Class D

Το καταντήσαμε how to built ncore το θέμα. Τεσπα.
Η πιο προσιτή λύση για έτοιμη κατασκευή επώνυμη, απ' όσο ξέρω, είναι της NAD

g745M22-F.jpg

IMG_2023_zpstnj13unt.jpg

Φυσικά με δικό της buffer

IMG_2030_zpseuvur80u.jpg

Σοβαρή υλοποίηση με το δικό της buffer...αλλά...

Στην Αμερικη έχει κάπου στα 2990$ με αυτή την τιμή συμφερει και δεν απεχει και πολυ σε τιμη απο το να κανεις κατι αντίστοιχο με αντίστοιχα συστατικά από την hypex. Εδώ στην ελλαδα βλεπω η τιμη ειναι 4400e δυστυχως

http://www.diyaudio.com/forums/class-d/277792-brand-new-nad-m22-hypex-cheaper-than-diy.html

Τον έχω απο τέλη 2104, αγορασμένος απο την αντιπροσωπεία 2.500

Ετσι και γω τον θελω!!!! Δηλαδη αν παω (λεμε τωρα) αυριο να τον αγορασω καινουργιο θα μου τον δωσει και μενα τοσο; Ή σου εκανε special τιμη;

Εγώ είδα αυτό https://www.skroutz.gr/s/7063668/Nad-M22.html

...και ξέρω ότι στην τιμή καταλόγου οι μεταπωλητές έχουν περίπου 25% περιθώριο κέρδους και οι αντιπρόσωποί κάπου στο 50%....δηλαδή 40% έκπτωση+!!!!!!

Ετσι και γω τον θελω!!!! Δηλαδη αν παω (λεμε τωρα) αυριο να τον αγορασω καινουργιο θα μου τον δωσει και μενα τοσο; Ή σου εκανε special τιμη;

Εγώ είδα αυτό https://www.skroutz.gr/s/7063668/Nad-M22.html

...και ξέρω ότι στην τιμή καταλόγου οι μεταπωλητές έχουν περίπου 25% περιθώριο κέρδους και οι αντιπρόσωποί κάπου στο 50%....δηλαδή 40% έκπτωση+!!!!!!

Τι να σου πω. Μαλλον ήθελε να λανσάρει το νέο μοντέλο. Του το είχα πει ότι η τιμή ήταν εξαιρετική και για ολη την Ευρώπη όχι μόνο για Ελλάδα και είχε πει ότι θέλει να πουλάει και εξωτερικό. Πάντως για αρκετό καιρό που τσέκαρα, η τιμή ήταν καλή. Τώρα που βλέπω ότι πηγε στα 4500 κοντά μου κάνει εντύπωση. Πάντως στην Αμερική τιμη παραμένι σταθερή όπως και μολις όταν ξεκίνσηε η διάθεση του μοντέλου.

Τι να σου πω. Μαλλον ήθελε να λανσάρει το νέο μοντέλο. Του το είχα πει ότι η τιμή ήταν εξαιρετική και για ολη την Ευρώπη όχι μόνο για Ελλάδα και είχε πει ότι θέλει να πουλάει και εξωτερικό. Πάντως για αρκετό καιρό που τσέκαρα, η τιμή ήταν καλή. Τώρα που βλέπω ότι πηγε στα 4500 κοντά μου κάνει εντύπωση. Πάντως στην Αμερική τιμη παραμένι σταθερή όπως και μολις όταν ξεκίνσηε η διάθεση του μοντέλου.

Θα πάρω αύριο τηλέφωνο έτσι από περιέργεια, αν και αμφιβάλω αν θα μου δώσει "την καλύτερη" τιμή τηλεφωνικά.

H hypex δεν τα έχει όλα έτοιμα (καλώδια κ.λ.π.) στο κιτ που πουλάει;

Πολύ σεμνά.

Αν σου δοθεί η ευκαιρία δοκίμασε στον τελικό αυτό
To δοκίμασα και στο teac αλλά δεν με ενθουσίασε. Στον crown έκατσε ταμάμ... :drool:

Θοδωρή,με τι θα τον οδηγήσεις;
Θες τάση πίσω του,δεν παίζει,να το ξέρεις..
Επίσης,η έξοδος του pre είναι balanced;
Γιατί κι εκεί μπορεί να έχεις θέμα αν δεν είναι,θέλουν κι αυτα τα δικά τους για καλή λειτουργία,τα είπαμε παραπίσω.

Εχω δυο επιλογες, η μια ειναι av receiver για τον πολυκαναλο ηχο που δεν εχει xlr (Υπαρχουν για τις βαθειες τσεπες 2 επιλογες av προσεσορα μια ειναι της yamaha και μια της marantz αλλα μιλαμε για πανω απο 2500ε στην καλυτερη περιπτωση απο κει και περα εχει και αλλες πιο καλες φιρμες αλλα οι επιλογες ειναι μετρημένες στα δαχτυλα. Επειδη στον κοσμο του home cinema τους receivers πρεπει να τους αλλαζεις καθε δυο χρονια επειδη οι εξελιξεις τρεχουν πολυ γρηγορα και τα features αλλαζουν συνεχως θεωρω οχι εξυπνη την επιλογη προσεσορα με xlr.....εκτος αν μπορει καποιος να δινει 2500 καθε δυο χρονια) οποτε θα χρησιμοποιω αυτο https://www.skroutz.gr/c/699/metatropeis-adaptors.html?keyphrase=xlr+to+rca+neutrik
Το εχουν κανει διαφοροι online και ειναι ευχαριστημενοι με το αποτελεσμα. Για μουσικουλα εχω το Teac ud 301 εχει xlr και δεν θα εχει κανενα θεμα γενικοτερα.

Τωρα αν με το balanced εννοεις fully balanced...φυσικα και οχι....αν ειχα τοσα δεν θα προσπαθουσα να κανω μια εξυπνη οικονομικη επιλογη αλλα θα αγοραζα την δεη και θα τελείωνε το θεμα.

Αν για οποιονδήποτε λογο δεν με βολεψει το μηχανακι, στην χειρότερη θα το πουλησω σε φιλο ή σε διπλανο φορουμ. Μακαρι να πανε ολα καλα και να μείνω ενθουσιασμενος.

Από HT δεν εχω ιδέα οπότε για να έφτασες εκεί το έχεις μελετήσει.
Λογικά αν ολα ειναι σωστά δεν υπάρχει λόγος να μην σε ενθουσιάσει αφου το ζητούμενο εκεί ειναι η οδήγηση και μόνο.

Για το δικάναλο,τι τάση δίνει το teac απο τις xlr;

..όπως και να έχει θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα και με τις δυο συσκευές και θα είμαι απόλυτα ειλικρινείς....αν έχω κάνει μ@λακια αγορά στην χειρότερη θα το μάθουν εδώ όλοι και δεν θα κάνει κανένας αντίστοιχο λάθος. Επισης αν κανουμε το συγκριτικό με τον crown θα μάθουμε απο πρώτο χερι αν οι επαγγελματικοί έχουν όντως θεμα θορύβου με οικονομικούς av receivers λογω λιγοστών volt στην εξοδο!

+14dBu(1kHz, full-scale, 10k ohms with load, 0dB when set)

και 2.0Vrms(1kHz, full-scale, 10k ohms when loaded) απο rca

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.teac.com/product/ud-301/specifications/

Οκ,το είδα.
Εκεί μπορεί να έχεις θέμα,για αυτές τις τυπικές εξόδους γκρινιάζουν όλοι.
Ας έρθει με το καλό ομως να κανεις τις δοκιμές σου και θα δούμε.

370e το πηρα και τοτε δεν ειχα τετοιες απαιτησεις, υπαρχει ομως και η λυση του Θαναση, το 503 που ειναι αρκετα πιο βαρβατο και βγαινει σε καταπληκτικη τιμη....ασε που εχει και τηλεκοντρολ αυτο που το πας!

Απάντηση: Re: Class D

370e το πηρα και τοτε δεν ειχα τετοιες απαιτησεις, υπαρχει ομως και η λυση του Θαναση, το 503 που ειναι αρκετα πιο βαρβατο και βγαινει σε καταπληκτικη τιμη....ασε που εχει και τηλεκοντρολ αυτο που το πας!

σε τι τιμή βγαίνει σήμερα και...απο που? (pm αν ντρέπεσθε)

Re: Απάντηση: Re: Class D

Ζω με έναν Hypex UcD400HG εδώ και σχεδόν 6 χρόνια. Πολύ απλά, με τα χρήματα που είχα δώσει για να τον φτιάξω, δεν έπαιρνα τίποτα σε Class ΑΒ με παρόμοια ισχύ και ποιότητα.

Για περίπου έναν χρόνο δεν πρόλαβα τους NCore. Αν ποτέ αποφασίσω να τον αναβαθμίσω, θα πάω χωρίς δεύτερη σκέψη σε NCore.

Οι συγκεκριμένοι ενισχυτές είναι διάσημοι για την απουσία παραμόρφωσης και την άφθονη ισχύ. Έχουν πολύ μικρή αντίσταση εξόδου οπότε πολύ μεγάλο damping factor οπότε πολύ καλό έλεγχο στα μεγάφωνα.

Απ' ότι βλέπω οι NCore είναι πια πανεύκολο να φτιαχτούν, ακόμα και από πρωτάρηδες στο DIY. Όπως τα βλέπω, πιο πολύ ώρα πρέπει να παίρνει το άνοιγμα των τρυπών στο κουτί (αν δεν είναι προ-τρυπημένο) παρά η υπόλοιπη συναρμολόγηση.

Για να φτιάξω τον δικό μου είχα απασχοληθεί για μέρες.. αλλά η συγκεκριμένη γενιά ήθελε "φροντίδα" για να δώσει τα μέγιστα, ενώ οι ncore400 είναι τελείως plug-n-play. Δύσκολα θα κάνει λάθος κάποιος που έχει έστω μια βασική εξοικείωση με το DIY audio.

Ναι τσάμπα είναι μόνο 850 ....
Πάντως δεν είναι τυχαίο που τα ncore έχουν xlr είσοδο , είναι γιατί η xlr έχει σχεδόν διπλάσια τάση εξόδου από την rca.