Χαρίζω Κεφίρ

Re: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ

Γύρισα από το 10ήμερο επαγγελματικό μου ταξίδι και τώρα είμαι Αθήνα.

Θα παρακαλούσα κάποιο από τα παιδιά στην Αθήνα που έχουν πάρει μύκητα και μπορεί να μου δώσει τότε να επικοινωνήσει μαζί μου.

Ευχαριστώ!

Χάρης

Καλώς ήλθες.
Σήμερα θα τα στείλω οπότε από αύριο θα μπορείς να παραλάβεις.

Αν συμφωνεί ο Έκτορας να τα παραλάβει όλα, έχει καλώς.

Αλλιώς, στείλε μου πμ να σου πω στοιχεία για να παραλάβω εγώ.

Αν συμφωνεί ο Έκτορας να τα παραλάβει όλα, έχει καλώς.

Αλλιώς, στείλε μου πμ να σου πω στοιχεία για να παραλάβω εγώ.

Έστειλα με το ΜΙΛΕΝΑ πριν λίγο ένα δέμα με 5 βαζάκια στο δικό σου όνομα. Τους έδωσα και δραμαμίνη να μη ζαλιστούν.
Το δέμα είναι πληρωμένο.
Παραλαβή αύριο στις 12 που θα καταφθάσει Θεσσ/νίκη.
Καλές καλλιέργειες.

Απάντηση: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ

Θα πάω σε λίγο να κάνω την παραλαβή για την Αθήνα. Οι παρακάτω φίλοι να στείλουν πμ να μιλήσουμε για να το παραλάβουν και αυτοί από εμένα:

Σεραφείμ
Larry
Photis
Kosh
Ultra-One
Δημήτρης Μανωλάκος

Ευχαριστούμε!

Re: Απάντηση: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ

Θα πάω σε λίγο να κάνω την παραλαβή για την Αθήνα. Οι παρακάτω φίλοι να στείλουν πμ να μιλήσουμε για να το παραλάβουν και αυτοί από εμένα:

Σεραφείμ
Larry
Photis
Kosh
Ultra-One
Δημήτρης Μανωλάκος

Ευχαριστούμε!

Μόνο πες μου ότι έφθασε Ο.Κ. το δέμα και δεν έσπασε τίποτα.
(Επίσης είναι πληρωμένη η αποστολή όπως και της Θεσσαλονίκης)

Παρέλαβα τα βαζάκια πριν από λίγο και από ότι φαίνεται είναι όλα μια χαρά. Υπάρχει μια μικρή υγρασία στο κουτί, αλλά δεν βλέπω να έχει σπάσει κάποιο τελείως ή να έχει βγει μεγάλη ποσότητα. Επειδή είναι πολύ καλά συσκευασμένα δεν θα προσπαθήσω να τα ανοίξω όλα. Εξωτερικά πάντως βαζάκι βαζάκι που τα έπιασα δεν είδα πουθενά πρόβλημα.
Επικοινωνήστε μαζί μου για τις παραλαβές!

Μια ερώτηση...τα βαζάκια τα αφήνω στο ψυγείο μέχρι να τα παραλάβουν οι κάτοχοί τους. Μετά από πόσες ημέρες αν καθυστερίσει κάποιος πρέπει να αντικαταστήσω το γάλα να μην πάθει τίποτα?

Re: Απάντηση: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ

Μια ερώτηση...τα βαζάκια τα αφήνω στο ψυγείο μέχρι να τα παραλάβουν οι κάτοχοί τους. Μετά από πόσες ημέρες αν καθυστερίσει κάποιος πρέπει να αντικαταστήσω το γάλα να μην πάθει τίποτα?

Αρκει να εχει γαλα Γιωργο.

Αντεχει πολυ στο ψυγειο,μην το αλλαξεις εκτος αν δεις τιποτα αλλαγες στο χρωμα του γαλατος.

Και επαναλαμβανω.

το ψυγειο δεν ειναι απαραιτητο.

ζει και ζυμωνει και εκτος.

Εκτος ζυμωνει πιο γρηγορα.
Εντος ζυμωνει πιο αργα.

