COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Απάντηση: Re: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Ειλικρινά ψάχνω να βρω δικαιολογία για να 'χώσω' φράγκα για ακριβό cd-player...Οκ..έχω ακούσει καλά μηχανάκια..(esoteric-burmaster-emmlabs-meridian-pathos) αλλά πάντα κάνω πίσω...Γενικά συμφωνώ μ' αυτό που είχε πει κάποτε ο πρόεδρος...Τα ψηφιακά ΔΕΝ έχουν μεγάλες διαφορές...Ένα player των 5000Ε άντε να παίζει 5%-10% καλύτερα από ένα των 500Ε...

Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Απο Cairn fog v2 σε Audionet art V2 και Hegel 4,οι διαφορές ήταν μεγάλες.Δεν λέω νύχτα-μέρα αλλά οπωσδήποτε όχι 5-10%.
Κατόπιν πηγαίνοντας σε "μικρό" Esoteric sacd ήταν λιγότερες,αλλά πάλι σημαντικές.

Re: Απάντηση: Re: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Απο Cairn fog v2 σε Audionet art V2 και Hegel 4,οι διαφορές ήταν μεγάλες.Δεν λέω νύχτα-μέρα αλλά οπωσδήποτε όχι 5-10%.
Κατόπιν πηγαίνοντας σε "μικρό" Esoteric sacd ήταν λιγότερες,αλλά πάλι σημαντικές.

Και από το "μικρό" Esoteric, στο κορυφαίο combo P-03-D-03 οι διαφορές
είναι τεράστιες.Με την προσθήκη του clock G-OS το πράγμα πάει σε άλλο
πλανήτη.

Δεν υπαρχει λογικη του 5% η 10%. Ειναι σαν το αλλο θεμα που λεγαμε το 50% στα ηχεια το 25% στον ενισχυτη κτλ.
Αυτα δεν ισχυουν!
Οι διαφορες στα cd player σε ενα καλο συστημα ειναι το ιδιο μεγαλες με το να πας απο ενα λαμπατο ενισχυτη σε εναν αλλο.

Re: Απάντηση: Re: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Κάνε ένα 'συγκριτικό' ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ μια μέρα με ηρεμία μεταξύ του 'δικού σου' cdpayer και ενός Cambridge Audio Azur640 v1 ή v2...Αν δεν έχεις σου δανείζω εγώ...Πρώτα ξεχωριστά το ένα με το άλλο...και μετά Α/Β on the fly...Θα μ' ενδιέφερε πολύ κι εμένα και το φόρουμ να δούμε την ποσοστιαία διαφορά...Αν θα είναι πάνω από 10%...Πρόσεξε δεν αφορίζω ούτε προεξοφλώ τίποτα...απλά εγώ ΔΕΝ διαθέτω ακριβό cdplayer για να κάνω το test...

Last edited:
Re: Απάντηση: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Δεν υπαρχει λογικη του 5% η 10%. Ειναι σαν το αλλο θεμα που λεγαμε το 50% στα ηχεια το 25% στον ενισχυτη κτλ.
Αυτα δεν ισχυουν!
Οι διαφορες στα cd player σε ενα καλο συστημα ειναι το ιδιο μεγαλες με το να πας απο ενα λαμπατο ενισχυτη σε εναν αλλο.

Μου αρέσουν τα ποσοστά ρε παιδιά!!
Δηλαδή πως μετριόνται???.Υπάρχει ποσοστόμετρο??
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Η ευκολία του να διαλέγεις τρακ με το ρεμοτ είναι όντως μια πραγματική ευκολία γενικά γι'αυτούς που δεν θέλουν να ακούν μουσική, που βαριούνται και δεν μπορούν να κάτσουν στον κώλο τους και να ακούσουν ένα ολόκληρο κομμάτι μουσικής και πηγαίνουν από τρακ σε τρακ. Λ.Σ.
....εξαρτάται !
Για τα δικά μου γούστα, οι δίσκοι που ακούγονται ολόκληροι είναι ελάχιστοι !
Τώρα αν κάποιος δεν μπορεί να ακούσει ένα ολόκληρο track... :nounder:

Το βασικότερο όμως είναι ότι έχεις την επιλογή. Αν θέλεις το κάνεις ή δεν το κάνεις.
Αυτή είναι η πολυτέλεια , το να έχεις επιλογές !

Τώρα συμφωνώ μαζί σου ότι όταν κάνουμε σωστή ακρόαση δεν πρέπει να πειράζουμε τίποτα και κυρίως την ένταση.
Από την άλλη βλέπω ότι μερικές απόψεις είναι σαν να απαντούν στο ερώτημα CD Vs LP, αλλά είναι άλλο θέμα :cool4:

Ακόμη μια αλλαγή που έφερε το cd, είναι ότι βρίσκουμε περισσότερους 'τίτλους' από πριν.

Μου αρέσουν τα ποσοστά ρε παιδιά!!
Δηλαδή πως μετριόνται???.Υπάρχει ποσοστόμετρο??
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Αλλά πως??? με αστεράκια, με δισκάκια, με φατσούλες ή με βαθμολογία??? Για πες μας να μάθουμε και μεις!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Αλλά πως??? με αστεράκια, με δισκάκια, με φατσούλες ή με βαθμολογία??? Για πες μας να μάθουμε και μεις!!!

By :ears:

Με αυτάκια!!

Παντως παρουσιαστηκαν φαινομενα που τα 29 ευρω μπερδευονταν με τα 16000.
Σιγουρα στον αναλογικο ηχο αυτα δε γινονται. Εκτος και αν εβγαλε κεφαλη η .........

Με αυτάκια!!
Τα αστεράκια φαίνονται...5 αστεράκια είναι 5 αστεράκια...
Τα ποσοστά φαίνονται 50% είναι μισό...80% είναι 4 στα 5
Τα αυτάκια πως φαίνονται και πως τεκμηριώνονται βρε αδερφέ...για ξηγήσου πιο λιανά να το καταλάβουμε και μεις...

Για το 2-3% δεν πρόκειται να βγει καινούριο ψηφιακό φορμά με τη μορφή που εννοείτε, δλδ σε δισκάκι.
Η διαφορά που έφερε το cd σε σχέση με το βινύλιο εκτός από την ευκολία και τη φορητότητα (που μπορεί να μην απασχολούν τoυς οπαδούς του hi-end αλλά ενδιαφέρουν το υπόλοιπο 99% της αγοράς) είναι πως άνοιξε το δρόμο για την αποσύνδεση του μέσου από το περιεχόμενο.
Κάπως έτσι βλέπω να εξελίσσονται τα πράγματα:
Το 2018 πωλείται το τελευταίο cd. Eίναι ο πρόσφατος δίσκος των Rolling Stones (και ο τελευταίος που βγαίνει σε cd...). Ο ευτυχής αγοραστής του, το παραλαμβάνει από τα χέρια του Τζάγκερ σε μια συγκινητική τελετή που πραγματοποείται στην έναρξη της Eurovision 2018. Πλέον οι μηχανικοί ήχου που ασχολούνται με το βινύλιο σε όλο τον κόσμο είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι φανατικοί οπαδοί και υποστηρικτές του βινυλίου γκρινιάζουν στα φόρα γιατί δεν βγαίνουν πλέον δίσκοι και γιατί οι αγαπημένοι δίσκοι της συλλογής τους κοντεύουν να λιώσουν...
Οι υπόλοιποι ακούνε μουσική από φορητά ψηφιακά players, από σπιτικούς music servers όπου είναι αποθηκευμένη η αγαπημένη τους μουσική κτλ κτλ και η ζωή συνεχίζεται...
Είτε το θέλω είτε όχι έτσι βλέπω την κατάσταση στο μέλλον.

Στα αυτάκια έχεις 10 το σύνολο (ζευγάρια γεννιούνται εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις).
Τα 8 αυτάκια είναι το 80%, τα 9 αυτάκια είναι το 80% και ενός που του πέσανε τα αυτιά με αυτά που άκουσε.
Το θέμα είναι να είσαι αυτά(ρ)κης και όχι να το παίζεις αυτοκράτορας.

Τα αστεράκια φαίνονται...5 αστεράκια είναι 5 αστεράκια...
Τα ποσοστά φαίνονται 50% είναι μισό...80% είναι 4 στα 5
Τα αυτάκια πως φαίνονται και πως τεκμηριώνονται βρε αδερφέ...για ξηγήσου πιο λιανά να το καταλάβουμε και μεις...

Καλά αγαπητέ μου ONGAKU, αλλά πρώτα θα μου πεις πως βγαίνουν ποσοστά
απλά ακούγοντας κάτι χωρίς δηλ., να κάνεις εργαστηριακές μετρήσεις
που να αποδεικνύουν οτι το Α μηχάνημα είναι 10% 20% η 50% καλύτερο
από το Β.
Οι διαφορές σε μηχανάκια είναι από μικρές μέχρι χαώδεις, αλλά εμένα προσωπικά πάντα, μου είναι δύσκολο να μιλήσω ποσοστιαία, γι' αυτό
χρησιμοποιώ αυτάκια!

Στα αυτάκια έχεις 10 το σύνολο (ζευγάρια γεννιούνται εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις).
Τα 8 αυτάκια είναι το 80%, τα 9 αυτάκια είναι το 80% και ενός που του πέσανε τα αυτιά με αυτά που άκουσε.
Το θέμα είναι να είσαι αυτά(ρ)κης και όχι να το παίζεις αυτοκράτορας.

Καλά ρε παλληκάρι εσύ πάντα μαζί με άλλους πέντε ακούς! :p

Μια στιγμή παρακαλώ!!Δεν τελειώσαμε ακόμη!!
Νέο φορμά στον ορίζοντα!!

SHM-CD!!!!!!!!

Ρίχτε μια ματιά:

http://translate.google.com/transla...pecial/shm-cd/about/index.html&langpair=ja|en

Υπάρχουν αρκετοί τίτλοι,κυρίως παλαιότερες ηχογραφήσεις:

http://www.cdjapan.co.jp/list_item.html?id=shm_cd_series_20070928_kanren

Και ο μόνος μέχρι στιγμής που τα εισάγει στην Ευρώπη:

http://www.highfidelitydiscs.nl/customer/home.php?cat=384&sort=date&volgorde=za

1) To καλο βινυλιο εχει φοβερα δυναμικα και ακρα. Τα υπολοιπα ειναι παραφιλολογια

ΣΩΣΤΟΣ! ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ HIGH END ΒΙΝΥΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. (Πολυ απλοικο ως παραδειγμα αλλα ισχυει 100%: πατε σε ενα κλαμπ και ακουστε μετα απο ενα cd, ενα 1200 mkII να παιζει..ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ σε δυναμικα). Η μοναδικη πηγη που εχω ακουσει εως τωρα να ισοφαριζει το βινυλιο σε αυτο τον τομεα ειναι το πακετο dac transport της emm labs.

2) Το καλο βινυλιο ειναι καλυτερο απο το καλο cd

OXI ΠΑΝΤΑ

..

Ειλικρινά ψάχνω να βρω δικαιολογία για να 'χώσω' φράγκα για ακριβό cd-player...Οκ..έχω ακούσει καλά μηχανάκια..(esoteric-burmaster-emmlabs-meridian-pathos) αλλά πάντα κάνω πίσω...Γενικά συμφωνώ μ' αυτό που είχε πει κάποτε ο πρόεδρος...Τα ψηφιακά ΔΕΝ έχουν μεγάλες διαφορές...Ένα player των 5000Ε άντε να παίζει 5%-10% καλύτερα από ένα των 500Ε...

Διαφωνω καθετα.

Οι διαφορες ειναι φαινομενικα μικρες εκ πρωτης οψεως αλλα προκειται περι πλανης. Οι διαφορες ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ! Και μαλιστα εκει που πραγματικα μετρουν: στην ΑΡΧΗ της αλυσιδας.

Στο βινυλιο φαινονται μεγαλυτερες διοτι οι "χρωματισμοι" καθε κεφαλης ειναι τελειως διαφορετικοι.

Οι πραγματικα σοβαρες εταιριες που προτεινω εγω και που πραγματι ειναι ΑΛΛΟΥ στα ψηφιακα ειναι μονο δυο. Επιτρεψτε μου ομως να μην τις πω δημοσιως για ευνοητους λογους.

Σε γενικες γραμμες παντως ψηφιακα που χρησιμοποιουν ολοκληρωμενα απο crystal, burr brown κτλ παιζουν πανομοιοτυπα και αναμασουν τα ιδια και τα ιδια.
Αυτοι οι οποιοι διαθετουν την πρωτοπορια στην ψηφιακη τεχνογνωσια (δεν ειναι και δυσκολο να τους διακρινεις) ειναι κι αυτοι στους οποιους αξιζει 100% να επενδυσει κανεις μεγαλα ποσα.