Χρήσιμα βίντεο, έξυπνες ιδέες, βελτιώσεις εργαλείων

Πολυ καλη η αναστρεψιμη ιδεα (y)
Τα μαγνητακια αυτα ειναι πασπαρτου, οντως δινουν πολυ πρακτικες λυσεις. Ευτυχως που ειχα αγορασει μαζικα διαφορα μεγεθη πριν χρονια, γιατι τωρα ακριβυναν παρα πολυ!

Παντως η μεγαλη τρυπα στο χερουλι βολευει παρα πολυ για κρεμασμα σε ολους τους πινακες εργαλειων.
4AaQ6fAl.jpg

Μια εντυπωσιακή συνδεση ξυλων είτε σε 90 μοίρες είτε σε 180 μοίρες.

Εντυπωσιακή καθώς είναι ικανή να μείνει μόνη της χωρίς χρήση κολλάς αλλά και να λυθεί αν χρειαστεί.

Θυμίζει Ιαπωνική ξυλουργικη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βέβαια δυσκολη ώστε να γίνει σε μεγάλη κλιμακα.

Αν έδινα έναν τίτλο Κυριάκο θα ήταν "ξυλουργική για ισοβίτες".
Μου φάνηκε τρομερά δύσκολη και χρονοβόρα, βέβαια το αποτέλεσμα είναι όμορφο αλλά απαιτείται πολύς χρόνος.

• Like
Reactions: theox
Το γράφω εδώ αφενός για να θυμίσω το απίθανο μικρό φλόγιστρο που είχε ανακαλύψει ο Μιχάλης, και αφετέρου για να πω, πως να το καθαρίσετε αλλά και πως να το ρυθμίσετε αν χρειαστεί.

Είναι τόσο βολικό για μικρές και πιο μεγάλες κατασκευές υγρού γυαλιού (και όχι μόνο) που αξίζει να δώσετε τα 8€ που ζητάει περίπου. Έχει και δεύτερη μύτη που το μετατρέπει σε κολλητήρι και παίρνει απλό αέριο από αυτό που βάζουμε στους αναπτήρες.

Αλλά, ενώ δούλευε τέλεια, άρχισε να ανάβει με αστάθεια και τελικά άναβε σαν καντηλάκι. :confused:
Έψαχνα να αγοράσω κάποιο άλλο, αλλά όπως με παρότρυνε ο Μιχάλης, το άνοιξα να δω αν καθαρίζεται.

20220227_184057.jpg

Έβγαλα με τη σειρά τα 1,2,3,4 και πράγματι, υπήρχε κάτι σαν κλωστή εκεί μέσα. Πως μπήκε δεν έχω ιδέα. :unsure:
Φύσηξα καλά όλα τα μέρη, το δοκίμασα και το πρόβλημα λύθηκε!

Αυτό που ανακάλυψα είναι πως αν περιστρέψεις το μπρούτζινο δακτυλίδι (που δείχνω στη φωτό με κόκκινο βελάκι), μπορείς να αλλάξεις τη μέγιστη φλόγα που θέλεις να βγάζει. Πολύ βολικό! Προσοχή μόνο, αν το ρυθμίσετε σε μεγάλη ένταση, όταν το κλείνεις, αργεί 2-3 δευτερόλεπτα να σβήσει εντελώς η φλόγα.

20220227_184325.jpg

Το ρύθμισα και έγινε καλύτερο και από καινούργιο! :)

20220227_184451.jpg

εχει βγαλει η μιλγουοκι μια νεα μπαταρια που την ονομαζει ΗΟ (υψηλης εξοδου) και ειναι ενα κλικ παραπανω σε Ah πχ αντι για 5.0 ειναι 5.5
ομως δινει ισχυρα ρευματα στα εργαλεια της με μεγαλη διαφορα απο τις κλασικες (πολυ καλες ) της
στο βιντεακι, ιδιαιτερα προς τα μεσα καπου στο 8:10 (και πριν και μετα) ειναι εντυπωσιακη η διαφορα της απο τις κλασικες. μαλιστα κοντραρει μεχρι και τα παλμικα της σε βιδωματα!
πανακριβη βεβαια περι τα 200€ αλλά για τους επαγγελματιες που εχουν μπροστα τους εκατονταδες τρυπηματα καθε μερα , αυτο ειναι μικρης σημασιας

κι ενα τεστ με ολα τα "μεγαλα αγορια" και με το νεοεισερχομενο bosch 150nm
καλο τεστακι που δινει μια ιδεα για τις ιδιαιτεροτητες του καθε εργαλειου

κι ενα τεστακι που μου εκανε πολυ εντυπωση, δυο 12βολτα μεταμπο το ενα με κρουση το αλλο χωρις
τρυπημα σε τσιμεντο
το απλο ειναι και ενα "κλικ" πιο γρηγορο!
πως γινεται αυτο?

το ιδιο εχουεμ δει και παλιοτερα με βιδωμα μακριας βιδας σε ξυλο με δυο μεγαλα dewalt

• Like
Reactions: nickolas
ναι αλλά αμφοτερα στις προδιαγραφες του κατασκευαστη αναφερονται και τα δυο οτι εχουν 1400 στροφες και 34 νμ ροπη
και αυτο ηταν που μου εκανε εντυπωση, οτι τα χαρακτηριστικα τους ειναι κοινα!

η κρουση ριχνει τις στροφες και πεφτουν κατω απο τις 1400 στο κρουστικο? δε νομιζω, αλλά και παλι ειναι εντυπωσιακο

τοτε τι χρειαζεται η κρουση στο τσιμεντο αν ριχνει τοσο τις στροφες που να γινονται τα κρουστικα ιδια με τα απλα? εκτος και αν αυτο ισχυει για τα αδυναμα (12βολτα) εργαλεια.
ομως μου εδωσες ιδεα! :)
άμα την επιστροφη στο χωριο, θα περασω απο τεστ στροφων ολα τα κρουστικα δραπανα με και χωρις κρουση
δεν εχω και καμια τσιμεντοπλακα να μετραγα χρονους
θα παω να αγορασω κανα δυο τσιμεντοτουβλα για το καλο της επιστημης :)

το ιδιο εχουεμ δει και παλιοτερα με βιδωμα μακριας βιδας σε ξυλο με δυο μεγαλα dewalt

ναι αλλα εκει δεν χρησιμοποιειται κρουση λογικα.
σε μακριες βιδες μετραει σχεδον μονο η ροπη λογω μεγαλης αντιστασης στα ξυλα.

αν δεις κανα τεστ μεταξυ για παραδειγμα των δυο μπρασλες παρκσαιντ, σε μικρες και μεγαλομεσαιες βιδες, το απλο υπερτερει επειδη εχει περισσοτερες στροφες και τα 60νμ επαρκουν.
ετσι η ροπη του υπερνικα τις τριβες και μετραει μετα η ταχυτητα του
στις πολυ μεγαλες βιδες ομως, το κρουστικο που ειναι ισχυροτερο με 80 νμ ,ακομα και πριν κολωσει το απλο, ειναι πιο γρηγορο απο το απλο γιατι οι μεγαλες τριβες απο την αρχη ζητανε και πολυ ροπη. αρα το απλο σε αυτη τη περιπτωση, ριχνει τις στροφες του απο την αρχη περισσοτερο απο το δυνατοτερο κρουστικο

ομως εδω στα δυο μικρα μεταμπο, εχουμε κοινη ροπη, κοινη δυναμη και στροφες με την μονη διαφορα την προσθηκη κρουσης

Last edited:
  • Haha
Reactions: Χιωτης
τα 10.8 V
τα στρογγυλης μπαταριας (και λιγο πιο αδυναμα), η μεταμπο τα λεει ετσι, ονομαζοντας ως 12βολτα αυτα που ανηκουν στο CAS και ειναι λιγο δυνατοτερα
να πω στα παιδια οτι το cas (12 και 18 βολτ) ειναι ενα συστημα μπαταριων που αναπτυξαν απο κοινου κορυφαιες εταιριες μεταξυ των οποιων η μεταμπο, η μαφφελ και η ροτενμπεργκερ και αλλες. για αυτο και θεωρουνται κορυφαιες

εχοντας ανακαλυψει, οπως και ο νικολας ο osatosa και πολλοι αλλοι, την χαρα των μικρων αλλά δυνατουτσικων για τις συνήθεις εργασιες 12 βολτων , με μεγαλο πλεονεκτημα τους το χαμηλο βαρος που κανει την δουλεια διασκεδαση, ολο και κοιταζω προς τα εκει και το απλο 12βολτο της θεάς (μεταμπο) με δυο δυαρες και φορτιστη, κατω απο 90 ευρω ειναι στο φασμα τιμων που μπορω να εχω αργοτερα.
το αντιστοιχο πακετο σε παρκσαιντ θελει αν θυμαμαι καλα πανω απο 50 ευρω, οπότε μιλαμε για κανα 30άρι ευρω διαφορα

Last edited:
  • Like
Reactions: osatosa
φυσικα οι μπαταριες (και φορτιστες) CAS δεν θεωρουνται μονο, ειναι κορυφαιες ενσωματωνοντας ολες τις ηλεκτρονικες εξελιξεις αλλά μεχρι και συστηματα ψυξης δινοντας μαλιστα δυο γραμμες ανα πόλο για απροσκοπτη ροη των αμπερ. και ειναι κοινες σε καμια δεκαρια εταιριες με βασικες τις 3 κορυφαιες γνωστες εταιριες που αναφερα.

τωρα σχετικα με τα δωδεκαβολτα, να συμπληρωσω οτι εκεινο το φτηνο κινεζικο ελαφρυ 12βολτο της liduo που εχω, του κανω σχεδον καθημερινη χρηση, ειναι το βασικο μου εργαλειο και τα παει μια χαρα! ελαφρυ, βολικο και σχετικα μικρο σε διαστασεις.
θα συμπληρωσω καποια στιγμη με αλλο ενα
https://www.agrotisgroup.gr/eryaleia/Επαναφορτιζόμενος%20βιδολόγος%2018V%20με%202%20μπαταρίες%20ASSUR

και ετσι θα εχω δυο εργαλεια με 4 ιδιες μπαταριες (και ενα τριτο 12βολτο το εδωσα στη κορη να παιζει αυτη), ενα σε καθε σπιτι, παροπλιζοντας τα 18βολτα τα οποια υστερουν εναντι των πιστολετων οταν τρυπουν δομικα (και δεν καταπονουνται και τα τρυπανια καθως τα sds δεν παραμορφωνονται ουτε και φθειρονται οπως τα κλασικα οταν δουλευουν σε κρουση), υστερουν των παλμικων οταν βιδωνουν μεγαλες βιδες και στριφωνια στο ξυλο, υστερουν των 12βολτων στο θεμα βαρους και χρηστικοτητας.
ασε που αμα τρυπαω ξυλο με μικρα τρυπανια οπως συνηθως, εχω ανταπτορα τσοκ (1/4 σε τσοκ 3/8) και κανω τρυπηματακια σε ξυλα ακομα και με τα απλα ηλεκτρικα κατσαβιδια :)

αν ξεκινουσα να αγοραζω τωρα εργαλεια, θα επαιρνα ενα κατσαβιδι lux απο πρακτικερ (ή το budget), ενα καλο ελαφρυ μικρο 12βολτο της μεταμπο, το πιστολετο του λιντλ και το παλμικο-μπουλονοκλειδο της drillpro ή το μεγαλο topshak). και θα ημουν καλυμμενος για τα παντα απο εργαλεια τρυπηματων-βιδωματων μπαταριας για πολλα χρονια

Last edited:
  • Like
Reactions: osatosa and nikfor
χρησιμο βιντεακι με πλυστικα μπαταριας

Βλέπω και ξαναβλέπω το βίντεο γιατί είμαι στην ίδια θέση με το τύπο,όχι για την μπύρα, αλλά για τον πολύτιμο χρόνο που έχει κερδίσει να τελειώσει πιο γρήγορα...!!!!

Χάσιμο χρόνου εν έτη 2022...!!!

• Like
Reactions: nikfor