ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Ναι η αλήθεια είναι αυτή, ότι δεν με νοιάζει δηλαδή.

Αφού όπως λες δεν σε νοιάζει τότε τί θες; Γιατί χαραμίζεις το χρόνο σου και το δικό μου. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Αφού όπως λες δεν σε νοιάζει τότε τί θες; Γιατί χαραμίζεις το χρόνο σου και το δικό μου. Λ.Σ.
Δηλαδή η άποψη σου δεν είναι αυθαίρετη επειδή έχεις αγοράσει μηχανήματα ήχου Hi-End ?

Καταρχην ο ορος hi-end, δεν ειναι κατι που εχει γινει αποδεκτος στην κοινοτητα των ασχολουμενων με το hobby, και αυτοι που τον χρησιμοποιουν δεν ειναι σε θεση να συμφωνησουν σε κοινα αποδεκτη σημασια οπως φυσικα και χρηση. Υπαρχει ο ορος υψηλη πιστοτητα (hi-fi) που κατα κοινη ομολογια σημαινει πιστη αναπαραγωγη του περιεχομενου με μηχανηματα αναπαραγωγης. Το κακο ειναι οτι δεν λεει ποσο πιστη! και ετσι αφηνει περιθωρια για περαιτερω οριοθετησεις που μεχρι να γινουν κοινα αποδεκτες και να σημαινουν το ιδιο για ολη την κοινοτητα θα περασει απο χιλια μυρια κυμματα ακομη και απο τραγελαφικες καταστασεις.
Ομως οπως σε ολα τα πραγματα στον ματαιο αυτο κοσμο ετσι και στην ακροαση αναπαραγομενης μουσικης στο σπιτι υπαρχουν διαβαθμσεις. Οπως πχ οταν τελειωνουν 10 το πολυτεχνειο και περνουν πτυχιο μηχανικου στην πραξη μετα αποδεικνυεται οτι καποιοι ειναι μηχανικοι και καποιοι αλλοι μηχανικαρες, δλδ καποιοι ειναι απλα επαρκεις και καποιοι πανε την επιστημη μπροστα, ετσι υπαρχουν και συστηματα που οταν αναπαραγουν ενα δισκο δεν σου προκαλουν τιποτα η μαλλον σου προκαλουν δυσφορια και η φευγεις απο το χωρο η το κλεινεις και υπαρχουν συστηματα που σου προσφερουν απολαυση και σου προκαλουν την ψευδαισθηση οτι αυτο που ακους ειναι σαν αυτο που ακουσες στο μεγαρο, στο μπαρ, στο σταδιο η στο πανηγυρι.
Επειδη ομως η μηχανικαρα βλεπει οτι αξιζει περισσοτερο απο τον μηχανικο τοτε αναβαζει το κοστος των υπηρεσιων του και προοδευει οικονομκα περισσοτερο απο τον απλα επαρκη. Ο απλα επαρκης μηχανικος πονηρος ομως, ανεβαζει τις υπηρεσιες του, γιατι βλεπει οτι ο μηχανικαρας προοδευει οικονομικα, και ξερει οτι κανεις απο τους εν δυναμει πελατες του δεν ειναι μηχανικος ωστε να ξερει τα μυστικα του επαγγελματος και να καταλαβει τις ελλειψεις του επιβιωνει. Βεβαια και οι μεχρι σημερα πελατες του που αγορασαν υπηρεσιες ειτε επειδη δεν γνωριζουν το επιπεδο υπηρεσιων που προσφερει ο μηχανικαρας, ειτε επειδη εγωιστικα δεν μπορουν να παραδεχθουν οτι αγορασαν χαμηλοτερου επιπεδου υπηρεσιες δεν μαρτυρανε την αληθεια στους εν δυναμει πελατες του απλα επαρκη μηχανικου.
Αυτο ισχυει παντου και παντα.
Πολλοι το ονομαζουν 'ωριμοτητα αγορας´´.
Γιατι ολοι οι δισκοι που εχουμε στην συλλογη μας αξιζουν το ιδιο; γιατι δλδ οι πονηροι κατασκευαστες η εμποροι μας πειραζουν αλλα οι αχρηστοι μουσικοι, συνθετες, στιχουργοι, παραγωγοι δεν λεμε κουβεντα επειδη τα πεταμε λιγα-λιγα;
Οπως και να το ονομασεις ενα συστημα αν δεν σου μεταφερει την ψευδαισθηση του αληθινου, τοτε οσο ακριβο η φθηνο και αν ειναι, οσο αρτιο τεχικα και να ειναι, δυστυχως για μενα ειναι αχρηστο. Οταν ομως μου προκαλει την ψευδαισθηση τοτε οσο λαθος και αν ειναι τεχνικα (ακραιο παραδειγμα) τοτε εχει θεση στο σαλονι μου. Τωρα αν αυτο το συστημα ειναι και τεχνικα σωστο και φθηνο τοτε ειμαι και τυχερος.
Ονομασιες και οικονομικα ορια δεν υπαρχουν. Αλλωστε γιατι η audio βιομηχανια να αποοτελει εξαιρεση; απλα οτι συμβαινει σε ολους τους υπολοιπους οικονομικους κλαδους, συμβαινει και στην audio βιομηχανια.
Α και κατι τελευταιο, μην ξεχναται οτι το marketing μπηκε και εδω και απλα τα εκανε οπως και στους υπολοιπους τομεις δλδ σκ@τ@.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Δηλαδή η άποψη σου δεν είναι αυθαίρετη επειδή έχεις αγοράσει μηχανήματα ήχου Hi-End ?
Άκριβώς. Ήμουνα τσομπάνης. Πούλησα τα πρόβατα τα κατσίκια και ένα γάιδαρο και μετά κατέβηκα στα πεδινά έχοντας δεκάδες χιλιάδες ευρά και έτσι σκέφτηκα να το παίξω πλέον χαϊεντάς για να αποκτήσω ένα διαφορετικό ίματζ. Όχι αλλά να ξέρεις ότι αυτός είναι ένας τρόπος να γίνει κανείς χαϊεντάς.
Έτσι που λες με το νέο ίματζ και λουκ [το άλλαξα κι' αυτό] έχω γνώμη για το χάϊεντ και δε συμμαζεύεται. Βλέπεις έχω γίνει ξερόλας. Τί σου κάνουν τα γίδια όταν τα πουλήσεις!! Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Άκριβώς. Ήμουνα τσομπάνης. Πούλησα τα πρόβατα τα κατσίκια και ένα γάιδαρο και μετά κατέβηκα στα πεδινά έχοντας δεκάδες χιλιάδες ευρά και έτσι σκέφτηκα να το παίξω πλέον χαϊεντάς για να αποκτήσω ένα διαφορετικό ίματζ. Όχι αλλά να ξέρεις ότι αυτός είναι ένας τρόπος να γίνει κανείς χαϊεντάς.
Έτσι που λες με το νέο ίματζ και λουκ [το άλλαξα κι' αυτό] έχω γνώμη για το χάϊεντ και δε συμμαζεύεται. Βλέπεις έχω γίνει ξερόλας. Τί σου κάνουν τα γίδια όταν τα πουλήσεις!! Λ.Σ.
Μετά το βιογραφικό μπορώ να έχω απάντηση ;