καμμια αλλη διαφορα.

αυτο που θελει ψυγειο αν δεν το καταναλωσετε ειναι το παραχθεν υλικο απο την ζυμωση.

Παρελήφθη και το πακέτο των βορείων!

George Papas και Καραλή, συνεννοηθείτε να έρθει κάποιος να παραλάβει.
Με τον Τάσο μίλησα.
Του Έκτορα θα το φροντίσω μέχρι να έρθει.

Ευχαριστούμε!

και οι Νοτιοι παρελαβαν.....μολις το εβαλα ψυγειο με πρωτο τεστ με γαλα 0% να δω τι θα γινει....

αν αποτυχει το πειραμα περναμε στο κλασικο πληρες.

Το παρέλαβα και εγώ σήμερα από τον Γιώργο Κυριακαράκο.

Το έβαλα σε ένα γύαλινο βάζο (το μεγάλο του HEMO) μαζί με Βιολογικό Γάλα Alpiland 3,8% (99λεπτά...:a0210:) και το άφησα ΕΞΩ από το ψυγείο για να επιταχυνθεί η ζύμωση. Αυριο βράδυ θα το δοκιμάσω αν έγινε. :2thumb22sup:

Υ.Γ: Περίμενα ο μύκητας να μοιάζει με τις kombuchia (δηλ. σαν συμπαγές λάστιχο) αλλά τελικά μοιάζει με διαλυμένη φέτα με ελαστική υφή. Έτσι πρέπει να είναι, ή έπαθε κάτι?????

και οι Νοτιοι παρελαβαν.....μολις το εβαλα ψυγειο με πρωτο τεστ με γαλα 0% να δω τι θα γινει....

αν αποτυχει το πειραμα περναμε στο κλασικο πληρες.

Μπορείτε να δοκιμάσετε και φρέσκο ελαφρύ 1,5%. Εγώ χρησιμοποιώ το φρέσκο ΓΑΛΠΟ του Lidl (0.94 ευρώ/λίτρο) ή το τοπικό χιώτικο (πάλι φρέσκο) με άριστα αποτελέσματα.

Άντε "καλά κρασά!"

Το παρέλαβα και εγώ σήμερα από τον Γιώργο Κυριακαράκο.

Το έβαλα σε ένα γύαλινο βάζο (το μεγάλο του HEMO) μαζί με Βιολογικό Γάλα Alpiland 3,8% (99λεπτά...:a0210:) και το άφησα ΕΞΩ από το ψυγείο για να επιταχυνθεί η ζύμωση. Αυριο βράδυ θα το δοκιμάσω αν έγινε. :2thumb22sup:

Υ.Γ: Περίμενα ο μύκητας να μοιάζει με τις kombuchia (δηλ. σαν συμπαγές λάστιχο) αλλά τελικά μοιάζει με διαλυμένη φέτα με ελαστική υφή. Έτσι πρέπει να είναι, ή έπαθε κάτι?????

Μιά χαρά είναι. Εγώ θα τον παρομοίαζα με ελαστικά μίνι κουνουπιδάκια.
Καλό ξέπλυμα με πόσιμο κρύο νερό στο σουρωτήρι σε κάθε αλλαγή, ξέπλυμα το βάζο ΜΟΝΟ με νερό με το χέρι, ΟΧΙ σαπούνια, και είσαι Ο.Κ.
ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ!

Άν κάποιος από τούς Αθηναίους θελήσει μελλοντικά νά μοιράσει, γνωστοποιώ πώς ενδιαφέρομαι καί εγώ..

ωραια θα γινουμε κοινοτητα!!!

λοιπον σε Αθηνα εχω ηδη δεσμευτει να δωσω κεφιρ στην Σφιγγα οποτε η λιστα με την αναμονη εχει ως εξης:

1) sphinx
2) AKIS 96.

Δεν νομιζω οτι θα αργησετε πολυ να παρετε παντως. Αν θυμαμαι καλα σε μια εβδομαδα, δεκα μερες εχει αυγατισει αρκετα το ζουζουνι.