Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Αγγίζεις ευαίσθητα θέματα τώρα, ανήκω σε οικογένεια ελαιοπαραγωγών! :grandpa:

:ernaehrung004:
(Εδώ που είμαι εγώ,όλοι είμαστε ΚΑΙ ελαιοπαραγωγοί ασχέτως άλλων επαγγελμάτων!)

Re: Απάντηση: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Γιατί ρε συ 50 παραμέτρους?
Ένα ένα θα τα δοκιμάζουμε.
1) δίσκος ssd - δίσκος hdd - δίσκος σε δίκτυο... και όλα πάνω στο ίδιο computer
2) καλώδια όλα πάνω στο ίδιο computer
3) dual boot στο mac, κοτσάρουμε και το φορητό linux του kiriak (αλλά τι θα γίνει με players? σωστό... εδώ υποφέρουμε. Το ΧΒMC δεν παίζει σε όλα? ...δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο για αυτή τη δουλειά...
4) 2 pc εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους - πλην software. Θα έχουμε διαφορές σε dac με αυτόνομη usb τροφοδοσία? (εγώ όρκο δε παίρνω πάντως)

Για το θέμα τι ακούει ο καθένας υπάρχει λύση.
Μαντηλάκι...

ρε συ μόνος σου παραπάνω τα βγάζεις :flipout:

Γιατί ρε συ 50 παραμέτρους?
Ένα ένα θα τα δοκιμάζουμε.
1) δίσκος ssd - δίσκος hdd - δίσκος σε δίκτυο... και όλα πάνω στο ίδιο computer
2) καλώδια όλα πάνω στο ίδιο computer
3) dual boot στο mac, κοτσάρουμε και το φορητό linux του kiriak (αλλά τι θα γίνει με players? σωστό... εδώ υποφέρουμε. Το ΧΒMC δεν παίζει σε όλα? ...δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο για αυτή τη δουλειά...
4) 2 pc εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους - πλην software. Θα έχουμε διαφορές σε dac με αυτόνομη usb τροφοδοσία? (εγώ όρκο δε παίρνω πάντως)

Για το θέμα τι ακούει ο καθένας υπάρχει λύση.
Μαντηλάκι...
Πόσες χρόνο υπολογίζεις να κρατήσει το καθένα από τα παραπάνω, ακόμα κι' αν πρόκειται για την πιο απλή δοκιμή;

εννοει οτι τα 2 πισι πρεπει να ειναι φορμαρισμενα και φορτωμενα απ την αρχη τα win,χωρις να υπολογισουμε τις παραμετρους που εισαγει το καθε mobo που εχει διαφορετικους οδηγους,δεν θα βγει ακρη ειπα και παραπανω οτι ειναι θεμα soft και οχι hard.
οποιος τοχει πιο minimal τοσο πιο κοντα ειναι στην σωστη αναπαρωγη

μαζί σου , :a0210:

εγώ νομίζω ας αρχίσουμε να βλέπουμε αν υπάρχουν διαφορές και μετά το ψάχνουμε παραπάνω

πχ αναφέρθηκε μηχανικός και ss σκληρός, κάνει διαφορά στον ήχο που βγαίνει από τα ηχεία; (ας αφήσουμε το αν ακούγεται που μπορεί και όχι).

πχ το απλό μηχανάκι των 100 ευρώ ακούγεται χειρότερα από τα άλλα; αν ναι πάει στην άκρη και ψαχνόμαστε με τα υπόλοιπα

και 50 παράγοντες να υπάρχουν, ας αρχίσουμε να τους βρίσκουμε ή να τους βγάζουμε έξω έναν-έναν

έχω macbook pro, δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ να το φτιάξω για να δω αν παίζει καλύτερα από το λινουξάκι

Θέλετε να γελάσετε;
Κοιτάξτε τι πράγμα κοστολογούν 2.650 ευρώ.
Οσοι έχουν ασχοληθεί με hardware θα πέσουν κάτω απ' τα γέλια..

Το 1 και 2 τα υπολογίζω απο 15-20 λεπτά το καθένα.
Το 4 θέλει προετοιμασία να στηθούν μετά απο format 2 pc και δύο ίδια usb καλώδια (με την προυπόθεση ότι θα ακουστούν διαφορετικά τα καλώδια στο τεστ 2 που δεν το νομίζω)
Το 3 αν δεν υπάρξουν κοινά players αλλά και hardware/οδηγοί κτλ όπως λέει και ο Λεφτέρης, μάλλον δεν...

