεβαίνω σχετικά συχνά στην Αθήνα...

Ότι θέλετε εσείς παιδιά.
Αν και νομίζω καλύτερα να τα στείλω σε έναν και μετά μοιράστε τα όπως προτιμάτε.

Re: Απάντηση: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ

Λοιπόν πρωϊνά αυτή την εβδομάδα μπορώ τετάρτη και πέμπτη και από την επόμενη τρίτη μετά...

Απόψε θα φύγει φορτηγό ψυγείο της μεταφορικής οπότε μπορώ να τα συσκευάσω το απόγευμα και να φύγουν. Παραλαβή αύριο πρωί από Αθήνα, συμφωνείς Γιώργο;

Μιχάλη, νομίζω οτι κάθε πέμπτη 16.30 φεύγει απο Χίο για Θεσσαλονίκη το ΝΤΑΛΙΑΝΑ.

Άν δεν ισχύει αυτό (γιατί το πρόγραμμα που είδα είναι του Μαϊου) μπορείς να τα στείλεις σε εμένα στη Λήμνο (παίζει και το Βιτσέντζος Κορνάρος) και να τα στείλω εγώ στη Θεσ/νίκη.

Αύριο πρωί στις 10 φεύγει από Χίο το ΜΙΛΕΝΑ για Λήμνο - Θεσσαλονίκη οπότε μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι Βορειοελλαδίτες φίλοι. Πέστε μου πόσες μερίδες για Λήμνο-Θεσσαλονίκη. Έκτορα, το δικό σου όνομα να βάλω στο κουτί μιας και θα παραλάβεις πρώτος; Στείλε μου με pm στοιχεία.

Aυριο πρωι μπορω κι εγω εκτακτως.

Παραλαβη απο που?? Κυριακαρακο Γιωργο που μενεις ρε συ?

Λοιπόν, ανακεφαλαιώνω:

Βόρειος Ελλάδα
Δημήτρης Καραλής (Βέροια)
George Papas (επίσης Βέροια)
Guybrush (Θεσσ/νίκη)
Send (Θεσσ/νίκη)
Έκτωρ Κατσίκης (Λήμνος)
Σκέφομαι ή να τα στείλω ένα δέμα σε Λήμνο και μετά ο Έκτορας να τα ξαναστείλει Θεσσ/νίκη, ή κατευθείαν ένα βαζάκι στον Έκτορα και άλλο ένα δέμα με τέσσερα για Θεσσ/νίκη, πέστε μου πως θέλετε, αλλά μέχρι απόψε.

Αθήνα
Γιώργος Κυριακαράκος
Σεραφείμ
Larry
Photis
Kosh
Ultra-One
Δημήτρης Μανωλάκος

(Στέλνω όσο πιό πολύ μπορώ για να εξυπηρετήσω αρκετά μέλη :ernaehrung004:αφήνοντας ελάχιστο για μένα, αλλά ελπίζω να πολλαπλασιαστεί κανονικά)

Τα είπα καλά;:grandpa:
Όποιος άλλος θέλει θα πάρει από τους "απογόνους" των παραπάνω.

Παιδιά μήν πανικοβάλεστε με το ψυγείο. Εγώ τους καλλιεργούσα για μισό χρόνο εκτός ψυγείου, αλλά το καλοκαίρι "έκοβε" το προιόν λόγω ζέστης, και από τότε χειμώνα-καλοκαίρι το καλλιεργώ στο ψυγείο. Πολύς κόσμος δεν χρησιμοποιεί ποτέ ψυγείο.
Ακόμη και εκτός ψυγείου φτιάχνεται και τώρα το καλοκαίρι, αλλά υπάρχει πιθανότητα να "κόψει" το γάλα που θα έχετε βάλει μέσα. Ο μύκητας δεν παθαίνει "μαύρο διάολο". Απλά το σουρώνετε, πετάτε το κομμένο γάλα, ξεπλένετε καλά τους μήκυτες και ξανά καινούργιο γάλα.

Ακόμη και χωρίς ψυγείο να τα έστελνα, δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά για καλύτερα προτίμησα τη χρήση ψυγείου. Έτσι κι αλλιώς μόλις το παραλάβει ο καθένας, θα πρέπει να το σουρώσει, να πετάξει τη μικρή ποσότητα γάλακτος που θα έχω βάλει στο βαζάκι για να έχει να "τρώει" ο μύκητας μέχρι να το πάρετε, και από εκεί και μετά να βάλει την ανάλογη ποσότητα φρέσκου γάλακτος και να αρχίσει τη δική του καλλιέργεια.
Οπότε μη φοβάστε για το ψυγείο.

(Στέλνω όσο πιό πολύ μπορώ για να εξυπηρετήσω αρκετά μέλη :ernaehrung004:αφήνοντας ελάχιστο για μένα, αλλά ελπίζω να πολλαπλασιαστεί κανονικά)

Τα είπα καλά;:grandpa:
Όποιος άλλος θέλει θα πάρει από τους "απογόνους" των παραπάνω.

Μην ανυσηχεις Μιχαλη σε μια με δυο εβδομαδες θα εχει γινει παλι μπολικο.....μιλαμε για ατιμο πραμα:grinning-smiley-043

Για την μεταφορα του μην ανυσηχειτε αν μεινει για καποια ωρα εκτος ψυγειου....δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα ο μυκητας.

Ακομα και στην ζυμωση του στο σπιτι σας μπορειτε να τον εχετε ΕΚΤΟΣ ψυγειου....απλα δεν θα προλαβαινετε να καταναλωνετε αυτο που παραγει.
Σε συνθηκες ζεστης λειτουργει ταχιστα. Γι'αυτο και μεσα στο ψυγειο επιβραδυνουμε την ζυμωση του αλλα διατηρουμε και το παραχθεν ξυνογαλο σε δροσερο περιβαλλον.

Αντε ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ και ευχαριστουμε Μιχαλη.

Οπότε μη φοβάστε για το ψυγείο.

χεχε μαζι γραφαμε οδηγιες προς νεους ξυνογαλατοπαραγωγους.:grinning-smiley-043

Μην φοβαστε επισης να τον πλενετε στην βρυση ακομα και με καυτο νερο.......του κανει καλο πιστεψτε με.

Last edited: