Χρήσιμα βίντεο, έξυπνες ιδέες, βελτιώσεις εργαλείων

Σήμερα έκανα μια μετατροπή σε ένα φθηνό πιστόλι σιλικόνης σε σφικτήρα. Αφού αγόρασα ένα καλύτερο γιατί μου είχε σπάσει τα νεύρα. Μόνο που δεν είμαι σίγουρος ότι το ανεβάζω σωστά εδώ.

https://youtu.be/Bx15PnCq3ZY

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπραβο βρε Γιαννη, πολυ εξυπνη αλλαγη χρησης, μου αρεσουν παρα πολυ αυτες οι πατεντες!! :a0210:
Το Ειχα πάρει 2,5 ευρώ από Σκλαβενίτη και ενώ ο μηχανισμός είναι πολύ καλός το τμήμα που τοποθετείται η σιλικόνη είναι εντελώς ψεύτικο μόλις πίεζε ο διακόπτης Στράβωνε μπροστά και δεν γινοταν τπτ. Σήμερα πριν κάνω την κίνηση να το πετάξω είπα να του δώσω μια ευκαιρία να γίνει κάτι χρήσιμο.

Ωραιος γιαννη!!!
Ευχαριστώ Βασίλη!

Ωραία πατέντα Γιάννη...
Συγουρα θα είναι πιο χρήσιμο έτσι...

Τα συγκεκριμένα πιστόλια είναι πολύ χάλια και όντως στραβωνουν με την μια...Όπως επισεις δεν είναι λίγες οι φορές όπου μου έσπαγε από την πίεση το πίσω εσωτερικό πλαστικό πομα και εκχιοταν από την πίεση υλικό από μέσα και πεταγες το φυσίγγιο....!!!
Για μεταλλικό φυσίγγιο πολυρεθανης ούτε λόγος...
Εδώ και μερικά χρόνια περνώ μόνο τέτοια..
https://akritidis-tools.com/pistolia-silikonis/1682-pistoli-silikonis-gia-fusigges-220-mm.html

Έχω ένα μεγάλο για σαλαμια και ένα μικρό για τα υπόλοιπα...
Τα μικρά τα βρίσκεις από 5-10...
Βγαζει και το lidl με κάνα 5αρη...

Ωραία πατέντα Γιάννη...
Συγουρα θα είναι πιο χρήσιμο έτσι...

Αυτό που πήρα από το leroy ένα 5ευρω είναι ίδιο στην εμφάνιση με του ακριτιδη που αναφέρεις δεν ξέρω και στην ποιότητα πάντως που το χρησιμοποίησα φαίνεται αρκετά καλό.

Όμορφη μετατροπή.
Ήθελε στο πλάι το κινητό στην βιντεοσκόπηση.
Κώστα ναι σαν οπερατερ έχω πολύ δρόμο μπροστά μου αλλά και τον video editor τώρα τον δουλεύω για πρώτη φορά το φορητό μου έχει μείνει πίσω σε δυνατότητες θέλει αλλαγή κι αυτό με καινούργιο αλλά τι να πρώτο πληρώσω άλλωστε μικρός είμαι ακόμη έχω χρόνια μπροστά μου

Last edited by a moderator:
Εγώ χάρηκα που είδα τον τρόπο που δουλεύεις την μέγγενη κλπ. Δείχνει ότι έχεις ασχοληθεί με το άθλημα.

Re: Απάντηση: Χρήσιμα βίντεο, έξυπνες ιδέες, βελτιώσεις εργαλείων

Εγώ χάρηκα που είδα τον τρόπο που δουλεύεις την μέγγενη κλπ. Δείχνει ότι έχεις ασχοληθεί με το άθλημα.
Χάχαχαχα... Την παίζω στα δάχτυλα!!!!!

Είχα πάρει πριν 1 μήνα ένα φτηνό κολλητηρι ρεύματος 40W από τον Βενιέρη με ανταλλακτικες μύτες που εύκολα βρίσκεις στο εμπόριο και με βόλεψε πάρα πολύ. Το ρυθμιζόμενο Parkside που είχα,το πάτησα κατά λάθος μια μέρα που το είχα αφήσει στο πάτωμα (το κολλητηρι όχι την βάση) και το έσπασα. Και σκεφτόμουν μήπως να προσαρμόσω του Βενιέρη στην βάση του Parkside και να το κάνω ρυθμιζόμενο? Σήμερα αυτό έκανα. Το Parkside είναι 48W άρα υπέθεσα ότι δεν θα έχω πρόβλημα. Χωρίς να ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν κάνω αυτήν την μετατροπή μιας και το κολλητηρι του Parkside μου φάνηκε το ίδιο από την πλακέτα και μετά με το άλλο.3 καλώδια είναι όλα κι όλα. (γείωση,φάση ουδέτερος). Δουλεύει αν και δεν ειμαι σιγουρος για την ρύθμιση θερμοκρασίας.
Τώρα αν καεί στην πορεία δεν βαριέσαι,7 κάνει.Μόνο η μαύρη βάση που μπαίνει επάνω στη βάση ''ελατήριο'' δεν ταίριαζε με το καινούριο κολλητηρι γιατί έχει μεγαλύτερη διάμετρο και την αφαίρεσα.
e25c33ef532d5cc49cfa5c76170db99f.jpg
880b8d857f5c1c99f3a6ffe911efa367.jpg
e1e92dae9f86a64fe7a073cbba5337a1.jpg
60d4dfc9384a2aab4cd6cfe68f67d5c8.jpg
c24e270e08517c3b985110480e3b591f.jpg
043cb6e3dc10c40ee70d3f49bdd2f0c7.jpg

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eυγε μαστορα για την επισκευη και μετατροπη! Οπως επισης για τις ωραιες βασεις για τα bits του Dremel, τις φρεζες και τα τρυπανια!! :a0210:

Πάγκος εργασίας από Lidl. Κατά την συναρμολόγηση διαπίστωσα ότι τα πόδια έχουν αρκετό κενό με τα στελέχη που φιλοξενούν τον μηχανισμό των σιαγώνων. Το μέταλλο είναι πολύ λεπτό και ο τζόγος μεταξύ των μερών μεγάλος. Το πρόβλημα λύνεται παρεμβάλλοντας ροδέλες αμέσως μετά την βίδα και πριν το παξιμάδι ασφαλείας. Επισης θα χρησιμοποιείστε τις ήδη παρεχόμενες ροδέλες τις οποίες τοποθετείτε εκατερωθεν του ποδιού εξαλείφοντας έτσι τον τζόγο. Ακολουθεί φωτο.

695b2f5b80abc66ca77b0692f99c0e67.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Πάγκος εργασίας από Lidl. Κατά την συναρμολόγηση διαπίστωσα ότι τα πόδια έχουν αρκετό κενό με τα στελέχη που φιλοξενούν τον μηχανισμό των σιαγώνων. Το μέταλλο είναι πολύ λεπτό και ο τζόγος μεταξύ των μερών μεγάλος. Το πρόβλημα λύνεται παρεμβάλλοντας ροδέλες αμέσως μετά την βίδα και πριν το παξιμάδι ασφαλείας. Επισης θα χρησιμοποιείστε τις ήδη παρεχόμενες ροδέλες τις οποίες τοποθετείτε εκατερωθεν του ποδιού εξαλείφοντας έτσι τον τζόγο. Ακολουθεί φωτο.

Μπραβο Κωστα σωστα επραξες. Και στα 4 σημεια/ποδια υπαρχει το κενο?
Δεν εχω συναρμολογησει ακομα τους παγκους. Οι προηγουμενοι δεν θυμαμαι να ειχαν τετοιο θεμα.

Μπραβο Κωστα σωστα επραξες. Και στα 4 σημεια/ποδια υπαρχει το κενο?
Δεν εχω συναρμολογησει ακομα τους παγκους. Οι προηγουμενοι δεν θυμαμαι να ειχαν τετοιο θεμα.

Και στα 4 ναι.

Ωραία ...κορδέλα έχεις ...κόψε τα κομμάτια ...οξιά θέλω και φέρτα :flipout::flipout::flipout: Το εργαλείο ξέρεις τι μάρκα είναι :flipout:Μαγνήτες έχω από σκληρούς δίσκους.!!! Άντε να κάνω εγώ τις πατούρες.