@sok
ένας αργός hdd που διαβάζει flac ακούγεται?
εγώ βάζω wd black 7200rpm πάνω σε docking station σε iso 3D ταινία και δεν ακούγεται τίποτα (είδες τnν απόσταση... 2,9μέτρα ήταν)

Το 1 και 2 τα υπολογίζω απο 15-20 λεπτά το καθένα.
Το 4 θέλει προετοιμασία να στηθούν μετά απο format 2 pc και δύο ίδια usb καλώδια (με την προυπόθεση ότι θα ακουστούν διαφορετικά τα καλώδια στο τεστ 2 που δεν το νομίζω)
Το 3 αν δεν υπάρξουν κοινά players αλλά και hardware/οδηγοί κτλ όπως λέει και ο Λεφτέρης, μάλλον δεν...

@sok
ένας αργός hdd που διαβάζει flac ακούγεται?
εγώ βάζω wd black 7200rpm πάνω σε docking station σε iso 3D ταινία και δεν ακούγεται τίποτα (είδες τnν απόσταση... 2,9μέτρα ήταν)

7200 είναι μεσαίος,για μειωμένο θόρυβο σε μηχανικό σκληρό θέλεις αργότερο αλλά θα χάσεις σε ταχύτητα.
Άκου το την νύχτα μόνο του σε ησυχία και θα δεις.

*ανάλογα και το περίβλημα του βέβαια.

Last edited:
Το έφερα σαν παράδειγμα... σίγουρα ένας green αργός και εντός κουτιού θα ακούγεται ακόμα λιγότερο, αυτό θέλω να πω.
Μου φαίνεται δε απίθανο να ακούγονται τα db του δίσκου, σε μια τέτοια περίπτωση, πάνω απο τα 80-90 db που ακούμε μουσική.

Μη με παρεξηγήσεις. Κι εγώ υπέρ του ssd είμαι... και μόνο το θέμα ταχύτητας - θερμοκρασίας - μη κίνησης μου αρκεί για να τον επιλέξω.
Όμως τύπου φύλα τα ρούχα σου... η επίπτωση στο αποτέλεσμα μένει να διαπιστωθεί.

Εγώ χρησιμοποιώ έναν εξωτερικό WD 1TB και δεν με ενόχλησε ποτέ από θέμα θορύβου. Πραγματικά από την θέση ακρόασης ακούγεται ανεπαίσθητα, σχεδόν καθόλου. Μάλιστα αφού το κομμάτι φορτωθεί στην RAM (Buffer) τότε δεν ακούγεται αφού μόνο περιστρέφεται χωρίς να κάνει ανάγνωση. Μάλιστα έχω έναν WD Mybook 1TB. Είναι πολύ αθόρυβος.

Last edited:
Πάνο μου ο Σώκρατες είναι χρυσό αυτί... χαιντάς! :flowers:
και μάλιστα επιλεκτικός! ...πχ ακούει τους δίσκους του, αλλά απο την άλλη γυρνάν τα ελικόπτερα και δεν παίρνει χαμπάρι! :grinning-smiley-043

Εγώ έχω σωθεί με ένα wd passport 1T... ούτε πρίζες ούτε τίποτε.
Σβήνε ξανασβήνε φτούρησε καιρό... και άμα φουλάρει, θα πάρω άλλον έναν ίδιο και τέρμα (τρόπος του λέγειν τέρμα... μη με παρεξηγήσετε ;))
Ήσυχος, γρήγορος, δεν κάνει μάγια στα data, μια χαρά. :grandpa:

εμένα ο θορυβώδης seagate είναι στο άλλο δωμάτιο, καλωδιάκι δικτύου πλακέ κάτω από τη μοκέτα και όλα καλά.
Να ακόμη ένας παράγοντας που θα βάλουμε στο συγκριτικό, όταν πατάς τη μοκέτα και το καλώδιο αν επηρεάζεται το χαμηλό :laugh:

Πάνο μου ο Σώκρατες είναι χρυσό αυτί... χαιντάς! :flowers:
και μάλιστα επιλεκτικός! ...πχ ακούει τους δίσκους του, αλλά απο την άλλη γυρνάν τα ελικόπτερα και δεν παίρνει χαμπάρι! :grinning-smiley-043

