supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,679
Ξαναρωτάω (πιο απλά τώρα):
Ο Krell των 20000 είναι hi end?
O Lamm των 20000 είναι hi end?
Αν είναι δεν θα έπρεπε να παίζουν το ίδιο?
Εύγε! [για το δεύτερο].Για μενα hi-fi (high fidelity) ειναι η προσεγγιση του μουσικου γεγονοτος με οσο το δυνατον πιο αληθοφανη τροπο.
Hi-end ειναι το hi-fi με ωραια εξωτερικη εμφανιση, καλο marketing και πολυ παραμυθι.
Αν μου πείς (με ειλικρίνεια ) για ποιο λόγο ρωτάς , τότε θα διακινδυνεύσω μιά ειλικρινή απάντηση .
Ξαναρωτάω (πιο απλά τώρα):
Ο Krell των 20000 είναι hi end?
O Lamm των 20000 είναι hi end?
Αν είναι δεν θα έπρεπε να παίζουν το ίδιο?
Απλά να ξεκαθαρίζουμαι το τί ζητάμαι στο hi-end
και βέβαια αν είναι τελικά αναγκαστικά !!! ακριβό άθλημα...
Το με ειλικρίνεια να το λάβω οτι μέχρι τώρα ήμουν ψεύτης?????
Φιλικά
Εύγε! [για το δεύτερο].
Για πες μας πώς κατέληξες στο συμπέρασμα φίλε Kharmacoma. Μπας και μας φωτίσεις για να μην μας τον πιάνουν οι επιτήδειοι. Λ.Σ.
Απόδειξέ το. Δεν βλέπεις τίποτε παραπάνω στην ποιότητα του ήχου ενός hi-end μηχανήματος;Δεν ειναι κανα σπουδαιο συμπερασμα. Λιγο μυαλο θελει μονο.
Εντάξει και γιατί δεν μας το λες!!Αν ειχες λιγο κριτικη σκεψη θα εβλεπες οτι δεν διαφωνω με αυτο που εσυ ονομαζεις hi-end, το αντιθετο, απλα εγω το ονομαζω hi-fi!
Για να στο κανω νιανια το ιδιο λεμε απλα εγω δεν πιστευω στην ονομασια hi-end η οποια ειναι παραπλανητικη.
Για μενα hi-fi (high fidelity) ειναι η προσεγγιση του μουσικου γεγονοτος με οσο το δυνατον πιο αληθοφανη τροπο.
Hi-end ειναι το hi-fi με ωραια εξωτερικη εμφανιση, καλο marketing και πολυ παραμυθι.
Και γενικά ...(και δέν απευθύνομαι μονο σε εσένα φίλε saitisgr) , πώς να το πώ ? ...νοιώθω και κάπως άβολα ....τέσπα : Για τήν δική μου σκέψη (όσο αυτή επαρκεί ή οχι ) μου έρχεται κομμάτι βαρύ , να μιλάει ο οποιοσδήποτε για πιστή αναπαραγωγή και πχ να μήν γνωρίζει τι είναι πεδίο αντήχησης και πως επηρεάζει αυτό το συνολικό άκουσμα
Η πχ να μιλάει κάποιος γαι χροιές και άλλες τέτοιες "ομορφιές" και να μήν έχει πάρει χαμπάρι τι κάνει ο DF στήν περιβάλλουσα (attack-sustain-release-decay ) + τήν ενεργειακή κατανομή τών αρμονικών
Kαιρός ήταν να το πει κάποιος αυτό...
Για να έχει βέλτιστα αποτελέσματα ένα οποιοδήποτε ηχητικό σύστημα αναπαραγωγής χρειάζεται συστηματική προσέγγιση. Όχι του τυπου "ο ταδε ενισχυτής ματσάρει με τα τάδε ηχεία", αλλά συμπεράσματα που προκύπτουν λογικά και με βάση τις αρχές που διέπουν τόσο τη συμπεριφορά των μηχανημάτων όσο και του χώρου, στο βαθμό που είναι εφικτό βέβαια. Παράλληλα, αναρωτιέμαι γιατί το 90% των συζητήσεων στην hi-end καταλήγει είτε σε παραφιλολογία για χροιές, εικόνες και σώματα ή αντιπαραθέσεις επι προσωπικού. Σκεφτήκατε ποτέ οτι αν προσεγγίζαμε τα ιδια θέματα τεχνικά, θα καταλήγαμε σε εποικοδομητικά συμπεράσματα;[/QUOTE]
Μα σαφως και εχεις απολυτο δικιο με την μονη διαφορα οτι τοτε θα μπορουσαν να μιλανε μονο ειδικοι και οχι οι χομπιστες που μπορει να ειναι ασχετοι, ημιμαθεις, αλλα ουτε και ενα σωρο αλλα ατομα που ειτε απο προσωπικο συμφερον, ειτε αλαζονεια ειτε ματαιοδοξια ειτε ενα σωρο αλλα ψυχολογικα προβληματα ζουν και βασιλευουν στο χωρο. Για να λεμε ομως και τα συκα-συκα και τη σκαφη-σκαφη στην Ελλαδα δεν ξερω γιατι, δεν εχει αναπτυχθει καθολου σαν υπηρεσια το audio advicing (η μαλλον εξυπηρετειται μονον απο τους αντιπροσωπους για τα δικα τους μηχανηματα οποτε καταλαβαινετε). Ετσι ο καθε σοβαρος που θελει να αγορασει ενα συστημα για να το βαλει στο σπιτι του η θα πιστεψει τον πωλητη(η θα αρχισει να ασχολειτε ο ιδιος με τα γνωστα αποτελεσματα....
Διανοεισαι να ειχαμε μαχη μεταξυ Nelson Pass και Σουσουριν;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.