Χρήσιμα βίντεο, έξυπνες ιδέες, βελτιώσεις εργαλείων

'Ενσταση Νικόλα! 🙃
'Eβαλαν το Bosch να τρυπήσει με τρυπάνια dewalt, αν είναι δυνατόν!!! 😀
Είναι πασιφανές οτι το bosch εχει αδικηθεί, γιατί δεν χρησιμοποίησαν τρυπάνια bosch, εεεεεε γιατίιιιι;;;;; 😜

• Haha
Reactions: nickolas
προσεξτε τα πρωτα λεπτα του παρακατω βιντεο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

συγκρινονται δυο παρκσαιντ, το μπουλονοκλειδο σε λειτουργια 400 ν.μ. και το περφορμανς παλμικο των 226 ν.μ.
ακριβως γιατι εχουν διαφορετικη αρχη λειτουργιας, το παλμικο παρα την μιση σχεδον ροπη του, ειναι πολυ πιο γρηγορο σε εργασια σε ξυλο απο το μπουλονοκλειδο

η διαφορα λοιπον των δυο τροπων λειτουργιας, δεν ειναι απλα η υποδοχη των μπιτς αλλά και οι διαφορετικες κρουσεις που χρησιμοποιουν

μαλλον, αλλά δεν ξερω τον τροπο ακριβως.
πιθανα αυτη η κατα μηκος "δονηση", κανει τη βιδα να ξεσκαλωνει πιο ευκολα σε καθε "χτυπημα"

Οχι φιλε εισαι λαθος εδω.

Ο μηχανησμος λειτουργιας ειναι ο ιδιος.
Τα τεχνικα χαρακτηριστικα του Performance μιλανε ξεκαθαρα και γιαυτο και νικάει σε ταχυτητα.

PASSK 20Li A1: Maximum torque: 400 Nm Rated empty speed: 0-2300 rpm Rated impact rate: n0 0-3,000 rpm​

PDSSAP 20 Li-A1: idle speed: 0-3600 rpm. Impact frequency: 0-4300 rpm​

Last edited:
  • Like
χαχαχαχα δασκαλε που διδασκες και νομο δεν εκρατεις 😄

Αυτο δεν ελεγα και εγω για το Βosch που παρολο που ειχε μικροτερη ροπη, ειχε καλυτερη αποδοση σε διατρηση σε ξυλο λογω των περισσοτερων στροφων??

Τωρα ξαφνικα η ταχυτητα αποκτα μεγαλυτερη σημασια εναντι της ροπης. Θα μου πεις αλλο Dewalt, αλλο Parkside :)

• Like
κυριακο μου ακομα και αν εχεις δικιο αναφορικα με το τεστ αναμεσα στα δυο παρκσαϊντ, πως εξηγειται οτι στο προηγουμενο βιντεο, το παρκ εθαψε το bosch με τα ιδια χαρακτηριστικα και μαλιστα το μπος εχει και 10 ν.μ. παραπανω ροπη οπως φανηκε στο δυναμοκλειδο?
ειναι απλα οτι τα παλμικα ναι μεν μοιραζονται με τα μπουλονοκλειδα την ιδια αρχη λειτουργιας, αλλά τα παλμικα εχουν επιπλεον και μια κρουση ακομα

Καμια κρουση φιλε, οι στροφες ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΕΣ (Μιχαλη) απο την ροπη κανουν της διαφορα.

Τωρα καλα το PΑΡΚ να ειναι 110ΝΜ αλλα το Bosch 120NM????

Ασχολιαστο ολοκληρο παλμικο BOSCH 180Νμ να αδυνατει να ξετρυπησει με τρυπανι φτερου 28μμ το δε 32 ουτε καν το εβαλε στο ξυλο.

Last edited:

H Bosch αναφερει: 0-2800rpm 0-3600bpm.​

Ειναι ομως ετσι? Επειδη ομοιως αναφερει 180Νμ ροπης αλλα οπως ειδαμε ειναι 120....

Θα μου πεις ολοκληρη Bosch να δινει ψευδη στοιχεια?

Παντως αναφερει ξεκαθαρα για να σου φυγει η υπονοια " παλμικό κατσαβίδι μπαταρίας με υποδοχή εξαρτήματος 2-σε-1 "

η διαφορα κυριακο ειναι στο ελατηριο που υπαρχει πισω απο το μηχανισμο κινησης ενος παλμικου...
τα παλμικα κατσαβιδια εχουν ενα ελατηριο πισω απο τον μηχανισμο περιστροφικης κρουσης.
ετσι οταν αυτα περιστρεφονται, ανασηκωνεται ο μηχανισμος.
και οταν ξαναπεφτουν λογω περιστροφης, ο μηχανισμος λειτουργει σαν σφυρι!
η διαφορα με τα μπουλονοκλειδα ειναι οτι στα μπουλονοκλειδα ΔΕΝ υπαρχει το ελατηριο.
και αυτο γιατι τα μπουλονοκλειδα λειτουργουν διαφορετικα
εκει τα ελατηρια (2) ειναι καθετα στον αξονα κινησης, ο δε μηχανισμος τους αξιοποιει την περιστροφικη κρουση

για να καταλαβεις καλυτερα τη διαφορα δες το παρακατω βιντεο που δειχνει την αρχη λειτουργιας ενος μπουλονοκλειδου αερος (αλλά ειναι ο ιδιος μηχανισμος και στα μπουλονοκλειδα ρευματος)

πολυ πιθανα η μπος παρα του οτι ονομαζει το συγκεκριμενο ως παλμικο κατσαβιδι, να λειτουργει (κατι που μου φαινεται λογικο) με την αρχη λειτουργιας του μπουλονοκλειδου, ή αν χρησιμοποιει την αρχη λειτουργιας των παλμικων με κατα μηκος ελατηριο πισω απο το μηχανισμο, τουτο το ελατηριο που χρησιμοποιει να ειναι πολυ αδυναμο ετσι ωστε η λειτουργια σφυριου να ειναι ανεπαισθητη προκειμενου να δουλευει σωστα στο σιδερο (κατι που μαρτυρα το 1/2 καρε).

Last edited:
βρηκα ακρη για το συγκεκριμενο :)

τελικα ναι χρησιμοποιει την αρχη λειτουργιας των παλμικων με κατα μηκος ελατηριο και οχι των μπουλονοκλειδων παρα το 1/2 καρε, οπότε προφανως το συγκεκριμενο εχει πολυ αδυναμο ελατηριο προκειμενου οι "σφυριες" του μηχανισμου να ειναι αδυναμες για να μπορει να δουλεψει ανετα σε σιδερο

αυτο τελικα του στερει τη "δυναμη" σε καθε σφυρια με αποτελεσμα να το θαβουν πολυ φτηνοτερα εργαλεια που εχουν σκληροτερο ελατηριο
απο την αλλη ομως, αυτο το καθιστα πολυ πιο ανετο και ασφαλες οταν δουλευει σε σιδερο

Φιλε ολα αυτα μονο εικασιες ειναι. Εφοσον ειναι παλμικα ειναι στην ιδια κατηγορια και κρινονται και συγκρινονται ως ιδια εργαλεια. Τωρα ποιο αποδιδει καλυτερα ειναι αλλου παπα ευαγγελειο.

Προσωπικά αυτό που έχω αποκομίσει σαν γνώση από εδώ είναι ότι το εργαλείο 2 σε 1 μπορεί να δώσει λύσεις προσωρινά αλλά έχει περιορισμούς και στις δύο λειτουργίες.
Προκειμένου να έχει διπλή λειτουργία κάπου θα υστερεί
Οπότε είναι άδικο να συγκρίνουμε τέτοιου είδους εργαλείο με εργαλείο μιας αποκλειστικής λειτουργίας.

θα κανω καποιο τεστ με το Bosch Gdx 18v-200 που ειναι 2 σε 1 και θα επανελθω...
Απο την μεχρι στιγμης ομως ενασχοληση μαζι του δεν δειχνει να εχει πουθενα προβλημα...
Εμενα δεν ενδιαφερει το πως δουλευει αλλα να ανταπεξερχεται σε διαφορες απαιτησεις οποιες και εαν ειναι αυτες,, βιδωματος/ξεβιδωματος...απλα πραγματα...

ενδιαφεροντα εξεζητημενα εργαλεια και γκατζετακια

• Wow
Reactions: Χιωτης
Δεν ηξερα οτι κανουν μακιγιαζ (πουδραρισμα) στο τσιμεντο!

Δεν ξέρω που γίνονται τα παραπάνω αλλά τσάμπα κόπος μου φαινεται...!!!
Στην Ελλαδα δεν έχουν περαση τα συγκεκριμένο υλικά..

Πάνο στην Ελλάδα 99 στις 100 περιπτωσεις θα το έβαφαν...εδώ ο τύπος πάει να χαλάσει την περπατημένη οπότε τι ψάχνεις....