Εγώ έχω σωθεί με ένα wd passport 1T... ούτε πρίζες ούτε τίποτε.
Σβήνε ξανασβήνε φτούρησε καιρό... και άμα φουλάρει, θα πάρω άλλον έναν ίδιο και τέρμα (τρόπος του λέγειν τέρμα... μη με παρεξηγήσετε ;))
Ήσυχος, γρήγορος, δεν κάνει μάγια στα data, μια χαρά. :grandpa:

Οι σύγχρονοι δίσκοι είναι μια χαρά! Δεν ακούγονται καθόλου. Έχω εδώ και 8χρόνια έναν wd εξωτερικό 350 γκίγκα που είναι να μην τον πιάσει να διαβάζει... Δουλεύει και ακούγεται σε όλο το ξύλο του γραφείου... (όχι τόσο δραματικά βέβαια)

Κάποια στιγμή έστησα και ένα pc αρκετά δυνατό για audio χρήση. Είναι τρομερά γρήγορος με ssd και παρόλο που είναι δυνατό μηχάνημα, μου τα χάλασε το τροφοδοτικό που ακούγεται ο ανεμιστήρας...:twoguns:

Τώρα εκτός συστήματος.

Θέλετε να γελάσετε;
Καθόλου για γέλια. Το Sound on Sound είναι σοβαρό περιοδικό, από τις αξιόπιστες πηγές πληροφοριών για επαγγελματίες.

Αν διαβάσεις το άρθρο θα διαπιστώσεις, ότι ο συντάκτης κάνει τεστ στον υπολογιστή για την ταχύτητα του, την αξιοπιστία, τη συνδεσιμότητα, το latency. Και την ικανότητα του να τρέξει δεκάδες ταυτόχρονα plug-ins σε περιβάλλον ηχογράφησης και επεξεργασίας ήχου, μία συνηθισμένη κατάσταση σε στούντιο, κάτι που ενδιαφέρει τον επαγγελματία. Τίποτε εξεζητημένο ή ασυνήθιστο, απλά όλα τα εξαρτήματα προσεγμένα και ταιριασμένα. Με πλήρη εξοπλισμό. Με αθόρυβη κάρτα γραφικών κατάλληλη για τρία monitors (για να τ' απλώνεις όλα μπροστά σου), με θύρες USB3/USB2, με τρείς θύρες Firewire, εκ των οποίων η μία τριπλή της Texas Instruments, κατάλληλη για Firewire Interfaces. Κλπ, κλπ, κλπ, διαβάστε το άρθρο. Ο εξοπλισμός του πάντως είναι ζηλευτός.

Ο συντάκτης ΔΕΝ ασχολείται με τον ήχο του βέβαια. Γι' αυτόν είναι υπεύθυνο το Interface της RME. Ακριβή η μονάδα, τσιμπημένη ίσως, αλλά αξίζει.

Θα την πάρει εκείνος που πραγματικά τη χρειάζεται (π.χ. στούντιο μουσικής και βίντεο παραγωγής). Υπάρχουν πολύ φθηνότερες λύσεις, αν δε χρειάζεσαι όλα τα χαρακτηριστικά της.

Last edited:

Καθόλου για γέλια. Το Sound on Sound είναι σοβαρό περιοδικό, από τις αξιόπιστες πηγές πληροφοριών για επαγγελματίες.

Αν διαβάσεις το άρθρο θα διαπιστώσεις, ότι ο συντάκτης κάνει τεστ στον υπολογιστή για την ταχύτητα του, την αξιοπιστία, τη συνδεσιμότητα, το latency. Και την ικανότητα του να τρέξει δεκάδες ταυτόχρονα plug-ins σε περιβάλλον ηχογράφησης και επεξεργασίας ήχου, μία συνηθισμένη κατάσταση σε στούντιο, κάτι που ενδιαφέρει τον επαγγελματία. Τίποτε εξεζητημένο ή ασυνήθιστο, απλά όλα τα εξαρτήματα προσεγμένα και ταιριασμένα. Με πλήρη εξοπλισμό. Με αθόρυβη κάρτα γραφικών κατάλληλη για τρία monitors (για να τ' απλώνεις όλα μπροστά σου), με θύρες USB3/USB2, με τρείς θύρες Firewire, εκ των οποίων η μία τριπλή της Texas Instruments, κατάλληλη για Firewire Interfaces. Κλπ, κλπ, κλπ, διαβάστε το άρθρο. Ο εξοπλισμός του πάντως είναι ζηλευτός.

Ο συντάκτης ΔΕΝ ασχολείται με τον ήχο του βέβαια. Γι' αυτόν είναι υπεύθυνο το Interface της RME. Ακριβή η μονάδα, τσιμπημένη ίσως, αλλά αξίζει.

+1

Απάντηση: Re: Απάντηση: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Θα την πάρει εκείνος που πραγματικά τη χρειάζεται (π.χ. στούντιο μουσικής και βίντεο παραγωγής). Υπάρχουν πολύ φθηνότερες λύσεις, αν δε χρειάζεσαι όλα τα χαρακτηριστικά της.

Και με κόστος γύρω στα 1500 βαριά-βαριά,.
Αν η εργασία του κοστίζει τα υπόλοιπα,τι να πω,πάσο.
(τώρα είδα πως τα 2650 είναι λίρες Αγγλίας,3,150 ευρώ περίπου δηλαδή.)

Last edited:
Δεν ξέρω αν έχει ξαναπαίξει εδώ, αλλά μοιάζει να είναι σοβαρό κείμενο με καλά σχόλια στο computeraudiophile.Βέβαια αφορά στο Mountain Lion αλλά δεν νομίζω ότι για τα Maverics θα είναι πολύ διαφορετικά. Για δείτε το λίγο.
http://mojoaudiofiles.wordpress.com/optimizing-os-x-mountain-lion-for-audio-and-video/

Θέλετε να γελάσετε;
οντως ψαχνουν για πολυ μ@λ@κες
7200 είναι μεσαίος,για μειωμένο θόρυβο σε μηχανικό σκληρό θέλεις αργότερο αλλά θα χάσεις σε ταχύτητα.
Άκου το την νύχτα μόνο του σε ησυχία και θα δεις.

*ανάλογα και το περίβλημα του βέβαια.

Το έφερα σαν παράδειγμα... σίγουρα ένας green αργός και εντός κουτιού θα ακούγεται ακόμα λιγότερο, αυτό θέλω να πω.
Μου φαίνεται δε απίθανο να ακούγονται τα db του δίσκου, σε μια τέτοια περίπτωση, πάνω απο τα 80-90 db που ακούμε μουσική.

Μη με παρεξηγήσεις. Κι εγώ υπέρ του ssd είμαι... και μόνο το θέμα ταχύτητας - θερμοκρασίας - μη κίνησης μου αρκεί για να τον επιλέξω.
Όμως τύπου φύλα τα ρούχα σου... η επίπτωση στο αποτέλεσμα μένει να διαπιστωθεί.

ρε σεις ακουτε τον σκληρο οταν παιζετε μουσικες?εγω εναν πρασινο seagate δεν ακουω τιποτε οταν παιζει μουσικη ακομα και σε εντασεις τρανσιστορακιου.
οι ssd εχουν βγει για τους παιχνιδαδες ανοιγει το λειτουργικο 15-20 δευτερα και αλλα τοσα το παιχνιδι

βασικα μιλαμε για το hardware το αν εχει μεσα προγραμματα πανακριβα ειναι αλλη ιστορια
το hard που εχει με σημερινες τιμες ειναι γυρω στα 700-900 ευρω

Case: Hush 2 Acoustic Case (available in white or black) with NesteQ ASM Xzero 700W semi-fanless PSU.
Motherboard: Asus P8Z68 Deluxe, featuring Intel Z68 chip set, one LGA1155 socket for Intel Core i7/i5 series processors, four DDR3 DIMM sockets supporting up to 32GB of system memory, two PCIe x16 (or two PCIe x8), one PCIe x16 (x4 mode), two PCie x1 and two PCI expansion slots, four SATA 6GB/s connectors, two SATA 3GB/s connectors, two USB 3 ports and up to 12 USB 2 ports, two VIA Firewire 400 ports, three-port Texas Instruments Firewire card.
Processor: Intel Core i7 2600k clocked at its standard 3.4GHz.
Cooling: Large copper/aluminium heatpipe CPU cooler.
System RAM: 32GB DDR3 1333MHz fast memory.
Hard drive: four Corsair Force 3 solid state drives (120GB program drive, 240GB audio program drive, 240GB sample drive, 240GB backup drive), external Lacie USB 3, 2TB backup/song archive drive.
Graphics card: ATI HD6670 Ultimate triple-head graphics, equipped with Dual Link DVI, HDMI, Display Port and Display Port 1.2, capable of displaying ultra-high resolutions of up to 2560 x 1600 pixels.
Optical drive: 20x DVD-RW Writer.
Installed operating system: Windows 7 Ultimate 64-bit.

Last edited: