ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

hi fi
Fish&Chips2.jpg

hi end
3393318349.jpg

ρε παλιοκανίβαλε , η φώτο του Hiend είναι ωμή...
και πουσε, στο τέλος μένεις και νηστικός !
και μετά πας για κανένα σουβλάκι για να έρθεις στα ίσια σου
όπως και όλοι οι hiendαδες έχουν και ενα hi-fi για να ακούν
μουσική :flipout:

Last edited:
Να κι ο επαγγελματικός ήχος. Τώρα τι λέτε ?

Attachments

• photo08_b.jpg
    photo08_b.jpg
    76.3 KB · Views: 33
ρε παλιοκανίβαλε , η φώτο του Hiend είναι ωμή...
και πουσε, στο τέλος μένεις και νηστικός !
και μετά πας για κανένα σουβλάκι για να έρθεις στα ίσια σου
όπως και όλοι οι hiendαδες έχουν και ενα hi-fi για να ακούν
μουσική :flipout:

οχι μόνο δεν ειναι ωμό το φιλετάκι...μετριο θα το ελεγα

σιγουρα δεν ειναι μπλάντι

ορθολογιστηκά hi-end είναι η πλησιέστερη προσέγγιση στην ηχογράφηση,
μέσο σχεδιάσεων και υλικών

για τον καθένα τώρα η βίδα του και η δικιά μου βάβαια ποικίλει

για αλλον είναι ενα ταξίδι αναζητησης...που ποτε δεν τελειώνει
για αλλόν ειναι marketing
για αλλον ειναι φετιχ
για αλλον ειναι χόμπυ
για αλλόν ειναι χιλια δύο....

υπάρχουν αυτοκίνητα σπορ π.χ. caterham, audi TT,....
υπάρχουν και σούπερσπορ π.χ. 911, 430,TVR,....
υπαρχουν και supercars π.χ. enzo, zonda...
υπέρχουν και superace π.χ panoz, fxx, ....

το κριτήριο σε αυτά είναι ο χρόνος σε μία πίστα
ποτέ δεν μαλώσαμε για το πιο είναι σπορ, πιο σουπερσπορ κτλ.
εχουν ορθολογιστικό κρίτήριο....το οποίο συγκρινόμενο με ενα μονοθέσιο της F1, δείχνει τα περιθώρια που εχουν ακόμα...

προσέξτε ενα caterham γυρνάει πιο γρήγορα σε μια κλειστη πιστα από ενα 911Τ και κοστίζει το 1/15
μηπως υπαρχε αντιστοιχια και στα ηλεκτρονικά ;;;; δεν ειναι δηλαδή το caterham hi-end;;;

τελος πάντων, οποιος πιστευει οτι το συστημα του πάιζει σαν ζωντανή αγνή μουσική, ας ερθει στο στουντιο να του παιξουμε live να μη ξαναμιλήσει για πιστή αναπαραγωγή και hi-end

η πραγματικότητα απέχει οσο το καλυτερο αυτοκίνητο παραγωγής με ενα μονοθέσιο F1

(αναφορικά ενα μονοθέσιο F1 γυρνάει σε μισό χρόνο από μια 911Τ)

Υ.Γ. τα Harberth monitor40, τελικόΤσακιριδη, προ Miracle, πηγή καλό HTPC
και καλώδια χαλκού (πλέον) 6Ν που εχω, τα θεωρείτε entry hi-end ή hi-end
γιατί μπροστα σε live ακρόαση τα θεωρώ, συμφωνα με την ορθολογιστική προσέγγιση ...hi-fi

"τελος πάντων, οποιος πιστευει οτι το συστημα του πάιζει σαν ζωντανή αγνή μουσική, ας ερθει στο στουντιο να του παιξουμε live να μη ξαναμιλήσει για πιστή αναπαραγωγή και hi-end"

Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος εδώ μέσα...

Από την άλλη αυτοκίνητα και hi-end δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.
Στα πρώτα όλα μετριούνται... και υπάρχουν πολλά είδη αυτοκινήτων για διαφορετική χρήση.
Στο δεύτερο η χρήση είναι μία για όλους και βέβαια οι μετρήσεις τους πολλές φορές ενοχλούν...

τελος πάντων, οποιος πιστευει οτι το συστημα του πάιζει σαν ζωντανή αγνή μουσική, ας ερθει στο στουντιο να του παιξουμε live να μη ξαναμιλήσει για πιστή αναπαραγωγή και hi-end

nbullamatsis δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο. Απλά το να έχει κανείς εμπειρίες ζωντανής ακουστικής μουσικής ως αναφορά τότε μπορεί ασφαλέστερα να αξιολογήσει ένα σύστημα αναπαραγωγής μουσικής.
Έτσι κι' αλλιώς αναγκαστικά μόνο μέσω μέσων μπορούμε να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας ερμηνείες. Οι καλλιτέχνες ή έχουν πεθάνει ή δεν μπορούμε να τους έχουμε να παίζουν ζωντανά στο δωμάτιό μας, όπως καταλαβαίνεις.
Όσο για το στούντιο εξαρτάται για τί μουσική μιλάς, γιατί μπορεί να είναι ακουστική, αλλά και ηλεκτρική. Στη δεύτερη περίπτωση θα εξαρτάται από την ποιότητα των ενισχυτών και ηχείων. Λ.Σ.

Όσο για το στούντιο εξαρτάται για τί μουσική μιλάς, γιατί μπορεί να είναι ακουστική, αλλά και ηλεκτρική. Στη δεύτερη περίπτωση θα εξαρτάται από την ποιότητα των ενισχυτών και ηχείων. Λ.Σ.

σωστο, τωρα ερχεσαι στο λογια μου σε προηγούμενο σημειο της κουβέντας.
μιλάμε για ακουστικά οργανα, τα ηλεκτονικά εχουν να κάνουν με πολλά...

πάρτε ενα πιατίνι, φθηνό και μια μπακέτα με 20-30 ευρά
και πειραματιστειτε...θα εκπλάγειτε για τι πιατίνι ακούγατε από το σύστημα σας,
οσα λεφτα και να σας εχει κοστίσει

η διαρκεια, οι μικροδιακυμάνσεις και οι αρμονικές που θα βγάλεις με 30 ευρώ ειναι αλλού

τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να συγκριθούν με τα ηχητικά σιγούρα,
το παράδειγμα το ανέφερα για συγκεκριμένα πραματα
1. μόνο σπορ (φτιαγμένα για ένα σκοπό άμεσα, να ειναι γρήγορα, εμμεσα για χιλιους δύο λόγους του αγοραστη, όπως και στον ηχο)
2. ενα φθηνότερο ειναι πιο γρήγορο από ενα πολυ ακριβότερο (οπως στον ηχο)
3. ολα ειναι πολλλλλλλυυυυυυυ πιο αργα από ενα μονοθέσιο (που αντιπροσωπευει στη περίπτωση μας την ζωντανή αγνή μουσική)

Υ.Γ. έχω ακούσει και εχω πάιξει .....μερικές φορες σαξοφωνο...

πάρτε ενα πιατίνι, φθηνό και μια μπακέτα με 20-30 ευρά
και πειραματιστειτε...θα εκπλάγειτε για τι πιατίνι ακούγατε από το σύστημα σας,
οσα λεφτα και να σας εχει κοστίσει

η διαρκεια, οι μικροδιακυμάνσεις και οι αρμονικές που θα βγάλεις με 30 ευρώ ειναι αλλού
Όπως έχω προαναφέρει δεν μπορούμε να έχουμε τους μουσικούς στο δωμάτιό μας, ούτε μια συμφωνική ορχήστρα να μας παίζει ζωντανά. Υποχρεωτικά ακούμε από μέσα ηχογράφησης/αναπαραγωγής. Αυτό είναι δεδομένο και αυτό προσπαθούμε να βελτιώσουμε με τα καλύτερα μηχανήματα και το hi-end, ανεξάρτητα τιμής.
Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα γιατί το ακουστικό ζωντανό είναι καλύτερο. Αυτό εξυπακούεται. Όπως εξ ίσου εξυπακούεται ότι υπάρχει και η καλύτερη οικιακή αναπαραγωγή της μουσικής.
Δεν θα το απαρνηθούμε αυτό εθελοτυφλώντας, αφού όντως μας δίνει πολλά περισσότερα. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Ολοι γνωρίζουν ότι ο φυσικός ήχος δεν αναπαράγεται με τον ίδιο τρόπο που αναπαράγεται το live με φυσικά όργανα.

Θα προτιμούσα όμως μια αναπαραγωγή ενός CD από ένα καλό οικοιακό σύστημα με κορυφαίους ερμηνευτές μουσικούς της αρεσκείας μαυ, παρά να ακούω ατάλαντους και φάλτσους που μαζεύονται στα studios για να γράψουν ένα demo με 500 ευρώ.

Ολοι γνωρίζουν ότι ο φυσικός ήχος δεν αναπαράγεται με τον ίδιο τρόπο που αναπαράγεται το live με φυσικά όργανα.

Θα προτιμούσα όμως μια αναπαραγωγή ενός CD από ένα καλό οικοιακό σύστημα με κορυφαίους ερμηνευτές μουσικούς της αρεσκείας μαυ, παρά να ακούω ατάλαντους και φάλτσους που μαζεύονται στα studios για να γράψουν ένα demo με 500 ευρώ.

Δεν τείθεται θέμα, υπό τις συνθήκες που αναφέρεις δεν μπορεί να υπάρξει
αντίρρηση!

View attachment 22560 Κούλα μπορείς να μου πείς τι είναι ΗI END;

View attachment 22561 Δεν μπορώ Λάκη.Είμαι ακόμα απασχολημένη με το τέστ καλωδίων.

Eλπιζω για το καλο σου,να ειναι τυχαια η αναγραφη των ονοματων γιατι αλλιως τα εβαλες με λαθος ανθρωπο!!!
αρ γιου τοκινγκ του μι?
:7SFGSFG:
:damnyou: :twoguns:
:flipout::flipout::flipout:
-bye-

Re: Απάντηση: Re: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Πολύ σωστά με τη μόνη διαφορά εγώ θα προτιμούσα το lp. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Πολύ σωστά με τη μόνη διαφορά εγώ θα προτιμούσα το lp. Λ.Σ.

Δέκα φορές κι εγώ LP από το να ακούω τους άσχετους να παίζουν live με φτηνά PA συστήματα και όργανα του κιλού αγορασμένα στην καλύτερη περίπτωση από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Δεν μου λέτε ρε παιδιά,όποιος λέει μου αρέσει αυτή η μουσική και μάλιστα πολλάκις κάνει και δισκοκριτική,έχει σπουδάσει μουσική ή ξέρει μουσική;
Πόσοι είναι αυτοί που έχουν ή ξέρουν;Κι εδώ γίνεται εκτίμηση τέχνης κι όχι απλά ποιό μηχάνημα "παίζει καλά" ή τι μας αρέσει...

Τι θέλω να πώ.Χομπίστες είμαστε κι ο καθένας πορεύεται όπως του αρέσει και μπορεί.

Και στην μία και στην άλλη περίπτωση του τυχαίου παραδείγματος,το γούστο του,τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του καταθέτει ο καθένας.

Σωστά ή λάθος;Για μένα δεν έχει σημασία.Γι' αυτό συζητάμε κι ανταλλάσουμε εμπειρίες.Δεν είναι πανεπιστήμιο εδώ ούτε εξετάσεις χρειάζεται να δίνει κάποιος για να γράψει εδώ.Ο καθένας παίρνει ερεθίσματα,τα αξιολογεί όπως μπορεί και τα πάει μέχρι εκεί που θέλει.

Dipie, το παραδειγμα που αναφέρεις στην μουσικη δεν ειναι αντίστοιχο γιατι εκεί έχουμε καθαρά θέμα προτιμήσεων. Οσο για τις γνώσεις των δισκοκριτικών, ορισμένοι ξέρουν και μουσική.

Στο hi-end ομως, εκτός απο προτιμήσεις, έχουμε και τεχνικές πλευρές. Αυτό ήθελε να τονισει, πιστεύω, ο Μανώλης(MTZ) και σε αυτό έδωσα έμφαση κι εγω. Οτι δεν γίνεται να προσεγγίζουμε τα θέματα του audio μόνο βάσει προτιμήσεων. Από την άλλη δεν λέω να κάνουμε την κατηγορία σεμινάριο... Λίγη περισσότερη τεχνική προσέγγιση όμως δεν κάνει κακό πιστεύω. Αφενός για να συζητάμε ορθολογικά, αφετέρου για να μαθαίνουμε δυο πράγματα και να κάνουμε το χομπυ μας καλύτερα.

---off topic---
οι αταλαντοι και φάλτσοι παιζουν ομως μουσικη και για αυτο προσωπικα τους ζηλευώ...στην ελλάδα ακομα και οι ασχέτοι και ατάλαντοι που παιζουν live οτιδήποτε εκτος απο σκυλαδικα εχουν τον απολυτο σεβασμο μου..

προσωπικα η χαιντεστικη λογικη της τελειοτητας και του αψεγαδιαστου με τρομαζει

-bye-

Kαιρός ήταν να το πει κάποιος αυτό...
Για να έχει βέλτιστα αποτελέσματα ένα οποιοδήποτε ηχητικό σύστημα αναπαραγωγής χρειάζεται συστηματική προσέγγιση. Όχι του τυπου "ο ταδε ενισχυτής ματσάρει με τα τάδε ηχεία", αλλά συμπεράσματα που προκύπτουν λογικά και με βάση τις αρχές που διέπουν τόσο τη συμπεριφορά των μηχανημάτων όσο και του χώρου, στο βαθμό που είναι εφικτό βέβαια. Παράλληλα, αναρωτιέμαι γιατί το 90% των συζητήσεων στην hi-end καταλήγει είτε σε παραφιλολογία για χροιές, εικόνες και σώματα ή αντιπαραθέσεις επι προσωπικού. Σκεφτήκατε ποτέ οτι αν προσεγγίζαμε τα ιδια θέματα τεχνικά, θα καταλήγαμε σε εποικοδομητικά συμπεράσματα;

Μα σαφως και εχεις απολυτο δικιο με την μονη διαφορα οτι τοτε θα μπορουσαν να μιλανε μονο ειδικοι και οχι οι χομπιστες που μπορει να ειναι ασχετοι, ημιμαθεις, αλλα ουτε και ενα σωρο αλλα ατομα που ειτε απο προσωπικο συμφερον, ειτε αλαζονεια ειτε ματαιοδοξια ειτε ενα σωρο αλλα ψυχολογικα προβληματα ζουν και βασιλευουν στο χωρο. Για να λεμε ομως και τα συκα-συκα και τη σκαφη-σκαφη στην Ελλαδα δεν ξερω γιατι, δεν εχει αναπτυχθει καθολου σαν υπηρεσια το audio advicing (η μαλλον εξυπηρετειται μονον απο τους αντιπροσωπους για τα δικα τους μηχανηματα οποτε καταλαβαινετε). Ετσι ο καθε σοβαρος που θελει να αγορασει ενα συστημα για να το βαλει στο σπιτι του η θα πιστεψει τον πωλητη(;) η θα αρχισει να ασχολειτε ο ιδιος με τα γνωστα αποτελεσματα....
Διανοεισαι να ειχαμε μαχη μεταξυ Nelson Pass και Σουσουριν;

Όπως είπα και στο προηγούμενο post, δεν χρειάζεται να κάνουμε hardcore τεχνικές συζητήσεις. Απλά, όσοι έχουν τεχνικές γνωσεις, να βοηθούν να κινούνται τα θέματα στη βάση που πρέπει. Το κακό είναι, εκτός κι αν ειναι δική μου λανθασμένη εντύπωση, ότι όποτε κάποιος μιλάει βάσει τεχνικών στοιχείων στην hi-end τον "θάβουν". Για παράδειγμα, δεν θα ήταν ωραίο να καταλάβουμε τι είναι η 'ψηφιακίλα' του CD και τι ο 'ζεστός ήχος' του βινυλίου; Όχι βάσει γλαφυρών περιγραφών για ατάκες, χαμηλά και ανάλυση(...ασε που ανάλυση στο αναλογικό δεν υπαρχει) αλλά βάσει στοιχείων.

---off topic---
οι αταλαντοι και φάλτσοι παιζουν ομως μουσικη και για αυτο προσωπικα τους ζηλευώ...στην ελλάδα ακομα και οι ασχέτοι και ατάλαντοι που παιζουν live οτιδήποτε εκτος απο σκυλαδικα εχουν τον απολυτο σεβασμο μου..

προσωπικα η χαιντεστικη λογικη της τελειοτητας και του αψεγαδιαστου με τρομαζει

-bye-

Εγώ δεν μπορώ αυτούς να τους ακούσω, όπως δεν μπορώ να ακούσω και την πλειοψηφία των σύγχρονων Ελληνικών παραγωγών. Προτιμώ να ακούω πραγματικούς μουσικούς σε ένα καλό σύστημα. Σκοπός είναι η μουσική να μας ευχαριστεί. Αμα θέλω να ακούσω Live της στιγμής παίζω κιθάρα αλλά ο Paco De Lucia παίζει μάλλον καλύτερα.
To Ηgh-End σου δίνει τη δυνατότητα να ακούς αυτό που σου αρέσει στο χώρο σου και πολλές φορές πολύ καλύτερα από το φτηνό Live που είναι και συνηθισμένο στις μέρες μας. Αναφέρομαι μόνο στο Live που γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα.

Last edited:
Πείτε μου, σε ποιο live θα ακούσω καλύτερη μουσική από το βινύλιο που ακούω αυτή τη στιγμή με Miles και Coltraιne ?

Απίστευτες οι χροιές που βγάζω σήμερα από το πικάπ. Ισως σε αυτό έχει συμβάλει και η αλλαγή των λυχνιών στο λαμπάτο phono stage του προενισχυτή μου με Sylvania NOS του "παππού".

Last edited: