Χρήσιμα βίντεο, έξυπνες ιδέες, βελτιώσεις εργαλείων

Μόλις ολοκλήρωσα την εγκατάσταση Soft start κυκλώματος στο 7492 αλλά και στο 7485 ενός φίλου.

Δηλώνω ενθουσιασμένος και θα επανέλθω με λεπτομέρειες, λινκ εξαρτημάτων αλλά και ένα βίντεο από την εργασία!

Και εδώ το βιντεακι που έφτιαξα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επόμενο μηχάνημα που θα τοποθετηθεί είναι ο ξεχονδριστηρας που και εκεί δεν υπάρχει από το εργοστάσιο.

Μπραβο Κυριακο,πολυ χρησιμο βιντεο αυτο.Ειναι πολυ ουσιαστικη αναβαθμιση στο μηχανημα το soft start.
Απο το αποτομο κλωτσημα του εργαλειου οταν ξεκιναει,καποιες φορες μου εχει ξεκλειδωσει η ρυθμιση της κλισης του δισκου,οπως επισης αν ειναι συνεχη τα ανοιξε κλεισε εχω δει να χανει και λιγο υψος ο δισκος και ο καταλαβαινεις οταν κανεις dado.Θα παραγγειλω και εγω ενα

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση :)

Έχω μερικές απορίες:
  1. Βγαίνει εύκολα ο διακόπτης;
  2. Χρειάστηκε να κόψετε κάποια καλώδια από αυτά που είχε, ή το κάνατε με προεκτάσεις;
  3. Αν ο μη γένοιτο χαλάσει και χρειαστεί να πάει στο service, μπορούμε να τα βάλουμε όλα όπως ήταν στην αρχή, ή θα φανεί η παρέμβαση, με πιθανό κίνδυνο να μην μας καλύψει η εγγύηση;

Σας ευχαριστω πολυ παιδια.

Νικ Το επόμενο μου ποστ θα φορουσε τις ερωτήσεις αυτές.

1.Πανευκολα με 4 σταυροβιδες από την πισω πλευρα του βγαίνει. Στο 7492 έχεις άμεση προσβαση. Στο 7485 επειδή είναι μικρότερο αν θέλεις βγαζεις το πανελ που τυλίγεις το καλώδιο τροφοδοσίας μόνο και μόνο για να κάνεις την ζωή σου πιο ευκολη.

2. Όπως το τοποθετησα δεν κόβεται τίποτε.
Άλλοι στο ίντερνετ κόβουν καλώδια για να αλλάξουν κλεμες αλλά εγώ δεν έκοψα τπτ.

3. Μέσα σε 1 λεπτό το γυρνάς στην αρχική του Συνδεσμολογια και το πας για επισκευή.

Tην δουλεια που πολυ ωραια εκανε ο Κυριακος, επρεπε να την ειχε κανει η ιδια η Dewalt, η οποια δεν ειναι ουτε Einhell ουτε Βormann για να μην εχει soft start στα κατα τα αλλα υψηλης ποιοτητας και ακριβειας επαγγελματικα παγκοπριονα που κατασκευαζει.

Να ευχαριστήσω κι από εδώ τον Κυριάκο που έκανε την δουλειά και στο δικό μου εργαλείο.
Προσωπικά δεν είχε πέσει στην αντίληψη μου αυτή η βελτίωση παρόλο που έχω δει πάμπολλα βίντεο για το συγκεκριμένο εργαλείο.
Μπράβο και για το βίντεο Κυριάκο αφού δεν υπήρχε αντίστοιχο βίντεο από Ελλάδα.

Μιχάλη έχεις δίκιο ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να υπάρχει τοποθετημένο από το εργοστάσιο. Ίσως το αφήνουν για να βελτιώνουν οι ίδιοι οι χρήστες τα εργαλεία τους σαν τα αυτοκίνητα που τους αλλάζουμε εξάτμιση, φίλτρο, παλαιότερα καρμπυρατέρ κλπ.

• Like
Reactions: enduras1
Ωραίος Κυριάκο! Λογικά κάνει και για το 785 αυτό, έτσι;
Το 7485 λες Γιάννη?

Tην δουλεια που πολυ ωραια εκανε ο Κυριακος, επρεπε να την ειχε κανει η ιδια η Dewalt, η οποια δεν ειναι ουτε Einhell ουτε Βormann για να μην εχει soft start στα κατα τα αλλα υψηλης ποιοτητας και ακριβειας επαγγελματικα παγκοπριονα που κατασκευαζει.
Η εξήγηση είναι απλή.
Το εξάρτημα αυτό μπαίνει περισσότερο για ψυχολογικους λογους. Αν φοράς ωτοασπίδες όπως κανονικά πρεπει δε καταλαβαίνεις τιποτα.
Επίσης 1000 φορές καλυτερα για εμενα που δεν είχε soft start και έχει το εξαιρετικό ηλεκτρονικό φρένο του μοτερ το οποίο σταματάει σχεδόν άμεσα τον δίσκο όταν το κλεισεις.
Το soft start μπαίνει σε ελάχιστα λεπτά χωρίς μοντιφες από τον καθενα μας. Το ηλεκτρονικό φρένο όμως όχι.
Και είναι κάτι που ελάχιστα παγκοπριονα διαθέτουν με πολλαπλάσια τιμή.

Μια χαρά, στα υπόψιν! Βλέπω βέβαια στα σχόλια ότι κάποιοι αναφέρουν προβλήματα μετά από κάποιο διάστημα, ελπίζω να μην σου βγάλει τίποτε. Υπάρχει και αυτό https://www.amazon.de/-/en/dp/B08N6...colid=DGPYZHIZX9H9&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it με τις κλέμες μέσα που μάλλον είναι το ίδιο

• Like
Reactions: lazarefa
Μια χαρά, στα υπόψιν! Βλέπω βέβαια στα σχόλια ότι κάποιοι αναφέρουν προβλήματα μετά από κάποιο διάστημα, ελπίζω να μην σου βγάλει τίποτε. Υπάρχει και αυτό https://www.amazon.de/-/en/dp/B08N6...colid=DGPYZHIZX9H9&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it με τις κλέμες μέσα που μάλλον είναι το ίδιο
Το μόνο που χρειάζεται είναι δυο θηλυκές κλεμες, μια αρσενική και μια θηλυκή που βγάζει και αρσενική που φαίνεται στο βίντεο.
Αν βρεις τη συγκεκριμένη δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.

Για πες τι εχεις ακουσει για προβληματα!

Ό,τι διάβασα φίλε στα σχόλια του amazon! Δεν αναφέρουν όμως όλοι σε ποιο μηχάνημα το έβαλαν. Ένας μάλιστα λέει ότι του έκαψε το μοτέρ, ενώ 2-3 λένε ότι σταμάτησε μετά από κάποιο διάστημα να λειτουργεί το module. Οι περισσότεροι πάντως δηλώνουν ενθουσιασμένοι

μπραβο! καλη δουλεια.
ομως γιατι οχι ντιμερακι? μικρο το κοστος και πλεονεκτημα οι ρυθμιζομενες στροφες σε περιπτωση διαφορων υλικων (πχ πλεξιγκλας ή πολυ σκληρα ξυλα).

Νικόλα σε ευχαριστώ.
Φίλε δε θέλω να "μπλεξω" με ντιμερ φίλε καθώς δεν το εχω.

Έτσι και αλλιώς 1000 στροφές κάτω θέλω ιδανικά η κοπή plexi δεν χάλασε και ο κόσμος.
Τα σκληρά ξυλα θα κοπουν με πολλαπλα ρηχά περασματα αν έχουν τόσο ζορι.

• Like
Reactions: nickolas
(Τώρα ντροπή να βάζω κάτι τόσο μπακάλικο εδώ, αλλά το βάζω γιατί με βόλεψε)

Το μοναδικό πράγμα που δεν μου άρεσε στην κατά τα άλλα τέλεια φαλτσέτα της Knipex είναι πως δεν μαγνητίζεται πάνω στις μαγνητικές μπάρες που "κρεμάω" όλα τα εργαλεία πρώτης ανάγκης στο εργαστήριο για να έχω γρήγορα προσβάσιμα.

Δεν ήθελα όμως να τη χαλάσω κάνοντας κάποια πατέντα που θα την τραυμάτιζε, οπότε, πήρα ένα μαγνήτη στρογγυλό Νεοδυμίου, και τον τύλιξα σε ένα κομματάκι από την πανίσχυρη ταινία διπλής όψης της Everbuild και το έχωσα στην - άχρηστη για μένα - τρύπα που έχει το σώμα της.

Image6355914494487229623.jpg

Τώρα μαγνητίζεται πολύ καλά πάνω στις μπάρες και η (μπακάλικη) πατέντα είναι - όποτε το μετανιώσω - αναστρέψιμη. (Είναι πάντως τέλεια σφηνωμένο - κολλημένο το μαγνητάκι εκει μέσα)

Image1606803295850770972.jpg

Γενικά αυτά τα μαγνητάκια μου έχουν δώσει ένα σωρό απλές λύσεις. Ειδικά αυτά με την τρύπα που μπορείς και να τα βιδώσεις καπου, είναι πολύ βολικά.