ρε παλιοκανίβαλε , η φώτο του Hiend είναι ωμή...
και πουσε, στο τέλος μένεις και νηστικός !
και μετά πας για κανένα σουβλάκι για να έρθεις στα ίσια σου
όπως και όλοι οι hiendαδες έχουν και ενα hi-fi για να ακούν
μουσική![]()
τελος πάντων, οποιος πιστευει οτι το συστημα του πάιζει σαν ζωντανή αγνή μουσική, ας ερθει στο στουντιο να του παιξουμε live να μη ξαναμιλήσει για πιστή αναπαραγωγή και hi-end
Όπως έχω προαναφέρει δεν μπορούμε να έχουμε τους μουσικούς στο δωμάτιό μας, ούτε μια συμφωνική ορχήστρα να μας παίζει ζωντανά. Υποχρεωτικά ακούμε από μέσα ηχογράφησης/αναπαραγωγής. Αυτό είναι δεδομένο και αυτό προσπαθούμε να βελτιώσουμε με τα καλύτερα μηχανήματα και το hi-end, ανεξάρτητα τιμής.πάρτε ενα πιατίνι, φθηνό και μια μπακέτα με 20-30 ευρά
και πειραματιστειτε...θα εκπλάγειτε για τι πιατίνι ακούγατε από το σύστημα σας,
οσα λεφτα και να σας εχει κοστίσει
η διαρκεια, οι μικροδιακυμάνσεις και οι αρμονικές που θα βγάλεις με 30 ευρώ ειναι αλλού
τελος πάντων, οποιος πιστευει οτι το συστημα του πάιζει σαν ζωντανή αγνή μουσική, ας ερθει στο στουντιο να του παιξουμε live να μη ξαναμιλήσει για πιστή αναπαραγωγή και hi-end
Ολοι γνωρίζουν ότι ο φυσικός ήχος δεν αναπαράγεται με τον ίδιο τρόπο που αναπαράγεται το live με φυσικά όργανα.
Θα προτιμούσα όμως μια αναπαραγωγή ενός CD από ένα καλό οικοιακό σύστημα με κορυφαίους ερμηνευτές μουσικούς της αρεσκείας μαυ, παρά να ακούω ατάλαντους και φάλτσους που μαζεύονται στα studios για να γράψουν ένα demo με 500 ευρώ.
View attachment 22560 Κούλα μπορείς να μου πείς τι είναι ΗI END;
View attachment 22561 Δεν μπορώ Λάκη.Είμαι ακόμα απασχολημένη με το τέστ καλωδίων.
Πολύ σωστά με τη μόνη διαφορά εγώ θα προτιμούσα το lp. Λ.Σ.Ολοι γνωρίζουν ότι ο φυσικός ήχος δεν αναπαράγεται με τον ίδιο τρόπο που αναπαράγεται το live με φυσικά όργανα.
Θα προτιμούσα όμως μια αναπαραγωγή ενός CD από ένα καλό οικοιακό σύστημα με κορυφαίους ερμηνευτές μουσικούς της αρεσκείας μαυ, παρά να ακούω ατάλαντους και φάλτσους που μαζεύονται στα studios για να γράψουν ένα demo με 500 ευρώ.
Πολύ σωστά με τη μόνη διαφορά εγώ θα προτιμούσα το lp. Λ.Σ.
Δεν μου λέτε ρε παιδιά,όποιος λέει μου αρέσει αυτή η μουσική και μάλιστα πολλάκις κάνει και δισκοκριτική,έχει σπουδάσει μουσική ή ξέρει μουσική;
Πόσοι είναι αυτοί που έχουν ή ξέρουν;Κι εδώ γίνεται εκτίμηση τέχνης κι όχι απλά ποιό μηχάνημα "παίζει καλά" ή τι μας αρέσει...
Τι θέλω να πώ.Χομπίστες είμαστε κι ο καθένας πορεύεται όπως του αρέσει και μπορεί.
Και στην μία και στην άλλη περίπτωση του τυχαίου παραδείγματος,το γούστο του,τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του καταθέτει ο καθένας.
Σωστά ή λάθος;Για μένα δεν έχει σημασία.Γι' αυτό συζητάμε κι ανταλλάσουμε εμπειρίες.Δεν είναι πανεπιστήμιο εδώ ούτε εξετάσεις χρειάζεται να δίνει κάποιος για να γράψει εδώ.Ο καθένας παίρνει ερεθίσματα,τα αξιολογεί όπως μπορεί και τα πάει μέχρι εκεί που θέλει.
Kαιρός ήταν να το πει κάποιος αυτό...
Για να έχει βέλτιστα αποτελέσματα ένα οποιοδήποτε ηχητικό σύστημα αναπαραγωγής χρειάζεται συστηματική προσέγγιση. Όχι του τυπου "ο ταδε ενισχυτής ματσάρει με τα τάδε ηχεία", αλλά συμπεράσματα που προκύπτουν λογικά και με βάση τις αρχές που διέπουν τόσο τη συμπεριφορά των μηχανημάτων όσο και του χώρου, στο βαθμό που είναι εφικτό βέβαια. Παράλληλα, αναρωτιέμαι γιατί το 90% των συζητήσεων στην hi-end καταλήγει είτε σε παραφιλολογία για χροιές, εικόνες και σώματα ή αντιπαραθέσεις επι προσωπικού. Σκεφτήκατε ποτέ οτι αν προσεγγίζαμε τα ιδια θέματα τεχνικά, θα καταλήγαμε σε εποικοδομητικά συμπεράσματα;
Μα σαφως και εχεις απολυτο δικιο με την μονη διαφορα οτι τοτε θα μπορουσαν να μιλανε μονο ειδικοι και οχι οι χομπιστες που μπορει να ειναι ασχετοι, ημιμαθεις, αλλα ουτε και ενα σωρο αλλα ατομα που ειτε απο προσωπικο συμφερον, ειτε αλαζονεια ειτε ματαιοδοξια ειτε ενα σωρο αλλα ψυχολογικα προβληματα ζουν και βασιλευουν στο χωρο. Για να λεμε ομως και τα συκα-συκα και τη σκαφη-σκαφη στην Ελλαδα δεν ξερω γιατι, δεν εχει αναπτυχθει καθολου σαν υπηρεσια το audio advicing (η μαλλον εξυπηρετειται μονον απο τους αντιπροσωπους για τα δικα τους μηχανηματα οποτε καταλαβαινετε). Ετσι ο καθε σοβαρος που θελει να αγορασει ενα συστημα για να το βαλει στο σπιτι του η θα πιστεψει τον πωλητη(η θα αρχισει να ασχολειτε ο ιδιος με τα γνωστα αποτελεσματα....
Διανοεισαι να ειχαμε μαχη μεταξυ Nelson Pass και Σουσουριν;
---off topic---
οι αταλαντοι και φάλτσοι παιζουν ομως μουσικη και για αυτο προσωπικα τους ζηλευώ...στην ελλάδα ακομα και οι ασχέτοι και ατάλαντοι που παιζουν live οτιδήποτε εκτος απο σκυλαδικα εχουν τον απολυτο σεβασμο μου..
προσωπικα η χαιντεστικη λογικη της τελειοτητας και του αψεγαδιαστου με τρομαζει
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.