Aπο ποτε επιτρεπονται τα ειρωνικα σχολια στο φορουμ? Πως χαρακτηριζεται επιστημονικα καποιος που σιχαινεται τον ορο Hi-Εnd και παρολα αυτα μπαινει να απαντησει σε αυτη την ερωτηση?

Επι της ουσιας. Σε ολες τις κατασκευες (πχ, αμαξια, πλυντήρια, γκομενες, τηλεορασεις, ρουχα κ.α.) υπαρχουν βαθμιδες ποιοτητας. Κακα, μετρια, καλα, πολυ καλα και Hi-Εnd. Ενα θεμα ειναι πως οσο πιο καλο "πραγμα" εχεις, τοσο πιο ψηλα βαζεις τη διαχωριστικη γραμμη του αντιστοιχου Hi-Εnd. Αν εχεις ενα αμαξακι της σειρας και βρεθεις μεσα σε ενα ΤΤ, νομιζεις πως αυτο ειναι το ΑΠΟΛΥΤΟ αμαξι και αποκλειεται καποιος ποτέ να θελησει κατι καλυτερο. Ο κατοχος μια Φεραρι ομως, δε θεωρει ως Hi-Εnd το ΤΤ. Οι εμπειριες του απο τα γρηγορα αμαξια ειναι άλλου επιπεδου και ετσι το κριτηριο του ειναι διαφορετικο.

Ο Μπραντ Πιτ θεωρει Hi-Εnd τις γκομενες που κυκλοφορει, γιατι αυτες μπορει να κυκλοφορησει. Τη Σουλα της γειτονιας μας, που εμεις σκιζουμε φλεβες, αυτος μαλλον ουτε για π.... δεν τη θελει.

Συνεπως, η ερωτηση "απο που ξεκινα το Hi-Εnd?" θεωρω πως δεν εχει ευθεια απαντηση. Μετα το καλο, υπαρχει το καλυτερο κ.ο.κ.

...και ναι, φυσικα, υπαρχουν και φυκια που τα πωλουν για μεταξωτες κορδελες. Σε ολα τα πραγματα συμβαινει αυτο. Σε γενικες γραμμες ομως και παντα κατω απο τις σωστες συνθηκες, το ακριβοτερο ειναι και καλυτερο.

Ξαναρωτάω (πιο απλά τώρα):
Ο Krell των 20000 είναι hi end?
O Lamm των 20000 είναι hi end?
Αν είναι δεν θα έπρεπε να παίζουν το ίδιο?

Νομιζω πως το hi end σαν ορος εχει πολλες χρησεις

α/ για να διαχωριζει καποιες συσκευες απο τις hi-fi υστερα απο ξεφτιλισμο του ορου απο εταιρειες μαζικης παραγωγης "stereo" μηχανηματων.

β/ για να οριζει τις συσκευες που δημιουργηθηκαν με γνωμονα την "απολυτη κατασκευη" μηχανηματων μη λαμβανοντας υπ'οψιν το κοστος με μονο στοχο το επιθυμητο κατα περισταση αποτελεσμα.

γ/ ελιτιστικος προσδιορισμος μεριδος χομπιστων / εταιρειων του στυλ "εχω-γουσταρω-τα χωνω"

δ/ marketing τρυκ μερικων κατασκευαστων - αντιπροσωπων - διαφημιστων.

κλπ

Βασιλης

α/ για να διαχωριζει καποιες συσκευες απο τις hi-fi υστερα απο ξεφτιλισμο του ορου απο εταιρειες μαζικης παραγωγης "stereo" μηχανηματων.

β/ για να οριζει τις συσκευες που δημιουργηθηκαν με γνωμονα την "απολυτη κατασκευη" μηχανηματων μη λαμβανοντας υπ'οψιν το κοστος με μονο στοχο το επιθυμητο κατα περισταση αποτελεσμα.

γ/ ελιτιστικος προσδιορισμος μεριδος χομπιστων / εταιρειων του στυλ "εχω-γουσταρω-τα χωνω"

κλπ

Βασιλης

+1 με καλυψες

Απάντηση: Re: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

κλπ

Βασιλης

Το α) άρχισε να μη ισχύει και ψυλιάζομαι σφόδρα πως θα πάρει διαστάσεις επιδημίας από τις χαιεντίζουσες εταιρίες.
Η Κρελλ π.χ έβγαλε ένα (ακριβό) μηχανάκι, βάση άιποντ, που έχει επιπροσθέτως ρύθμιση μπάσσων και πρίμων...
Και άντε το μηχανάκι ας πούμε πως είναι χαι. Η απωλεστική συμπίεση είναι???

Μάλλον τελικά και επειδή το θρέντ λέγεται "χωρίς θέμα", ισχύει το λαικόν άσμα "για τα λεφτά τα κάνεις όλα"...:FSGSFGS4:

avatar-2361.jpg Κούλα μπορείς να μου πείς τι είναι ΗI END;

snes-wear-super-famicom.jpg Δεν μπορώ Λάκη.Είμαι ακόμα απασχολημένη με το τέστ καλωδίων.

Last edited: