Χρήσιμα βίντεο, έξυπνες ιδέες, βελτιώσεις εργαλείων

Re: Χρησιμα βιντεο, εξυπνες ιδεες, βελτιώσεις εργαλειων

Εχω ενα bavaria (?!?!) ιαπωνικο πριονι που δε κοβει θα το δοκιμασω εκει.

Κάτι που μου έλειπε από το κολωνατο ήταν το φως στο σημείο τρυπηματος.βρηκα διαφορες πατέντες στο YouTube η συγκεκριμένη όμως μου άρεσε και όπως αποδείχτηκε είναι super και με 10 αντε 15 καθάρισες.Χρειαστηκα ένα δαχτυλίδι led 80mm (angel eye) 7 από αξεσουάρ αυτοκινήτου,ένα διακοπτακι (ειχα ένα για πορτατιφ :) ) 1 ,λιγο καλωδιο 2 και ένα τροφοδοτικό 9 volt(ειχα) 5 .το led είναι 12βολτο αλλά ζεσταινοταν υπερβολικά στα 12v σε σημείο που έλιωνε την θερμοκολλα που του είχα βάλει και έπεφτε.στα 9volt είναι μια χαρά χωρίς να ζεσταίνεται και με υπεραρκετό φως.
d842c804d0fd18a71577950b92a40ef3.jpg
1cfcd5687cfa94c473e5c9eb0de24f9b.jpg
69b83c3a11efed5310d56978e9ba2822.jpg
93fa85a4cba7399a3027e2e5718faa7f.jpg

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ ωραία πατέντα!Μπραβο.
Σε ευχαριστώ Πάνο.Ειναι και κάτι εύκολο πάνω απ'ολα.

Απάντηση: Χρησιμα βιντεο, εξυπνες ιδεες, βελτιώσεις εργαλειων

Ωραια ιδεα, δεν σε ενοχλει στα ματια ομως?

Re: Απάντηση: Χρησιμα βιντεο, εξυπνες ιδεες, βελτιώσεις εργαλειων

Ωραια ιδεα, δεν σε ενοχλει στα ματια ομως?
Όχι γιατί είσαι πιο πιο ψηλά από το τσόκ και κοιτάς στο αντικείμενο που θα τρυπησεις, το φως στην πραγματικοτητα διαχέεται προς τα κάτω και γύρω γύρω. απλά στην φώτο φαίνεται ότι είναι πολύ φωτεινό και ενοχλητικό αλλά παραπλανει η φωτογραφία.

Ωραίος.Πολύ καλή η κατασκευή σου!!!
Μονο το καλώδιο μετά τον διακόπτη φοβάμαι, με τα πάνω κάτω καποια στιγμή θα κοπεί. Κοίτα μηπως βρείς κανα σπιράλακι να βάλεις.

K εμένα μου αρέσει πολύ η κατασκευή - πατέντα, δείχνει το δαιμόνιο μυαλό της φυλής μας, αρκεί να μην σε ενοχλεί στα μάτια αλλά κ εκεί με την προσθήκη ενός mini "προφυλακτήρα" ίσως λύνετε το τυχόν προβληματάκι.

Καλημερα και ευχαριστώ παιδιά!
Δεν ήταν δικιά μου ιδέα όπως ανέφερα αρχικά,την βρήκα στο YouTube αλλά σαν λύση πιστεύω είναι πολύ βολική.για το σπιράλ έχεις δίκιο φίλε Πάνο και εγώ ήθελα να βάλω άλλα ειχα μόνο σπιράλ ηλεκτρικού ρεύματος που έδειχνε λίγο χοντροκομενο για το σημείο αυτό. Μωλις βρω ψιλό σπιράλ που να κανει για τα volt αυτα θα το αντικαταστησω γιατι τωρα περα απο το δαχτυλίδι led που πήρα,τα άλλα τα υλικά τα είχα.Φιλε Panava αυτό που έχεις εσύ ήταν η δεύτερη επιλογή που είχα βρει να παρω αν δεν έκανα αυτό.οσον αφορα αν τυφλωνει και ενοχλει,στην φώτο φαίνεται οτι φωτιζει έντονα αλλά είναι γιατί τράβηξα τις φώτο από σχετικά χαμηλά και μακρυά από το κολωνατο. σκεφτείτε,πότε τυφλώνει ένας φακός?όταν μπαίνεις και κοιτας στην πορεία δέσμης του.βεβαια αυτό δεν εστιάζει αλλά όταν είσαι κοντά και από επάνω και δουλεύεις δεν σε ενοχλεί γιατί όλο το φως διαχέεται κάτω από το επίπεδο το ματιών σου.θα βελτιωθεί τις επόμενες μέρες στις λεπτομερειες σίγουρα,γιατί έχω ένα χουσουρι όταν κάνω κάτι δεν το θέλω μόνο λειτουργικό αλλά και όμορφο και συμμαζεμενο.

Πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη για το κολωνάτο. Στα υπόψιν...
Μία σχετικά άσχετη ερώτηση, το 9volt τροφοδοτικό από πού το πήρες; Θέλω να πάρω ένα για τροφοδοσία πεταλιού κιθάρας και οι τιμές που μου είπαν σε μαγαζιά με ηλεκτρονικά στο κέντρο είναι γύρω στα 15 ...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη για το κολωνάτο. Στα υπόψιν...
Μία σχετικά άσχετη ερώτηση, το 9volt τροφοδοτικό από πού το πήρες; Θέλω να πάρω ένα για τροφοδοσία πεταλιού κιθάρας και οι τιμές που μου είπαν σε μαγαζιά με ηλεκτρονικά στο κέντρο είναι γύρω στα 15 ...

Κοίτα εγώ έτυχε και το είχα.αν θες όμως και χωρίς να ξέρω τι απαιτήσεις έχει το πετάλι σε αμπέρ, δες αυτό.
https://www.electronix.gr/index.php?route=product/product&product_id=35774

Μία χαρά φαίνεται, 300αρι γράφει επάνω το πετάλι, οπότε είναι υπεραρκετό.
Thanks!

Τελικά έγινε η αλλαγή στο καλώδιο που πάει από τον διακόπτη στο Led με σπιράλ,το οποίο αναγκάστηκα και έφτιαξα διαμορφώνοντας απλό καλώδιο γιατί δεν μπόρεσα να βρω στο πάχος που ήθελα πέρα από χοντροκομενο ρεύματος.
Παραθέτω ένα βίντεο τραβηγμένο λιγο πιο χαμηλά απο το ύψος του πρόσωπου μου για να καταλάβετε πως φαίνεται και ότι δεν ενοχλεί το φως χωρίς κάποια επιπλέον διαμόρφωση.
https://youtu.be/NA55jLutV4g
3eea5ead524c1c055a21bdd00d986d39.jpg

ΑΨΟΓΟΣ
μ' αρεσεις εισαι λεπτολογος

Re: Απάντηση: Χρησιμα βιντεο, εξυπνες ιδεες, βελτιώσεις εργαλειων

ΑΨΟΓΟΣ
μ' αρεσεις εισαι λεπτολογος
Ευχαριστώ!
Το έχω αυτό δυστυχώς...:)

Τελικά έγινε η αλλαγή στο καλώδιο που πάει από τον διακόπτη στο Led με σπιράλ,το οποίο αναγκάστηκα και έφτιαξα διαμορφώνοντας απλό καλώδιο γιατί δεν μπόρεσα να βρω στο πάχος που ήθελα πέρα από χοντροκομενο ρεύματος.
Παραθέτω ένα βίντεο τραβηγμένο λιγο πιο χαμηλά απο το ύψος του πρόσωπου μου για να καταλάβετε πως φαίνεται και ότι δεν ενοχλεί το φως χωρίς κάποια επιπλέον διαμόρφωση.
https://youtu.be/NA55jLutV4g
3eea5ead524c1c055a21bdd00d986d39.jpg

Κωστα ΑΨΟΓΟΣ!!!
Ειχα μια υποψια πως θα ενοχλουσαν οι σκιες απο το τσοκ αλλα δεν υπαρχει τετοιο πραγμα!
Εξαιρετικος.